Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με interface ή dhcp server;


mad-proffessor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα δεδομενα εχουν ως εξης:

Custom pc δουλευει με 2 ενσυρματες και 1 ασυρματη καρτα(pci, pcix)ως ρουτερ. Μεχρι πριν μια εβδομαδα-10 μερες ολα δουλευαν τελεια. Ο dhcp server(dnsmasq) παρειχε ip στους clients στα 2 interfaces: ενσυρματο(lan) και ασυρματο (wlan). Δουλευαν ως semi/half bridges οπου καθε bridge ειχε το εκαστοτε iface μονο πανω του. Αποφασισα να αφαιρεσω τα bridge interfaces για να κερδισω σε ταχυτητα/αποφυγω overhead σε layer 2/3 firewalls. Ταυτοχρονα εκανα και καποιες αλλαγες σε sysctl.conf.

Απο εκεινη τη στιγμη σταματησε το ενα ενσυρματο interface να δινει ip στο μοναδικο wired client ενω το ασυρματο δινει σε ολα τα wireless clients.

Τι δοκιμασα:

Αλλο καλωδιο, το προβλημα υπαρχει.

Αλλο dhcp server(dhcpd) το προβλημα εξακολουθει να υπαρχει.

Αλλο υποσυστημα network configuration στο ρουτερ απο NetworkManager(systemd-networkd),το προβλημα υπαρχει.

Αλλο subnet απο /30 σε /29, το προβλημα συνεχιζει.

Αλλο pc, laptop(3 δοκιμασα) wired connected ολα εχουν το ιδιο προβλημα δε παιρνουν ip(αρα φταιει ο ρουτερ).

Αυριο θα δοκιμασω να αλλαξω τα δυο ifaces αναμεταξυ τους να δω και το τελευταιο αν ειναι θεμα hardware (καρτα δικτυου) ή network driver. Στη τελευταια περιπτωση χρησιμοποιουν τον ιδιο rtl driver, νομιζω rtl8169.

Συμπερασματικα και για την ιστορια να πω οτι κερδισα σε bandwith 2-2.5 mbps απλα αφαιρωντας το layer2 firewall και τα bridge ifaces. Μενει να λυσω το τελευταιο αυτο προβλημα. Η αληθεια ειναι το προβλημα θα το ειχα λυσει πιο μπροστα αλλα δε το βιαζομουνα. Αν εχει καποιος καμια ιδεα πριν τις τελευταιες διαγνωσεις, εννοειται ευπροσδεκτη.Ή να προτεινει φτηνη gbit ethernet pci καρτα με atheros chip.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την ολοκληρωση του τοπικ το προβλημα ειναι στο pci ethernet network interface, τα εκανα swap τα δυο ενσυρματα για να δω αν δουλευει ως ppp device το προβληματικο και δε δουλευει. Εχω δει καποια pcix(multi-port adapters) μιας και υπαρχει και μια pcix θυρα ελευθερη και ερευνωντας θα αγοράσω καποιο. Σιγουρα θα υπαρχει latency στη διαμεταγωγη πακετων σε σχεση με switches με dedicated asic αλλα θα κοιταξω να υπαρχουν χαρακτηριστικα οπως offloading/interrupt throttle rate και δυνατο software linux driver. Ενα project οπως ενας λινουξ ρουτερ απαιτει περα απο χρονο, διαβασμα, συνεχη ενασχοληση και χρημα.

Επεξ/σία από mad-proffessor
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...