Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω τον τελευταίο καιρό στα χέρια μου ένα Macbook 13" mid 2007 και ενώ προσπαθούσα να το αναστήσω και να του περάσω Windows 7 ξαφνικά παρέδωσε πνεύμα και δεν άνοιξε ποτέ ξανά!

Το σχετικό θέμα που με βοηθούσαν τα παιδιά είναι εδώ:http://www.insomnia.gr/topic/626244-macbook-13-2007-windows-7/

Σήμερα το παρέλαβα από ένα κατάστημα που επισκευάζει Apple συσκευές, στο οποίο το είχα στείλει για τεχνικό έλεγχο, και το αποτέλεσμα είναι ότι έχει πρόβλημα στο magsafe dc. Το κόστος ανταλλακτικού + εργατικών απλησίαστο (πολύ πάνω από τα 100€)

Ρίχνοντας μια ματιά στο internet βρήκα αυτόν τον οδηγό (+ ανταλλακτικό): https://www.ifixit.com/Guide/MacBook+Core+Duo+MagSafe+Board+Replacement/288

Η διαδικασία φαίνεται σχετικά απλή αλλά το ανταλλακτικό μου φαίνεται κάπως τσιμπημένο στην τιμή για μηχάνημα κοντά 10 ετών (35€ με μεταφορικά).

Έχετε υπόψιν σας αν μπορώ να το βρω κάπου πιο φτηνά, πχ amazon, ebay ή κάποιο άλλο???

Εννοώ να υπάρχει σε καλύτερη τιμή και να είναι αξιόπιστος ο πωλητής και το ανταλλακτικό γιατί ότι υπάρχει και αλλού σίγουρα θα υπάρχει.

Σας ευχαριστώ πολύ!!!

Δημοσ.

δεν αξιζει να αχοληθεις με το συγκεκριμενο μηχανημα.Καποια στιγμη θα χάλαγε. Η αξια του μηχανηματος ειναι μικρότερη απο την προσπάθεια που κανεις. Καλυτερα να το δωσεις για ανταλλακτικα.Αν καποιος θελει σων και καλα τετοιο μηχανημα να δουλευει θα πρεπει να πληρωσει.Στο ξαναλεω αυτο το προβλημα με την magsafe θα στο εμφανιζε καποια στιγμη και αργοτερα. Δεν ειναι σιγουρο οτι μετα την επισκευή , δεν θα παρουσιασει και καποιο άλλο προβλημα.

Οπως ειπα, αν θελει καποιος να φτιαχνει συνέχεια 10 χρονών μηχάνημα ,πρεπει να πληρωσει.

Δημοσ.

δεν αξιζει να αχοληθεις με το συγκεκριμενο μηχανημα.Καποια στιγμη θα χάλαγε. Η αξια του μηχανηματος ειναι μικρότερη απο την προσπάθεια που κανεις. Καλυτερα να το δωσεις για ανταλλακτικα.Αν καποιος θελει σων και καλα τετοιο μηχανημα να δουλευει θα πρεπει να πληρωσει.Στο ξαναλεω αυτο το προβλημα με την magsafe θα στο εμφανιζε καποια στιγμη και αργοτερα. Δεν ειναι σιγουρο οτι μετα την επισκευή , δεν θα παρουσιασει και καποιο άλλο προβλημα.

Οπως ειπα, αν θελει καποιος να φτιαχνει συνέχεια 10 χρονών μηχάνημα ,πρεπει να πληρωσει.

Η αλήθεια είναι ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αυτός είναι και ένας λόγος που δεν αγόρασα ποτέ apple υπολογιστές. Βέβαια αυτό δεν με βοηθάει σε αυτό που ρωτάω και θέλω να κάνω. Σε ευχαριστώ πάντως για όλο τον χρόνο που έχεις αφιερώσει για να με βοηθήσεις!!!

Δεν ξέρω αν είναι αυτό ακριβώς που θες έλεγξε το με το μοντέλο που εχεις. https://www.ebay.com/itm/222154698400

Αλλιώς βρες κάτι ανάλογο στο eBay δώσε μέχρι 10-20€ αν πιάνουν τα χέρια σου μια χαρά θα το αναστήσεις!

Σε ευχαριστώ πολύ, το μοντέλο είναι το A1181 και αυτό που προτείνεις δεν κάνει αλλά βρήκα στο ebay ένα used κοντά στα 15€ και μάλιστα από Αγγλία για να μου έρθει και γρήγορα. Ελπίζω να ταιριάξει και να δουλεύει μια χαρά!

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αυτός είναι και ένας λόγος που δεν αγόρασα ποτέ apple υπολογιστές. Βέβαια αυτό δεν με βοηθάει σε αυτό που ρωτάω και θέλω να κάνω. Σε ευχαριστώ πάντως για όλο τον χρόνο που έχεις αφιερώσει για να με βοηθήσεις!!!

Σε ευχαριστώ πολύ, το μοντέλο είναι το A1181 και αυτό που προτείνεις δεν κάνει αλλά βρήκα στο ebay ένα used κοντά στα 15€ και μάλιστα από Αγγλία για να μου έρθει και γρήγορα. Ελπίζω να ταιριάξει και να δουλεύει μια χαρά!

Αφού είναι το μοντέλο του θα ταιριάζει σίγουρα! Επίσης σε μια εβδομάδα θα το έχεις όποτε μια χαρά!! Ενημέρωσε μας πως πήγε η επισκευή!

Δημοσ.

Για πιο σύγχρονο macbook εγώ αγόρασα ανταλλακτικό μέσω skroutz και βγήκε μια χαρά. 

Τσέκαρε εδώ αν σου κάνει αυτό ;)

http://www.electronicaeshop.eu/ntaptores/trofothosias-671759653/yia-laptop-1135068908/yiia-apple/apple-power-jack-macbook-a1181-magsafe-dc-in-power-jack-board-820-2286-a-oem.html

Δημοσ.

Ωπ πολύ καλός...

Σε ευχαριστώ, δεν το είχα βρει αυτό το μαγαζί. Όντως αυτό ψάχνω και αυτό έχω παραγγείλει από το ebay αλλά μεταχειρισμένο.

Δεν ξέρω αν θα δουλεύει αυτό που θα έρθει αλλά αλλά νομίζω ότι αξίζει περισσότερο το ρίσκο γιατί αφενός το πήρα περίπου στο 1/3 της τιμής που το πουλάει αυτό το μαγαζί και αφετέρου πιστεύω ότι θα είναι αυθεντικό μεταχειρισμένο, γιατί αυτά τα μαγαζιά που πουλάνε ανταλλακτικά για apple συνήθως είναι κινέζικα.

Έχω την εντύπωση ότι η apple δεν έχει ανταλλακτικά αυθεντικά παρά μόνο refurbished και αυτά όχι σε μεμονωμένα ανταλλακτικά αλλά σε ολόκληρο προϊόν.

Όπως και να έχει σε ευχαριστώ για την πληροφορία!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...