Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα θελω να ρωτησω για ram, θα κανω νεο συστημα 1151 τις επομενες μερες και θα παω μαλλον σε 32 gb ραμ dd4 και σκεφτομαι να βαλω 4 modules (4x8gb)....
πανω σε αυτο θελω να ρωτησω, τι ειναι καλυτερο? 4 modules συνολο 32 gb ή 2 modules 32 gb?
παιζει ρολο? εστω και μικρο? τι διαφορα εχουν 2 modules με 4 modules σε 1151?

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πολλα δεν ειναι 32 GB ? τι χρηση εχεις ? η μητρικη σου υποστηριζει dual channel, triple chanel, quad channel  ? ποια μητρικη εχεις ?

Δημοσ.

πολλα δεν ειναι 32 GB ? τι χρηση εχεις ? η μητρικη σου υποστηριζει dual channel, triple chanel, quad channel  ? ποια μητρικη εχεις ?

η χρηση περαν του gaming θα ειναι ερασιτεχνικη χρηση photoshop, adobe premiere και after effetcs. όμως η λογικη για 32 gb βασιζεται οτι ραμ ακομα και σοκετ να αλλαξω σε μια 3ετια-4ετια παλι ddr4 θα ναι λογικα οποτε θα μου μεινουν και τοτε θα ειναι και must τα 32 gb. τωρα αν κανω λαθος διορθωστε με και το ξανασυζηταω και για 16gb αν με καλυπτουν το ιδιο....

για μητρικη ειμαι αναμεσα σε αυτη http://www.skroutz.gr/s/7299803/Asus-Z170-Pro-Gaming.html#specs

και αυτη http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-z170-gaming-k4-retail-p-PER.528874

(παρεπιπτωντος ποια προτινεις? ξερεις καθολου ποια ειναι καλυτερη γιατι δεν μπορω να αποφασισω.) (εχω ωστοσο μια μικρη εμπειρια με asus ενω asrock δεν εχω δουλεψει ποτε).

Δημοσ.

σαν μελλοντικη σιγουρια ναι μπορεις να πας σε 32 GB. Τωρα αναλογα με την μητρικη που θα εχεις θα παρεις και των αναλογο αριθμο στικ μνημης. Επειδη ομως δεν εχω ιδεα απο Ιντελ καλυτερα να απαντησει καποιος που εινια πιο σχετικος με την εταιρια.

Δημοσ.

τι ειναι καλυτερο τελικα?? 4 modules συνολο 32gb ram? ή 2 modules συνολο 32 gb?

δηλαδη 4x8gb=32gb ή 2x16gb=32gb ??

για 1151 socket...θελω να πααγγειλω μεχρι αυριο μνημες και δεν ξερω τι ειναι καλυτερο...καπου διαβασα οτι καλυτερα 2 dim αν ενδιαφερεται καποιος να τις κανει oc και να τις παει στα full mhz τους...ισχυει??

Δημοσ.

Χωρίς μπάτζετ,χωρίς μητρική,χωρίς επεξεργαστή,ζητάς να σου προτείνουμε τι;

Καλύτερο για ποιο πράγμα;

Για την τσέπη σου;

Για την απόδοση;

Για το OC;Σε mhz;Σε timing;

Για να παίξεις παιχνίδια;Και να δεις αν λένε αλήθεια τα tutorial στο youtube;

Εκτός και αν έχεις την απαίτηση ,να κοιτάξουμε τα υπόλοιπα 5 θέματα που έχεις ανοίξει για το νέο σου pc.

Δημοσ.

καταρχην καλησπερα, δεν βλέπω πουθενα να εχω ανοιξει άλλα 5 θεματα (αν δεν κανω λαθος εχω κανει μια ερωτηση για καρτα γραφικων εκει που ρωτανε ολοι για τις καρτες γραφικων, μια ερωτηση για την υδροψυξη σε αναλογο θεμα κλπ) τελος παντων.
budget οσο βγαινουν οι μνημες στη χωρητικοτητα που θελω. δεν με νοιαζει τοσο για 2-3 ευρω διαφορες.
μητρικη θα μπει η asus z170 pro gaming http://www.skroutz.gr/s/7299803/Asus-Z170-Pro-Gaming.html#specs

επεξεργαστης ο i7 6700K
η χρηση θα ειναι gaming καθως ομως και σε ερασιτεχνικο επιπεδο video editing με adobe premiere, after effects και χρηση photoshop.
καλυτερο οσον αφορα απόδοση, oc και γενικα... 2 modules ή 4modules.??
νομιζω τα κάλυψα ολα οσα πρεπει να γνωριζεται :-)

τελος για τη χρηση που ειπα με καλυπτουν με ανεση τα 16gb ( με την εννοια οτι θα χρησιμοποιηθουν προγραμματα που ειπα για επεξεργασια εικονας και βιντεο). ή να παω σε 32gb για να καλυπτει σιγουρα και να ειναι και για πιο μελλοντικη χρηση που θα χρειαζονται 32 Gb μελλοντικα.?

Δημοσ.

Για ερασιτεχνική χρήση video editing & photoshop κλπ τα 32GB είναι άπειρα.

Το 2 ή 4 έχει να κάνει αν προσθέσεις αργότερα άλλη μνήμη αν φυσικά την χρειαστείς αλλά στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί κανείς να σου απαντήσει.

Δημοσ.

Ναι θέλουν xmp για να πάνε στα 3000. Καλό θα ήταν όμως να δεις την λίστα που έχει η μητρική που θα πάρεις υπάρχουν οι συγκεκριμένες μνήμες. Επειδή το socket είναι σχετικά καινούργιο μπορεί να υπάρχουν ασυμβατότητες. Εκτός από την λίστα της μητρικής μπορείς να μπεις στις εταιρείες να δεις αν υποστηρίζονται. Π.χ. αν κοιτάς μνήμες corsair υπάρχει το memory finder.

http://www.corsair.com/en-us/memory-finder

Δημοσ.

Ναι θέλουν xmp για να πάνε στα 3000. Καλό θα ήταν όμως να δεις την λίστα που έχει η μητρική που θα πάρεις υπάρχουν οι συγκεκριμένες μνήμες. Επειδή το socket είναι σχετικά καινούργιο μπορεί να υπάρχουν ασυμβατότητες. Εκτός από την λίστα της μητρικής μπορείς να μπεις στις εταιρείες να δεις αν υποστηρίζονται. Π.χ. αν κοιτάς μνήμες corsair υπάρχει το memory finder.

http://www.corsair.com/en-us/memory-finder

Την asus z170 pro gaming θα παρω για μητρικη και μνημες αυτες που ποσταρα παρα πανω με το led. Δεν τις ειδα μεσα στη λιστα αλλα ειναι παρομοιες με αλλες σε specs που ειχε μεσα..παιζω να εχω θεμα δηλαδη?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...