Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους! Νέος χρήστης εδώ, stalkara αρκετό καιρό τα forums σας αλλά δεν είχα ποστάρει ποτέ (btw μπράβο σε όλους για την πολύ χρήσιμη γνώση που μοιράζεστε με αγνώστους). Στο ψητό, χάλασε ένα PCάκι που είχα καμιά 10ετία και είμαι στην φάση του ψαξίματος για κάτι καινούριο. Από hardware δεν έχω ι-δέ-α οπότε θα ήθελα να με κατευθύνετε λίγο.

 

Ποσό που διαθέτουμε : Γενικά δεν υπάρχει τεράστιο θέμα αλλά δεν θα ήθελα να ξεπεράσει τα 400 - 700 (το range είναι μεγάλο γιατί δεν ξέρω τι μηχάνημα χρειάζομαι για την χρήση που το θέλω, βλέπε πιο κάτω)

Χρήση υπολογιστή : Εδώ είναι το θέμα: 2 ειδών, 1) casual στον ελεύθερο χρόνο δηλαδή καμιά ταινία, browsing, άντε καμιά Dota 2 κανά Σαββατοκύριακο! 2) Για δουλεία: spreadsheets (βαριά αρχεία πχ excel πάνω από 600Κ γραμμές με ενεργές συναρτήσεις, κυρίως lookups,boolean, vba και τα ρέστα), στατιστικά προγράμματα (R, SPSS)

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: As above

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. : ¨Εχω μια LG 19άρα (νομίζω το μοντέλο είναι LG L1900R) αλλά είναι 10ετίας οπότε ίσως να χρειάζομαι μια νέα οθονίτσα.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).: Αθήνα, κέντρο

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν έχω θέμα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Δεν έχω συναρμολογίσει ποτέ PC αλλά φαντάζομαι ότι δεν είναι και πυρηνική φυσική οπότε ας πούμε ότι θα το κάνω μόνος μου ή θα βρω κανα παλικάρι να το κάνει για μένα

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: Φαντάζομαι κάτι θα βρω στα ιντερνετς να κατεβάσω :) οπότε όχι

Δημοσ.

@CPTTONY, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Κάρτα γραφικών πιστεύεις ότι δεν χρειάζομαι? Επίσης, ο i3 & η 8αρα Ram θα μπορεί να καλύψει διεργασίες στατιστικών προγραμμάτων/excel (το ρωτάω αυτό γιατί στην δουλειά έχω ένα i5 vpro 650 @3,2 GH και 6 GB ram και πολλές φορές δεν πάει βήμα!).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...