Προς το περιεχόμενο

Ελεγχος RAM και επιμέρους Parts

gfdimopo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδιά,

Ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα για να ελέγξω οτι τα ram modules δουλεύουν σωστά σε νέο υπολογιστή? 

Επίσης υπάρχει κανα καλό τεστ για να τρέξω και να τεστάρω όλα τα parts συνολικά?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Memtest86+ για την μνήμη.

Εφαρμογή για όλα τα parts Δεν γνωρίζω, θα πρέπει να χρησιμοποιείς εφαρμογή που είναι σχεδιασμένη για το part που σε ενδιαφέρει.

Θα βρεις αξιόπιστες εφαρμογές αν ψάξεις στα διάφορα sub-forum

• Like 1

Ότι είπε ο επάνω και εγώ προσθέτω.

CPU: Αν έχεις Intel πας στο XTU της ίδια εταιρίας. Αλλιώς πάνε σε Prime95 (είναι stress test αλλά αν δεν κρασάρει το σύστημα ή δεν έχεις περίεργα αποτελέσματα, είσαι μια χαρά.

GPU: Οποιοδήποτε benchmark, θα σου πει αν όλα πάνε καλά. Σε γενικές γραμμές πάντα. Θερμοκρασίες και artifacts. Δύο βασικά. Όπως και να ακούσεις λιγάκι το θόρυβο που κάνει η κάρτα σου σε full stress. Προτείνετε Unigine Valley ή PassMark.

RAM: Memtest+ - αξία χρόνια.

HDD/SSD: CrystalDiskMark, Hard Disk Sentinel. Υγεία καθώς και read/writes.

Οθόνη δεν ξέρω αν μπορείς να ελέγξεις με κάποιο τρόπο.

Μητρική επίσης δεν ξέρω αν γίνεται μέσα από το OS.

Τροφοδοτικό, αν έχεις κανένα ποιοτικό, θα έχει και συνοδευτικό software. Ψάξε στην εταιρία. H Corsair έχει ας πούμε. Νομίζω και η Seasonic.

• Like 1

Αν θελεις να κανεις test της μνημες on windows βαλε το AIDA64 Exteme πας μετά stability test και τα βγαζεις ολα εκτος το stress system memory εικονα

post-235268-0-30135000-1479666186_thumb.png

και πατας Start αστο περιπου 40λεπτα εως 1ωρα ειναι τζετ

Προτεινω στρασαρισμα των μνημων μεσω windows και οχι μεσω dos απο bootaple usb η cd.Σε εμενα  με memtest bootaple περναγε μια χαρα και μεσω windows εβγαζε πολλα λαθοι.

Προτεινω αυτο

http://hcidesign.com/memtest/

Προτεινω στρασαρισμα των μνημων μεσω windows και οχι μεσω dos απο bootaple usb η cd.Σε εμενα  με memtest bootaple περναγε μια χαρα και μεσω windows εβγαζε πολλα λαθοι.

Προτεινω αυτο

http://hcidesign.com/memtest/

Μήπως όμως το σωστό είναι αυτό που είναι εκτός windows? Θέλω να πω οτι τα errors που βλεπεις μεσα απο windows μηπως δεν οφειλονται στις μνημες, αλλα στο λειτουργικο συστημα που μπορει ταυτοχρονα να κανει κι αλλα πραγματα στις μνημες και να παρεμποδιζει την λειτουργια του τεστ... Δε ξερω, απλα η θεωρια μου το λεει αυτο :P

• Like 1

Οχι.Οι δοκιμες γινονται παντα μετα απο επανεκκινησεις, οπου φορτωνονται τα ιδια προγραματα.Λαθοι μου βγαζει μονο οταν ανεβαζω την ταχυτητα  των μνημων, μετα απο καποιο οριο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...