Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον φιλοι/φιλες εχω το εξης θεμα και μου εχει σπασει τα νευρα.

Μετακομισα σε ενα σπιτι που ηταν το διο με αυτο που ειχα αλλα με τα μισα λεφτα περιπου –δε με χαλασε. Οταν εκανα το τουρ ηταν πενταβρωμικο, μιλαμε οι τοιχοι γαματα, ζωυφια αριστε ρα και δεξια αστα να πανε. Ηταν ακατοικοιτο για περιπου 4 μηνες απ’οτι μου ειπε ο μεσιτης. Αλλα λεει νο προμπλεμο θα το καθαρισουμε ολο, θα το βαψουμε, θα πληρωσουμε οτι λογαριασμο υπαρχει πεντινγκ και μπαινεις μεσα 1η σεπτεμβρη.

Ολα καλα μεχρι εδω, ερχεται η ημερομηνια μπαινω μεσα, το σπιτι γυαλι. Πεντακαθαρο, βαμμενο, κομπλε ξερω γω οπως μου ειχαν πει. Για εναμιση μηνα δεν ειχα κανενα θεμα.  Φευγω για ενα ταξιδι 3 ημερων και αφηνω μεσα σκουπιδια στον καδο που ανοιγοκλεινει με το που ανοιξουμε την πορτουκλα που ειναι συνηθως κατω απο το νεροχυτη (γαματη εφευρεση οποιος το σκεφτηκε). Γυρναω πισω και βλεπω γυρω απο το νεροχυτη 3-4 μυγακια και λεω ωπ μαλακια, ξεχασα τα σκουπιδια, ανοιγω την πορτουλα να σου αλλα 4-5 να τρωνε λουκουλιο δειπνο. Νταξ σκεφτομαι μικρο το κακο, πεταω σκουπιδια ασαπ, πλενω και τον καδο με μιστερ μασλ και κομπλε. Και καπου εδω ξεκινανε τα βασανα μου.

Την αλλη μερα τιο πρωι βλεπω αλλα 4 μυγακια να κοιμουνται τριγυρω, τα σκοτωνω (καθονται σα βλαμμενα και απλα τα λιωνω). Φευγω για δουλεια. Γυρναω απο δουλεια και με περιμενουν αλλοι 5 απο τους νεους φιλους μου. Επειδη ειμαι ομως λιγο ιντροβερτ τους σκοτωνω και αυτους. Την αλλη μερα τα ιδια, και την παραλλη. Οι τοιχοι εχουν αρχισει να εχουν διασπαρτα μαυρακια , τα νευρα μου –λοαντινγκ σκριν εχει φτασει το 75%.

Φωναζω συνεργειο καθαρισμου, γλυφει το σπιτι και συγκεκριμενα την κουζινα που τα βρισκω, τραβανε ψυγεια, πλυντηριο, κουζινα, καθαριζουν απο κατω απο πισω, παντου. Τους ειπα να ριζουν εξτρα Ντιτολ (αγαπαμε) και μετα το σπιτι βρωμαγε σα νοσοκομειο – οχι αναγκαια κακο αυτο. Λεω μαλακα, νταξ, τερμα, τα ξεπαστεψα.

Την αλλη μερα το πρωι 1 μυγακι. ΝΑ ΣΟΥ ΜΑΜΗΣΩ ΔΛΔ. Το απογευμα 2. Την παραλλη μερα παλι 3-4. Αποφασιζω να περιμενω μεχρι το τελος της βδομαδας που θα ξαναρθει η καθαριστρια και μετα να εφαρμοσω αλλο σχεδιο. Ερχεται λοιπον σαββατο, καθαριζουν και απο εκεινη τη μερα μεχρι σημερα δεν ξαναχρησιμοποιω ουτε την κουζινα (ετρωγα εξω) ουτε την τουαλετα (πηγαινα εξω η στη δουλεια). Ετσι για αν μην εχουν καμια πηγη τροφης (μπανιο/ντους εκανα νορμαλ ετσι..). Και φτανουμε στο σημερα που τα μαμημενα βγαινουν ακομη. Ερωτησεις παρατηρηεις:

-Στο σπιτι δεν υπαρχει ψιχουλο, τις σκατα τρωνε?Νεκρα κυτταρα και ετσι, η οτι αφηνουν απο κατω τα παπουτσια ξερω γω?

-Απο που βγαινουν?Μεσα στα ντουλαπια δεν ειναι τα ανοιξα ολα (θα εβρισκα μερικα ψοφια). Παραθυρα δεν ανοιγουμε εδω (μονο Ει-σι)λογο σκονης. Φυτα δεν εχω.

-Σκοτωνω και κατι ψιλουλια , ισα που διακρινονται δλδ, που σημαινει πως γεννανε τα μαμημενα!!!

-Εχω παρει 2 ψεκαστικα αεροζολ και ετσι, αλλα τα κραταω για υστατη λυση καθως δεν ξερω απο που βγαινουν και δεν θελω να κανω ΟΛΟ το σπιτι θαλαμο αεριων (δλδ να ψεκασω παντου).

-Μηπως ερχονατι απο τις γρυλιες του εξαερισμου?

Πειτε ρε παιδια τι να κανω?

ΥΓ. Μην αρχισει πλιζ κανεις τωρα παρασκευη- τρολοθεμα, ρωταω λετζιντ και δεν θελω να ρωτησω τη μανα μου γιατι θα κραζει για 1 ωρα πριν φτασουμε στη λυση.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι αυτα τα μαμημενα ειναι, προφανως ειναι σε μεγενθυση εδω ετσι? Γιατι στην πραγματικοτητα ειναι κατι ψιλουλια. Αλευρι δεν εχω, μακαρονια και ρυζι εχω αλλα ειναι στην συσκευασια τους κλειστα , δεν τα εχω σε καποιο δοχειο ξερω γω. Και σε εκεινο το ντουλαπι δεν εχω δει ουτε ενα μυγακι νεκρο η ζωντανο.

Τι να κανω μυγαμησω?Πειτε ρε γκαιζ.

Ειδικα αν εχουμε κανα κηπουρο εδω μεσα, να πει μια γνωμη.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ναι αυτα τα μαμημενα ειναι, προφανως ειναι σε μεγενθυση εδω ετσι? Γιατι στην πραγματικοτητα ειναι κατι ψιλουλια. Αλευρι δεν εχω, μακαρονια και ρυζι εχω αλλα ειναι στην συσκευασια τους κλειστα , δεν τα εχω σε καποιο δοχειο ξερω γω. Και σε εκεινο το ντουλαπι δεν εχω δει ουτε ενα μυγακι νεκρο η ζωντανο.

Τι να κανω μυγαμησω?Πειτε ρε γκαιζ.

Ειδικα αν εχουμε κανα κηπουρο εδω μεσα, να πει μια γνωμη.

Εγώ την πάτησα με μπαχαρικά ξεχασμένα στο πίσω μέρος του ντουλαπιού πάνω απο τον απορροφητήρα. Και έπεφταν στο κενό που υπήρχε για να περνάει ο σωλήνας και έβρισκα μικρά σκουληκάκια πάνω στις κεραμικές εστίες κάθε πρωί. Ταυτόχρονα όσα προλάβαιναν να ...μεγαλώσουν και πετούσαν (πολύ μικρά και στρογγυλά σαν κεφάλια καρφίτσας όταν καθόταν ήσυχα κάτω :P ), περνούσαν μπροστά από την κάμερα με τις υπέρυθρες (που τα έκαναν να φωτίζουν έντονα και να αφήνουν trail περνώντας από μπροστά) όσο έλειπα και έσκαγαν συνεχώς motion alerts...

Και εκεί που σκεφτόμουν πως κάτι μπήκε από το φωταγωγό στο σωλήνα του απορροφητήρα και ψόφησε εκεί μέσα και ετοιμαζόμουν να τον πετάξω από την αηδία και να πάρω άλλο, εντόπισα την εστία στο ντουλάπι... :)

• Like 1
Δημοσ.

Κοντά σου υπάρχει άλλο διαμέρισμα? Μπορεί ο γείτονας σου να είναι μαλωμένος με την καθαριότητα, και επισκέπτονται και το δικό σου σπίτι.

Δημοσ.

Αν έχεις στα ντουλαπια μέσα μακαρόνια, ρύζι και όσπρια κοίτα τα όλα ένα ένα να δεις μήπως υπάρχουν κι εκεί μυγακια και πετά τα. Την έπαθα κι έχω έτσι και κοντεψα να τρελαθω. Πέταξα πολλά πράγματα για να τα εξολοθρευσω. Κράτα μόνο ότι είναι σφραγισμένο από εργοστάσιο.

Επίσης ρίξε Χλωρίνη σε όλες τις σωληνωσεις.

• Like 1
Δημοσ.

μυγακια ειναι ρε παιδια μια σταλια αυτα ουτε μισο εκατοστό απλα ειναι σε μεγεθυνση...

αυτα ειναι μυγακια υπονόμων, βγαινουν απο την αποχέτευση σου, δε φταις εσυ ή η καθαριοτητα σου αλλα η (μη) απολυμανση των φρεατιων στην οικοδομη/σπιτι/περιοχή σου.

θα παρεις ταπες και θα σκεπαζεις οτι ανοιχτα αποχέτευσης υπάρχει. Δε προκειται να σταματησουν, θα εμφανίζονται που κ που...

Εαν θέλεις να ηρεμήσεις παντως για τώρα θα παρεις και ενα φακελάκι εντομοκτόνο k-othrin (2-2.5 ευρώ εχει) και θα αραιώσεις το μισο σε νερό μέσα σε ενα μπουκάλι αζαξ (μισο φακελακι ανα λιτρο ειναι μια χαρα) ή μικρο ψεκαστηρα και θα ψεκασεις μεσα στα σιφώνια, σε αποχετεύσεις, στα φρεάτια, σε γωνίες, μεσα στα ντουλάπια, στο μπαλκονι στα σιφονια και σε γωνίες κλπ.

Θα σε προστατευσει ταυτόχρονα και απο κατσαρίδες και άλλα έντομα για κανενα διμηνο-τριμηνο... επαναλαμβάνεις αναλόγως

• Like 8
Δημοσ.

Λοιπον ευχαριστω ολους που απαντησαν και εχουμε και λεμε:

1. Εχω 2 σιφονια, αυτα που ειναι στο δαπεδο, ενα στην κουζινα και ενα στο μπανιο, και τα δυο εχουν σιδερενιο καπακι που τα σφραγιζει αλλα οσο καλα και να εφαπτεται, αυτα ειναι πολυ μικρα και ισως περνανε. Θα τα σφραγισω με ταινια διαφανη (ειναι κατι σαν την καφετια που εχουμε στην ελλαδα εκεινη την φαρδια αλλα διαφανης).
  2. Εχω διπλανα διαμερισματα και ναι ειναι πιθανο αυτο που λετε. Σε αυτο ομως δεν μπορω να κανω τιποτα. Και αυτο ισως ειναι το χειροτερο σεναριο γιατι εχουμε AC το οποιο ειναι σαν αυτο στα ξενοδοχεια, εχει κοινο κυκλωμα για 10 διαμερισματα με ενα τεραστιο κομπρεσσορα στην οροφη του κτηριου. Ετσι και ειναι αυτο την μαμησα. Ασε που φοβαμαι να ψεκασω μεσα στους αεραγωγους (παρολο που φτανω) καθως μετα αν αναψω το Εισι θα το αναπνευσω ολο –ολο και καποια μικροσωματδιια θα εχουν μενει.
  3. Θα ριξω που ειπατε προηγουμενως χλωρινη και Ντιτολ σε οτι αποχετευση υπαρχει. Σεκφτομαι να παρω και αυτο που ξεβουλωνει καθως αυτο κανει το νερο κυριολεκτικα να βραζει – τα ξεσκιζει ολα.

Ε ρε τι με βρηκε.

ΥΓ. Τα σπασε το gif!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...