Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ζω στο Ηράκλειο της Κρήτης, η υγρασία είναι απίστευτη, συνήθως επιστρέφω στο σπίτι όταν έχει βραδιάσει και η αίσθηση του κρύου  είναι χειρότερη εντός παρά εκτός σπιτιού.

Το έχω ψάξει για αφυγραντήρες εδώ και 4 χρόνια, αλλά κατάλαβα ότι ήθελα 300+ € για να πάρω σοβαρό μηχάνημα.

Διαβάζω τώρα και εξεπλάγην για την χρησιμότητα των φυτών και προτού πάω από γεωπόνο ή ψάξω άλλον σχετικό που όμως δεν θα ξέρω πόσο σχετικός είναι ή απλά θέλει να μου πουλήσει ότι του έχει μείνει, να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία, για πόσα φυτά μιλάμε;

Πχ, στο καθιστικό που είναι γύρω στα 30 κμ, μου αρκούν 2-3 κατάλληλες γλάστρες ή πρέπει να το κάνω ζούγκλα με 10-15;

Για να καταλάβουμε την εφικτότητα της λύσης και εμείς οι αδαείς...

έντιτινκ: μόλις γύρισα από γεωπονείο στην γειτονιά μου, η γεωπόνος σχεδόν γέλασε, μου είπε ότι και ζούγκλα να κάνω το δωμάτιο δεν θα καταλάβω διαφορά. Η κάθε γλάστρα θα μπορεί να απορροφήσει κάποια μλ ανά 24ωρο και δω λέμε ότι οι αφυγραντήρες απορροφάνε λίτρα. 

Σκέφτομαι ότι οι γλάστρες, μπορεί να κάνουν σαν λύση σε άλλα, πιο στεγνά κλίματα αλλά εδώ, στα δικά μας, μάλλον δεν κάνουν.
Κρίμα και είχα ψηθεί ...

:(

Επεξ/σία από ekkli
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ειμαι γεμάτος απο φυτά στο σπίτι ... υγρασία 40-45, σε δωμάτιο που δεν χρησιμοποιώ εχω 70-80 εκει δεν έχει φυτά και τα ντουβάρια ποιανούν μούχλα ( ψεκάζω ενα υγρό και χωρις να τρίψω εξαφανίζεται )

Δεν χρειάζεται κάποια συκεκριμενα,μιλαμε για φυτά και όχι λουλούδια εγω εχω αρκετές δρακσινες αλλα και πολλά αλλα που ουτε τα ξερω

...

Διαβάζω τώρα και εξεπλάγην για την χρησιμότητα των φυτών και προτού πάω από γεωπόνο ή ψάξω άλλον σχετικό που όμως δεν θα ξέρω πόσο σχετικός είναι ή απλά θέλει να μου πουλήσει ότι του έχει μείνει, να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία, για πόσα φυτά μιλάμε;

Πχ, στο καθιστικό που είναι γύρω στα 30 κμ, μου αρκούν 2-3 κατάλληλες γλάστρες ή πρέπει να το κάνω ζούγκλα με 10-15;

Για να καταλάβουμε την εφικτότητα της λύσης και εμείς οι αδαείς...

...

Φιλε slk μια απαντηση στο ευστοχο και χρησιμο ερωτημα του ekkli για να κλεισει το θεμα "φυτα και μειωση υγρασιας";

Δημοσ.

Θα απαντούσα πιο γρήγορα αλλα δεν ηθελα άλλο να χαλάσω το τοπικ ,δεν μπορώ να πω με ακρίβεια ποσο απορροφάνε τα φυτά την υγρασία ( απορίας αξιών βέβαια πως τα υπολόγισε η γυναίκα αλλα αυτο ειναι άλλη ιστορία) ,στην πράξη τώρα σε δωμάτιο και υπόγειο που δεν εχω φυτά η υγρασία ειναι απο 70-80 στο σαλόνι 70 τ.μ. με 4 φυτά μεγάλα απο 170 έως 220( η δράκαινα ακούμπησε το νταβανι ) και 2 μπονσάι (δεν ξερω αν κάνουν πολυ δουλειά αυτα ) 46 δεν ειδα ποτε ,κρεβατοκάμαρα 35τμ με δυο μέτρια σε ύψος φυτά μέγιστο 50 ,παραπάνω απο το παράδειγμα μου δεν μπορώ να συνεισφέρω ,παντως τονίζω όχι λουλούδια που τα πολλά ειναι επικίνδυνα αλλα μονο πράσινα φυτά και θεωρήστε οτι τα φυτά δουλεύουν 24 ώρες ,365 μέρες τον χρονο

• Moderators
Δημοσ.

70τμ το σαλονι ή 70 κυβικα; Αν κρινω και απο την κρεβατοκαμαρα μαλλον κυβικα εννοεις. Οταν λες "μετρια σε υψος"; 1μετρο; 1.5; 2;

Δημοσ.

Αν κρινω και απο την κρεβατοκαμαρα μαλλον κυβικα εννοεις. Οταν λες "μετρια σε υψος"; 1μετρο; 1.5; 2;70 tm to saloni 35 tm 

70 tm το σαλονι +35 τμ η κραβοτκαμαρα χ2,30 υψος το ενα φυτο ειναι 2,30+ ακουμπαει το νταβανι 

Δημοσ.

Επειδή τυχαίνει να ξέρω λίγα πράγματα για τα φυτά κατά την άποψη μου είναι ελάχιστη η μεταβολή που μπορούν να προκαλέσουν στην υγρασία ενός δωματίου πόσο μάλιστα σε περιπτώσεις πραγματικού προβλήματος.

Ενδιαφέρον θα είχε αν υπήρχαν μετρήσεις από το ίδιο δωμάτιο με φυτά και χωρίς φυτά όπου θα βλέπαμε την πραγματικότητα και αν επαληθευόταν ο φίλος θα βάζαμε λουκέτο σε όλες τις εταιρείες που βγάζουν αφυγραντήρες.

Από την άλλη αφού μπήκατε που μπήκατε στο trip διάφοροι βάλτε και λίγο πρασινάδα στα δωμάτια δεν είναι κακό :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...