Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μενω θεσσαλονικη,πηρα δοκιμαστικα απο φιλο αφυγραντηρα,και πλεον χωρις υπερβολες,το καλοριφερ το ανοιγω τις μισες ωρες.

Το μηχανημα δειχνει οτι εχω 50% περιπου

Στο 7ωρο,το 3λιτρο δοχειο εχει γεμισει.

Γενικά κοιτάξτε να εχει σκάλες στον ανεμιστηρα,γτ ο συγκεκριμενος που εχω κανει μονιμα αρκετο θόρυβο

Επισης υπαρχουν και αφυγραντηρες με επιλογη για στεγνωμα ρουχων.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συμφωνώ, οι αφυγραντήρες χρειάζονται και κάνουν δουλειά σε σπίτια με υγρασία, αρκεί να είναι καλό το μηχάνημα. Τον Singer δεν τον ξέρω αλλά πρόσφατα πήρα έναν Midea και τις μέρες με υγρασία άνετα μαζεύει 3 λίτρα νερό σε μια νύχτα.

Δημοσ.

Επειδη είμαι καρα άσχετος, τι είδους φυτά;

Επίσης τα φυτά μπορούν να είναι σε χώρο που ζουν μωρά και νήπια;

Επίσης πως λέγεται αυτό που ψεκαζεις και φεύγει η μουχλα;

Χλωρίνη.

Δημοσ.

Η μεγαλύτερη μόδα στα ηλεκτρονικά τα δυο τελευταία χρόνια ,μας πεισανε λοιπόν οτι ειναι αναγκαίο για τον χειμώνα αυτα τα Μαραφετια ,ριξτε και μια ματια στην κατανάλωση αυτα δεν τα βάζεις για 1-2 ώρες θελει να δουλεύει πολλές ώρες για να μαζέψει ενα ποτηράκι νερό ,οι περισσότεροι φίλοι μου που πήρανε περσυ τα έχουν στις αποθήκες τους

μάλλον δεν είχες ποτέ τέτοιο πράγμα σε περιοχή με υγρασία. 

Εννοείτε κάνουν δουλειά. Δεν μαζεύουν ποτηράκι, μαζεύουν μπουκάλια με νερό σε περιοχές με υγρασία (το οποίο είναι και αποσταγμένο να θέλεις κάτι να το κάνεις πχ εγώ τα βάζω στους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου). Καμία σχέση με τα "άλατα" (κουβαδάκια με μπιλάκια) που αυτά δεν κάνουν τίποτα). Κάνουν την ατμόσφαιρα ευχάριστη όταν είναι "βάρια" λόγω υγρασίας. Αφαιρούν οσμές (μπαίνεις σπίτι και δεν μυρίζει τπτ) και γενικά μειώνουν τις συνέπειες της υγρασία (δλδ πχ να νοιώθεις έντονο το κρύο εξαιτίας της πολύ υγρασίας λόγω ταχύτερης θερμικής μεταφοράς). Υπό αυτή την έννοια 17C° με 60% είναι "πιο ζεστοί" (αίσθηση) από 17° με 80% υγρασία. Είναι απολύτως υγιεινά ως συσκευές χωρίς οσμές γιατί με ψύξη κα συμπίεση συγκρατούν την υγρασία (την υγροποιούν). Κάνει και άλλα κόλπα όπως να στεγνώνει τα ρούχα αν τα βάλεις μέσα το βράδυ (γιατί το μπαλκόνι βρομάει τζακίλα σε ορισμένες πόλεις λόγω τζακιών σομπών κτλ). Τα φυσάει με "στεγνό" αέρα κατα κρατώντας την υγρασία να μη μουχλιάσει το σπίτι.

Όσο για την κατανάλωση. Τα watt που καίει (200watt+ μέση ισχύ έχουν κατά μέσο όρο ένα σαν αυτό) όπως θα ξέρεις από την φυσική σου τελικά γίνονται θερμότητα και είναι το ίδιο σαν να είχες ένα (πολύ μικρό) θερμαντικό σώμα 200watt. Δεν είναι το ίδιο ωφέλημα όσο αν πήγαιναν σε αντλία θερμότητας (πχ a/c) αλλα είναι το ίδιο αποδοτικά με οποιοδήποτε σώμα αντίστασης (απόδοση 1:1) συν ότι σου μαζεύει την υγρασία. Εγώ που δεν έχω θέρμανση πετρελαίου και το δωμάτιο δεν έχει a/c μια χαρά ούτε ένα watt δεν πάει "χαμένο" ακόμα και αν το δεις ως "θερμάστρα" (που δεν ειναι ο σκοπός του ασφαλώς).

Προφανώς το ενεργοποιείς όταν υπάρχει πρόβλημα (υγρασία πάνω από 70%) και σε λίγη ώρα στο κατεβάζει στο 50% ή όπου θέλεις εσύ. Το δικό μου έχει υγρασιοστάτη (όπως ο θερμοστάτης αλλα με υγρασία) αν ανέβει ενεργοποιείται και σταματάει όταν ρίξει την υγρασία. 

Μείον ότι κάνουν θόρυβο (σαν δυνατά κλιματιστικά). Συνήθως το λειτουργείς με χρονοδιακόπτη όταν λείπεις από το σπίτι και έρχεσαι και το βρίσκεις jet (50%-60% υγρασία ή όπου του πεις).

Δεν είναι λοιπόν άχρηστα αν και τη λειτουργία τους μπορούν να την κάνουν τα περισσότερα κλιματιστικά (λειτουργία αφύγρανσης) αρκετά καλά (ίσως και πιο αποδοτικά ενεργειακά λόγω άλλη τεχνολογίας παραγωγής ψύξης) αλλα δεν το έχω ψάξει παραπάνω στο δικό μου όμως a/c δεν παίζει πολύ καλά άσε που δεν έχω στο δωμάτιο.

• Like 7
Δημοσ.

Όχι μονο τζάμπα λεφτά αλλα και τζάμπα κατανάλωση,όσοι έχουν σοβαρό πρόβλημα υγρασίας ας βάλουν φυτά ,όμορφα και χωρις κατανάλωση ,6 λόγοι για να συγκατοικήσετε με φυτά

• Λειτουργούν ως «συστήματα» καθαρισμού και ανανέωσης του αέρα.

• Αποτελούν ρυθμιστικό παράγοντα της υγρασίας στο χώρο.

• Σε περιόδους ζέστης δροσίζουν την ατμόσφαιρα.

• «Απορροφούν» με τη φυλλωσιά τους τους θορύβους.

• «Φιλτράρουν» τη σκόνη και άλλα βλαβερά αιωρούμενα σωματίδια.

• Μειώνουν την επίδραση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και του στατικού ηλεκτρισμού από τις ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές που μας περιβάλλουν.

τι είδους φυτά μπαίνουν σε δωμάτιο?

Δημοσ.

Ειμαι γεμάτος απο φυτά στο σπίτι λογω ψώρας ,μένω σε περιοχή με απίστευτη υγρασία λογω λιμνών που ειναι κοντα μου ,υγρασία 40-45,σε δωμάτιο που δεν χρησιμοποιώ εχω 70-80 εκει δεν έχει φυτά και τα ντουβάρια ποιανούν μούχλα ( ψεκάζω ενα υγρό και χωρις να τρίψω εξαφανίζεται )

Δεν χρειάζεται κάποια συκεκριμενα,μιλαμε για φυτά και όχι λουλούδια εγω εχω αρκετές δρακσινες αλλα και πολλά αλλα που ουτε τα ξερω

Ειναι ευκολο να μου πειτε ποιο υγρο χρησιμοποιειτε παρακαλω?

Δημοσ.

Επειδη είμαι καρα άσχετος, τι είδους φυτά;

Επίσης τα φυτά μπορούν να είναι σε χώρο που ζουν μωρά και νήπια;

Επίσης πως λέγεται αυτό που ψεκαζεις και φεύγει η μουχλα;

παιδεια θα σας πω το απογευμα ποιο ειναι,υπαρχει στα σιδηραδικα ειναι παμφτηνο και κανει δουλεια μεσα σε ενα 20 λεπτο απλα ειμαι στην δουλεια τωρα,επισης σε καμια περιπτωση χλωρινη (ασε που θα βγαλεις και χρωμα) και σε καμια περιπτωση να το τριψετε γιατι η μουχλα επεκτεινετε ετσι στο ντουβαρι.Οσο για τα φυτα ,αν δεν ειναι λουλουδια  αλλα πρασινα φυτα (οπως τα δεντρα) δεν εχεις προβλημα ,μονο καλο κανουν και σε παιδεια και σε ολους,εχω ακουσει οτι τα πολυχρωμα λουλουδια δεν πρεπει να τα εχουμε σε ποσοτητες σε δωματια (ενα γκουκλαρισμα θα βοηθησει περισσοτερο )

Δημοσ.

τι είδους φυτά μπαίνουν σε δωμάτιο?

Στο τελος της σελιδας αναφερει τα φυτα απλα μην παρεις τα τοξικα γιατι ειναι επικυνδυνα για τα ζωα .μη τοξικα ειναι ο φοινικας ,μπαμπου,φτερη κλπ

Δημοσ.

μάλλον δεν είχες ποτέ τέτοιο πράγμα σε περιοχή με υγρασία. 

Εννοείτε κάνουν δουλειά. Δεν μαζεύουν ποτηράκι, μαζεύουν μπουκάλια με νερό σε περιοχές με υγρασία (το οποίο είναι και αποσταγμένο να θέλεις κάτι να το κάνεις πχ εγώ τα βάζω στους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου). Καμία σχέση με τα "άλατα" (κουβαδάκια με μπιλάκια) που αυτά δεν κάνουν τίποτα). Κάνουν την ατμόσφαιρα ευχάριστη όταν είναι "βάρια" λόγω υγρασίας. Αφαιρούν οσμές (μπαίνεις σπίτι και δεν μυρίζει τπτ) και γενικά μειώνουν τις συνέπειες της υγρασία (δλδ πχ να νοιώθεις έντονο το κρύο εξαιτίας της πολύ υγρασίας λόγω ταχύτερης θερμικής μεταφοράς). Υπό αυτή την έννοια 17C° με 60% είναι "πιο ζεστοί" (αίσθηση) από 17° με 80% υγρασία. Είναι απολύτως υγιεινά ως συσκευές χωρίς οσμές γιατί με ψύξη κα συμπίεση συγκρατούν την υγρασία (την υγροποιούν). Κάνει και άλλα κόλπα όπως να στεγνώνει τα ρούχα αν τα βάλεις μέσα το βράδυ (γιατί το μπαλκόνι βρομάει τζακίλα σε ορισμένες πόλεις λόγω τζακιών σομπών κτλ). Τα φυσάει με "στεγνό" αέρα κατα κρατώντας την υγρασία να μη μουχλιάσει το σπίτι.

Όσο για την κατανάλωση. Τα watt που καίει (200watt+ μέση ισχύ έχουν κατά μέσο όρο ένα σαν αυτό) όπως θα ξέρεις από την φυσική σου τελικά γίνονται θερμότητα και είναι το ίδιο σαν να είχες ένα (πολύ μικρό) θερμαντικό σώμα 200watt. Δεν είναι το ίδιο ωφέλημα όσο αν πήγαιναν σε αντλία θερμότητας (πχ a/c) αλλα είναι το ίδιο αποδοτικά με οποιοδήποτε σώμα αντίστασης (απόδοση 1:1) συν ότι σου μαζεύει την υγρασία. Εγώ που δεν έχω θέρμανση πετρελαίου και το δωμάτιο δεν έχει a/c μια χαρά ούτε ένα watt δεν πάει "χαμένο" ακόμα και αν το δεις ως "θερμάστρα" (που δεν ειναι ο σκοπός του ασφαλώς).

Προφανώς το ενεργοποιείς όταν υπάρχει πρόβλημα (υγρασία πάνω από 70%) και σε λίγη ώρα στο κατεβάζει στο 50% ή όπου θέλεις εσύ. Το δικό μου έχει υγρασιοστάτη (όπως ο θερμοστάτης αλλα με υγρασία) αν ανέβει ενεργοποιείται και σταματάει όταν ρίξει την υγρασία. 

Μείον ότι κάνουν θόρυβο (σαν δυνατά κλιματιστικά). Συνήθως το λειτουργείς με χρονοδιακόπτη όταν λείπεις από το σπίτι και έρχεσαι και το βρίσκεις jet (50%-60% υγρασία ή όπου του πεις).

Δεν είναι λοιπόν άχρηστα αν και τη λειτουργία τους μπορούν να την κάνουν τα περισσότερα κλιματιστικά (λειτουργία αφύγρανσης) αρκετά καλά (ίσως και πιο αποδοτικά ενεργειακά λόγω άλλη τεχνολογίας παραγωγής ψύξης) αλλα δεν το έχω ψάξει παραπάνω στο δικό μου όμως a/c δεν παίζει πολύ καλά άσε που δεν έχω στο δωμάτιο.

οχι δεν ειχα φιλε μου και οπως εγραψα πιο πριν ναι μενω σε περιοχη με πολυ υγρασια την οποια αναφερω ποσο ειναι σε δωματιο με φυτα και σε δωματιο χωρις φυτα κατα τα αλλα δεν διαφωνω καθολου με αυτα που εγραψες ,ουτε ειπα οτι λαθος κανει καποιος που πηρε αφουγκρατηρα ,προς θεου ,απλα ανεφερα αλλες εναλακτικες λυσεις πραγματικα πολυ καλες με πολυ καλο αποτελεμα,χαιρομαι που ανεφερες οτι και ενα καλο κληματιστικο κανει την ιδια δουλεια παρα πολλοι δεν το ξερουν αυτο και προσθετουν αλλο ενα μηχανημα στο σπιτι τους

Στο τελος της σελιδας αναφερει τα φυτα απλα μην παρεις τα τοξικα γιατι ειναι επικυνδυνα για τα ζωα .μη τοξικα ειναι ο φοινικας ,μπαμπου,φτερη κλπ

σωστο ειναι αυτο ,εχω 3 σκυλακια μεσα στο σπιτι και η δρακαινα ειναι τοξικη για τα ζωα (http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/crop-production/anth-kallopist/1905-drakena ) μιλωντας με τον κτηνιατρο μου ειπε ειναι τοξικα σε περιπτωση που τρωνε τα φυλλα απο το φυτο (οπως κανουν με το γρασιδη οατν ποναει η κοιλια τους ) αν οχι οπως ειναι στην περιπτωση μου που ουτε τα μυριζουν δεν υπαρχει προβλημα

Δημοσ.

Λοιπόν αυτο πηρα εγω ομως αν πάτε σε μαγαζί με σιδερικά θα βρείτε αντίστοιχα καλα σπρέι για αυτην την δουλειά

Ούπς εδω ημαστε

post-39233-0-68565400-1479481842_thumb.jpg

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Αλλαγη τιτλου απο 

ΑφυγραντηραςSINGER SDHM-10DI - (24.SDHM-10DI) 109€ Mediamark

σε 

ΑφυγραντηραςSINGER SDHM-10DI - (24.SDHM-10DI) 109€ Mediamark - μουχλες - χλωρινες και φυτα. :P

(κατα τα αλλα ενδιαφερον το κομματι με τα φυτα, για τα αντιμουχλικα νομιζω οτι παραειναι οφτοπικ και αχρηστα τα ποστς.)

• Like 3
Δημοσ.

Τέλειωσαν και τα ποπ κορν απ το ψιλικατζιδικο :P

Υγ.Πως κάνει μπαμ όμως ένα θέμα όταν πάει να εκτροχιαστεί! Πλέον πραγματικά το απολαμβάνω.

• Like 1
Δημοσ.

Οποιος έχει θέμα με υγρασία το κοιτά στον χώρο του με κάποιον ειδικό με μελέτη,είναι πιο ευκολο από πειραματα ή ασκοπες αγορες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...