Hal9000 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Και όμως ο τίτλος είναι πέρα για πέρα αληθινός, αφού η Microsoft ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με άλλες εταιρείες όπως Oracle, Intel, Huawei κ.α, και είναι πλέον το νέο πλατινένιο μέλος του Ιδρύματος Linux. Δεκαπέντε χρόνια από την ημέρα που ο τότε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Steve Ballmer, παρομοίαζε το γνωστό λειτουργικό σύστημα με καρκίνο, η Microsoft προχωρά σε μία ακόμα κίνηση που κανένας δεν πίστευε έστω λίγα χρόνια πριν ότι θα γινόταν πραγματικότητα. Όμως η εποχή Nadella έχει αλλάξει σημαντικά τη Microsoft και τους στόχους της εταιρείας που τα περισσότερα χρόνια στηρίζονταν στα Windows και το Office, έχοντας προχωρήσει σε σημαντικά ανοίγματα προς την κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού. Μόλις πριν 2 μήνες, το Gihub, το «Facebook των προγραμματιστών», ανακοίνωνε ότι η Microsoft βρισκόταν στην κορυφή των εταιρειών με τις περισσότερες δημόσιες συνεισφορές κώδικα σε αρκετά από τα open source projects του. Πρόσφατα η εταιρεία προσέθεσε εγγενή υποστήριξη του Bash shell αλλά και των Ubuntu Linux binaries στα Windows 10, σε μία ακόμα κίνηση έκπληξη. Σε ότι αφορά την συμμετοχή της Microsoft στο ίδρυμα Linux, αρχικά αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θα καταβάλλει ετησίως το ποσό των 500.000 δολαρίων, κάτι που ισχύει και για όλα τα πλατινένια μέλη ενώ όπως δηλώνει στέλεχος του ιδρύματος, «θα μπορέσει να συνεργαστεί με την κοινότητα του λογισμικού ανοιχτού κώδικα προκειμένου να δημιουργήσει ανανεωμένες mobile και cloud εμπειρίες». Site: TNW
masteripper Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Όλα τα λεφτά η είδηση....χωρίς σχόλια... 2
pcos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 τοσες φορες που εχω πεσει απο τα συννεφα εμεινα αναπηρος πια 3
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Άλλη μία κίνηση εξαιρετικής στρατηγικής και διορατικότητας. Πραγματικά μπράβο για την εντυπωσιακή "στροφή" της εταιρείας, από τον απομονωτισμό στην αγορά όπου κι αν αυτή βρίσκεται - κι αν δεν βρίσκεται, τη δημιουργεί! ΥΓ: Χρόνια χρήστης Mac και iOS, χρησιμοποιώ πλέον τα προϊόντα της Microsoft όπου μπορώ (και στον υπολογιστή μου και στις φορητές μου συσκευές) για την εξαιρετική τους ποιότητα. Μόνη, κατ'εμέ, εξαίρεση το OneDrive (είμαι πελάτης Dropbox). 8
manoskap Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Βρε μπας θέλει να εξαγοράσει τα Λινουξ για να καταφέρει να βάλει και εκεί τις μπλε οθόνες της;;;; 3
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Βρε μπας ΚΑΙ θέλει να εξαγοράσει τα Λινουξ για να καταφέρει να βάλει και εκεί τις μπλε οθόνες της;;;; Το Linux, τον πυρήνα δηλαδή, και δεν αγοράζεται ότι μα ότι και να κάνει, νομικά είναι απολύτως, και θα είναι απολύτως ελεύθερο για πάντα... Υ.Γ I see what you did there
Jophiel Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Κάποιος προσπαθεί να "ανοίξει τα παράθυρα."... Το ότι η ms έγινε μέλος του ιδρύματος Linux δε λέει και πολλά. Τα επόμενα βήματά της θα μας πουν περισσότερα. Ελπίζω να μην ακολουθήσει την στρατηγική της google... Μέχρι τώρα δείχνει ότι κινείται προς αυτή τη κατεύθυνση... 1
drakoulis Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Χαλάει λεφτά για το linux αντι να κλείσει τα προβλήματα που έχουν τα win10.. Που απο ελαφριά και γρήγορα update στο update έγιναν βαριά και αργά.
imoaix Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 καλα κανει η ms οπως εκανε κ η apple μελοντικα θα επικεντρωθει οπως ολοι στις paid cloud υπηρεσιες εγκαταλειποντας σταδιακα τα win οποτε θα πρεπει να εχει στενη συνεργασια με τον πυρηνα linux που θα τρεχει στα παντα με παραλλαγες
kostas12ldb Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Χαλάει λεφτά για το linux αντι να κλείσει τα προβλήματα που έχουν τα win10.. Που απο ελαφριά και γρήγορα update στο update έγιναν βαριά και αργά. Ρε 'συ, όταν λέμε ότι η MS έδωσε 500.000$, είναι σαν να λέμε ότι πήγα εγώ στο περίπτερο και πήρα μια τσίχλα, από αυτές τις μονές στο φακελάκι. Ψίχουλα για την MS... 3
Le Perv Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Εδωσε 500.000 στο linux. Που? Σε ποιον? Στην Canonical? Εχει σημασια, για να ξερουμε απο που θα μας ερθει. 1
sundance_kid Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Καφές -> Μύτη -> Πληκτρολόγιο. Με τα χωρατά πρωί-πρωί... 2
kokkinidisk Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Καλή η συνεργασία αλλα Αυτό που δεν θα ήθελα να δω είναι να εχω κανέναν ιό στα Linux καμια μέρα όπως στα windows.τοτε θα πέταγα τον υπολογιστή απο το παράθυρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα