Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λυπαμαι φιλαρακο, αλλα οχι, δεν σε συγχωρω κιολας/ Και καπως ετσι, με ποστ της μιας γραμμης, ο καθεις λεει την π@παρα του και γραφει 2000 ποστς.

Εκατσα και εγραψα πολλους λογους, διευκρινισα οτι τα pc τα εχω εγκαταλειψει. Προφανως και εχουν εξελιχθει/απλοποιηθει ωστε να μπαινουν σε σαλονι, αλλα απο οσο διαβαζω εδω μεσα (και διαβαζω ολα τα ποστ), δεν εχει αποδειχτει ιδιαιτερα οτι με 350-400 ευρω εχεις gaming pc. Αν ασχολιομουν ακομη, θα εγραφα πιο αναλυτικα και για τα pc. Βιογραφικο gaming δεν θα κατσω να σου παραθεσω, εσυ κατσε παιξε στο κουτακι σου τα παιχνιδακια σου.

Τελος, εγραψα πως υπαρχουν και προσωπικοι/οικονομικοι λογοι.

Αναρωτιεμαι αν εκατσες να διαβασεις ή αν γενικα την πληροφορια που διαβασες μπορεσε να την επεξεργαστει ο εγκεφαλος σου ή ολη σου η πρεμουρα ηταν να γραψεις μια γραμμη.

Πρώτον δεν είμαι φίλος σου.

Δεύτερον το πόσα post έχει ο καθένας δεν αντικατοπτρίζει γνώσεις.

Τρίτον το ύφος σου είναι πολύ επιθετικό δεν χρειάζεται χαλάρωσε δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.

Τέταρτον δεν με πειθεις για γνώστης πως να το κάνουμε δεν είναι κακό.

• Like 1
Δημοσ.
καλά κάτσε να βγει κάνα βαρύ παιχνίδι και πάλι από 900p θα γίνεται η φάση

πόση δύναμη έχει τελοσπάντων;

Δεν υπάρχει καμία 900p φάση ούτε στο απλό ps4 κάπου μπερδεύεσαι πάλι.. Παρακάτω μια λίστα με όλα τα παιχνίδια που δεν παίζουν σε native 1080 μαζί με κάποια που παίζουν στη μεγαλύτερη διάρκεια ( dynamic resolution)

Battlefield 4 (900p)

Battlefield Hardline (900p)

SW Battlefront (900p)

AC Unity (900p)

AC Syndicate (900p)

Watch Dogs (900p)

KZ Shadow Fall (900p multiplayer)

Uncharted 4 (900p multiplayer)

UFC (900p)

CoD Black Ops (between 900p and 1080p)

Paragon 900p)

CoD infinite warfare (between 900p and 1080p)

Battlefield 1 (1000p)

Αυτά τα 13 ειναι ΟΛΑ σε εκατοντάδες κυκλοφοριες ΑΑΑ και indie

Που την είδες την φάση??

Απλά δεν τα ξέρετε καλά..

• Like 1
Δημοσ.

Ορισμένοι είμαστε παλιοί gamers,μεγαλώσαμε με τα "ηλεκτρονικά" στα μαγαζιά,μετά στα sega mega drive,master system,ps1,ps2,ps3 κτλ οπότε έχουμε άλλη εικόνα για του τι είναι gaming,υπήρχαν εποχές που δεν μας ενδιέφερε τίποτα παρά μόνο το παιχνίδι. Μαθημένοι λοιπόν στα λίγα,συνηθήσαμε στην ιδεά να παίζουμε αδιαφορώντας για όλα αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά γιατί δεν υπήρχαν τότε άλλωστε. Θα μου πείτε ρε φίλε,άλλες εποχές,η τεχνολογία προχώρησε,ναι αλλά κάποτε διασκεδάζες με απλά games όπως double dragon,wonter boy,bubble, snow brothers και μετά με gran turismo,onimusha,resident evil,dino crisis,tekken κτλ και ούτε που ασχολούσουν με τα γραφικά τους. Μάθαμε εν ολιγής δηλαδή,αλλίως,στα λίγα. Ένας που ξεκινά το gaming τώρα ή πριν λίγα χρόνια καλόμαθε σε όλα αυτά που η τεχνολογία έφερε στα games,στα εφέ,τα super γραφικά,τις αναλύσεις κτλ και τώρα γκρινιάζει για το κάθε τι με το παραμικρό. Αγαπημένο μου παιχνίδι όλων των εποχών το wonder boy in monster land,τι 4k και π@π@ριες,παιχνιδάρα! Που θέλω να καταλήξω, ο καθένας αναλόγως τις εμπειρίες που έχει, έχει διαμορφώσει μια εικόνα στο μυαλό του για το πως θέλει να διασκεδάσει παίζοντας ένα παιχνίδι. Θα μου πείς εσύ γιατι τότε επέλεξες gtx1070 για κάρτα γραφικών και ps4 pro για κονσόλα? Γιατί χάλασα και εγώ,παρασύρθηκα,έβαλα τον εαυτό μου στο τρυπάκι των τεχνικών χαρακτηριστικών και στην πορεία ξέχασα να διασκεδάζω. Απο το ps2 και μετά δεν ευχαριστήθηκα σχεδόν κανένα παιχνίδι,ήταν τότε που αποφάσισα να πάρω μαζί με το ps3 και ένα gaming pc..και εκεί αλλάξαν όλα..

• Like 5
Δημοσ.

Πρώτον δεν είμαι φίλος σου.

Δεύτερον το πόσα post έχει ο καθένας δεν αντικατοπτρίζει γνώσεις.

Τρίτον το ύφος σου είναι πολύ επιθετικό δεν χρειάζεται χαλάρωσε δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.

Τέταρτον δεν με πειθεις για γνώστης πως να το κάνουμε δεν είναι κακό.

Γνωστης τινος πραγματος ρε μεγαλε; gaming? τεχνολογιας; pc;

Επειτα, απο ολα τα ποστ, πειθεσαι οτι ομιλουν γνωστες και σε χαλασε το δικο μου;

Και μονο που εκατσες να κανεις κατι τοσο ανουσιο, δειχνει τι ρηχο ατομο εισαι. Αν ειναι να εχεις 2000 ποσταρισματα μηδενικου περιεχομενου, κι αυτο σε ηδονιζει, συνεχισε.

Εμενα δε με πειθεις οτι εχεις στοιχειωδεις γνωσεις της γλωσσας, γιατι ουτε αυτο με τα ποσταρισματα το καταλαβες.

σορρυ ε;

Δημοσ.

Ορισμένοι είμαστε παλιοί gamers,μεγαλώσαμε με τα "ηλεκτρονικά" στα μαγαζιά,μετά στα sega mega drive,master system,ps1,ps2,ps3 κτλ οπότε έχουμε άλλη εικόνα για του τι είναι gaming,υπήρχαν εποχές που δεν μας ενδιέφερε τίποτα παρά μόνο το παιχνίδι. Μαθημένοι λοιπόν στα λίγα,συνηθήσαμε στην ιδεά να παίζουμε αδιαφορώντας για όλα αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά γιατί δεν υπήρχαν τότε άλλωστε. Θα μου πείτε ρε φίλε,άλλες εποχές,η τεχνολογία προχώρησε,ναι αλλά κάποτε διασκεδάζες με απλά games όπως double dragon,wonter boy,bubble, snow brothers και μετά με gran turismo,onimusha,resident evil,dino crisis,tekken κτλ και ούτε που ασχολούσουν με τα γραφικά τους. Μάθαμε εν ολιγής δηλαδή,αλλίως,στα λίγα. Ένας που ξεκινά το gaming τώρα ή πριν λίγα χρόνια καλόμαθε σε όλα αυτά που η τεχνολογία έφερε στα games,στα εφέ,τα super γραφικά,τις αναλύσεις κτλ και τώρα γκρινιάζει για το κάθε τι με το παραμικρό. Αγαπημένο μου παιχνίδι όλων των εποχών το wonder boy in monster land,τι 4k και π@π@ριες,παιχνιδάρα! Που θέλω να καταλήξω, ο καθένας αναλόγως τις εμπειρίες που έχει, έχει διαμορφώσει μια εικόνα στο μυαλό του για το πως θέλει να διασκεδάσει παίζοντας ένα παιχνίδι. Θα μου πείς εσύ γιατι τότε επέλεξες gtx1070 για κάρτα γραφικών και ps4 pro για κονσόλα? Γιατί χάλασα και εγώ,παρασύρθηκα,έβαλα τον εαυτό μου στο τρυπάκι των τεχνικών χαρακτηριστικών και στην πορεία ξέχασα να διασκεδάζω. Απο το ps2 και μετά δεν ευχαριστήθηκα σχεδόν κανένα παιχνίδι,ήταν τότε που αποφάσισα να πάρω μαζί με το ps3 και ένα gaming pc..και εκεί αλλάξαν όλα..

κάνεις το εξής λάθος

τα γραφικά ΠΑΝΤΑ έπαιζαν το ρόλο τους και ας έχουμε φτάσει να τα τονίζουμε περισσότερο και να τα αναλύουμε περισσότερο, όπως και να υπάρχουν κακά και μέτρια παιχνίδια με καλά γραφικά

αλλά πάντα έκαναν αίσθηση από γενιά σε γενιά και από τίτλο σε τίτλο και πάντα ήταν selling point

το ότι είχαμε χειρότερα γραφικά παλιά  και καλύτερα πλέον δε σημαίνει ότι έπαψε να μας ενδιαφέρει η εξέλιξη σε αυτόν το τομέα

είναι σα να μου λες ότι κάποιος που οδήγησε πριν 10ετιες πρώτο αμάξι autobianci δε μπορεί να εκτιμήσει σήμερα μια s class ή ότι δε θα ήθελε να οδηγεί σε s class και θα προτιμούσε απλά ένα Polo γιατί είναι απλά καλύτερο από το autobianci του

κι εγώ από παλιά παίζω, όμως με τα χρόνια θέλω το καλύτερο που μπορώ να πάρω

• Like 2
Δημοσ.

Ασχετε φίλε μου απο 1800p κάνει upscaling Είναι ελαφρώς υψηλότερη ανάλυση!

Δεν έχεις κάποιο κέρδος - καλύτερα να αγοράσεις TV που να έχει enhance από 1080p σε 4Κ παρά να σπαταλάει softwarικά το PS4 και να κολλάει.

Ελαφρώς ? :) Εξηγησε βρε στον ανθρωπο οτι 1080p=2.1 MP 1800p = 5,8 MP απλά! Περιπου τρεις φορές πανω. Αυτό ομως με το "να μην εχει backward compatibility" δεν έπιασα για το ps4 σε ps4pro εννοεί ή κατι άλλο?

εννοώ ότι δεν έχει backward compatibility να παίζεις PS3 games στο PS4

Δημοσ.

Γνωστης τινος πραγματος ρε μεγαλε; gaming? τεχνολογιας; pc;

Επειτα, απο ολα τα ποστ, πειθεσαι οτι ομιλουν γνωστες και σε χαλασε το δικο μου;

Και μονο που εκατσες να κανεις κατι τοσο ανουσιο, δειχνει τι ρηχο ατομο εισαι. Αν ειναι να εχεις 2000 ποσταρισματα μηδενικου περιεχομενου, κι αυτο σε ηδονιζει, συνεχισε.

Εμενα δε με πειθεις οτι εχεις στοιχειωδεις γνωσεις της γλωσσας, γιατι ουτε αυτο με τα ποσταρισματα το καταλαβες.

σορρυ ε;

Εντάξει δεν μπορώ να κάθομαι να ασχολούμαι με τη μιζέρια του καθενός.

Αρκετά με το off topic ας σβήσει κάποιος mod τα άσχετα μηνύματα

Δημοσ.

κάνεις το εξής λάθος

τα γραφικά ΠΑΝΤΑ έπαιζαν το ρόλο τους και ας έχουμε φτάσει να τα τονίζουμε περισσότερο και να τα αναλύουμε περισσότερο, όπως και να υπάρχουν κακά και μέτρια παιχνίδια με καλά γραφικά

αλλά πάντα έκαναν αίσθηση από γενιά σε γενιά και από τίτλο σε τίτλο και πάντα ήταν selling point

το ότι είχαμε χειρότερα γραφικά παλιά και καλύτερα πλέον δε σημαίνει ότι έπαψε να μας ενδιαφέρει η εξέλιξη σε αυτόν το τομέα

είναι σα να μου λες ότι κάποιος που οδήγησε πριν 10ετιες πρώτο αμάξι autobianci δε μπορεί να εκτιμήσει σήμερα μια s class ή ότι δε θα ήθελε να οδηγεί σε s class και θα προτιμούσε απλά ένα Polo γιατί είναι απλά καλύτερο από το autobianci του

κι εγώ από παλιά παίζω, όμως με τα χρόνια θέλω το καλύτερο που μπορώ να πάρω

Οντως ολοι ασχολουμαστε με την προοδο των γραφικων. Και ολους μας ενδιαφέρει να βλεπουμε ωραια γραφικα.

Αλλα οχι και να γινεται αυτοσκοπος και να χανεται η ουσια. Ενα παιχνιδι που μενει κλασικο δεν μενει μονο για τα γραφικα του.

Επισης ωραια γραφικα δεν ειναι ουτε η αναλυση, ουτε το framerate (σε αποδεκτα επιπεδα το 2ο). Γραφικαρες για παραδειγμα εχουν αρκετα παιχνιδια της Nintendo και ειναι 720p.

Απο το να θελουμε ωραια γραφικα, που ειναι απολυτως θεμιτο, εχουν περασει μερικοι στο επιπεδο "αν δεν ειναι 4k δεν παιζω". Αδιαφορωντας αν το 4k ειναι χειροτερο και αρτιστικα και σαν gameplay.

Τελος να πω οτι ενα καλο παιχνιδι δεν γινεται αυτοματα απαραδεκτο αν ειναι σε χαμηλοτερη αναλυση, η με λιγοτερα εφε σε καποια αλλη πλατφορμα.

• Like 3
Δημοσ.

Το έχετε τερματίσει με το τρολ. Την κάρτα που έγραψα έχουν ενάμιση χρόνο να την χρησιμοποιησουν γιατί δεν τραβάει.. οπότε κάποιος που θα την είχε πάρει αντί για ps4 τώρα θα έπαιζε χειρότερα γιατί και τοτε σε κατι last gen παιχνίδια τη δοκιμαζαν που δεν ειχαν και πολλές απαιτήσεις σε μνήμη κτλ..

Λες ψεμματα. Εδω και η αποδειξη

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-budget-gaming-pc-guide

Αυτο δεν ειναι καν το τελευταιο συγκριτικο που εγινε, και ειναι Νοεμβρη του 2015. Αν θες σου βρισκω και του 2016. Που τον ειδες τον 1μιση χρονο λοιπον?

Και το νου σου, μιλαμε για καρτα γραφικων που ΔΕΝ ειναι καν για gaming. Το value for money απο αποψη επιδοσεων ειναι υπερβολικα κακο, απλα ειναι ακριβη λογω πολυ χαμηλης καταναλωσης. Στα ιδια λεφτα επαιρνες r9 270x η οποια ηταν εως και 50% πιο γρηγορη. Ξαναρωταω λοιπον, οταν το ps4 με την θεωρητικα 7850 καρτα του δεν μπορει να ξεπερασει μια πολυ χειροτερη, που ειναι το φοβερο και τρομερο optimization? Αμα επαιζε μπαλα σε επιδοσεις κοντα σε 7950 εστω θα σου λεγα εχεις 1 point, αλλα ουτε καν την πλησιαζει. Εδω αμφιβαλω αν ξεπερναει την 7850...

Δημοσ.

Διάβασα πολλά από τα post και έχω να πω ότι οι περισσότεροι απλά έχετε χάσει την μπάλα άσχετα αν παίζεται σε pc ή κονσόλα. Οι μεγάλες εταιρίες που παράγουν hardware για pc, κονσόλες, TV, κινητά κλπ σας έχουν κάνει να τρέχετε από εδώ και από εκεί να ψάχνεστε τι να αγοράσετε για να δώσετε νόημα στην ζωή σας. Κατανάλωση για την κατανάλωση.

Η ανάλυση του κάθε παιχνιδιού έχει να κάνει μόνο με το μέγεθος της οθόνης. Έχεις μεγάλη οθόνη χρειάζεσαι μεγάλη ανάλυση για να μην σε ενοχλούν τα pixel (όταν βλέπεις πάντα από την σωστή απόσταση). Σε αυτό τον τομέα η apple πολύ εύστοχα ονόμασε τις οθόνες retina δηλαδή με την απαραίτητη ανάλυση για το μέγεθος της οθόνης ώστε να μην διακρίνονται τα pixels.

Τα ωραία γραφικά έχουν να κάνουν περισσότερο με το art-style του κάθε δημιουργού γι αυτό και βλέπεις ομορφότερα παιχνίδια που έχουν απλούστερα γραφικά. Το καλό παιχνίδι είναι ένα καλό σύνολο δεν είναι μόνο γραφικά και εφέ.

Το ότι πολλοί μεγαλύτεροι σε ηλικία gamers αναπολούν τα παλιά games και θεωρούν ότι τα παιχνίδια τότε χωρίς καλά γραφικά είχαν φοβερό gameplay έχει να κάνει μόνο με τα παιδικά τους μάτια μέσα από τα οποία όλες οι πρώτες εμπειρίες τους φαίνονταν απίθανες. Και εγώ θυμάμαι το πρώτο παιχνίδι που είχα παίξει στον Amstrad 6128 το Bruce Lee αλλά αντικειμενικά δεν ήταν τίποτα φοβερό. Απλά ήταν το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα εγώ.

Όλοι θέλουμε να δικαιολογούμε τις επιλογές μας για να νιώσουμε καλύτερα γιατί κάτι μέσα μας μας λέει ότι αλλού είναι η ουσία και όχι στα μπιμπλίκια. Ωραία όμως είναι να τα έχουμε και αυτά για να ξεχνιόμαστε. Δεν υπάρχει όμως λόγος να σκοτωνόμαστε.

Όλες αυτές οι εταιρίες έχουν κοστολογήσει το προϊόν τους ανάλογα με το τι προσφέρει. Έχουν ανθρώπους που πληρώνονται πολύ καλά και τις περισσότερες φορές κάνουν καλά την δουλειά τους. Αν δεν την κάνουν η αγορά είναι σκληρή ο ανταγωνισμός μεγάλος και δεν θα επιβιώσουν.

Έτσι μία κονσόλα είναι πιο φτηνή γιατί συνολικά κάνει λιγότερα πράγματα από ένα ακριβότερο pc. Ένα entry level gaming pc κάνει λιγότερα από ένα high end και κοστίζει ανάλογα. Μια κονσόλα επειδή είναι σχεδόν μόνο για games το κάνει καλύτερα από ένα pc ίδιας τιμής που αναγκαστικά θα σου επιτρέπει να κάνεις και άλλα πράγματα, αγοράζεις αυτή την δυνατότητα ακόμα και αν δεν το θες και πρέπει να την πληρώσεις ανάλογα. Συνολικά για να καλύψεις όλες τις ανάγκες σου γύρω από το gaming web browsing ταινίες μουσική κλπ θα δώσεις τα ίδια χρήματα για το ίδιο επίπεδο ποιότητας. Αυτό δεν χρειάζεται να σας το αποδείξω τεχνικά είναι ο νόμος του εμπορίου, το χρήμα κυβερνάει. Ο μόνος τρόπος να γλιτώσεις μερικά ευρώ στα pc είναι με την προσωπική σου εργασία και τον χρόνο που αφιερώνεις στο διάβασμα που αν το κοστολογήσεις όμως θα έρθεις στα ίδια. Hobby είναι όμως και γουστάρεις. Πάντα αναφέρομαι στον ενημερωμένο αγοραστή όχι στο βόδι που θα πάρει ότι βρει μπροστά του.

Οπότε γνώμη μου μην το κουράζετε πολύ αγοράστε αυτό που αντέχει η τσέπη σας έχοντας στο μυαλό και το κόστος χρήσης (αγορά games κλπ) και αναβάθμισης και μην παθιάζεστε. Έτσι κερδίζουν μόνο οι εταιρίες γιατί έτσι αγοράζετε χωρίς να σκέφτεστε. Για εμένα και για να τελειώνω αν θες να διαθέσεις λίγα πάρε κονσόλα και θα έχεις την ανάλογη ποιότητα. Αν μπορείς να διαθέσεις περισσότερα πάρε pc αλλά να ξέρεις ότι θα μπεις εύκολα στην παγίδα των αναβαθμίσεων. Αν σου περισσεύουν πάρε και τα δύο και στείλε και κάτι σε μένα :)           

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...