Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περι gaming PC στο σαλόνι, στον καναπέ στην τηλεόραση. Ανάβεις PC, κάθεσαι, περιμένεις να φορτώσουν τα windows, πιάνεις ποντίκι και πληκτρολόγιο και σκυφτός πάνω στο τραπεζάκι (αν είναι γυάλινο θες και mousepad) με το ποντίκι ανοίγεις steam πας στο παιχνίδι το ανοίγεις και μετααα πιάνεις το χειριστήριο και παίζεις. Μάιστα, και το ποντικοπληκτρολόγιο πρέπει να βρίσκεται πάντα κάπου πρόχειρο (πάνω, κάτω από το τραπεζάκι) γιατί έχεις να κάνεις με PC, δεν μπορείς να το δουλέψεις αλλιώς. Επίσης τις άλλες δουλιές που κάνεις με το PC τις κάνεις στον καναπέ στο σαλόνι; Ή θες 2ο PC για τις άλλες δουλιές;

Παραδεχτείτε το, PC στο σαλόνι δεν είναι το πιο πρακτικό πράγμα.

Steam Big picture mode και steam στο start up

Ένα μακρύ καλώδιο HDMI για να το συνδέεις σε οθόνη ή steam link για να στριμαρεις στην τηλεόραση

Μικρό ασύρματο πληκτρολόγιο με touchpad με 20€

Ενα pc με έναν νορμαλ ssd μπουταρει σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα

Αμα δεν ξέρεις κάτι δεν είναι κακό να το ψαχνεις, καλύτερο από το να λες πράγματα που δεν ισχύουν.

• Like 7
  • Απαντ. 285
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλα οτι να ναι... Κ αν καποιος δεν εχει pc δε πρεπει να χτισει?? με την ιδια λογικη και καποιος με απλο ps4 εχει δωσει μονο 200 ευρω επιπλεον κ εχει παρει το PS4 pro..

Εγω να δεις ποσο λυπαμαι που λετε οτι να ναι κ οτι σας συμφερει εδω μεσα..

ναι έχτισα κι εγώ μια φορά από την αρχή πριν 10κατι χρόνια.. 

φαντάζομαι ότι μέσα στα δικά σας κόστη βάζετε και τις 4Κ τηλεοράσεις ή τις βρήκατε κάπου εκεί γύρω πρόχειρες και παραπεταμένες;  

(ΥΓ εγώ δεν έχω 4Κ τηλεόραση πάντως γιατί με κουτί συνολικού κόστους 1000-1200 δε γίνεται να παίξω 4Κ ούτε κανονικά ούτε νομίζοντας και όχι δε με νοιάζει να παίξω skyrim ξανά σε 4Κ ) 

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά δεν θα έκανα κάτι τέτοιο για εμένα, άπλα ήταν proof of concept και ότι ΜΠΟΡΕΙ να γίνει, δεν είμαι κανένας χαζός που θα το επιχειρούσε αυτό άλλα απέδειξα αυτό που ήθελα, στο κάτω-κάτω πάρε ένα σετάκι Μητρική-RAM-CPU 775 και κόλλα μια 470 απάνω, το ίδιο αποτέλεσμα έχεις με τα μισά...

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά δεν θα έκανα κάτι τέτοιο για εμένα, άπλα ήταν proof of concept και ότι ΜΠΟΡΕΙ να γίνει, δεν είμαι κανένας χαζός που θα το επιχειρούσε αυτό άλλα απέδειξα αυτό που ήθελα, στο κάτω-κάτω πάρε ένα σετάκι Μητρική-RAM-CPU 775 και κόλλα μια 470 απάνω, το ίδιο αποτέλεσμα έχεις με τα μισά...

ναι απλά είναι λίγο χαζό και ανούσιο να ασχολείσαι τόσο, γιατί στη τελική δε θα γίνει κατανοητό αυτό που θες να πεις κι έτσι κι αλλιώς δεν έχει νόημα να το κάνει κανείς 

νόημα έχει να κάνεις σε βάθος χρόνου μια ανάλυση κόστους και να δεις ότι το pc δεν είναι και τόσο πιο ακριβό για αυτά που προσφέρει (που είναι κι αλλα πράγματα από το να παίζεις και στη τελική έστω και ένα μπουρδελολαπτοπ θα πρέπει να το συνυπολογίσεις στο κόστος του κονσολά που δεν έχει ένα μηχάνημα για όλα, εκτός αν η σχέση του με τη τεχνολογία είναι το fb από το κινητό) 

αν δηλαδή οι κονσόλες είναι 100 ευρώ το χρόνο που έλεγε ο φίλος πιο πάνω και το pc βγαίνει 150-200, ε κλαίν 

μπορεί και το pc βέβαια να βγαίνει 100λιγο και πάλι να είσαι πιο πάνω 

όμως δε βγαίνει ντε και καλά 500αρες και χιλιάρικα κάθε χρόνο όπως νομίζουν μερικοί , κάποιοι ναι τα δίνουν γιατί έχουν τρέλα και άλλοι δίνουν 100αρικα τη μέρα σε κόκες, τι θέμα είναι τι κάνει ο μέσος τύπος 

• Like 1
Δημοσ.

Ram?? 160gb HDD (για 2 συγχρονα games)?? λειτουργικο?? Τι κουτι και τι τροφοδοτικο με 30 ευρα??

πληκτρολογιο, ποντικι?? Ψυξη??

Αυτο ειναι pc της κακιας ωρας που οχι μονο δε καταθεται διπλα στο ps4 αλλα ειναι κ πιο ακριβο και αμφιβαλλω αν θα bootαρει κ ολας...

Καλά αυτοί που νομίζουν ότι με 300€ pc παίζεις σε 4k δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Το entry price των κονσολων είναι χαμηλότερο αλλά πολλες φορές βγαίνουν πιο ακριβές στο μέλλον λόγω της διαφοράς τιμής των games, online subscription κτλ

Με 300-400€ πάντως pc που μπορεί να παίξει τα πάντα σε 1080p medium graphics δεν χτιζεις, εκτός και εάν παρεις κάτι μεταχειρισμένο ή προσθέσεις κάποιο κομμάτι στο μέλλον. Αν είναι να πάρω athlon, 10€ τροφοδοτικό και 160gb HDD προτιμώ να πάρω ps4. Το pc gaming κοστίζει κάτι παραπάνω στην αρχή αλλα γλιτώνεις λεφτά μελλοντικά

• Like 5
Δημοσ.

ναι έχτισα κι εγώ μια φορά από την αρχή πριν 10κατι χρόνια.. 

φαντάζομαι ότι μέσα στα δικά σας κόστη βάζετε και τις 4Κ τηλεοράσεις ή τις βρήκατε κάπου εκεί γύρω πρόχειρες και παραπεταμένες;  

(ΥΓ εγώ δεν έχω 4Κ τηλεόραση πάντως γιατί με κουτί συνολικού κόστους 1000-1200 δε γίνεται να παίξω 4Κ ούτε κανονικά ούτε νομίζοντας και όχι δε με νοιάζει να παίξω skyrim ξανά σε 4Κ ) 

Την 4k tv την εχω παρει για τα βιντεο, τις ταινιες μου και για να κανω πιο future proof το home theatre μου φιλε..

To PS4 Pro ειναι προσθηκη και οχι το κεντρο του συμπαντος..

Δε φτιαχνω το σπιτι μου βαση της κονσολας ή του υπολογιστη..

Αυτα ειναι add-on..

• Like 2
Δημοσ.

Την 4k tv την εχω παρει για τα βιντεο, τις ταινιες μου και για να κανω πιο future proof το home theatre μου φιλε..

To PS4 Pro ειναι προσθηκη και οχι το κεντρο του συμπαντος..

Δε φτιαχνω το σπιτι μου βαση της κονσολας ή του υπολογιστη..

Αυτα ειναι add-on..

και τι ταινίες και βίντεο βλέπεις σε 4Κ;  

αααα, ας το πάρουμε αλλιώς 

κι εγώ πήρα έναν υπολογιστή i5, πολλή ram με ssd κτλ και μηχανικό πληκτρολογίο να κάνω τη δούλεια μου πιο γαμάτα (και το πιο βαρύ που θα τρέξω είναι μεγάλα εξελόφυλλα και κάποια προγράμματα του κώλου)

μην κοιτάς που απλά τυχαία βρέθηκε μια κάρτα των 300€ επάνω, συμπληρωματικά για παιχνίδια..

άρα με τη λογική σου το δικό μου gaming είναι πολυυυυυυυυυυυ πιο φθηνό από το δικό σου 

γιατί υπολογιστή οφείλω να έχω έτσι κι αλλιώς (το πόσο γαμάτος ή όχι είναι στη τελική το δικαιολογώ με βάση το εισόδημα), απλά αντί να έχω μόνο τα ενσωματωμένα γραφικά βάζω μια κάρτα και βαφτίζεται gaming

Δημοσ.

Ram?? 160gb HDD (για 2 συγχρονα games)?? λειτουργικο?? Τι κουτι και τι τροφοδοτικο με 30 ευρα??

πληκτρολογιο, ποντικι?? Ψυξη??

Αυτο ειναι pc της κακιας ωρας που οχι μονο δε καταθεται διπλα στο ps4 αλλα ειναι κ πιο ακριβο και αμφιβαλλω αν θα bootαρει κ ολας...

Την RAM την υπολόγισα (40€ για 8GB) άπλα δεν την έγραψα οπότε λάθος δικό μου, λειτουργικό Steam OS (έτσι για τον χαβαλέ), σκληρός 500GB κάνει 15€ παραπάνω (πάλι κάτω από 500€ συνολικά), κουτί στο σκρουτζ το βρήκα 30€ με φανάκι: https://www.skroutz.gr/s/2287739/Powertech-CB-171-450W-PSU.html, πληκτρολόγιο και ποντίκι δεν είναι σοβαρό επιχειρημα κάνουν και τα δύο 5€ μαζί και τι ακριβώς εννοείς με το ψύξη; δεν έχουν stock ψήκτρα οι επεξεργαστές;

Καλά αυτοί που νομίζουν ότι με 300€ pc παίζεις σε 4k δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Το entry price των κονσολων είναι χαμηλότερο αλλά πολλες φορές βγαίνουν πιο ακριβές στο μέλλον λόγω της διαφοράς τιμής των games, online subscription κτλ

Με 300-400€ πάντως pc που μπορεί να παίξει τα πάντα σε 1080p medium graphics δεν χτιζεις, εκτός και εάν παρεις κάτι μεταχειρισμένο ή προσθέσεις κάποιο κομμάτι στο μέλλον. Αν είναι να πάρω athlon, 10€ τροφοδοτικό και 160gb HDD προτιμώ να πάρω ps4. Το pc gaming κοστίζει κάτι παραπάνω στην αρχή αλλα γλιτώνεις λεφτά μελλοντικά

Αυτό: 

• Like 1
Δημοσ.
Eισαι τοσο λαθος που δεν εχει καν πλακα.

Πρωτα απο ολα ουτε το ps4 παιζει 4k, εκτος αν λεμε παιχνιδια του 2012. Δευτερον, ΔΕΝ χρειαζεται να χτισω PC απτην αρχη. Ο PC gamer ΔΕΝ χτιζει PC απτην αρχη, γιαυτο και το PC gaming ειναι παμφτηνο. 

Και οχι, οι κονσολες ΔΕΝ βγαζουν καλυτερα αποτελεσματα. Ωραια η θεωρια σου αλλα την εβγαλες απτο κεφαλι σου και οχι απο πραγματικα αποτελεσματα. 9/10 games αποδιδουν καλυτερα σε εναν pentium g και μια 750Τi απο οτι στο PS4. Kαι δεν το λεω εγω, το eurogamer το λεει. 

Αρα σε ΟΛΑ εισαι λαθος, λυπαμαι

Είδες σε κανένα καινούργιο face off την 750 ti

Θα σου πω εγώ όχι γιατί πλέον παίζει σε low και 720p

Εσύ κάνεις λάθος

• Like 1
Δημοσ.

Steam Big picture mode και steam στο start up

Ένα μακρύ καλώδιο HDMI για να το συνδέεις σε οθόνη ή steam link για να στριμαρεις στην τηλεόραση

Μικρό ασύρματο πληκτρολόγιο με touchpad με 20€

Ενα pc με έναν νορμαλ ssd μπουταρει σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα

Αμα δεν ξέρεις κάτι δεν είναι κακό να το ψαχνεις, καλύτερο από το να λες πράγματα που δεν ισχύουν.

Με έπεισες!

NOT

Είναι οι κλασσικές εξηγήσεις. Θα πάρεις αυτό κι αυτό, θα κατεβάσεις αυτά κι αυτά τα προγράμματα, θα τα σετάρεις έτσι, θα περάσεις αυτά τα καλώδια έτσι και είσαι άρχοντας! Εγώ μπορώ να τα κάνω αυτά αλλά δεν γουστάρω πλεόν. Ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί και δεν τον ενδιαφέρει.

• Like 1
Δημοσ.

και τι ταινίες και βίντεο βλέπεις σε 4Κ;  

αααα, ας το πάρουμε αλλιώς 

κι εγώ πήρα έναν υπολογιστή i5, πολλή ram με ssd κτλ και μηχανικό πληκτρολογίο να κάνω τη δούλεια μου πιο γαμάτα (και το πιο βαρύ που θα τρέξω είναι μεγάλα εξελόφυλλα και κάποια προγράμματα του κώλου)

μην κοιτάς που απλά τυχαία βρέθηκε μια κάρτα των 300€ επάνω, συμπληρωματικά για παιχνίδια..

άρα με τη λογική σου το δικό μου gaming είναι πολυυυυυυυυυυυ πιο φθηνό από το δικό σου 

γιατί υπολογιστή οφείλω να έχω έτσι κι αλλιώς, απλά αντί να έχω μόνο τα ενσωματωμένα γραφικά βάζω μια κάρτα και βαφτίζεται gaming

Σε αυτο που λες δεν αντιλεγω.. Μπορει να εχεις πιο φθηνο setup απο μενα και μαγκια σου..

Εγω ομως γουσταρα και τα δωσα..

Δε μιλαμε γι αυτο εδω ομως..

Το προβλημα ξεκιναει οταν λες οτι απο μηδενικη βαση και με 400 ευρω τσεπη θελω να εχω ποιοτικο gaming..

4k προχειρα στο σκληρο μου ηδη εχω x-men apocalypse, avatar, martian, deadpool, warcraft και legend of tarzan..

και υπαρχουν πολλα πολλα ακομα στο νετ ηδη upscaled ή και καποια native..

Επισης τραβαω ο ιδιος σε 4k και φτιαχνω δικα μου movies στο power director απο διακοπες κυριως..

Ο καθενας κανει τις επιλογες του αλλα και παλι δε μιλαμε προσωπικα..

Αυτο που με εκνευριζει ομως ειναι το οτι βλεπετε καποιοι εδω μεσα τις κονσολες σαν καρκινο ενω δεν ειναι ετσι τα πραγματα..

Για την ακριβεια ξερω πολλους gamers στο κυκλο μου που παιζουν μονο σε κονσολα και δε τους βρισκω λαθος..

Το pc κατα πολυ ανωτερο.. Το γνωριζω αυτο.. Οχι σε αυτο το budget ομως..

Κουμπωσε μια 1080 πανω στο pc σου βαλε και ενα 4k monitor και εισαι θεος!!

Και δωσε στο λαο fps και 4k native και 3d και δε συμμαζευεται..

Δημοσ.

Με έπεισες!

NOT

Είναι οι κλασσικές εξηγήσεις. Θα πάρεις αυτό κι αυτό, θα κατεβάσεις αυτά κι αυτά τα προγράμματα, θα τα σετάρεις έτσι, θα περάσεις αυτά τα καλώδια έτσι και είσαι άρχοντας! Εγώ μπορώ να τα κάνω αυτά αλλά δεν γουστάρω πλεόν. Ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί και δεν τον ενδιαφέρει.

θα πας να στο φτιάξουν και θα βάλεις το hdmi στην τηλεόραση ffs 

θα βάλεις το usb πάνω στο κουτί και θα δουλέψουν όλα

ναι οκ θα ανοίξεις τον browser να πατήσεις steam download και μπορεί να εκραγεί ο εγκέφαλός σου

σαν θείτσες κάνετε μερικοί 

• Like 4
Δημοσ.

Challenge accepted από εμένα, λοιπόν έχουμε και λέμε...

Athlon 845 = 60€

FM2+ μητρική = ~45€

RX 470 4GB = 220€

Κουτί με τροφοδοτικό = 30€

160GB Σκληρός = 25€

Και είμαστε αισίως στα 420€, με 30€ παραπάνω το κάνεις και σε HTPC, άπλα υπάρχει μια διαφορά με το Pro, δεν κάνει upscaling, είναι ΑΛΗΘΙΝΟ 4K στα ΠΑΝΤΑ, το δέχεσαι ή όχι αυτή είναι η αλήθεια, με λίγο overclocking που σήμερα μέχρι και η γιαγιά μου μπορεί να το κάνει καταστρέφει το PS4 pro στα πάντα και όχι μόνο στα 10 άντε 15 παιχνίδια που έχουν το patch για "dynamic 4k" και κουραφέξαλα, μπορεί να κοστίζει λίγο παραπάνω άλλα πραγματικά το αξίζει...

Με rx470 4GB έχεις αληθινό 4K στα πάντα

Εσείς θα μας τρελανεται εδώ μέσα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...