Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για χαρά σε όλους. Η ιστορία έχει ως εξής: σε ένα παλιό μηχάνημα είπα να ανανεώσω κάποια εξαρτήματα, έβαλα μεταχειρισμένη μητρική ASUS H81 και μνήμη 4g αλλά επειδή δεν είχα ακόμα επεξεργαστή έβγαλα από άλλο μηχάνημα με ίδιο socket (1150) τον 3420 που φορούσε και τον πέρασα, το έδωσα για φορματ και δούλευε κανονικά αλλά αρκετα αργά γιατί ο σκληρός που είχε ήταν παλιός και αργός. Κατόπιν έβγαλα τον 3420 και τον εβαλα στο άλλο μηχάνημα πάλι. Μετά απο κανένα μήνα αγόρασα καινούργιο τον 3260, τον βάζω πάνω και δεν ανόιγει τίποτα στην οθόνη. Ο σκληρός ακούγεται ότι δουλεύει όπως  και το fan του CPU αλλά δεν μπαίνει ούτε στο BIOS ούτε πουθενα και το ποντίκι δεν ανάβει.

Έχω δοκιμάσει και άλλο τροφοδοτικό και τίποτα. Πως γίνεται ενώ δούλεψε να μην ανοίγει καν? Δοκίμασα και με τον 3420 τον αρχικό δηλ.και πάλι τα ίδια.

Καμία ιδέα ρε παιδιά. 

Δημοσ.

Νομίζω τα εγραψα αρκετά αναλυτικά, αυτό που δεν ανέφερα για την μητρική είναι ότι η μεταχειρισμένη που δυστηχώς πήρα είχε δυο στραβωμένα pin τα οποία όμως προφανώς δεν δημιούργησαν πρόβλημα γιαυτό και δούλεψε την πρώτη φορά. Όταν έβαλα τον καινούργιο επεξεργαστή και αρχισαν τα προβλήματα μου μπήκε στο μυαλό ότι φταίνε αυτά τα δύο pin. Παρήγγειλα λοιπόν καινούργια την ίδια ακριβώς μητρική και την εγκατέστησα. Ειμουν σίγουρος ότι θα ανοίξει αλλά "παπαλα"

Δημοσ.

Τελικά βρέθηκε ο ένοχος, η μνήμη. Είχα CORSAIR CMZ8GX3M2A1600C9 VENGEANCE 4g και ενώ είδα ότι η μητρική (ASUS H81M-K) τις συμπεριλαμβάνει στη λίστα δεν δούλευαν. Έβαλα μετά μια άλλη που είχα και ξεκίνησε αμέσως. Μήπως παίζει τίποτα με το DUAL CHANNEL ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...