varitimos84 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Αναφερομαι καθαρα σε μητρικη-επεξεργαστη-ραμ i) ταβανι τα 500-600€ (αν μπορει να γινει ενα σουπερ μηχανημα κ με τα μισα λεφτα που λεει ο λογος, ακομα καλυτερα) ii) χρηση για browsing, αναπαραγωγη βιντεο 4κ και το μονο παιχνιδι που θα παιχτει θα ειναι το fifa ή το pro (γενικα δε παιζω παιχνιδια) iii) προς το παρον δεν εχω στο μυαλο μου καποιο "ειδικο προγραμμα" που θα εγκαταστησω iv) καποια στιγμη θα γινει oc... οχι αμεσα, αλλα μελοντικα σε 2-3 χρονια για να δωσω την εξτρα ισχυ που θα "κρυβει" το μηχανημα αφου με τα χρονια ουτως η αλλως ολες οι εφαρμογες κ γενικοτερα ακομα κ το browsing ζητα περισσοτερους πορους v) η αγορα καρτας γραφικων θα γινει ξεχωριστα αρκει πρωτα να δω σε τι μηχανημα θα παω amd ή intel? σκεφτομουν για τον ι7-6700κ.... το θεμα ειναι οτι βλεπω σε καποια benchmark sites πως ο amd α10-7870κ ο οποιος ειναι στα μισα λεφτα... αλλου τον δειχνουν καλυτερο απο τον ι7 αλλου ελαφρως χειροτερο.. οποτε επειδη δεν εχω κ πειρα απο amd... ανοιγω αυτο το θεμα μπας κ βοηθησετε
pano Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Καλησπέρα φίλε μου,μια ερώτηση σε παρακαλώ,κάρτα γραφικών έχεις και αν ναι ποιά; Όσο για i7 6700k vs a10 7870k ,η διαφορά τους σε επεξεργαστική δύναμη είναι όση η μέρα με τη νύχτα(εξ'ού και η διαφορά τιμής),εκεί που υπερέχει ο a10 είναι στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών που έχει. Υ.Γ Τώρα είδα ότι αναφέρεις για κάρτα ξεχωριστή,τότe θα σου έλεγα να πας στον i5 6600k (αν και τζάμπα λεφτά είναι και αυτός για σένα). 2
varitimos84 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 τωρα με μια αναζητηση που εκανα... ναι.. οι a10 ειναι υποδιαιστεροι.. οποτε "τρωνε ακυρο" κ τωρα κοιτουσα να σου πω την αληθεια. ι5-6600κ σε σχεση με ι7-6700κ... η διαφορα στην τιμη ειναι -100€.. στις επιδοσεις ελαφρως καλυτερο το ι7.. οποτε μου φαινεται οτι ισως αξιζει περισσοτερο ο ι5 (αυτα τα 100€ μπορουν να αποταμιευτουν για την μελλοντικη αγορα καρτας γραφικων) εκτος κ αν υπαρχει κτ σε amd ισαξιο αυτων των 2 επεξεργαστων... καρτα γραφικων θα αγοραστει νεα σε κανενα 6μηνο, προς το παρον θα "βολευτω" με onboard που θα εχει η μητρικη... υγ οταν λες οτι ο 6600κ ειναι τζαμπα λεφτα, εννοεις οτι μπορω να κανω την δουλεια μου με κατι ακομα πιο φθηνο?κοιτα, θελω να μου "κρατησει" το μηχανημα μια 5ετια... αυτος που εχω ειναι ηδη 8 ετων, κ διανυει τους τελευταιους μηνες του
pano Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Για browsing φίλε μου και ο i3 μια χαρά θα σου κρατήσει,τώρα αν τυχόν έχεις ανησυχίες και γουστάρεις τον υπερχρονισμό ,πάρε τον 6600Κ. Ποιό είναι το σύστημά σου τώρα αν επιτρέπεται;
varitimos84 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Για browsing φίλε μου και ο i3 μια χαρά θα σου κρατήσει,τώρα αν τυχόν έχεις ανησυχίες και γουστάρεις τον υπερχρονισμό ,πάρε τον 6600Κ. Ποιό είναι το σύστημά σου τώρα αν επιτρέπεται; α, κλαφτα χαραλαμπε ειναι το συστημα τωρα... cpu : core 2 duo e6600 overcloed απο τα 2,4 στα 3,0 ram : 2x2gb 667mhz mother : asus p5k gpu : xfx geforce 7950gt αλλα μου φαινεται πως θα παω στην επιλογη του πανου.. για 6600k.... τα 100+€ για τον 6700k θα τα δωσει καποιος μονο αν χρησιμοποιει προγραμματα για επεξεργασια βιντεο ή φωτογραφιων...
noobowarrior Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Και με εναν 6500 μια χαρα δουλεια θα κανεις.Γενικα με οποιονδηποτε i5.Αυτα που κανεις δεν ειναι απαιτητικα οποτε ο cpu δε θα ιδρωσει.
varitimos84 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 ειδα reviews, οντως δεν εχουν ΜΕΓΑΑΑΛΗ διαφορα... αλλα για 50€ επιπλεον, τουλαχιστον λες ο 6600κ ειναι ξεκλειδωτος...
BlueBlood7 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Το oc μόνο για χόμπι θα σου χρειαστεί γιατί όπως ειπώθηκε και με πολύ πιο φθηνότερο κάνεις την δουλειά σου. ΥΓ: Ακόμα κρατά η XFX? Αυτή δεν έχεις?
varitimos84 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Το oc μόνο για χόμπι θα σου χρειαστεί γιατί όπως ειπώθηκε και με πολύ πιο φθηνότερο κάνεις την δουλειά σου. ΥΓ: Ακόμα κρατά η XFX? Αυτή δεν έχεις? ναι αυτη εχω... κ εχω βαλει απο πανω της ενα ανεμηστηρακι για να την ψυχει... χωρις ανεμηστηρακι φτανει τους 90βαθμους.. με, φτανει στους 50-55... παθητικη ηθελα, να μην κανει θορυβο ηθελα... τεσπα 1080 βιντεο δε παιζει με την καμμια... κολλαει.. μεχρι 720 μπορει....οποτε ζει δε ζει κ αυτη... αυτη την στιγμη ειναι oc ο επεξεργαστης μου.. γιαυτο κ ειναι ζωντανο το συστημα εδω κ 3 χρονια .... αλλιως προ 3ετιας θα επρεπε να αναβαθμιστω... το ιδιο σκεφτομαι σκεφτομαι να πραξω ξανα στο μελλον, απο την στιγμη που οι αναγκες μου ειναι λιγες....
BlueBlood7 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Τα ίδια και εμένα έκανε αλλά δεν ήθελα να ασχοληθώ μαζί της(340 την είχα πάρει τότε. Σημερινά χρήματα μπορεί και 2πλασια ε?). Πήρα άλλη πιο καινούργια και με μικρότερη κατανάλωση. Αργότερα βέβαια πήρα νέο σύστημα και το έδωσα στην αδερφή μου αφού του έβαλα πάνω έναν ΧΕΟΝ και ένα ssd και πραγματικά δεν καταλαβαίνει τίποτα.
jimakos234 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 ναι αυτη εχω... κ εχω βαλει απο πανω της ενα ανεμηστηρακι για να την ψυχει... χωρις ανεμηστηρακι φτανει τους 90βαθμους.. με, φτανει στους 50-55... παθητικη ηθελα, να μην κανει θορυβο ηθελα... τεσπα 1080 βιντεο δε παιζει με την καμμια... κολλαει.. μεχρι 720 μπορει....οποτε ζει δε ζει κ αυτη... αυτη την στιγμη ειναι oc ο επεξεργαστης μου.. γιαυτο κ ειναι ζωντανο το συστημα εδω κ 3 χρονια .... αλλιως προ 3ετιας θα επρεπε να αναβαθμιστω... το ιδιο σκεφτομαι σκεφτομαι να πραξω ξανα στο μελλον, απο την στιγμη που οι αναγκες μου ειναι λιγες.... Σχετικα με αυτο, ενας τωρινος ι5 για απλη χρηση(Browsing,movies) θα σε βγαλει χαλαρα 5+ χρονια, χωρις να λεω υπερβολες.Ενας 6500 ειναι ιδανικος,μην πω και με εναν ι3 6100 θα ησουν υπερκομπλε. Αυτα αν θες οντως να αλλαξεις τα παντα. Διαφορετικα τσιμπας απο τις αγγελιες εναν Ε5450 που κανει και με την μητρικη σου,εναν ssd και μια 750τι(1050 oταν πεσει λιγο η τιμη) και τελος(+-150 ευρω συνολο) 1
logistoulis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 υγ οταν λες οτι ο 6600κ ειναι τζαμπα λεφτα, εννοεις οτι μπορω να κανω την δουλεια μου με κατι ακομα πιο φθηνο? κοιτα, θελω να μου "κρατησει" το μηχανημα μια 5ετια... αυτος που εχω ειναι ηδη 8 ετων, κ διανυει τους τελευταιους μηνες του κοίτα, αφού ακόμα τη παλεύεις με ε6600 που είναι επεξεργαστής του '06 (σεπτέμβρη του '06 τον είχα πάρει εγώ) σίγουρα όλοι που αναφέρθηκαν ακόμα και οι i3 θα σε βγάλει 5ετία ένας i5 μπορεί και αρκετά παραπάνω
Aten-Ra Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 ii) χρηση για browsing, αναπαραγωγη βιντεο 4κ και το μονο παιχνιδι που θα παιχτει θα ειναι το fifa ή το pro (γενικα δε παιζω παιχνιδια) α, κλαφτα χαραλαμπε ειναι το συστημα τωρα... cpu : core 2 duo e6600 overcloed απο τα 2,4 στα 3,0 ram : 2x2gb 667mhz mother : asus p5k gpu : xfx geforce 7950gt αλλα μου φαινεται πως θα παω στην επιλογη του πανου.. για 6600k.... τα 100+€ για τον 6700k θα τα δωσει καποιος μονο αν χρησιμοποιει προγραμματα για επεξεργασια βιντεο ή φωτογραφιων... Πάρε μια RX 460 4GB για αρχή, και τα παιχνίδια που θέλεις θα παίζεις και 4Κ 60Hz video θα είσαι οκ. Βαλε άλλα 2x 2GB μνήμη και Windows 10 αν δεν έχεις βάλει ακόμα και καθάρισες με μικρό κόστος. Και βέβαια έναν SSD αν δεν έχεις βάλει ήδη.
lionheart82 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Εαν δεν το πάρεις άμεσα αλλα σε λιγο καιρο ίσως να έχει βγει και αυτος εδώ: www.insomnia.gr/_/articles/hardware/intel/η-intel-ανακοίνωσε-τον-πρώτο-ξεκλείδωτο-και-ove-r13013 είναι I3 και ξεκλείδωτος κάτω απο τα 200...
TheELF Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Πάρε μια RX 460 4GB για αρχή, και τα παιχνίδια που θέλεις θα παίζεις και 4Κ 60Hz video θα είσαι οκ. Βαλε άλλα 2x 2GB μνήμη και Windows 10 αν δεν έχεις βάλει ακόμα και καθάρισες με μικρό κόστος. Και βέβαια έναν SSD αν δεν έχεις βάλει ήδη. Είσαι σίγουρος ότι ο e6600 θα μπορεί να οδηγήσει την Rx460 σε dx11 παιχνίδια;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα