Προς το περιεχόμενο

Samsung HT-J5150 για Samsung TV

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο καρτες ηχου η αληθεια εχω καιρο να ασχοληθω. Αλλα μερικες το διαφημηζουν οτι υποστηριζουν σοβαρη ποιοτητα ηχου και σαφως High resolution audio.

Το ps3 μπορει σε games να υποστηριζει DTS αλλα σε Bluray ταινιες ξερω οτι υποστηριζει DTS - HD και DD HD.

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απο καρτες ηχου η αληθεια εχω καιρο να ασχοληθω. Αλλα μερικες το διαφημηζουν οτι υποστηριζουν σοβαρη ποιοτητα ηχου και σαφως High resolution audio.

Το ps3 μπορει σε games να υποστηριζει DTS αλλα σε Bluray ταινιες ξερω οτι υποστηριζει DTS - HD και DD HD.

Οποτε με μια εξωτερικη καρτα ηχου στο laptop θα περασω κανονικα λες HD ηχο?Γιατι με το hdmi δεν περναει καν dts/dd.

Nαι στο bluray υποστηριζει HD ηχο αλλα δεν εχω δει ποτε bluray δισκακι.Πρεπει να το κανω καποια στιγμη αλλα στην 55αρα δεν βλεπεις μεγαλες διαφορες πρεπε να καθεσαι στο 1 μετρο.Για προβολεα ειναι οτι πρεπει ομως.

Δημοσ.

Πιστεψε με θα δεις. Δεν ειναι μονο θεμα ευκρίνειας αλλα και ροης, χρωματικής παλέτας, αποπλεξης κτλ και σαφως ηχου. Η συμπιεση ειναι συμπιεση. Αναλογα και το σύστημα βεβαια. Εμενα το Bluray εχει οσο δυομιση φορες το PS4. Αλλα και παλι.

• Like 1
Δημοσ.

Πιστεψε με θα δεις. Δεν ειναι μονο θεμα ευκρίνειας αλλα και ροης, χρωματικής παλέτας, αποπλεξης κτλ και σαφως ηχου. Η συμπιεση ειναι συμπιεση. Αναλογα και το σύστημα βεβαια. Εμενα το Bluray εχει οσο δυομιση φορες το PS4. Αλλα και παλι.

Λογικα μιλας για τετοιας ποιοτητας bluray player:

http://www.skroutz.gr/s/2257525/Marantz-UD7007.html

Ναι αυτα σιγουρα θα ξεφευγουν ως high end και σε εικονα και σε ηχο και παντου απλα ξεφευγουν σε τιμη.Σιγουρα θα ηθελα να εχω ενα συστημα των 10000 ευρω με προβολεα και καλα ηχεια και bluray player κτλ αλλα για την ωρα αρκουμαι σην 55αρα μου με το συστημα των 1200 ευρω και πηγη το media player της samsung.Ειναι και αυτα τα bluray ακριβα.Ακομα και να πεις να κατεβασεις full bluray iso που υπαρχουν ενα σωρο για ολες τις ταινιες παλι τα επανεγραψιμα bluray ειναι ακομα πολυ ακριβα και δεν καταλαβαινω το λογο οταν πριν 15 χρονια περναμε τα DVD 20 λεπτα το δισκακι η και φθηνοτερα.Εχουν παει ολοι στις streaming υπηρεσιες μεσω ote tv nova netflix κτλ και δεν ασχολουνται με το bluray.Αυτοι που θελουν το τελειο ναι αλλα το 95% θα προτιμησει την ευκολια και κυριως την οικονομικη ευκολια.

Παντως επειδη με εβαλες στον πειρασμο αυριο μεθαυριο που θα ερθει το home cinema να δοκιμασω καποιο bluray δισκακι να δω την διαφορα.Πιστευω αν υπαρχει θα την καταλαβω και στα ηχεια των 249 ευρω.

Δημοσ.

Εαν η TV δεν υποστηρίζει ARC τοτε σαφως η Toslink η Coaxial σε πιο παλια μοντέλα ειναι μονόδρομος.

Η Toslink περναει πολυκαναλη πληροφορία τυπου Dolby Digital η DTS. Οπως και το ARC στις σύγχρονες TV. Αυτο που δεν μπορει να περάσει η toslink ειναι το High Resolution audio (Dolby TrueHD και DTS HD Master Audio και τα αλλα που ανεφερα ανωθεν). Βεβαία ουτε το ARC τα περνάει.

Επισης μην μπερδεύουμε το ARC με το HDMI σαν συνδεση. Το HDMI σαν καλώδιο σύνδεσης απο πηγες πχ PS3 - PS4 κτλ με εναν receiver δεν εχει τα ιδια specs με το ARC ασχετα αν το καλώδιο ειναι κοινό.

Μια TV με HDMI arc δεν δεσμευει παραπανω συνδεση, καθως το ιδιο HDMI που χρησιμοποιειται για εικονα κανει και την επιστροφη σε S/PDIF, οτι και η οπτική ινα toslink δηλαδή.

Αν υπάρχει ενισχυτής με HDMI in η ιδανική σύνδεση ειναι ολες οι συσκευές με HDMI σε αυτον και η HDMI out στην TV. (Αν εχει arc σαφως εκει για να εκμεταλευτουμε τον ήχο απο τα τηλεοπτικά Digea). Συσκευές οπως το PS3 - PS4 η καποιο blueray που εχουν ικανοτητα για high resolution audio δεν προκειται να στείλουν τετοια πληροφορία με οπτικη παρα μόνον με HDMI.

Τελος ο TS εφοσον εχει Samsung TV και Samsung Home cinema τοτε το HDMI arc προτείνεται ανεπιφυλάκτα καθώς κερδίζει και τα καλά απο την τεχνολογία Anynet.

Αν ακουσεις HD audio απο σοβαρη πηγη σε δισκακι (και ΟΧΙ απο κατεβασμενες ταινιες streaming κτλ) πιστεψε με θα ακουσεις διαφορα. Απο την αλλη οσα λεφτα κανει μια οπτικη τοσα και λιγοτερα εχει ενα HDMI. Δεν υπαρχει λογος να χρησιμοποιησεις κατι υποδεεστερο ασχετα αν το ακους η οχι με τον υπαρχον εξοπλισμο.

ΥΓ Skr1ll3x διάλεξε στα μενού της TV bitsteam (dts)

Ευχαριστω για την πληροφορια φιλε graphist! Δεν ξερω που το εχω τωρα θα το βαλω οταν παω σπιτι..

Επισης μια ερωτηση μιας και το ξαναπιασατε το θεμα.. προχθες παρατηρησα ενω παρακολουθουσα μια ταινια, σε καποιες σκηνες που δεν ειχε ενταση αρκετη η ταινια, οτι ακουγοταν ενας θορυβος σαν ανεμιστηρακι.. και προσπαθουσα να καταλαβω απο ποια συσκευη ακουγοταν.. Τελικα ηταν απο το blu ray του home cinema.. Παιζοντας λιγο με την ενταση ειδα οτι το ανεμιστηρακι παιρνει μπρος οταν βαλεις την ενταση απο το 25 και πανω.. εντομεταξυ ειχα την ταινια σε παυση και αυτο αναβε παλι με το που το εβαζα απο 25 και πανω.. Τι φαση..

Δημοσ.

Ενεργή ψηξη του ενισχυτή. Καλο κάνει. Ειδικά αν δεις πόσο στρίμωγμενα είναι όλα εκεί μέσα. Θα ήταν έγκλημα να μην είχε.

• Like 1
Δημοσ.

Το ιδανικο θα ηταν να το ανοιγα απο κατω ολο και να αλλαζα το stock ανεμιστηρακι με καποιο πιο αθορυβο, αλλα δεν ειμαι σε τετοια φαση αυτο τον καιρο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήρθε σήμερα το ηχοσυστημα. Στις ταινίες είναι εξαιρετικό καλύτερο από το άλλο των 1200 ευρώ που έχω. Στη μουσική μια χαρά σίγουρα δεν έχει το μπάσο του άλλου που έχω αλλά με μόνο 249 ευρώ έχω ένα εξαιρετικό cinema. Μπράβο στη Samsung. Επίσης πανέμορφα τα ηχεία.

Σύνδεση οπτικής με ote TV και hdmi με τηλεόραση όλα δουλεύουν ρολόι.

Επεξ/σία από Heybro
  • Like 1
Δημοσ.

Ενεργή ψηξη του ενισχυτή. Καλο κάνει. Ειδικά αν δεις πόσο στρίμωγμενα είναι όλα εκεί μέσα. Θα ήταν έγκλημα να μην είχε.

Αλλη μια ερωτηση. Στα settings, εκει που λεει "μορφη ήχου" τι να επιλεξω? PCM .. DTS Neo 2:5 ή Dolby Digital ?

Ολα τα εχω βαλει και εχουν διαφορα αλλα δεν ξερω πιο ειναι το σωστο ή καλυτερο.. Στο DTS Neo μου φαινεται σαν να παιζουν πιο δυνατα ολα τα ηχεια + το μπασο, στο PCM μου φαινεται πιο καθαρος ο ηχος αλλα πιο χαμηλος σε ενταση..

Για δωσε μου τα φωτα σου οταν μπορεις!

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Αλλη μια ερωτηση. Στα settings, εκει που λεει "μορφη ήχου" τι να επιλεξω? PCM .. DTS Neo 2:5 ή Dolby Digital ?

Ολα τα εχω βαλει και εχουν διαφορα αλλα δεν ξερω πιο ειναι το σωστο ή καλυτερο.. Στο DTS Neo μου φαινεται σαν να παιζουν πιο δυνατα ολα τα ηχεια + το μπασο, στο PCM μου φαινεται πιο καθαρος ο ηχος αλλα πιο χαμηλος σε ενταση..

Ευχαριστω!

Αν μια ταινία εχει dts βάζεις dts αν έχει dd βάζεις dolby digital. Τι firmware φοράει το δικό σου? Είδα χθες ταινία απο σκληρό μέσω του home cinema. Εξαιρετικός ήχος αλλά σε μερικές προτάσεις έκοβε στο τέλος μια λέξη. Δεν ξέρω γιατί.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω!

Dts neo κάνει κάτι σαν επεξεργασία. Το θεωρώ πιο σωστό. Ειδικά για τα κανάλια. Δεν είναι ακριβώς Dts είναι μια μετατροπή που κάνει και το ονομάζει έτσι

• Like 1
Δημοσ.

Dts neo κάνει κάτι σαν επεξεργασία. Το θεωρώ πιο σωστό. Ειδικά για τα κανάλια. Δεν είναι ακριβώς Dts είναι μια μετατροπή που κάνει και το ονομάζει έτσι

Τα καναλια η το YouTube βγάζουν είναι καλύτερα Dts neo. Όταν βάλεις ταινία όμως πχ βάλεις μια με dolby digital δεν γυρίζει αυτόματα πρέπει να το βάλεις εσύ dolby digital γιατί με το Dts neo χάνει. Όταν είμαι Dts η ταινία το βάζεις Dts προφανώς. Pcm ποτέ δεν το βάζουμε.

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!
Σε PCM το ειχα για καμποσο καιρο χωρις να ξερω οτι ειναι λαθος..
Οταν το εχω στο PS4 να το αφηνω στο DTS Neo ή στο Dolby Digital?

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Σε PCM το ειχα για καμποσο καιρο χωρις να ξερω οτι ειναι λαθος..

Οταν το εχω στο PS4 να το αφηνω στο DTS Neo ή στο Dolby Digital?

Dts neo εκτός αν το παιχνίδι έχει μόνο Dolly digital στις ρυθμίσεις οπότε το βάζεις στο Dolly digital.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραια! Σε ευχαριστω!
Τωρα για το Firmware που ρωτησες φιλε μου θα πρεπει να το κοιταξω οταν φυγω απο το μαγαζι..
Στα settings λογικα θα το βρω αυτο ετσι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...