Προς το περιεχόμενο

Samsung HT-J5150 για Samsung TV

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα.. στις ρυθμισεις της τηλεορασης εκει που λεει mode τι να βαλω.. bitsteam (dolby), bitsteam (dts) ή pcm?

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι ισχυει, γι αυτο ρωτησα μηπως υπαρχει διαφορα που δεν την ακουω εγω..

Α με το hdmi ειτε θα παιζει ειτε οχι? Δεν υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα απο hdmi σε hdmi?

Δημοσ.

Ναι ισχυει, γι αυτο ρωτησα μηπως υπαρχει διαφορα που δεν την ακουω εγω..

Α με το hdmi ειτε θα παιζει ειτε οχι? Δεν υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα απο hdmi σε hdmi?

Υπαρχει οταν μιλαμε για μηχανηματα πολλων χιλιαδων ευρω η για καλωδια ανω των 10 μετρων, εκει ναι θες καλυτερα καλωδια.

• Like 1
Δημοσ.

Υπαρχει οταν μιλαμε για μηχανηματα πολλων χιλιαδων ευρω η για καλωδια ανω των 10 μετρων, εκει ναι θες καλυτερα καλωδια.

Καταλαβα. Thanks!

Δημοσ.

Προς το παρον το εχω σχεδον μονιμα στο Cinema mode, αντε και καμμια φορα στο Game mode αλλα ανεβαζει αρκετα το μπασο.. Σε αυτα τα 2 βλεπω πιο πολυ ενταση στα surround πισω και μ αρεσει.. Με το equalizer εβαλα κατι νουμερα που ειχα στο μυαλο μου απο παλια αλλα δεν με εχει εντυπωσιασει.. Παει σαν βουναλακι η κυματομορφη.. +1 στο μπασο και τα αλλα με την σειρα +2 +3 +5 +3 +2 +1 .. εχω δηλαδη ψηλα τα μεσαια και χαμηλα μπασο και ψηλες.. αλλα δεν μ'αρεσει.. πρεπει να πειραματιστω κι αλλο.. δεν βρισκω και καμμια ιδεα στο ιντερνετ απο καποιον αλλο κατοχο..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πάρε αυτό που διάλεξες, έχει 4 κολώνες και είναι πιο βολικό.

Θα το συνδέσεις με την tv μέσω hdmi arc.

Το καλύτερο νομίζω είναι σύνδεση της τηλεορασης μέσω οπτικής και πάνω στην τηλεόραση όλες οι συσκευές με hdmi. Το hdmi στέλνει αμέσως εικόνα στην τηλεόραση πχ από ps4 ote tv Nova και η οπτική από την τηλεόραση βγάζει κανονικά DTS DD. Το arc δεν περνάει πάντα πολυκαναλο το καλύτερο είναι οπτική από την τηλεόραση και εφόσον το ηχοσυστημα έχει οπτική είσαι κομπλέ με όλα.

Δημοσ.

Κάνεις λάθος

To HDMI ARC ουσιαστικά ειναι το ιδιο πράγμα με το S/PDIF. Περνάνε ακριβώς οι ιδιες ψηφιακές πληροφορίες. Καμία TV δεν μπορεί να στείλει High resolution audio όπως οι καλές πηγές (blu-ray, media players, Home cinema PC κτλ). Οπότε δεν έχει και ουσία.

Απο την άλλη όμως το καθαρό HDMI  (απο πηγή σε ενισχυτή - προ ενισχυτή - επεξεργαστή)  περνάει ολες τις πληροφορίες. Αντίθετα η οπτική ινα εχει περιορισμούς. Οχι λογω bandwidth αλλα κυρίως λόγω πρωτοκόλλου. Πληροφορίες οπως Dolby Atmos®/ Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, DTS-HD High Resolution Audio, DTS-HD και HD LPCM,     ΔΕΝ περνάνε από οπτική η S/PDIF. Deffacto......

Το συνδεσα με hdmi 1.4 τελικά... μήπως έπρεπε να πάρω 2.0 εφόσον το υποστηρίζει ή μπα?

Οχι δεν χρειαζεται καθολου. Ψηφιακο καλωδιο απαξ και παιζει τελος....

Δημοσ.

Κάνεις λάθος

To HDMI ARC ουσιαστικά ειναι το ιδιο πράγμα με το S/PDIF. Περνάνε ακριβώς οι ιδιες ψηφιακές πληροφορίες. Καμία TV δεν μπορεί να στείλει High resolution audio όπως οι καλές πηγές (blu-ray, media players, Home cinema PC κτλ). Οπότε δεν έχει και ουσία.

Απο την άλλη όμως το καθαρό HDMI (απο πηγή σε ενισχυτή - προ ενισχυτή - επεξεργαστή) περνάει ολες τις πληροφορίες. Αντίθετα η οπτική ινα εχει περιορισμούς. Οχι λογω bandwidth αλλα κυρίως λόγω πρωτοκόλλου. Πληροφορίες οπως Dolby Atmos®/

Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, DTS-HD High Resolution Audio, DTS-HD και HD LPCM, ΔΕΝ περνάνε από οπτική η S/PDIF. Deffacto......

Προφανώς HD format μόνο μέσω hdmi η οπτική είναι μόνο για dd dts. Απλά ας πούμε ότι η τηλεόραση δεν έχει hdmi arc. Και έχεις ps4 Android box και ote tv δεκτη. Το πιο σωστό δεν είναι όλες οι 3 συσκευές να μπουν με hdmi στην τηλεόραση και από εκεί με οπτική στην είσοδο του home cinema?

Είναι η περίπτωση που ο ενισχυτής δεν έχει hdmi εισόδους και η τηλεόραση δεν υποστηρίζει arc.

Το home cinema το συγκεκριμένο το πήρα για τηλεόραση u10 που δεν έχει arc μαζί με ote tv. Θα συνδέσω το hdmi με την είσοδο στην τηλεόραση για bluray η ταινίες από usb και την οπτική κατευθείαν στον δέκτη του ote.

Σε έναν άλλον ενισχυτή που έχει 4 εισόδους hdmi και 2 οπτικές έχω την οπτική από την τηλεόραση στον ενισχυτή και περνάει κανονικά dd και dts ήχο και το ps3 το έχω με hdmi στην τηλεόραση όχι στον ενισχυτή. Περνάει πάλι 5.1 ήχο η 5.1 lpcm.

Η περίπτωση να σε περιορίζει το συγκεκριμένο home cinema είναι να έχεις τηλεόραση χωρίς 3-4 hdmi θύρες και να μην έχεις εισόδους να βαλεις τις συσκευές σου. Αλλα οι καινούργιες που έχουν 4 βάζεις ότι έχεις πάνω στην τηλεόραση και με οπτική στην θύρα του ενισχυτή. Πάντα θα κάνει pass through τον 5.1 ήχο έτσι απλα στο hdmi arc είναι πιο βολικό μιας και γλιτώνεις την οπτική αλλά πολλές τηλεοράσεις που κάνουν pass through με arc τον κάνουν down mix σε stereo.

Μεταξύ μας ο HD ήχος δεν ειναι κάτι σπουδαίο ειδικά σε πηγες με dts 1500kbps και σπάνια θα ακούσεις την διαφορά εκτός αν έχεις home cinema 5000 ευρώ. Είναι σαν το mp3 320kbps και τα FLAC των 1000kpbs. Έχω τα roister emphasis 25 και διάφορα δεν υπάρχει είτε ακούω 320kbps mp3 είτε FLAC στα 16 η 24.

Δημοσ.

Εαν η TV δεν υποστηρίζει ARC τοτε σαφως η Toslink η Coaxial σε πιο παλια μοντέλα ειναι μονόδρομος.

Η Toslink περναει πολυκαναλη πληροφορία τυπου Dolby Digital η DTS. Οπως και το ARC στις σύγχρονες TV. Αυτο που δεν μπορει να περάσει η toslink ειναι το High Resolution audio (Dolby TrueHD και DTS HD Master Audio και τα αλλα που ανεφερα ανωθεν). Βεβαία ουτε το ARC τα περνάει.

Επισης μην μπερδεύουμε το ARC με το HDMI σαν συνδεση. Το HDMI σαν καλώδιο σύνδεσης απο πηγες πχ PS3 - PS4 κτλ με εναν receiver δεν εχει τα ιδια specs με το ARC ασχετα αν το καλώδιο ειναι κοινό.

Μια TV με HDMI arc δεν δεσμευει παραπανω συνδεση, καθως το ιδιο HDMI που χρησιμοποιειται για εικονα κανει και την επιστροφη σε S/PDIF, οτι και η οπτική ινα toslink δηλαδή.

Αν υπάρχει ενισχυτής με HDMI in η ιδανική σύνδεση ειναι ολες οι συσκευές με HDMI σε αυτον και η HDMI out στην TV. (Αν εχει arc σαφως εκει για να εκμεταλευτουμε τον ήχο απο τα τηλεοπτικά Digea). Συσκευές οπως το PS3 - PS4 η καποιο blueray που εχουν ικανοτητα για high resolution audio δεν προκειται να στείλουν τετοια πληροφορία με οπτικη παρα μόνον με HDMI.

Τελος ο TS εφοσον εχει Samsung TV και Samsung Home cinema τοτε το HDMI arc προτείνεται ανεπιφυλάκτα καθώς κερδίζει και τα καλά απο την τεχνολογία Anynet.

Μεταξύ μας ο HD ήχος δεν ειναι κάτι σπουδαίο ειδικά σε πηγες με dts 1500kbps και σπάνια θα ακούσεις την διαφορά εκτός αν έχεις home cinema 5000 ευρώ. Είναι σαν το mp3 320kbps και τα FLAC των 1000kpbs. Έχω τα roister emphasis 25 και διάφορα δεν υπάρχει είτε ακούω 320kbps mp3 είτε FLAC στα 16 η 24.

Αν ακουσεις HD audio απο σοβαρη πηγη σε δισκακι (και ΟΧΙ απο κατεβασμενες ταινιες streaming κτλ) πιστεψε με θα ακουσεις διαφορα. Απο την αλλη οσα λεφτα κανει μια οπτικη τοσα και λιγοτερα εχει ενα HDMI. Δεν υπαρχει λογος να χρησιμοποιησεις κατι υποδεεστερο ασχετα αν το ακους η οχι με τον υπαρχον εξοπλισμο.

ΥΓ Skr1ll3x διάλεξε στα μενού της TV bitsteam (dts)

• Like 2
Δημοσ.

Εαν η TV δεν υποστηρίζει ARC τοτε σαφως η Toslink η Coaxial σε πιο παλια μοντέλα ειναι μονόδρομος.

Η Toslink περναει πολυκαναλη πληροφορία τυπου Dolby Digital η DTS. Οπως και το ARC στις σύγχρονες TV. Αυτο που δεν μπορει να περάσει η toslink ειναι το High Resolution audio (Dolby TrueHD και DTS HD Master Audio και τα αλλα που ανεφερα ανωθεν). Βεβαία ουτε το ARC τα περνάει.

Επισης μην μπερδεύουμε το ARC με το HDMI σαν συνδεση. Το HDMI σαν καλώδιο σύνδεσης απο πηγες πχ PS3 - PS4 κτλ με εναν receiver δεν εχει τα ιδια specs με το ARC ασχετα αν το καλώδιο ειναι κοινό.

Μια TV με HDMI arc δεν δεσμευει παραπανω συνδεση, καθως το ιδιο HDMI που χρησιμοποιειται για εικονα κανει και την επιστροφη σε S/PDIF, οτι και η οπτική ινα toslink δηλαδή.

Αν υπάρχει ενισχυτής με HDMI in η ιδανική σύνδεση ειναι ολες οι συσκευές με HDMI σε αυτον και η HDMI out στην TV. (Αν εχει arc σαφως εκει για να εκμεταλευτουμε τον ήχο απο τα τηλεοπτικά Digea). Συσκευές οπως το PS3 - PS4 η καποιο blueray που εχουν ικανοτητα για high resolution audio δεν προκειται να στείλουν τετοια πληροφορία με οπτικη παρα μόνον με HDMI.

Τελος ο TS εφοσον εχει Samsung TV και Samsung Home cinema τοτε το HDMI arc προτείνεται ανεπιφυλάκτα καθώς κερδίζει και τα καλά απο την τεχνολογία Anynet.

Αν ακουσεις HD audio απο σοβαρη πηγη σε δισκακι (και ΟΧΙ απο κατεβασμενες ταινιες streaming κτλ) πιστεψε με θα ακουσεις διαφορα. Απο την αλλη οσα λεφτα κανει μια οπτικη τοσα και λιγοτερα εχει ενα HDMI. Δεν υπαρχει λογος να χρησιμοποιησεις κατι υποδεεστερο ασχετα αν το ακους η οχι με τον υπαρχον εξοπλισμο.

ΥΓ Skr1ll3x διάλεξε στα μενού της TV bitsteam (dts)

Μαζι σου σε οσα γραφεις.Να σου πω την αληθεια εχω ακουσει true HD απο 2-3 ταινιες μεσω του wd live απο 1080p ταινιες μεσω του ενισχυτη που εχω και δεν καταλαβα διαφορα με τα ηχεια μου(κατι roister emphasis 25). Απο bluray δισκακι δεν εχω ακουσει.Τωρα με το home cinema που εχει bluray θα παρω να δω.Εχω βολευτει με τους σκληρους δισκους και ποσες ταινιες μπορω να βαλω και το bluray μου φαινεται αρκετα ακριβο hobby ακομα.

Δοκιμασα με laptop με hdmi στον ενισχυτη και απο τον ενισχυτη στην τηλεοραση αλλα δεν διαβαζει τον HD ηχο μονο lpcm δινει.Λογικα θελει καρτα ηχου εξωτερικη για να στειλει HD ηχο το laptop.

Για την anynet υπηρεσια δεν χρειαζεται να υποστηριζει arc ο ενισχυτης.Εχω την 55h6470 υποστηριζει arc αλλα ο ενισχυτης(sony str dh800 δεν υποστηριζει).Οταν ανοιγω την τηλεοραση ανοιγει αυτοματα και ο ενισχυτης και ελεγχω την ενταση του ενισχυτη με το smart remote της samsung.Οταν κλεινω την τηλεοραση κλεινει αυτοματα και ο ενισχυτης.Δεν χρειαζεται δηλαδη arc για να δουλεψει το anynet αρκει ο ενισχυτης και η τηλεοραση να το υποστηριζουν.

Σε ολα τα αλλα που γραφεις συμφωνουμε.Ο skrillex που εχει samsung με arc το καλυτερο ειναι αυτο που εγραψες.Ουτε οπτικες ουτε τιποτα.Απλα πιο πανω εγραψε καποιος οτι 

HDMI arc σε τηλεοραση και πηγη HDMI σε τηλεοραση αρκετες δεν κανουν passthrough 5.1 μεσω arc και κανουν downmix σε stereo ενω η οπτικη παντα θα στειλει ατοφιο τον ηχο απο το hdmi της πηγης.Δεν γνωριζω ποιες τηλεορασεις κανουν passthrough 5.1 η downmix σε stereo.

Δημοσ.

Συμφωνω οτι στον σκληρο οι ταινιες ειναι πιο βολικο (και δωρεαν) αλλα εαν θες ποιοτητα οπως και να το κανουμε το ασυμπίεστο καθαρο bluray απο το tranport του μηχανήματος εχει μεγαλη διαφορα. Ειδικα και εαν η πηγη ειναι σοβαρη.

Αυτο που περιγραφεις που συμβαινει με τον ενισχυτη σου ειναι το HDMI CEC. Και το anynet εκει παταει.

Οι samsung δεν κανουν downmix. Ισα ισα που στελουν και DTS. To ARC σαν τεχνολογια αντικαθιστα το SPDIF και οφειλει να παιζει PCM, Dolby Digital, και DTS. 

Αλλα αν το home cinema ειχε HDMI in δεν το συζητω. θα χρησιμοποιούσα αυτην την συνδεση για PS, PC η media player.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνω οτι στον σκληρο οι ταινιες ειναι πιο βολικο (και δωρεαν) αλλα εαν θες ποιοτητα οπως και να το κανουμε το ασυμπίεστο καθαρο bluray απο το tranport του μηχανήματος εχει μεγαλη διαφορα. Ειδικα και εαν η πηγη ειναι σοβαρη.

Αυτο που περιγραφεις που συμβαινει με τον ενισχυτη σου ειναι το HDMI CEC. Και το anynet εκει παταει.

Οι samsung δεν κανουν downmix. Ισα ισα που στελουν και DTS. Αλλα αν το home cinema ειχε HDMI in δεν το συζητω. θα χρησιμοποιούσα αυτην την συνδεση για PS, PC η media player.

Nαι HDMI CEC λεγεται το υποστηριζει και ο ενισχυτης και με εχει καταβολεψει(1 χρονο χρησιμοποιουσα το ir να φανταστεις απο την τηλεοραση στον ενισχυτη δεν ηξερα οτι το υποστηριζει μεχρι που το ανακαλυψα και με εσωσε).

Για τις ταινιες δεν υπαρχει πιο βολικο πραγμα να εχεις ενα hubaki μικρο συνδεδεμενο στη usb της τηλεορασης και επανω ολους τους σκληρους.Οτι θες να δεις ανοιγεις καποιον σκληρο και εισαι ετοιμος οι samsung διαβαζουν και 4tb γεματους σκληρους πολυ γρηγορα.Σιγουρα ενα bluray θα εχει καλυτερη εικονα αλλα μεταξυ μας σε μια 55αρα και ενα αρχειο 1080p x265 δεν θα εχει μεγαλη διαφορα με το αυθεντικο bluray που θα ειναι 20gb+ μονο  το αρχειο stream αν εισαι στα 3 μετρα αποσταση.Εχω κανει συγκρισεις back to back απο τα 50 εκατοστα και η διαφορα ειναι πολυ μικρη.

Ο ενισχυτης μου δεν υποστηριζει arc οποτε δεν μπορω να το δοκιμασω για την ωρα η οπτικη με εχει βολεψει παρα πολυ.

Ερωτηση:

Για να δωσει HD ηχο ο υπολογιστης θελει ειδικη καρτα ηχου οπως εγραψα πριν?Γιατι το laptop δεν δινει HD ηχο με συνδεση στην hdmi in του ενισχυτη μου.Βασικα δεν δινει καν dts/dd.Με συνδεση ομως στην τηλεοραση και απο εκει με οπτικη στον ενισχυτη δινει κανονικα dd/dts.Ωραια συζητηση ανοιξαμε.

Για το ps3 που εχω βγαζει μονο  dts και lpcm σε αρκετα παιχνιδια οποτε και με οπτικη ιδιο ηχο θα βγαλει.Δεν υποστηριζει HD ηχο.Για το ps4 δεν ξερω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...