Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Μετά από τη βοήθεια και τις προτάσεις σας (ευχαριστώ πολύ παρεπιπτόντως), αγόρασα τον OCZ TR150 240gb. Παρέλαβα κανονικά, όλα κομπλέ, τον κούμπωσα σε εξωτερική θήκη και έκανα clone τον σκληρό μου με το EasyUSTodo Backup.

Αφού έγινε το clone, τον βγάζω από την θήκη και τον τοποθετώ στο laptop. Μου ανοίγει σφαίρα, όλα καλά, τον τεστάρω, επίσης όλα τέλεια μέχρι εδώ.

Αφού τον δοκίμασα και χάρηκα για την αναβάθμιση του λάπτοπ που πλέον πήγαινε με 1000, έβαλα πάνω στο λαπτοπ τον παλιό hdd για να δοκιμάσω κάτι πραγματα που ήθελα. Αφού αποθήκευσα λοιπόν τον ssd για καμιά βδομάδα στην συσκευασία του, τον ξαναβάζω σήμερα και βλέπω ότι η χωρητικότητα στα 2 partition Που είχα ήταν 110 στον C, και 45-48 στον D! Δηλαδή max 150gb. Όχι ελεύθερα, συνολικά μιλάω. Ο δεσμευμένος χώρος ήταν ο ίδιος νομίζω. Εν τω μεταξύ είμαι κατά 90% ότι όταν είχα τσεκάρει capacity την πρώτη φορά ήταν κανονικά το σύνολο γύρω στα 240, η κάπου εκεί τέλος πάντων κανονικά.

Ξέρεις κανείς τι παίζει να γίνεται;

Δημοσ.

στον εργοστασιακό δίσκο πιθανότατα υπάρχει και κρυφό Partition για την επαναφορά του λειτουργικού σε εργοστασιακή κατάσταση.

με την κλωνοποίηση μάλλον πήρες και αυτό το partition.

Δημοσ.

στον εργοστασιακό δίσκο πιθανότατα υπάρχει και κρυφό Partition για την επαναφορά του λειτουργικού σε εργοστασιακή κατάσταση.

με την κλωνοποίηση μάλλον πήρες και αυτό το partition.

Ναι αλλά το τσέκαρα και από το chkdsk και αυτές τις χωρητικότητες μου έβγαλε. Μπορώ να το δω καπως η να κάνω κάτι άλλο;

Δημοσ.

Ναι αλλά το τσέκαρα και από το chkdsk και αυτές τις χωρητικότητες μου έβγαλε. Μπορώ να το δω καπως η να κάνω κάτι άλλο;

κατέβασε το aomei partition assistant να δεις

• Like 1
Δημοσ.

κατέβασε το aomei partition assistant να δεις

Ευχαριστώ για την βοήθεια! Το κατέβασα και αυτή είναι η εικόνα που μου δείχνει. Μήπως να κάνω merge τα partition? Να έχω μόνο έναν ενιαίο δηλαδή; Απ'ότι βλέπω έχει αρκετά unallocated space, κάπου στα 70 gb αν δεν κάνω λάθος;

post-363491-0-70185900-1479288848_thumb.png

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την βοήθεια! Το κατέβασα και αυτή είναι η εικόνα που μου δείχνει. Μήπως να κάνω merge τα partition? Να έχω μόνο έναν ενιαίο δηλαδή; Απ'ότι βλέπω έχει αρκετά unallocated space, κάπου στα 70 gb αν δεν κάνω λάθος;

Το πρώτο που λεει system είναι το κρυφό Partition για επαναφορά των windows στην εργοστασιακή κατάσταση.

το δευτερο αστεράκι με τα 35.17 γίγα προσάρτησέ το ενα απο τα 2 partition που έχεις

• Like 1
Δημοσ.

Το πρώτο που λεει system είναι το κρυφό Partition για επαναφορά των windows στην εργοστασιακή κατάσταση.

το δευτερο αστεράκι με τα 35.17 γίγα προσάρτησέ το ενα απο τα 2 partition που έχεις

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Το έκανα και όντως αποδέσμευσα λίγο χώρο. Το άλλο partition χρειάζεται η μπορώ να το σβήσω η να το μεταφέρω; Επίσης, μήπως ξέρεις αν έχει νόημα να κάνω merge ολα τα partition ή να τα αφήσω όπως είναι; O ssd επηρεάζεται σε τίποτα από partition?

Δημοσ.

να τον κάνεις όλο ενιαίο δεν ξέρω αν γίνεται μιας και το δευτερο μέρος περιέχει αρχεία( ο Data).

Aν τον αδειάσεις σίγουρα μπορείς να τον βάλεις στο κομμάτι του C και να μεγαλώσει κ άλλο.

το system recovery μην το πειράξεις,αν χρειαστεί να κάνεις φορμάτ επιλέγεις απ το πρόγραμμα του λαπτοπ να σου επαναφέρει το εργοστασιακό είδωλο και θα είναι σαν να το άνοιξες εκείνη την ημέρα πρώτη φορά απ το κουτί του.

ο ssd επηρεάζεται ΜΟΝΟ απο τις πολλές εγγραφές και απο τον ελεύθερο χώρο που έχει.Σταδιακά η "ζωή" του θα αρχίσει να πέφτει αν συνεχώς σβήνεις/γράφεις αρχεία

Υπάρχει οδηγός στο forum για το ποιες ενέργειες να κάνεις ώστε να μειωθουν οι εγγραφές του λειτουργικού στον δίσκο και να πάρεις την μέγιστη διάρκεια ζωής που μπορεί να έχει. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει οτι αν δεν το κάνεις σε 2 χρόνια πχ θα χαλάσει ο ssd(ακόμα και αύριο μπορεί να χαλάσει - καλό θα είναι να έχεις ενα ΠΛΗΡΕΣ αντιγραφο του ssd κάπου ώστε να το επαναφέρεις μιας και οι ssd χτυπάνε στον controller τους,έχουν μειωθεί τα περιστατικά βέβαια) ΑΛΛΑ στο θέμα εγγύησής τους έχουν περιορισμένο αριθμο TBW(ΤΒ εγγραφών)

ο TRION 150  240GB που έχεις αν θυμάμαι καλά έχει 3 έτη εγγύησης ΕΙΤΕ 60TBW,συνεπώς αν συνέχεια κατεβάζεις  τόρρεντ 60+γιγα κλπ κλπ θα πλησιάζεις σε εκείνο το νούμερο.

Απο διάφορα τέστ που έχουν γίνει πάντως και σε πολλους ssd's αναλόγως το μοντέλο έχουν αντέξει κοντά 400-600TBW(αν θυμάμαι καλά πάλι) πριν αρχίσουν να χαλάνε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...