lorentzos323 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Χαιρετε! Ζηταω τα φώτα σας. Έχω ενα παλιο desktop το οποιο χρησημοποιω με windows 10 συνδεδεμενο με projector για να βλέπω ταινίες και σειρες. Σκέφτομαι να περάσω κάποια ελαφρια version των linux. Ανάμεσα σε lubuntu xubuntu mint και δε ξέρω ποια άλλη, ποια θα προτείνατε; Θα ήθελα να περάσω stremio και να είναι όσο πιο user friendly και ελαφρια γίνεται. Επίσης υπάρχει κάποια εφαρμογή σαν το bsplayer που να βρίσκει αυτόματα υπότιτλους οταν ανοιγεις την ταινία; ξέρω πως μπορεί να γίνει με μια παλια version του vlc, αλλά υπάρχει κάποιο αλλο πρόγραμα; Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Ποσο παλιο ειναι το desktop? Εχεις λογο να πιστευεις οτι θα πηγαινει καλυτερα με linux σε αυτο το ρολο ή μηπως θες απλως να το εχεις με linux για γουστο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james01gr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 εάν το pc σου τρέχει τα 10άρια ότι και να βάλεις πάνω δεν θα έχεις θέμα. εδώ έβαλα την περασμένη εβδομάδα mint σε ένα laptop 10ετίας που έχει έναν διπύρηνο AMD + 1 γιγα ραμ και πετάει το μηχάνημα. δώσε στοιχεία στοιχεία του pc για να σου πουν τα παιδιά τι να βάλεις. για τι χρήση το θέλεις; το ποιο πιθανό πάντως είναι να αλλάξεις κάποιες διανομές μέχρι να βρεις αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα. τώρα για υπότιτλους μέσω kodi υπάρχουν κάποια addons που κάνουν τη δουλειά αυτή αλλά και πάλι δεν ξέρω πόσο αξιόπιστα θα είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lorentzos323 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 ειναι παλιο αλλα δεν ειναι τραγικό, εχει τον Ε6600,(4x512) 2gb ram ddr2 (στα 667), Geforce 7300 στα 128 η 256mb. ο επεξεργαστής πάει χαλαρά 20 με 30% οι ραμ 60/70% αλλά το disk usage 100% συνέχεια. χτες για να ανοιξει ο chrome έκανε 3 λεπτά με το ρολοι. ταινίες 720p παιζουν απροβλημάτιστα στον bsplayer kai sto stremio. στον δίσκο έχω κανει όλα αυτά τα κόλπα να απενεργοποιήσω superfetch κτλ αλλά σέρνεται σε οτιδήποτε κάνω μέσα στα windows οπότε σκεφτόμουν αν υπάρχει μια ελαφριά διανομή που να παίζει stremio, ενα τορρεντ με rss feed σαν το utorrent, ένα browser, και ένα player σαν το bs να πάω στα linux. μόνο αυτά τα 4 χρειάζομαι άντε και στο τσακίρ κεφι και ενα κοντι. επίσης ξέρω πως μια λύση θα ήταν να πάρω ssd αλλά δε θέλω να βάλω ούτε ευρό σε παλιό μηχάνημα. έχω και εναν σκληρό ακόμα που σκέφτομαι να τον περάσω για να δω αν είναι προβληματικός αυτός που έχω αλλά σκέφτομαι πως αν αυτό δε κάνει δουλειά η μόνη λύση χωρίς να αγοράσω hardware είναι να αλλάξω ΟS. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Μια χαρα ειναι το μηχανημα σου. Αν αργει λογω δισκου δεν θα σε σωσει το linux. Κατεβασε το crystal disk info η το hard disk sentinel αρχικα να δεις την υγεια του. Επισης αν πας σε linux πολυ πιθανον η αποδοση σε ταινιες να ειναι και χειροτερη, εκτος ισως αν βαλεις τους proprietary drivers της nvidia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lorentzos323 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 ωραία. σε ευχαριστώ πολύ. θα τα τσεκάρω απόψε και αν είναι θα κάνω φορματ και θα βάλω εναν άλλο σκληρό που έχω και κάθεται. αν παρόλα αυτά θελήσω στο μέλλον να πειραματιστώ, έχεις να προτείνεις συγκεκριμενη διανομή και player; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gmouzo Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Για το οτι χρησιμοποιει συνεχεια το δισκο δοκιμασε να απενεργοποιησεις στον chrome απο τα settings στην περιοχη privacy την επιλογη "use a prediction service to load pages more quickly" Οσο για κατεβασμα υποτιτλων αυτοματα σαν τον bsplayer οχι αλλα εχεις εναλακτικες αλλες με τον vlc και smppayer μπορεις να κατςβασεις στην ταινιασ που θελεις να δεις μεσα απο το προγραμμα και με εξτρεα προγραμμα τον subdownloader μπορεις να κατεβασεις ειτε ξεχωριστα για καθε ταινια ειτε για οτι ταινια υπαρχει σε οποιο φακελο του υποδειξεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tuxpower Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Μια χαρα ειναι το μηχανημα σου. Αν αργει λογω δισκου δεν θα σε σωσει το linux. Κατεβασε το crystal disk info η το hard disk sentinel αρχικα να δεις την υγεια του. Επισης αν πας σε linux πολυ πιθανον η αποδοση σε ταινιες να ειναι και χειροτερη, εκτος ισως αν βαλεις τους proprietary drivers της nvidia Μάλιστα. Ας μετρήσουμε μαζί.. 1. Ενσωματωμενο antivirus στα Windows 2. Ενσωματωμένο Windows search (για "γρήγορες" αναζητήσεις) 3. Superfetch service 4.προγραμματισμενα defrag στο παρασκήνιο 5. Background intelligent transfer service.. Και πολλά πολλά ακόμα. Η γνώμη μου είναι βάλε mint,manjaro xfce εκδόσεις η xubuntu και θα δεις μεγάλη διαφορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imoaix Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 αν θες να το κανεις media center αποκλειστικα τοτε βαλε openlec αλλα πιστευω οτι σηκωνει ενα οτιδηποτε xfce Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Μάλιστα. Ας μετρήσουμε μαζί.. 1. Ενσωματωμενο antivirus στα Windows 2. Ενσωματωμένο Windows search (για "γρήγορες" αναζητήσεις) 3. Superfetch service 4.προγραμματισμενα defrag στο παρασκήνιο 5. Background intelligent transfer service.. Και πολλά πολλά ακόμα. Η γνώμη μου είναι βάλε mint,manjaro xfce εκδόσεις η xubuntu και θα δεις μεγάλη διαφορά. Ολα οσα αναφερεις ειτε απενεργοποιουνται ειτε δεν τρωνε τοσους πορους οσο να δημιουργουν προβλημα στο μηχανημα που εχει. Ξερω οτι δεν ταιριαζει με την κοσμοθεωρια αρκετων αλλα αμα σε μηχανημα οπως του lorentzo καποιος εχει προβλημα με την αποδοση στα windows κατα πασα πιθανοτητα κατι δεν κανει καλα ο ιδιος. Εκτος φυσικα αν το προβλημα ειναι στην υγεια του δισκου η σε αλλο προβλημα hardware, που οπως ειπαμε το linux δεν σε σωζει εκει. Να το κανει φυσικα αν γουσταρει αλλα δεν υπαρχει λογος να δημιουργουμε προσδοκιες για πραγματα που τελικα δεν ισχυουν στην πραξη. Εγω τουλαχιστον οσες φορες εστησα συστηματακι τετοιων δυνατοτητων με linux σε καμια περιπτωση δεν εντυπωσιαστηκα με τη διαφορα επιδοσεων σε σχεση με τα windows. Ο καιρος που εβλεπα διαφορα εχει περασει ανεπιστρεπτι. Αντιθετως η video αποδοση στο desktop και τις ταινιες μου φαινοτανε χειροτερη καθως δεν μπορουσα να αποφυγω το tearing. Και δεν ειμαι ο μονος γιατι τα forum ειναι γεματα με τετοιου ειδους θεματα. Ικανοποιητικη λυση δε βρηκα. Αλλα ας δοκιμασει μονος του να μας πει την αποψη του στο κατω κατω. Η προσωπικη εμπειρια ειναι πιο σημαντικη απο οτιδηποτε μπορει να διαβασει εδω μεσα. Συμφωνω οτι mint xfce η xubuntu ειναι καλες επιλογες για αρχη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tuxpower Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Ολα οσα αναφερεις ειτε απενεργοποιουνται ειτε δεν τρωνε τοσους πορους οσο να δημιουργουν προβλημα στο μηχανημα που εχει. Ναι απενεργοποιούνται, αν ψάξει πως και γιατί. Πράγματα που δεν θα τον απασχολούν καθόλου σε linux. Εγω τουλαχιστον οσες φορες εστησα συστηματακι τετοιων δυνατοτητων με linux σε καμια περιπτωση δεν εντυπωσιαστηκα με τη διαφορα επιδοσεων σε σχεση με τα windows. Ο καιρος που εβλεπα διαφορα εχει περασει ανεπιστρεπτι. Κάνεις λάθος. Εκτός αν έστηνες ubuntu/unity ή opensuse kde. H Διαφορά με οποιαδήποτε xfce έκδοση είναι εμφανής. Για να μην πιάσουμε lxde... Αλλα ας δοκιμασει μονος του να μας πει την αποψη του στο κατω κατω. Η προσωπικη εμπειρια ειναι πιο σημαντικη απο οτιδηποτε μπορει να διαβασει εδω μεσα. Συμφωνω οτι mint xfce η xubuntu ειναι καλες επιλογες για αρχη. +1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lorentzos323 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 λοιπόν έκανα φορμάτ, σε άλλο δίσκο και πάει μια χαρά τωρα. θα δοκιμάσω μερικές μέρες να δω πως πάει και αν θα παραμείνει ετσι. ευχαριστώ πολύ. κάποια στιγμή θα παίξω και με καμία ελάφρια version linux αλλά προς το παρόν είμαι κομπλέ! σας ευχαριστώ και για τις ιδέες που μου δώσατε και για το χρόνο σας! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thomasG4 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Αντιθετως η video αποδοση στο desktop και τις ταινιες μου φαινοτανε χειροτερη καθως δεν μπορουσα να αποφυγω το tearing. Και δεν ειμαι ο μονος γιατι τα forum ειναι γεματα με τετοιου ειδους θεματα. Ικανοποιητικη λυση δε βρηκα. Με compton για compositor δεν υπάρχει ίχνος tearing. Το xfce μονο σε αυτό το κομμάτι (tearing) υστερεί, αλλά ευτυχώς υπάρχει λύση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
countass Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Παιδιά με το vlc κατεβάζεις κανονικά υπότιτλους και δεν έχω παλιά έκδοση.Επειδή δεν το έχω τώρα μπροστά μου,νομίζω πας στην "προβολή",και κάτω κάτω λέει download subtitles. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jeep13 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Μπορεις να δοκιμασεις να βαλεις το openelec (kodi), αν το θες για media center μονο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα