Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά!

Σας παραθέτω αρχικά το build μου:

Μητρική:

ASUS P8H67-M PRO

Επεξεργαστής:

Intel® Core™ i7-2600K

Κάρτα Γραφικών:

SAPPHIRE Radeon HD 6570 2GB DDR3

RAM Μνήμη:

2 x 4GB RAM Kingston

Σκληρός Δίσκος:

Western Digital Caviar Blue 500GB

Τροφοδοτικό:

Thermaltake 550W

Ειναι ενας σχετικα παλιος υπολογιστης φτιαγμενος και αγορασμενος απο eshop πριν αρκετα χρονια και χρησιμοποιειται κυριως για HD video editing.

Οπως καταλαβαινετε λογο της καρτας γραφικων, τα προγραμματα επεξεργασιας σκαλωνουν αρκετα στο editing. Αποφασισα λοιπον να παω σε αναβαθμιση της καρτας, αλλα και του main δισκου σε SSD και να χρησιμοποιησω τον HDD σαν storage.

Μετα απο λιγο ψαξιμο κατεληξα σε αυτα τα upgrades:

http://www.skroutz.gr/s/7388178/Gigabyte-GeForce-GTX950-2GB-GV-N950WF2OC-2GD.html

http://www.skroutz.gr/s/5895583/Samsung-850-Evo-250GB.html

Οι ερωτησεις μου λοιπον ειναι οι εξης:

αξιζει η αναβαθμιση?

Υπαρχει κατι καλυτερο στα ιδια χρηματα?

ειναι συμβατα με το build μου?

Σκεφτηκα επισης μηπως πηγαινα απο windows 7 οπου μου εχουν βγει τζαμι τοσα χρονια, σε Windows 10. Αξιζουν τα 10? 

Το καλωδιο που τροφοδοτει τον σκληρο δισκο μου, εχει αλλα 2 κλιπακια για ρευμα, το ενα παει στο dvd drive πανω πανω και αλλο ενα ενδιαμεσο που ειναι μακρια απο καποια θεση σκληρου δισκου στο case. Πως θα τροφοδοτήσω τον SSD? να αλλαξω καλωδιο?

Ευχαριστω!  :-)

Δημοσ.

Για κάρτα γραφικών καλύτερα αυτή με 2 ευρώ παραπάνω

http://www.skroutz.gr/s/10282700/Gigabyte-GeForce-GTX1050-Ti-4GB-GV-N105TD5-4GD.html

Ο SSD είναι μια χαρά.

Δεν έχει άλλα καλώδια για sata τροφοδοσία το τροφοδοτικό σου? Μόνο ένα με τρεις απολήξεις?

Δημοσ.

Για κάρτα γραφικών καλύτερα αυτή με 2 ευρώ παραπάνω

http://www.skroutz.gr/s/10282700/Gigabyte-GeForce-GTX1050-Ti-4GB-GV-N105TD5-4GD.html

Ο SSD είναι μια χαρά.

Δεν έχει άλλα καλώδια για sata τροφοδοσία το τροφοδοτικό σου? Μόνο ένα με τρεις απολήξεις?

Νομιζω ναι ενα εχει... εκτος αν υπαρχουν στο κουτι του κι αλλα εξτρα δεν εχω κοιταξει

Δημοσ.

Καλύτερα να το τσεκάρεις αλλιώς θα χρειαστείς κάποιον extender για να μπορέσει να φτάσει στον SSD. Εναλλακτικά θα αποσυνδέσεις το dvd και θα το έχεις μόνο σε περίπτωση που το χρειάζεσαι ή το κάνεις εξωτερικό με θήκη. Τελευταία λύση καινούριο τροφοδοτικό (ειδικά αν το τωρινό είναι πολύ παλιό).

Δημοσ.

Καλύτερα να το τσεκάρεις αλλιώς θα χρειαστείς κάποιον extender για να μπορέσει να φτάσει στον SSD. Εναλλακτικά θα αποσυνδέσεις το dvd και θα το έχεις μόνο σε περίπτωση που το χρειάζεσαι ή το κάνεις εξωτερικό με θήκη. Τελευταία λύση καινούριο τροφοδοτικό (ειδικά αν το τωρινό είναι πολύ παλιό).

υπαρχει περιπτωση το τωρινό μου τροφοδοτικό να μην "φτανει"?

εχει αρκετα χρονια, αλλα δεν μου εχει βγαλει ποτε προβλημα το συγκεκριμενο τροφοδοτικο/desktop γενικα, ειναι σκυλι και προσεχω αρκετα ολα τα εξαρτηματα. 

Δημοσ.

Είναι υπέρ αρκετά τα 550w για το hardware του υπολογιστή σου, ακόμη κι αν έχει χαθεί κάποια ισχύς λόγω των χρόνων. Και επίσης η thermaltake κατά κύριο λόγο βγάζει ''τίμια'' τροφοδοτικά, συνεπώς δεν χρειάζεται να ανησυχείς για αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

για τα windows 10 τι εχετε να πειτε? δεν τα εχω δοκιμασει καν... να επιχειρήσω upgrade η δεν θα παιζουν παλια προγραμματα λογο συμβατοτητας? 

Δημοσ.

για τα windows 10 τι εχετε να πειτε? δεν τα εχω δοκιμασει καν... να επιχειρήσω upgrade η δεν θα παιζουν παλια προγραμματα λογο συμβατοτητας? 

Ότι και να σου πούμε λίγη σημασία έχει. Πλήρη άποψη θα έχεις αν τα δοκιμάσεις εσύ. 

Νομιζω ναι ενα εχει... εκτος αν υπαρχουν στο κουτι του κι αλλα εξτρα δεν εχω κοιταξει

Είναι modular το τροφοδοτικό?

• Like 1
Δημοσ.

Θα σου πρότεινα για κάρτα την Asus GTX 1050 ή 1050ti καθώς είναι στην κατηγορία με αυτήν που έχεις δει (συν ότι δεν χρειάζονται καλώδια για τροφοδοσία, απλά βγάζεις την παλιά και βάζεις την καινούρια) αλλά είναι οι πιο καινούριες και πιο γρήγορες, απλά είναι λιγάκι πιο ακριβές. 

Όσο για τον SSD θα σου πρότεινα τον Western Digital Black 1TB (WD1003FZEX). Ο SSD είναι καλός σαν ιδέα αλλά αν δεν κάνεις 4Κ 2160p βίντεο δεν αξείζει τα έξτρα λεφτά (θέλει βαθιές τσέπες) συν αν κάνεις εκεί export τα βίντεο ο SSD θα "κουραστεί" και θα χαλάσει μια ώρα αρχύτερα. Το είχα δοκιμάσει με 2 Intel SSD 750 480GB, το βίντεο έβγαινε γρήγορα και δεν μπούκωνε τις κάρτες όταν έκανα export τα βίντεο αλλά οι δίσκοι μου μηνάν στο χέρι μετά από τρία χρόνια, και πάλι καλά γιατί κάθε χρόνο έκανα και από Secure Erase για να τους κρατάω υγιείς μιας και οι SSD δεν παίρνουν defragment από τα Windows.

Για τα Windows 10 είναι σχετικό. Από τότε που η Microsoft έκλεισε την ομάδα που τσέκαρε τα Windows και τα Updates για bugs και πλέον βασίζετε στους χρήστες για να βρίσκουν τα bugs μπορεί να έχεις θέμα, μπορεί όχι, μπορεί να πρέπει να περιμένεις για κάποιο update. Πχ: Πριν την Anniversary (1604) έκδοση όλα ήταν καλά, μετά κάτι άλλαξε και τα driver της Nvidia τα 'παίξαν και έπρεπε επίσης να ξανά εγκαταστήσω το Sony Vegas Pro. Τώρα αν έχεις προγράμματα από τα Windows XP/Vista μπορεί να έχεις θέμα αν αλλάξεις την κάρτα γραφικών.

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα για κάρτα την Asus GTX 1050 ή 1050ti καθώς είναι στην κατηγορία με αυτήν που έχεις δει (συν ότι δεν χρειάζονται καλώδια για τροφοδοσία, απλά βγάζεις την παλιά και βάζεις την καινούρια) αλλά είναι οι πιο καινούριες και πιο γρήγορες, απλά είναι λιγάκι πιο ακριβές. 

Όσο για τον SSD θα σου πρότεινα τον Western Digital Black 1TB (WD1003FZEX). Ο SSD είναι καλός σαν ιδέα αλλά αν δεν κάνεις 4Κ 2160p βίντεο δεν αξείζει τα έξτρα λεφτά (θέλει βαθιές τσέπες) συν αν κάνεις εκεί export τα βίντεο ο SSD θα "κουραστεί" και θα χαλάσει μια ώρα αρχύτερα. Το είχα δοκιμάσει με 2 Intel SSD 750 480GB, το βίντεο έβγαινε γρήγορα και δεν μπούκωνε τις κάρτες όταν έκανα export τα βίντεο αλλά οι δίσκοι μου μηνάν στο χέρι μετά από τρία χρόνια, και πάλι καλά γιατί κάθε χρόνο έκανα και από Secure Erase για να τους κρατάω υγιείς μιας και οι SSD δεν παίρνουν defragment από τα Windows.

Για τα Windows 10 είναι σχετικό. Από τότε που η Microsoft έκλεισε την ομάδα που τσέκαρε τα Windows και τα Updates για bugs και πλέον βασίζετε στους χρήστες για να βρίσκουν τα bugs μπορεί να έχεις θέμα, μπορεί όχι, μπορεί να πρέπει να περιμένεις για κάποιο update. Πχ: Πριν την Anniversary (1604) έκδοση όλα ήταν καλά, μετά κάτι άλλαξε και τα driver της Nvidia τα 'παίξαν και έπρεπε επίσης να ξανά εγκαταστήσω το Sony Vegas Pro. Τώρα αν έχεις προγράμματα από τα Windows XP/Vista μπορεί να έχεις θέμα αν αλλάξεις την κάρτα γραφικών.

Εχει μεγαλη διαφορα αυτη που μου προτεινεις με αυτη που μου προτεινε το αλλο παλικαρι? Gigabyte GeForce GTX1050 Ti 4GB?

Τον SSD θελω να τον χρησιμοποιησω για να εχω το λειτουργικο και 4-5 προγραμματα. Ολα τα αλλα αρχεια θα πηγαινουν σε HDD. Γιαυτο και διαλεξα σχετικα μικρο SSD σε χωρητικότητα 

Δημοσ.

Η ίδια κάρτα άλλης μάρκας είναι.

Εγώ πάντως με την anniversary και nvidia drivers δεν είχα και δεν έχω (είτε με upgrade είτε με φορμάτ) κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα υπήρξε με παλιότερους των 353.63 αλλά έφταιγε το update policy των 10 και όχι οι οδηγοι....  Το ότι βασίζετε σε χρήστες θα ήθελα πολύ να δω την πηγή σου Zenbot.

Ontopic Dexter win10 δοκίμασε τα για να χεις προσωπική άποψη και στην τελική μπορείς να κάνεις dual boot και να μην έχεις θέμα. Αν δεν σου αρέσουν τα σβήνεις.

Δημοσ.

Η ίδια κάρτα άλλης μάρκας είναι.

Εγώ πάντως με την anniversary και nvidia drivers δεν είχα και δεν έχω (είτε με upgrade είτε με φορμάτ) κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα υπήρξε με παλιότερους των 353.63 αλλά έφταιγε το update policy των 10 και όχι οι οδηγοι....  Το ότι βασίζετε σε χρήστες θα ήθελα πολύ να δω την πηγή σου Zenbot.

Ontopic Dexter win10 δοκίμασε τα για να χεις προσωπική άποψη και στην τελική μπορείς να κάνεις dual boot και να μην έχεις θέμα. Αν δεν σου αρέσουν τα σβήνεις.

εχω ακουσει πως εχουν πολλες βελιτωσεις σε πολλα θεματα με τα 7, απλα αν αρχισω να δουλευω σε 10 θαναι κουραστικο να περναω παλι προγραμματα plugins κλπ.. 

Η διαφορα σε μια μαρκα στις καρτες γραφικων πια ειναι? μηπως θαναι καλυτερο να παρω την ASUS μιας και η m/b μου ειναι ιδιας μαρκας? 

Δημοσ.

Από μάρκα σε μάρκα αλλάζουν χρονισμοί ποιότητα κατασκευής, θερμοκρασία και εγγύηση.

Δεν χρειάζεται να βάζεις ίδια μάρκα mb&gpu (Asus + Asus) εκτός αν διαβάσεις ότι όντως υπάρχουν ασυμβατότητες πράγμα όμως σπάνιο. Αν την βρεις κοντά στη τιμή της gigabyte αγόρασε τη.

Δημοσ.

εχω ακουσει πως εχουν πολλες βελιτωσεις σε πολλα θεματα με τα 7, απλα αν αρχισω να δουλευω σε 10 θαναι κουραστικο να περναω παλι προγραμματα plugins κλπ.. 

Η διαφορα σε μια μαρκα στις καρτες γραφικων πια ειναι? μηπως θαναι καλυτερο να παρω την ASUS μιας και η m/b μου ειναι ιδιας μαρκας? 

Αν κάνεις upgrade στα 10,μπορείς αυτόματα με μια επιλογή που έχουν να ξαναγυρίσεις πίσω το λειτουργικό αλλά νομίζω έχεις ένα μήνα να το κάνεις.Με το upgrade δεν περνάς τίποτα,μόνο αν κάτι δεν είναι συμβατό δεν περνάει αυτόματα.

Αυτό,ή χρησιμοποιείς ένα πρόγραμμα τύπου acronis που κάνει το ίδιο πράγμα.Backup όλο το λειτουργικό σου και όποτε θες το ξαναβάζεις,απλά προσοχή τα αρχεία σου γυρνάνε και αυτά πίσω εκεί που ήταν.

Δημοσ.

Τα Windows 10 είναι πολύ καλά, δεν τα κακολογώ. Απλά θα πρέπει να βάλεις όλα τα driver και προγράμματα από την αρχή και ίσως να πέσεις και σε καμία χαζομάρα.

Η διαφορά στις δύο εταιρίες είναι σχετική με: την εγγύηση που δίνει η κάθε μια, με τα χαρακτηριστικά της κάθε κάρτας (ταχύτητα επεξεργαστή, turbo boost, λογισμικό που έχει η κάθε μια) και από την εμπειρία χρήσης.

Και οι δύο ASUS και Gigabyte είναι κορυφή σε ποιότητα, προσωπικά θα πρωτινά ASUS λόγο καλής εμπειρίας με το σέρβις μιας μητρικής τύπου server και μιας από τις δύο GTX 980Ti DC3OC που σταμάτησε το ένα ανεμιστηράκι. Είχα την Gigabyte HD4870x2 και την HD6990 και δεν είχα θέμα.

Αν κάνεις upgrade στα 10,μπορείς αυτόματα με μια επιλογή που έχουν να ξαναγυρίσεις πίσω το λειτουργικό αλλά νομίζω έχεις ένα μήνα να το κάνεις.Με το upgrade δεν περνάς τίποτα,μόνο αν κάτι δεν είναι συμβατό δεν περνάει αυτόματα.

Αυτό,ή χρησιμοποιείς ένα πρόγραμμα τύπου acronis που κάνει το ίδιο πράγμα.Backup όλο το λειτουργικό σου και όποτε θες το ξαναβάζεις,απλά προσοχή τα αρχεία σου γυρνάνε και αυτά πίσω εκεί που ήταν.

To δωρεάν upgrade έληξε τέλος καλοκαιριού, τώρα αν κάποιος έχει Windows 7/8/8.1 πρέπει να αγοράσει την άδεια κανονικά. Όσο για το upgrade, κάνει back up για να γυρίσεις πίσω μέσα σε 30 μέρες, αλλά αν δεν το κάνεις μέσα στο χρονικό όριο τα Windows διαγράφουν το back up. Αν κάνεις back up από τρίτο πρόγραμμα και πας να το επαναφέρεις στα Windows 10 τότε υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην γίνει σωστά λόγο μιας ασυμβατότητας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...