Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πηγαινεις οπου προτιμας!

βασικα ακυρο.. εψαξα για παν. λευκωσιας και απκυ ... ψιλομετρια μου φαινονται και τα 2, και τα fees στον θεο.... εκανα δηλωση στο εαπ σε ενα μεταπτυχιακο που μαρεσει 100% και με λογικα διδακτρα... αν μου κατσουν ακυρο θα βρω σε κανενα πανεπιστημιο κοντα μου , και δωρεαν (η παρακολουθηση τουλαχιστον :P )

Δημοσ.

βασικα ακυρο.. εψαξα για παν. λευκωσιας και απκυ ... ψιλομετρια μου φαινονται και τα 2, και τα fees στον θεο.... εκανα δηλωση στο εαπ σε ενα μεταπτυχιακο που μαρεσει 100% και με λογικα διδακτρα... αν μου κατσουν ακυρο θα βρω σε κανενα πανεπιστημιο κοντα μου , και δωρεαν (η παρακολουθηση τουλαχιστον :P )

Τι να σου πω δεν ξερω. Μια φιλη μου εκανε μεταπτυχιακο στη σχολικη ψυχολογια στης Λευκωσιας κι εμεινε παρα πολυ ικανοποιημενη. Και για το ΑΠΚΥ καλα λογια εχω ακουσει,εχει οργανωθει πολυ τελευταια. Οτι προτιμας βεβαια!

• Like 1
Δημοσ.

Για δημόσιο μιλάμε τώρα;

Για ολους τους τομεις,αλλα 100% για δημοσιο (στον ιδιωτικο τομεα καποιες φορες δεχονται το πτυχιο και χωρις την αναγνωριση του ΔΟΑΤΑΠ αλλα οχι παντα)

• Like 1
Δημοσ.

και τι πτυχιο ειναι αυτο που το παιρνεις χωρις εξετασεις; :P αυτο σαν σεμιναρια μου ακουγεται.

Technology https://www.proctoru.com/. Υπάρχουν τροποι για να εξασφαλίσουν την αξιοπιστία. + πολλά assignments εκτός από εξετάσεις.

http://www.omscs.gatech.edu/ Από τα καλύτερα master σε computer science που μπορεί να κάνει κάποιος και πολύ δύσκολο. Αλλά όχι θα κάνουμε στο ΕΑΠ επειδή το αναγνωρίζει ο ΔΟΑΤΑΠ.

Μη σας νοιάζει ούτε λίγο ο ΔΟΑΤΑΠ, εκτός αν σκοπεύετε να διδάξετε ή να κάνετε διδακτορικό στην Ελλάδα. Για εργασία ακόμα και στο δημόσιο αρμόδιος είναι ο ΣΑΕΠ για επαγγελματική αναγνώριση όχι ο ΔΟΑΤΑΠ, αλλά από αυτά που ακούω αυτές οι αναγνωρίσεις καθυστερούν ακόμα. Στον ιδιωτικό τομέα φυσικά δε νοιάζεται κανείς για τέτοιες αναγνωρίσεις. Παλαιολιθικές μπούρδες, ελπίζω κάποτε να σταματήσουν.

Δημοσ.

Για ολους τους τομεις,αλλα 100% για δημοσιο (στον ιδιωτικο τομεα καποιες φορες δεχονται το πτυχιο και χωρις την αναγνωριση του ΔΟΑΤΑΠ αλλα οχι παντα)

δεν ξέρω κάποιον που να σπούδασε έξω και μάλιστα μεταπτυχιακό που δε σου δίνει κανένα επαγγελματικό προνόμιο (όπως γιατρός, μηχανικός στο πτυχίο) να ασχολήθηκε με αυτό το θέμα για τον ιδιωτικό τομέα

Δημοσ.

δεν ξέρω κάποιον που να σπούδασε έξω και μάλιστα μεταπτυχιακό που δε σου δίνει κανένα επαγγελματικό προνόμιο (όπως γιατρός, μηχανικός στο πτυχίο) να ασχολήθηκε με αυτό το θέμα για τον ιδιωτικό τομέα

Ε στον ιδιωτικό τομέα ανάλογα την περίπτωση το δέχονται. Στο Δημόσιο όχι.

Technology https://www.proctoru.com/. Υπάρχουν τροποι για να εξασφαλίσουν την αξιοπιστία. + πολλά assignments εκτός από εξετάσεις.

http://www.omscs.gatech.edu/ Από τα καλύτερα master σε computer science που μπορεί να κάνει κάποιος και πολύ δύσκολο. Αλλά όχι θα κάνουμε στο ΕΑΠ επειδή το αναγνωρίζει ο ΔΟΑΤΑΠ.

Μη σας νοιάζει ούτε λίγο ο ΔΟΑΤΑΠ, εκτός αν σκοπεύετε να διδάξετε ή να κάνετε διδακτορικό στην Ελλάδα. Για εργασία ακόμα και στο δημόσιο αρμόδιος είναι ο ΣΑΕΠ για επαγγελματική αναγνώριση όχι ο ΔΟΑΤΑΠ, αλλά από αυτά που ακούω αυτές οι αναγνωρίσεις καθυστερούν ακόμα. Στον ιδιωτικό τομέα φυσικά δε νοιάζεται κανείς για τέτοιες αναγνωρίσεις. Παλαιολιθικές μπούρδες, ελπίζω κάποτε να σταματήσουν.

κι εγω το ελπίζω αλλά μέχρι τότε καλό είναι να έχουμε ήσυχο το κεφάλι σε κάθε περίπτωση. αν ο ΔΟΑΤΑΠ το αναγνωρίζει είσαι εξασφαλισμένος παντού και στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Δημοσ.

Παιδια, το master ειναι master, ασχετα αν ο καθε παλαιολιθικος ΔΟΑΤΑΠ δεν θελει να το αναγνωρισει.

Εγω εστειλα mail στο σουηδικο πανεπιστημιο, ηδη πριν ξεκινησω, και μου ειπαν οτι θεωρουμαι/θεωρουμαστε οσοι κανουμε distant learning, κανονικοτατα σαν φοιτητες εκει, καμια απολυτως διαφορα. Ισοτιμοι, τα παντα ολα.

Και επισης, πανω σε αυτη τη λογικη, εφοσον εχεις ενα master, ο οποιοσδηποτε εργοδοτης φυσικα και το 'αναγνωριζει', και τι να κανει δηλαδη, να αρνηθει την υπαρξη του;

Ναι, εγινε με distant learning, αλλα στην εποχη της τεχνολογιας ζουμε, τι θα κανουμε, θα γυρισουμε στην εποχη του θρανιου και της κιμωλιας επειδη το θελει ο ΔΟΑΤΑΠ;

Αρα, δεν τιθεται θεμα εγκυροτητας ή ποιοτητας του master.

Το θεωρω δε τραγελαφικο, η ψωροκωσταινα Ελλαδιτσα μας, να αρνειται να αναγνωρισει μεταπτυχιακο απο τη Σουηδια...

Σαν να λεμε η Αλβανια δεν αναγνωριζει αμερικανικο πανεπιστημιο....

Δεν θα ανοιγα καν το θεμα,

αν, επειδη ζουμε στην Ελλαδα, δεν με ενδιεφερε και η δυνατοτητα του....δημοσιου.

Σε οτιδηποτε μπορει να εμπλακω με αυτο, και κυριως δυνητικα/εργοδοτικα.

Αναγνωριση λοιπον, επι της ουσιας ειναι για το δημοσιο.

Αλλιως, η υφηλιος ολη, και ο ιδιωτικος τομεας, θα βλεπει οτι ειμαι κατοχος ενος σουηδικου master, τελεια και παυλα.

Θα μου πειτε τωρα, ε αφου τα ξερες οτι στο Ελλαντα, οι καθηγηταραδες του ΕΑΠ εχουν κανει λομπυ και φαμπρικα,

να τρωνε σαν μοναχοφαηδες οτι εχει να κανει με distant learning,

αποκλειοντας τα distant learning του υπολοιπου πλανητη μεσω του ....ΔΟΑΤΑΠ,

για να παιζουν μπαλα μονοι τους, και να μαζευουν ολο το...χαρτι,

γιατι στην Ελλαδα ζουμε και αμα παρεις ενα μαστερ λογικο ειναι να το θες για παντου στη χωρα,

θα μου πειτε λοιπον, και δικαια....

τα ξερεις....

τι τα θες, τι τα γυρευεις;;;;;

Σωστα....

Επειδη ομως, η γη δεν επαψε να γυριζει επειδη ενα δικαστηριο εκρινε....ενοχο τον Γαλιλαιο,

ετσι κι εγω, ας ειναι εκει η 'μαφια' του ΕΑΠ και η μαρμαγκα του ΔΟΑΤΑΠ,

εγω ειπα κανω το μαστερ γιατι μ'αρεσει,

κι οτι βγει.

Συνειδητα το εκανα.

Απλα ομως, επειδη κι αλλοι θα βρεθηκαν ή θα βρεθουν στην ιδια θεση με μενα,

θα θελα να γινει κουβεντα γι'αυτο το θεμα.

• Like 2
Δημοσ.

Θα μου πειτε τωρα, ε αφου τα ξερες οτι στο Ελλαντα, οι καθηγηταραδες του ΕΑΠ εχουν κανει λομπυ και φαμπρικα,

Το "ελληνικό" κράτος είναι πλέον προφανές ότι μισεί τους Έλληνες πολίτες του και θέλει να τους ταλαιπωρεί.

Το ότι δεν αναγνωρίζονται τα συγκεκριμένα πτυχία είναι τιμωρία για τον πολίτη που δεν έφτυσε αίμα στις πανελλήνιες και σε ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο.

Επίσης, το παράβολο του ΔΟΑΤΑΠ για αίτημα αναγνώρισης πτυχίου έχω ακούσει ότι κοστίζει αρκετά (250 ευρώ αν θυμάμαι καλά) και η απάντηση μπορεί να βγει μετά από κανά χρόνο.

Και το άθλιο σάιτ τους έχω ακούσει ότι στοίχισε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Δημοσ.

Και ομως, για να ακριβολογουμε, επι του παροντος, για ελληνικο δημοσιο, ειτε για διορισμο, ειτε για αν καποιος ειναι ηδη στο δημοσιο, αν δεν εχεις την εγκριση απο ΔΟΑΤΑΠ, δεν παιζει κανενα ρολο ο ΣΑΕΠ....

Φυσικα, στον ιδιωτικο τομεα κανεις δεν ασχολειται με αυτες τις...μπουρδες οπως ειπες, τριχες κατσαρες, τυπολατρεια, και παλαιολιθικες αηδιες. Αλλα στο ελληνικο δημοσιο, μονο ΔΟΑΤΑΠ επι του παροντος. Ξερουν εκει στο ΕΑΠ τι κανουν.... να δουμε αν και ποτε θα σπασει το αποστημα...

Δημοσ.

Και ομως, για να ακριβολογουμε, επι του παροντος, για ελληνικο δημοσιο, ειτε για διορισμο, ειτε για αν καποιος ειναι ηδη στο δημοσιο, αν δεν εχεις την εγκριση απο ΔΟΑΤΑΠ, δεν παιζει κανενα ρολο ο ΣΑΕΠ....

Φυσικα, στον ιδιωτικο τομεα κανεις δεν ασχολειται με αυτες τις...μπουρδες οπως ειπες, τριχες κατσαρες, τυπολατρεια, και παλαιολιθικες αηδιες. Αλλα στο ελληνικο δημοσιο, μονο ΔΟΑΤΑΠ επι του παροντος. Ξερουν εκει στο ΕΑΠ τι κανουν.... να δουμε αν και ποτε θα σπασει το αποστημα...

To θεμα με το ΕΑΠ ειναι οτι δεν εχουν μεγαλη γκαμα μεταπτυχιακων. Δεν εχει σημασια τωρα αν ειναι ετσι τα πραγματα,για την ωρα δεν αλλαζει αυτο. Κι εγω οταν εψαχνα κι ειχα κοιταξει δεν ειχα βρει τιποτα ενδιαφερον. Τουλαχιστον να βαλουν περισσοτερα μεταπτυχιακα αφου εχουν και μονοπωλιο. Παντως και πολλα του εξωτερικου τα αναγνωριζει ο ΔΟΑΤΑΠ απλα πρεπει να προσεξεις να πληρει τις προυποθεσεις και να ειναι στις λιστες. και δεν θα εχεις προβλημα. Θελει λιγο περισσοτερο τρεξιμο απλα για την αναγνωριση αλλα ενταξει...

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μικρά-έστω-βήματα, προς την εντελως καταχρηστικη-απορριπτική πολιτική που ακολουθεί ο ΔΟΑΤΑΠ, αναφορικά με τις σπουδες στο εξωτερικό,

πάντως γίνονται.

Διαβάστε εδώ νεότερα

"Τέλος στη μη αναγνώριση των πτυχίων Νομικής που εκατοντάδες νέοι και νέες έχουν αποκτήσει στο εξωτερικό, βάζει το Ανώτατο δικαστήριο, ακυρώνοντας παλιότερη απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ."

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/paideia/me-th-voula-toy-ste-h-oristikh-lush-sta-ptyxia-nomikhs.4772854.html

Δημοσ.

Παιδια, το master ειναι master, ασχετα αν ο καθε παλαιολιθικος ΔΟΑΤΑΠ δεν θελει να το αναγνωρισει.

Εγω εστειλα mail στο σουηδικο πανεπιστημιο, ηδη πριν ξεκινησω, και μου ειπαν οτι θεωρουμαι/θεωρουμαστε οσοι κανουμε distant learning, κανονικοτατα σαν φοιτητες εκει, καμια απολυτως διαφορα. Ισοτιμοι, τα παντα ολα.

Και επισης, πανω σε αυτη τη λογικη, εφοσον εχεις ενα master, ο οποιοσδηποτε εργοδοτης φυσικα και το 'αναγνωριζει', και τι να κανει δηλαδη, να αρνηθει την υπαρξη του;

Ναι, εγινε με distant learning, αλλα στην εποχη της τεχνολογιας ζουμε, τι θα κανουμε, θα γυρισουμε στην εποχη του θρανιου και της κιμωλιας επειδη το θελει ο ΔΟΑΤΑΠ;

Αρα, δεν τιθεται θεμα εγκυροτητας ή ποιοτητας του master.

Το θεωρω δε τραγελαφικο, η ψωροκωσταινα Ελλαδιτσα μας, να αρνειται να αναγνωρισει μεταπτυχιακο απο τη Σουηδια...

Σαν να λεμε η Αλβανια δεν αναγνωριζει αμερικανικο πανεπιστημιο....

Δεν θα ανοιγα καν το θεμα,

αν, επειδη ζουμε στην Ελλαδα, δεν με ενδιεφερε και η δυνατοτητα του....δημοσιου.

Σε οτιδηποτε μπορει να εμπλακω με αυτο, και κυριως δυνητικα/εργοδοτικα.

Αναγνωριση λοιπον, επι της ουσιας ειναι για το δημοσιο.

Αλλιως, η υφηλιος ολη, και ο ιδιωτικος τομεας, θα βλεπει οτι ειμαι κατοχος ενος σουηδικου master, τελεια και παυλα.

γιατι στην Ελλαδα ζουμε και αμα παρεις ενα μαστερ λογικο ειναι να το θες για παντου στη χωρα,

θα μου πειτε λοιπον, και δικαια....

τα ξερεις....

τι τα θες, τι τα γυρευεις;;;;;

Σωστα....

Επειδη ομως, η γη δεν επαψε να γυριζει επειδη ενα δικαστηριο εκρινε....ενοχο τον Γαλιλαιο,

ετσι κι εγω, ας ειναι εκει η 'μαφια' του ΕΑΠ και η μαρμαγκα του ΔΟΑΤΑΠ,

εγω ειπα κανω το μαστερ γιατι μ'αρεσει,

κι οτι βγει.

Συνειδητα το εκανα.

Απλα ομως, επειδη κι αλλοι θα βρεθηκαν ή θα βρεθουν στην ιδια θεση με μενα,

θα θελα να γινει κουβεντα γι'αυτο το θεμα.

Ευτυχως υπαρχει η στοιχειώδης νοημοσύνη και δεν αναγνωριζονται τετοια κουρελοχαρτα. Το μεγαλο πληγμα βεβαια είναι η καταργηση του ΔΙΚΑΤΣΑ και η αναγνώριση χιλιαδων "ιατρων" απο Βουλγαριες, Ρουμανιες κτλ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...