MSSB Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλημέρα στο forum και τη παρέα. Ήθελα λιγάκι τη βοήθειά σας. Αγοράζω νέο κουτάκι που θα στεγάσει το hardware μου και ήθελα τις γνώμες σας, μιας και οι επιλογές είναι υπερβολικά πολλές και δυσκολεύομαι να αποφασίσω. Θα ήθελα κυρίως απαντήσεις από άτομα που έχουν κάποιο κουτί που θα προτείνουν ή το έχουν δει/αγγίξει από κοντά. Το προηγούμενο που είχα, ήταν ένα full tower NZXT, το Phantom 530. Λόγο μεγέθους, θα ήθελα να πάω σε midi-tower. Το build είναι μια ATX μητρική, η Nepton 120xl και η 980 Ti xtreme με μήκος ~32 εκατοστά. Θα γίνει overclock στον cpu. Με ενδιαφέρει να έχει τουλάχιστον μία θέση για fan πάνω ώστε να βάλω να βγάζει αέρα από το πίσω και το πάνω και να μπορέσει να χωρέσει τη nepton μπροστά να βάζει αέρα και να ψύχει. Στο προηγούμενο ήταν αποσπόμενα τα hdd case οπότε αν υπάρχει και κάτι τέτοιο, θα ήταν ένα μεγάλο συν. Το budget μου είναι μέχρι 170 και αν αξίζει 200€. Ποιο πάνω, δεν πάω :Ρ Μάρκα δεν με νοιάζει ιδιαίτερα ή αν έχει τζάμι πλάγια, αρκεί το built να είναι στιβαρό και όχι πλαστικίλα. Κοιτούσα κάτι H440 (το απλό με το v2 H440 τι διαφορά έχει;; ) ή κάποιο s340 (νομίζω έτσι λέγεται). Δεν ξέρω αν τα νέα Mastercase λένε τίποτα της CM. Επίσης, μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον τα In-Win. Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2016 από MSSB Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PunishedSnake Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 http://www.skroutz.gr/s/9388169/Phanteks-Enthoo-Pro-M-Acrylic-Window-Anthracite-Gray-Edition.html στα 90 http://www.skroutz.gr/s/10341628/Fractal-Design-Define-C-Window.html στα ~120 (ακριβό ακόμα σε σχέση με την προτεινόμενη τιμή) http://www.skroutz.gr/s/9660217/Phanteks-Enthoo-Evolv-Atx-Glass.html στα 180. BTW νομίζω πως η GPU σου είναι το πολύ 30 εκατοστά, όχι 43http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5710#sp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MSSB Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Ναι, ισχύει, έγραψα λάθος. ~33 ήθελα να πω, όχι 43. Το + το βάζω γιατί τον αέρα τον θέλω για τους σωλήνες της ψύκτρας να μην πέφτουν πάνω στο κάρτα. Ευχαριστώ πολύ! Θα τα κοιτάξω όταν γυρίσω σπίτι τις προτάσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
.::NikoS::. Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Το H440 v2 σε σύγκριση με το v1 έχει: 1) μεγαλύτερα κενά για αέρα μπροστά και πανω. (έτσι είχα δει στο ιντερνετ πριν το παρω, δε μπορω να το επιβεβαιωσω γιατι δεν εχω δει το 1. Αλλα αν θυμαμαι καλα οντως το v2 ηταν και λιγο μεγαλυτερο σε διαστασεις γιατι τα πανελ του μπρος και πανω πρεπει να ειναι λιγο πιο χοντρα) 2) το πολυπριζακι για τους ανεμιστήρες υποστηρίζει ρύθμιση από PWM αν το συνδέσεις σε τέτοια υποδοχη. 3) παιρνει περισσοτερους δισκους 2.5" νομιζω στα cages του. Και επίσης βγήκε και σε διαφορετικά χρώματα Δε θυμάμαι να έχει κάποια αλλη διαφορα. Το έχω σε μαυρο/κοκκινο. Αν θες κάτι αλλο να ρωτήσεις για αυτο το κουτι και μπορω να βοηθησω, ριχτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MSSB Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Μπράβο, ωραίος!! Ευχαριστώ πολύ! Λοιπόν: 1) έχει αποσπόμενα hdd case; μπορώ να βγάλω κατά βούληση κάποια; Ας πούμε θέλω μόνο 3 υποδοχές ώστε μπροστά να βάλω την 120xl. Μπορώ; Υπάρχει χώρος; 2) κρύβεται το psu από ότι ξέρω. Από πίσω, έχει καλό cable management; 3) από θόρυβο πως πάει; Πλαστικά ποδαράκια έχει; Οι βίδες είναι από αυτές για το χέρι ή χρειάζομαι κατσαβίδι; 4),ποιοτικά, το κουτί είναι καλό ή θα μου μείνει στο χέρι; 5) σε πια σημεία έχει φίλτρα για την σκόνη και είναι αποσπόμενα με σύρσιμο;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
.::NikoS::. Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Αν διαβασεις ολο αυτο ειμαι σιγουρος πως δε θα θες να το παρεις, αλλα οκ εγω οφειλω να πω την αποψη μου. Γενικα δεν ειμαι ιδιεταιρα απογοητευμενος, απλα για αυτα που αντιμετωπισα θεωρω οτι ειναι αρκετα υπερτιμημενο και θα έπρεπε να βρίσκεται τουλάχιστον 30 ευρώ κάτω. 1) Όλο μπροστά είναι κενό (δεν παίρνει cdrom) και μπαίνουν στο ύψος 3x14αριδες ανεμιστήρες ή ότι αυτό συνεπάγεται από θέμα ψυγείου. Οι θήκες των δίσκων είναι συρταράκια που βάζεις όσα θες, ή και κανένα οπότε μπορεί μένει όλο κενό μπροστά. Έχει 2 φανερές θέσεις για 2.5" πάνω από την καλύπτρα του τροφοδοτικού, και μία θέση στο πάτωμα του κουτιού για 3.5" σε περίπτωση που δε θες να βάλεις κανένα συρταράκι μπροστά για δίσκους. Αν και εμένα δε με βόλεψε αυτή η θέση εκει κάτω γιατί έχω τυλιγμένα τα περιττά καλώδια του τροφοδοτικού. Έχω την εντύπωση πως όπου βαλεις συρταρακι για δίσκο δε θα χωραει ψυγειο με ανεμιστηρα λογο παχους. Αλλα οι επιλογες ειναι παρα πολλες. 2) Από πίσω είναι μια χαρά, αρκετο κενο απο το καπακι αν και επειδη εχει μονωτικο στο καπακι μπορει να σημαδευτει απο καποια καλωδια αλλα λεπτομερειες. Εχει και πολλά σημεία για να δέσεις τα καλώδια. Από κάτω που κρύβεται το τροφοδοτικό, είναι πολύ καλό γιατί εγώ που δεν έχω modular και γίνεται πανικός από άχριστα καλώδια, τα τύλιξα και τα άφησα εκεί κάτω. Δες στην φωτο τον πανικο που γινεται κατω, απλα τα τυλιξα και τα πεταξα εκει κατω χωρις να ανησυχω μην φανει τιποτα (για αυτό δε με βόλεψε και ο χώρος για δίσκο στο πάτωμα) 3, 4) Ναι οι βίδες είναι με το χέρι αλλά δε βγαίνουν εντελώς και δε μου αρέσουν. Ίσως είναι και άλλα κουτιά έτσι με αυτές τις βίδες αλλά το να μένουν στη θέση τους και να εξέχουν λίγο προς τα μέσα ώστε να μη σε αφήνουν να εφαρμώσεις τα πράγματα στη θέση τους πριν αρχίσεις να σφίγγεις κατά την άποψη μου είναι σπαστικό. Πρέπει δηλαδή να βάζω το συρτάρι του δίσκου και να κεντράρω τις βίδες που κουνιούνται σαν λατέρνες στις τρύπες πριν καν μπει εντελώς στη θέση του, καθώς και να σφίγγω λίγο την μία λίγο την άλλη μέχρι να πατήσει εντελώς γιατί αν μπει πρώτα η μία πλευρά περισσότερο από την άλλη θα σφινώσει η άλλη η βίδα επειδή εξέχει μόνιμα προς τα μέσα. Δε μπορώ να καταλάβω πως όλο αυτό το κάνει πιο εύχριστο... Ναι έχει πλαστικά πόδια με αρκετά χοντρό αφρώδες υλικό από κάτω. Θέμα θορύβου εδώ τώρα είναι ένα μείζον θέμα γιατί είμαι και πολύ ψείρας. Έχει μονωτικά στα καπάκια του και γενικώς δείχνει πολύ υποσχώμενο για το θέμα ήχου και όντως δεν ακούς και πολλά από τους ανεμιστήρες (θεωρώ ότι έχει και καλούς ανεμιστήρες από το εργοστάσιο 3x12άριδες μπροστά και 1x14άρι πίσω), αλλά είχα πρόβλημα με κραδασμούς από τον δίσκο. Πιο συγκεκριμένα, το συρταράκι του δίσκου όσο κι αν το έσφιγγα μετέφερε κραδασμούς στο υπόλοιπο σασί. Τα συρτάρια των δίσκων έχουν λαστιχάκι εκεί που πατάει ο δίσκος αλλά είναι πάρα πολύ σκληρό και δεν απορροφάει τίποτα. Κακός σχεδιασμός εκεί και μεγάλο μείον από μένα. Το ότι μεταφέρονταν κραδασμοί στο υπόλοιπο κουτί δε μπορώ να το κατηγορήσω γιατί είναι ένα πρόβλημα που είχα πάντα σε οτι κουτιά έχω δει. Κάποιοι μου λέγανε ότι το κουτί είναι κακής ποιότητας ωστε να γίνεται αυτό, προσωπικά πιστεύω πως δεν υπάρχει τρόπος να εξαληφθεί αυτό αν η θέση του δίσκου δεν είναι σωστά σχεδιασμένη και ο δίσκος να αιωρείται σε μαλακά λάστιχα. Εν τέλη το πρόβλημα λύθηκε μετά από δοκιμες σε άλλη θέση τον δίσκο (τον έβαλα πιο πάνω) και έβαλα δικό μου αφρώδες υλικό κάτω από τον δίσκο με πιο μακριές βίδες απο κατω του όχι εντελώς σφιγμένες ώστε απλά να τον κρατάνε μη φύγει αλλά να του επιτρέπουν να "χοροπηδάει" στο αφρώδες υλικό. Στο θέμα της ποιότητας δηλαδή δε μπορώ να πω ότι είμαι απογοητευμένος και η αληθεια ειναι οτι δεν έχω δουλεψει άλλο "συγχρονο" κουτί για να συγκρίνω τι βγάζουν οι εταιρίες πλέον (που ολοένα όλοι ρίχνουν ποιότητα και ανεβάζουν τιμές). Πιστεύω πως ο,τι και να έπαιρνα θα αντιμετώπιζα κάποια προβλήματα γιατί είμαι ψείρας. Ειδικά με τον δίσκο δεν θα περίμενα και κάτι καλύτερο από κανένα κουτί. 5) φίλτρο έχει κάτω στο τροφοδοτικό που βγαίνει συρταρωτό από πίσω και μπροστά έχει με μαγνητάκια. Το κακό είναι ότι μπροστά πρέπει να τραβήξεις και να ξεκουμπώσεις το αλουμινένιο/πλαστικό πάνελ από το κουτί για να έχεις πρόσβαση εκεί. Και θα μου πεις γιατί είναι κακό; Γιατί είναι απλά κουμπωτό και φοβάμαι στο χρόνο πόσες φορές θα αντέξει πριν αρχίσει να χαλαρώνει. (το ίδιο ισχύει και στο πάνω μέρος αλλά εκεί δεν έχει φίλτρο) Θα προτιμούσα να είχε και βίδες από μέσα, αλλά μου φαίνεται πως τα κάνουν όλα τόσο "απλα" για να μπορεί και ο κάθε ψιλοασχετος να φτιάξει PC μόνος του χωρίς να πιάσει κατσαβίδι... Μονο στα καπακια του κουτιου βολευουν αυτες. Με άλλα λόγια: -κραδασμός από δίσκο -αποσπώμενα πανελ μπρος και πανω που ειναι απλα κουμπωτα και ίσως επίφοβα αν αρχίσουν να χαλαρώνουν τα πιαστράκια στο μέλλον -σπαστικές βίδες που δε βγαίνουν και με εμποδίζουν να κανω τη δουλεια μου -το πλεξυγκλας θα μπορούσε να ειναι καλυτερα στερεωμενο γιατι επρεπε να πιεσω τα σιδερακια που το κρατανε για να σφιξει καλα πανω στη λαμαρινα αλλα οκ. Προβλημα θα αντιμετωπισω αν χρειαστει να αλλαξω πλεξυγκλας γιατί ίσως τα σιδεράκια που το κρατανε να μην αντεχουν για πολλα ανοιξε/κλεισε αλλα και σε ποιο αλλο κουτι δε θα χρειαζόταν πατέντα για να αλλάξεις πλεξυγκλας; Overall, είχα ξενερώσει λίγο στην αρχή, αλλά το ξεπέρασα γιατί είναι πολύ όμορφο μαζεμένο με πολύ άνετο χώρο μέσα και εν τέλη τα προβλήματα αυτα δε θα θεωρώ πλεον σημαντικά. Ξεχασα να αναφερω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την ροη του αερα και την ψυξη. Τοσο ευχαριστημενος που ειμαι με παθητικη ψυξη στη CPU και οι ανεμιστηρες του κουτιου δουλευουν τοσο αργα που λιγο πιο αργα δε θα περνανε μπρος (οι 3 μαμα 12αριδες μπροστα, 1 μαμα 14αρι πισω και 1 arctic cooling 14αρι πανω) http://www.insomnia.gr/topic/467542-δείξτε-το-κουτί-σας/?p=55263937 Φωτισμος δεν υπαρχει, εγω τον εχω βαλει. μην το παρεις δηλαδη και ψαχνεις τις λεντοταινιες Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2016 από .::NikoS::. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MSSB Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Υπερ κατατοπιστικός! Ευχαριστώ πάααααααρα πολύ φίλε μου! Είδα έχεις το μαύρο/κόκκινο και εκείνο μάλλον θα πάρω και εγώ. Λοιπόν, για άλλη μια φορά, ευχαριστώ πολύ! Σούπερ παρουσίαση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
.::NikoS::. Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Αν δε σου έκανα την καρδιά περιβόλι με αυτη τη παρουσίαση, τότε οκ τι να πω! Έχω ταλέντο στο μαρκετινγκ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekans Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 ας μην ξεχναμε και το υπεροχο aftersale support της nzxt στα +.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα