steliosmavros Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Γεια σας παίδες, Κατευθείαν στο ψητό… Ο γείτονας μου έχει ένα λάπτοπ toshiba a100 (2gb ram) και έχει μεγάλο πρόβλημα στο άνοιγμα ιστοσελίδων. Έχει καλέσει αμέτρητες φορές τη Vodaphone, έχει δοκιμάσει αλλάγή καλώδιου ethernet, ρούτερ, χωρίς φίλτρο, λένε ότι του έχουν καθαρίσει τη γραμμή και τελικά αναγκάστηκαν να στείλουν τεχνικό ο οποίος με δικό του λάπτοπ διέγνωσε ότι οι ταχύτητες είναι ικανοποιητικές και ότι φταίει το λειτουργικό του toshiba (Linux mint mate). Μετά από αναβαθμίσεις κι ενημερώσεις, το πρόβλημα συνεχίστηκε, οπότε καταλήξαμε ότι πρέπει ν'αλλάξουμε λειτουργικό. Συνδέοντας όμως το λάπτοπ με τα linux στη δική μου σύνδεση,στο σπίτι μου πέταγε! Πηγαίνω σπίτι του γείτονα με το δικό μου λάπτοπ και πήγαινε αέρα! Ξανασυνδέουμε σπίτι του το Toshiba κι έκανε 20'' ν'ανοίξει μια σελίδα..Απενεργοποιούμε το wifi μέσω της default ip, δίνουμε καρφωτές dns, turn off firewall κι άντε ο χρόνος να πήγε στα 15''. Το άνοιγμα δεύτερου παραθύρου έμοιαζε με ουτοπία.. Ξανατρέχω στο σπίτι μου, το toshiba φυσάει βλέπω δύο ταινίες ταυτόχρονα οn-line για 45' (ζαλίστηκα..οκ..) Πάραυτα επειδή δε βρίσκαμε άλλη λύση τελικά του βάλαμε windows 7 και προκοπή δεν είδαμε… Να σημειώσω ότι το λάπτοπ δεν καίει κάρβουνο συνέχεια, δλδ υπάρχει ένα 20% όπου ο γείτονας μπαίνει κανονικά και μπορεί να βλέπει π.χ. στο facebook ότι τον κοροιδεύουν οι φίλοι του με την περιπτωσάρα που του έτυχε… Τι λέτε να φταίει ρε σεις? Το λάπτοπ ή η γραμμή? ΥΓ.1 Το πήγαμε και σε επαγγελματία τεχνικό και σήκωσε τους ώμους... Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2016 από steliosmavros
hackerW32 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 εχετε δοκιμασει αλλο ρουτερ στον γείτονα;
steliosmavros Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 εχετε δοκιμασει αλλο ρουτερ στον γείτονα; Φίλε σ'ευχαριστώ και που με διάβασες δλδ... Ο ίδιος μου έχει πει ότι έβαλε το παλιό και είχε πάλι πρόβλημα.Εγώ δοκίμασα με ένα παλιό που είχα, δικό μου ρούτερ, αλλά δεν κατάφερε να συγχρονίσει. Μάλλον έφταιγε το δικό μου. Αν φταίει το ρούτερ χακ, γιατί όταν σύνδεσα το δικό μου λάπτοπ όλα ήταν οκ?
NikosKallithea Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Ποιά είναι τα στατιστικά σύνδεσης του ρουτερ; το πιο πιθανόν είναι να σας δουλεύει η Vodafon
solution1 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2016 Εσύ έχεις vodafone; Αν ναι, έχετε το ίδιο router;
steliosmavros Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Όχι εγώ δεν έχω vodafone ούτε το ίδιο router. Θα προσπαθήσω να δω τα στατιστικά στο σπίτι του, αφού το ζήτησε ο Νίκος και θα επανέλθω αν δεν προκύψει κάτι άλλο. (Αν και κανονικά θα πρέπει να δω και τα στατιστικά και από το δικό μου λάπτοπ στη δικιά του γραμμή. Και μετά θα προσπαθήσω να καταλάβω πως σέρνεται το άνοιγμα μιας σελίδας με το δικό του και στα καπάκια,αποσυνδέω το έθερνετ και το "κουμπώνω στι δικό μου και μπαίνω στην ίδια σελίδα μπαμ! - Ισως να έτυχε...)
Alphaleader Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Πηγαίνω σπίτι του γείτονα με το δικό μου λάπτοπ και πήγαινε αέρα! το είπες μόνος σου... τζάμπα ανακατεύεται την Vodafone. Το πρόβλημα λοιπον δεν ειναι η γραμμη και τα στατιστικά του μόντεμ, αλλα... η σύνδεση μεταξύ modem & router. Βρείτε αλλο modem ή κολληστε πάνω στο modem ενα αλλο access point και δείτε τι γίνεται.
steliosmavros Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Νταξ...δε μπαίζει αυτό με τπτ... Ο γείτονας σύνδεσε για δοκιμή το παλιό ρούτερ με το λάπτοπ (που τώρα όπως είπαμε του περάσαμε τα win7) και πετάει... Είναι on όλη τη μέρα (Τετάρτη), μέχρι και πριν λίγες ώρες όπως μου είπε χωρίς προβλήματα.Πράγματι το είδα κι εγώ οι σελίδες πάνε σφαίρα κι έτριβα τα ματάκια μου... Όπως σας είχα γράψει είχε δοκιμάσει το παλιό ρούτερ με τα Linux Mint Mate και είχε την ίδια χρονοκαθυστέρηση στις σελίδες. Δλδ το συμπέρασμα είναι ότι έφταιγε το λειτουργικό του..(Μα είναι δυνατόν - Τι στο καλό υπάρχουν ρούτερ που φυσάνε με τα windows και σέρνονται με Linux?) Παραυτα στέλνω τα στατιστικά (με το παλιό ρούτερ συνδεδεμένο) και είναι αυτά: https://postimg.org/image/ujul0qrmb/ Δε ξέρω τι να πω, φάγαμε πολύ χρόνο με τη φάση...Ισως να είναι προσωρινό και να μας ξανακάνει "νερα" μετά από κανά 2-3 μερές...(?)
sundance_kid Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Καρφωτό DNS ποιον δοκιμάσατε; Του ρούτερ; Άν είναι ΖΤΕ, δοκιμασε σαν default DNS τον 8.8.8.8 στο pc, θα δουλέψει 100%
steliosmavros Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Καρφωτό DNS ποιον δοκιμάσατε; Του ρούτερ; Άν είναι ΖΤΕ, δοκιμασε σαν default DNS τον 8.8.8.8 στο pc, θα δουλέψει 100% Ναι του ρουτερ.Μας τους εδωσαν απο τη Vodafone. Και δεν είδαμε προκοπή. Λεπτομέρεια, αφού τόσες μέρες το λάπτοπ τσουλάει μια χαρά με το παλιό. Απλα αναρωτιόμουν τι παίχτηκε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα