Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απ'ότι διάβασα στην λίστα συμβατότητας της μητρικής σου, οι συγκεκριμένες ram δεν περιλαμβάνονται σ'αυτή. Αυτό δεν πιστοποιεί όμως 100% πως δεν θα παίξουν. Πολλές φορές, μνήμες εκτός λίστας συμβατότητας της μητρικής, ενδέχεται να λειτουργούν σωστά. Είναι προτιμότερο όμως να μην το ρισκάρεις, αν γίνεται. Δες εδώ που έχει όλες τις συμβατές με τη μητρική σου μνήμες, και προσπάθησε μήπως βρεις να αγοράσεις κάποια από αυτές. Άν πάλι θέλεις να ρισκάρεις δοκιμάζοντας αυτές που σκέφτεσαι να αγοράσεις, εσύ ξέρεις.

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως, πως επέλεξες να πας σε μνήμες των 150€;

Δημοσ.

Ο βασικός λόγος που επέλεξα να πάω σε αυτές είναι γιατί (νόμιζα ότι) τις βρήκα σε καλή τιμή. Δυστυχώς όμως δεν είναι διαθέσιμες. Μάλλον θα πάω σε κάποια δοκιμασμένη λύση από την λίστα.

Αλήθεια, ποιος είναι ο λόγος που οι kingston, παρόλο που έρχονται προρυθμισμένες πιο χαμηλα (1600 11-11-11) από τις gskill που έχω τώρα (1600 9-9-9), μπορεί να μην είναι συμβατές με την μητρική μου; Αν είναι μεγάλη ιστορία, θα εκτιμούσα ένα άρθρο που θα εξηγούσε το γιατί. Προσπάθησα να το ψάξω μόνος μου αλλά δεν βρήκα κάτι.

Ευχαριστώ για την βοήθεια!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Kingston RAM που θες, δεν θα παίξει στην μητρική σου, βάση των χαρακτηριστικών της μητρικής σου η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να παίξει σε RAM είναι 1600ΜΗz.

Αυτή που έχεις στο μάτι είναι στα 2133ΜHz, αν την πάρεις έχεις 40% πιθανότητα να μην την βλέπει η μητρική και 60% να την βλέπει αλλά να της ρίξει την ταχύτητα στα 1600MHz ή στα 1333MHz. Αν της ρίξει την ταχύτητα τότε (κάπως) καλός αλλά θα έχεις δώσει χρήματα για ένα σετ γρήγορες RAM οι οποίες θα τρέχουν αργά για την τιμή τους.

Εγώ θα σου πρότεινα την Kingston HyperX Fury 16GB (2X8GB) DDR3 1600MHz (HX316C10FBK2/16), αυτήν μπορείς να την βρεις σε μαύρο/μπλε/κόκκινο.

Αν θες να ψάξεις για άλλες τότε πρέπει να είναι στα 1600 MHz μέγιστη ταχύτητα για καλύτερη συμβατότητα.

Να ξεκαθαρίσω κάτι κιόλας, μνήμες με ταχύτητες 1866MHz, 2133MHz, 2300MHz και βάλε, παίζει να μην λειτουργούν σωστά στην μητρική σου. Με το να είναι στα 1600MHz μέγιστη ταχύτητα δεν σημαίνει πως μια 1333MHz θα είναι καλύτερη, απλά στα 1600MHz θα είναι καλύτερα μιας και θα πιάνεις όλο το εύρος (bandwidth). 

Επεξ/σία από Zenbot
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...