seaofwine Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Γεια χαρά σε όλους, πολυσυζητημένα θέματα του Insomnia αλλά εκτός απ' αυτό http://www.insomnia.gr/topic/626866-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85-pc-dual-boot-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-gaming%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE-photovideo-editing-%CE%BA%CE%B1/?hl=%2Baudio δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο για την περίπτωσή μου. Έχω ένα στούντιο ηχογράφησης όχι επαγγελματικό (δηλαδή δεν μου αποφέρει κέρδος) αλλά είναι ο χώρος όπου γράφω μουσική για θέατρο, αναλόγια, τραγούδια κλπ κλπ. Το PC το χρησιμοποιώ για ηχογράφηση, είτε audio είτε midi, άρα επεξεργάζομαι πολυ συχνά VSTi, sample libraries, VST FX plugin's, DAW's όπως Cubase/Samplitude κλπ. Το ζήτημα είναι ότι πλέον είναι out of date αν σκεφτεί κανείς την ταχύτητα της τεχνολογίκης εξέλιξης στα video/audio. Παραθέτω τα χαρακτηρηστικά του PC (μη γελάσετε! είπαμε είναι Vintage πλέον): Intel Core 2 Quad q6600 Ram 6G Dual DDR2 AsusTek P5K- VM 1023 mb Nvidia Geforce GTX550Ti 60G SSD OCZ- VERTEX2 (για OS) 2x 1T West.Digital (για storage> libraries & projects) Audio: Lynx22 (PCI bus) <<αριστούργημα αλλά μου δεσμεύει την επιλογή μητρικής Power Supply > Thermaltake > Toughpower 600WPC Case >Thermaltake > Element T Σίγουρα η Κάρτα ήχου και οι HDDs δεν αλλάζουν. Άρα ψάχνω κυρίως 4 πραγματάκια: Επεξεργαστή Motherboard RAM CPU cooler Εαν κάποιος του χώρου της μουσικής τεχνολογίας έχει πείρα πάνω στο θέμα και τη μοιραστεί μαζί μου θα του ήμουν ιδιαιτέρως ευγνώμων. Θέλω να βρώ parts που να είναι τα κατάλληλα για μουσική παραγωγή και όχι για gaming, internet η οτιδήποτε άλλο. Επίσης πρέπει να αναφέρω ότι το budget δεν μπορεί να ξεπεράσει κατα πολύ τα 500€. Και κάτι τελευταίο, υπάρχει κάποιος που να έχει αγοράσει parts από εξωτερικό (Ευρώπη) ή ακόμα και για μεταχειρισμένα θα τα εμπιστευόσασταν; Ευχαριστώ θερμά, Χάρης
Zaytsev Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δυστυχώς έχω μείνει καιρό μακρυά από τη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά όταν ασχολούμουν, οι περισσότεροι επέλεγαν ή Mac ή αν ήθελαν οπωσδήποτε PC, πήγαιναν σε Server/Workstation boards. Εταιρίες όπως η SuperMicro έδιναν τις καλύτερες επιλογές, αλλά φυσικά με το ανάλογο αντίτιμο. Ο λόγος δεν ήταν για την ισχύ, αφού αυτή ήταν άμεσα συνδεδεμένη με τον επεξεργαστή, αλλά γιατί οι μητρικές αυτές παίρνουν ECC μνήμες και έχουν ανάλογη κατασκευή ώστε να ελαχιστοποιούν το interference στα διάφορα components. Στο budget που διαθέτεις, δύσκολα θα βρεις κάτι αξιόλογο, αλλά συνήθως οι επιλογές σε μεταχειρισμένα είναι καλές, αφού υπάρχει ελάχιστο ενδιαφέρον και οι τιμές χαμηλές. Οι περισσότερες δε, είναι από εταιρίες όπου δούλευαν 24/7 κι έτσι δεν έχουν ταλαιπωρηθεί από άνοιξε/κλείσε, ούτε O/C και συνήθως θα ήταν σε κάποιο server room, κάτω από ιδανικές συνθήκες. Αν καταλήξεις εκεί, θέλει λίγο ψάξιμο με τους drivers πρώτα, μην την πατήσεις και δε βρίσκεις για το λειιτουργικό που θέλεις.
SpirosZ68 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Θες μια ATX μητρικη με PCI, εναν i5 (αν μπορεις να περιμενεις λιγακι μολις ανακοινωθηκαν τα pre-orders για την επομενη γενια οποτε σε λιγοτερο απο μηνα θα ειναι διαθεσιμοι οι νεοι επεξεργαστες), 16GB μνημη και μια αθορυβη ψυκτρα. Δεν χρειαζεσαι επαγγελματικο workstation.
Zaytsev Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Θες μια ATX μητρικη με PCI, εναν i5 (αν μπορεις να περιμενεις λιγακι μολις ανακοινωθηκαν τα pre-orders για την επομενη γενια οποτε σε λιγοτερο απο μηνα θα ειναι διαθεσιμοι οι νεοι επεξεργαστες), 16GB μνημη και μια αθορυβη ψυκτρα. Δεν χρειαζεσαι επαγγελματικο workstation. Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι οποιαδήπτε μητρική i5, δε θα του παράγει θόρυβο μέσα στον ήχο; Έχεις δουλέψει ποτέ με επαγγελματίες ηχολήπτες...;
pano Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 ^Δε γνωρίζω από το αντικείμενο και κατά πάσα πιθανότητα να έχεις δίκιο για το θέμα της μητρικής,αλλά από την άλλη ούτε το κάνει επαγγελματικά ο άνθρωπος αλλά και αυτή που ήδη έχει τόσα χρόνια της σειράς ήταν,άρα μήπως μπορεί να κάνει τη δουλειά του και με ''απλά'' εξαρτήματα;
seaofwine Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δυστυχώς έχω μείνει καιρό μακρυά από τη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά όταν ασχολούμουν, οι περισσότεροι επέλεγαν ή Mac ή αν ήθελαν οπωσδήποτε PC, πήγαιναν σε Server/Workstation boards. Εταιρίες όπως η SuperMicro έδιναν τις καλύτερες επιλογές, αλλά φυσικά με το ανάλογο αντίτιμο. Ο λόγος δεν ήταν για την ισχύ, αφού αυτή ήταν άμεσα συνδεδεμένη με τον επεξεργαστή, αλλά γιατί οι μητρικές αυτές παίρνουν ECC μνήμες και έχουν ανάλογη κατασκευή ώστε να ελαχιστοποιούν το interference στα διάφορα components. Στο budget που διαθέτεις, δύσκολα θα βρεις κάτι αξιόλογο, αλλά συνήθως οι επιλογές σε μεταχειρισμένα είναι καλές, αφού υπάρχει ελάχιστο ενδιαφέρον και οι τιμές χαμηλές. Οι περισσότερες δε, είναι από εταιρίες όπου δούλευαν 24/7 κι έτσι δεν έχουν ταλαιπωρηθεί από άνοιξε/κλείσε, ούτε O/C και συνήθως θα ήταν σε κάποιο server room, κάτω από ιδανικές συνθήκες. Αν καταλήξεις εκεί, θέλει λίγο ψάξιμο με τους drivers πρώτα, μην την πατήσεις και δε βρίσκεις για το λειιτουργικό που θέλεις. Γιατί οι ECC μνήμες ενδείκνυνται για παραγωγή audio / ηχογραφηση; Και επίσης βλέπω Restricted και Unbuffered, τι να προτιμήσω; Επίσης, θέλω να δουλέψω σε Windows 7 (Ultimate) νομιζω ότι η κάρτα ήχου δουλεύει σ αυτο το OS. Τι ακριβώς εννοείς με τους drivers και τα μεταχειρισμενα; Θες μια ATX μητρικη με PCI, εναν i5 (αν μπορεις να περιμενεις λιγακι μολις ανακοινωθηκαν τα pre-orders για την επομενη γενια οποτε σε λιγοτερο απο μηνα θα ειναι διαθεσιμοι οι νεοι επεξεργαστες), 16GB μνημη και μια αθορυβη ψυκτρα. Δεν χρειαζεσαι επαγγελματικο workstation. Ευχαριστώ πολύ αλλά χρειαζoμαι κάτι συγκεκριμένο. Ποιά ιδανική ATX για audio process? MSI, ASUS Gigabyte? Με ποιο CPU να συνδιαστεί? i5 ή i7? AMD ή Intel? 16G DD3 ή DDR4 ? Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει ιδανικός συνδιασμός ακόμα και με όχι top class parts που μπόρει να κάνει ένα μηχάνημα γρήγορα για τέτοιου είδους επεξεργασία. Απλά πρέπει να γίνει η σωστή επιλογή των parts
Zaytsev Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 ^Δε γνωρίζω από το αντικείμενο και κατά πάσα πιθανότητα να έχεις δίκιο για το θέμα της μητρικής,αλλά από την άλλη ούτε το κάνει επαγγελματικά ο άνθρωπος αλλά και αυτή που ήδη έχει τόσα χρόνια της σειράς ήταν,άρα μήπως μπορεί να κάνει τη δουλειά του και με ''απλά'' εξαρτήματα; Πάνο, δεν αποφασίζουμε εμείς, ο ts θα αποφασίσει. Όμως, εμείς μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας για να έχει σωστή πληροφόρηση και σφαιρική άποψη επί του θέματος. Όταν λοιπόν κάποιος λέει ότι "δε χρειάζεσαι επαγγελματικό WS", πρέπει να το αιτιολογήσει κιόλας. Μπορεί κάλλιστα να ισχύει και να έχει δίκιο, αλλά θα χρειαστεί να παραθέσει κάποιες αποδείξεις/reviews που να στηρίζουν τα γραφόμενά του. Πχ, η SB πριν χρόνια παρουσίασε μια σειρά καρτών που είχαν ξεχωριστό 3.5/5.25 bay, για να βρίσκεται μακρυά από τη μητρική ώστε να μην επηρεάζεται από τις παρεμβολές. Επαγγελματικές κάρτες ήχου, βρίσκονται κλεισμένες μέσα σε κλωβό Faraday για τον ίδιο λόγο, ή επιλέγονται εξωτερικά μοντέλα. Ακόμα και ο ηλεκτρονικός θόρυβος από το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή, στέλνει σημαντικά παράσιτα στον ήχο. Μπορεί λοιπόν όλα αυτά να μην ενδιαφέρουν τον ts, αλλά θα πρέπει να του τα εξηγήσεις κι όχι να προτείνεις μητρική από το καλάθι. 1
seaofwine Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 ^Δε γνωρίζω από το αντικείμενο και κατά πάσα πιθανότητα να έχεις δίκιο για το θέμα της μητρικής,αλλά από την άλλη ούτε το κάνει επαγγελματικά ο άνθρωπος αλλά και αυτή που ήδη έχει τόσα χρόνια της σειράς ήταν,άρα μήπως μπορεί να κάνει τη δουλειά του και με ''απλά'' εξαρτήματα; Όταν πρωτο- έφτιαξα το μηχάνημα δεν είχα ούτε γνώσεις ούτε τόσες απαιτήσεις. Ήμουν ημιαπασχολούμενος και έκανα έναν συμβιβασμό λόγω χρημάτων. Τώρα πιστεύω ότι με λίγα χρήματα μπορώ να πάρω κάτι πιο συγκεκριμένο για τη δουλεία που το θέλω
SpirosZ68 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Πάνο, δεν αποφασίζουμε εμείς, ο ts θα αποφασίσει. Όμως, εμείς μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας για να έχει σωστή πληροφόρηση και σφαιρική άποψη επί του θέματος. Όταν λοιπόν κάποιος λέει ότι "δε χρειάζεσαι επαγγελματικό WS", πρέπει να το αιτιολογήσει κιόλας. Μπορεί κάλλιστα να ισχύει και να έχει δίκιο, αλλά θα χρειαστεί να παραθέσει κάποιες αποδείξεις/reviews που να στηρίζουν τα γραφόμενά του. Πχ, η SB πριν χρόνια παρουσίασε μια σειρά καρτών που είχαν ξεχωριστό 3.5/5.25 bay, για να βρίσκεται μακρυά από τη μητρική ώστε να μην επηρεάζεται από τις παρεμβολές. Επαγγελματικές κάρτες ήχου, βρίσκονται κλεισμένες μέσα σε κλωβό Faraday για τον ίδιο λόγο, ή επιλέγονται εξωτερικά μοντέλα. Ακόμα και ο ηλεκτρονικός θόρυβος από το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή, στέλνει σημαντικά παράσιτα στον ήχο. Μπορεί λοιπόν όλα αυτά να μην ενδιαφέρουν τον ts, αλλά θα πρέπει να του τα εξηγήσεις κι όχι να προτείνεις μητρική από το καλάθι. δεν χρειαζεται να αιτιολογησω τιποτα. Ο θεματοθετης δεν ειναι επαγγελματιας και δεν θα κανει μουσικες παραγωγες για την Sony. Νομιζω οτι αυτο ειναι ξεκαθαρο. Τωρα αν εσυ θες να το παιζεις εξυπνος ειναι αλλη ιστορια.
Zaytsev Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 δεν χρειαζεται να αιτιολογησω τιποτα. Ο θεματοθετης δεν ειναι επαγγελματιας και δεν θα κανει μουσικες παραγωγες για την Sony. Νομιζω οτι αυτο ειναι ξεκαθαρο. Τωρα αν εσυ θες να το παιζεις εξυπνος ειναι αλλη ιστορια. Κι επειδή δεν είναι επαγγελματίας, πρέπει οι ηχογραφήσεις του να έχουν παρεμβολές; Ωραία. Ο έξυπνος αποχωρεί κι αφήνει τον φωτεινό παντογνώστη να συνεχίσει.
pano Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Οκ παιδιά, απλώς πήγα λίγο δια της εις άτοπον απαγωγής μήπως και γινόταν πιο απλά και οικονομικά τα πράγματα,φυσικά φίλε θεματοθέτη θα κοιτάξεις να πάρεις το καλυτερο με τα χρήματα που διαθέτεις και να περιμένεις προτάσεις από παιδιά που γνωρίζουν όπως ο Zaytsev ,δυστυχώς εγώ δε μπορώ να βοηθήσω περαιτέρω.
seaofwine Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Παλικάρια, chill your balls Καταρχάς, ευχαριστώ πολύ για το άμεσο feedback. Δεν θέλω να λήξει έτσι το topic είναι πληροφορίες πολύ χρήσιμες για μένα. Και όλες ευπρόσδεκτες... Δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη του topic
SpirosZ68 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Πανε πολλα χρονια που εχω να ασχοληθω αλλα αν δεν με απατα η μνημη μου οι περισσοτερες περιπτωσεις EMI αφορουν Ground loop που ειναι συχνο φαινομενο στις χωρες που τα σπιτια δεν εχουν γειωση στην ηλεκτρικη τους εγκατασταση.Στην Ελλαδα ολες οι εγκαταστασεις εχουν γειωση και δεν εχουμε τετοια φαινομενα.Αλλες περιπτωσεις EΜI μπορει να εμφανιστουν απο χιλιους δυο λογους που ειναι αδυνατον να καλυφτουν απο κανενα μας εδω μεσα.Ενα καλωδιο που περναει πανω απο την καρτα ηχου, μια καρτα γραφικων η ακομα και ενα προβληματικο UPS θα μπορουσαν να δημιουργησουν τετοια προβληματα αλλα η αληθεια ειναι οτι πανε πολλα χρονια που να εχω ακουσει καποιο θεμα οπουδηποτε.Δεν ειμαι στον χωρο και δεν μπορω να το πω με σιγουρια αλλα εχω φιλους ηχοληπτες, εχω παει στα στουντιο τους και δουλευουν με πολυ ταπεινα μηχανηματα κι ας ειναι επαγγελματιες.
seaofwine Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Για να επανέλθουμε λιγάκι στο θέμα, αυτή είναι η PCI κάρτα μου: Μπορεί κάποιος να μου βρει ένα motherboard που να είναι συμβατή, αλλά να σηκώνει και DDR4. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μια PCI απλή από μια PCI-ex8 έχουν σχεδόν ακριβώς το ίδιο slot στις μητρικές και με μπερδεύει. Επίσης έχω κάνει αυτό το build και θα ήθελα τη γνώμη σας και να το τροποποιήσετε όπως θέλετε: http://pcpartpicker.com/list/HsYF4C Ευχαριστώ και πάλι
SpirosZ68 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 https://www.skroutz.gr/s/7397988/Asus-Z170-P.html Αν εχεις σκοπο να βαλεις Windows 10 σιγουρεψου οτι υπαρχουν drivers για την καρτα πρωτα.Διαφορετικα βαλε W7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα