Moderators Malthador Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Το setup μου έχει ως εξής: Το Speedport Entry 2i του OTE είναι συνδεδεμένο με την πρίζα του τηλεφώνου (duh), ένα ethernet φεύγει μέσω powerline και πάει στο πισί σε άλλο δωμάτιο και ένα δεύτερο ethernet φεύγει και πηγαίνει σε ένα δεύτερο router, το D-Link DIR-860L. Το δεύτερο router είναι συνδεδεμένο με καλώδια ethernet με XBONE/Steam Link/τηλεόραση. Αυτό που θέλω να κάνω είναι το pc, τα δύο routers και όλες οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το D-Link να είναι όλες στο ίδιο δίκτυο. Έχω δώσει ίδια default ip και στα δύο routers για να το πετύχω αυτό (δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό κάτι τέτοιο) και έχω το παρακάτω πρόβλημα. Το D-Link έχει 4 ethernet ports συν ένα ακόμα που γράφει «Internet»: 1) Αν συνδέσω το Speedport στη θύρα που γράφει «Internet» του D-Link, όλες οι συσκευές που θα συνδεθούν στα routers (είτε ενσύρματα, είτε ασύρματα) έχουν internet κομπλέ, αλλά μοιάζουν λες και δεν είναι στο ίδιο δίκτυο συνδεδεμένες. 2) Αν συνδέσω το Speedport σε άλλη θύρα ethernet του D-Link, όλες οι συσκευές που θα συνδεθούν στα routers (είτε ενσύρματα, είτε ασύρματα) μπαίνουν στο ίδιο δίκτυο, αλλά από εκεί και πέρα το internet γίνεται ένα τεράστιο χάλι. Οι μισές δεν συνδέονται καν και όσες συνδέονται πάνε πολύ αργά. Καμιά ιδέα κανείς πως να καταφέρω αυτό που θέλω;
dimitris21gr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Λοιπόν εφόσον θες όλες οι συσκευές να είναι στο ίδιο δίκτυο αυτό που θα κάνεις είναι να συνδέσεις το Dlink σε μια θύρα LAN με το speedport και να κάνεις τις εξής ρυθμίσεις: Να βάλεις το D-link σε bridge mode (να δουλεύει σαν modem μόνο δηλαδή και να μην κάνει καθόλου routing) Να του δώσεις μια IP μέσα στο δίκτυο του Speedport. Το speedport αν δεν κάνω λάθος έχει by default IP 192.168.1.1. Άρα, βάλε το D-link στην 192.168.1.254 και πρόσεξε και τα 2 router να έχουν την ίδια μάσκα 255.255.255.0 Έπειτα απενεργοποίησε στο D-link το DHCP, NAT και τυχόν firewall που μπορεί να είναι ανοιχτό. Κάνε ένα restart και τα 2 ρουτερ και δες πως πάει.
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Κάτσε μισό, το D-Link πως θα λειτούργήσει σαν modem; Σκέτο router είναι, όχι modem. Μήπως εννοείς να βάλω το Speedport σε bridge mode; Αν το κάνω το VoIP τηλέφωνο του ΟΤΕ θα λειτουργεί κομπλέ; Επίδης, πώς δίνω IP σε συγκεκριμένη συσκευή μέσα από το menu του Speedport;
dimitris21gr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2016 Α, από τον τίτλο νόμιζα ότι το ρουτερ σου το D-link έμπαινε και απευθείας στο internet. Λογικά δεν θα δουλέψει τηλέφωνο άμα βάλεις το Speedport σε bridge mode. Για την IP του D-link εννοώ να πας στις ρυθμίσεις του και να του αλλάξεις την IP του σε 192.168.1.254. Αυτά που περιέγραψα προηγούμενως τα αναφέρει και στο manual σου (αν είναι αυτο που βρήκα στο παρακάτω link). εδώ: https://www.manualslib.com/manual/547279/D-Link-Dir-860l.html?page=16#manual και εδώ: https://www.manualslib.com/manual/547279/D-Link-Dir-860l.html?page=17#manual Στο βήμα 5 να βάλεις την IP 192.168.1.254 και subnet mask 255.255.255.0 εφόσον το Speedport είναι στην 192.168.1.1. Αν δεν είναι, πες μου σε ποια είναι για να σου πω ποια IP να δώσεις στο D-link.
Moderators Malthador Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Moderators Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Το Speedport έχει IP 192.168.0.1 και στο D-Link έδωσα IP 192.168.0.99. Και τα δύο τα έχω σε DHCP για να μοιράζουν IP's. Ξέχασα να αναφέρω κάτι σημαντικό: πρέπει και τα δύο να έχουν ανοιχτό το DHCP γιατί το μεν Speedport θέλω να μοιράζει ασύρματα IP's στην 2.4 GHz μπάντα, το δε D-Link στην 5 GHz μπάντα. Ίσως να πρέπει να βάλω συγκεκριμένα ranges σε καθένα; Το θέμα μου είναι το εξής για να μην μακρυγορούμε: θέλω το Steam Link να «βλέπει» το πισί, εξού και το γεγονός ότι πρέπει να είναι στο ίδιο δίκτυο. Όμως κάτι παίζει με τη συνδεσμολογία των ethernet ports του D-Link, γιατί όταν το συνδέω με το Speedport σε μία από τις 1-2-3-4, το Link «βλέπει» το πισί κανονικά (αλλά διαλύεται το σύμπαν στις υπόλοιπες συσκευές), αλλά όταν το συνδέω στην Internet port του D-Link, όλα δουλεύουν κομπλέ, αλλά το Link δεν «βλέπει» το πισί. Θα στείλω και mail στην D-Link αύριο. Τώρα είδα ότι το D-Link κάπου έχει μία επιλογή που λέει «DHCP reservation». Τι μπορεί να είναι αυτό; ENTIT: Οκ, ακολούθησα το manual και φαίνεται να δουλεύει κομπλέ τώρα. Τελικά ισχύει, if anything else fails, read the manual. Thanks για τη βοήθεια, αν failάρει κάτι θα επανέλθω.
dimitris21gr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Το manual όμως έλεγε να κλείσεις το DHCP. Πάντως αφού τώρα δουλεύει μια χαρά. Ήταν λογικό πάντως όταν βάζεις το ethernet στην Internet θύρα να μην βλέπονται οι συσκεύες μεταξύ τους γιατί δημιουργείται υποδίκτυο από όσο ξέρω. Είναι μια από τις βασικές διαφορές μεταξύ της LAN to LAN και LAN to WAN σύνδεσης. Έχω στήσει με παρόμοιο τρόπο και το δικό μου οικιακό δίκτυο και είχα παιδευτεί και εγώ λιγάκι. Μάλλον το πρόβλημα πριν ήταν ότι και τα 2 ρουτερ έιχαν την ίδια IP.
Lolarikos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Δημητρη τον πεθανες τον ανθρωπο ρε φιλε. Του λες να λειτουργει σαν μοντεμ ενω δεν ειναι μοντεμ. Του λες κλεισε ΝΑΤ στο δευτερο ενω στην lan to lan δεν υπαρχει διπλο ΝΑΤ. Του λες σε bridge mode το speedport δεν θα εχει voip. Του λες οτι ειναι λογικο να μην βλεπονται επειδη ειναι σε αλλο υποδικτυο. Του λες οτι το προβλημα ηταν οτι ειχαν την ιδια ip. Και συ ρε μαλθαδορ συνδδεις lan to lan με ανοιχτο dhcp. Δηλαδη του λες περιμενε να σου ρθει το internet στην wan και εγω στην αφηνω κενη. Μετα λες οτι θες δυο dhcp στο ιδιο subnet με μη επικαλυπτομενα ευρη για να εχεις ανοιχτο το wifi. Δηλαδη το wifi στο d link δεν παιζει με κλειστο dhcp? Και απο που και ως που δυο dhcp στο ιδιο subnet. Γινεται αλλα το εχεις δει πουθενα; Εχει θεματακια αυτο. Ποιος θα δωσει πρωτος και γτ να το κανεις βασικα. Και αυτο που ρωτησες για το speedport γινεται ναι. Λεγεται dhcp binding η αλλιως static dhcp. Δεσιμο δηλαδη μακ-ιπ.Εν πασει περιπτωση το μονο που ειχε να κανει ο φιλος εφοσον δεν βλεπονταν με την wan του dlink ηταν να συνδεσει lan to lan και να κλεισει dhcp στο dlink . End of story. 2
Moderators Malthador Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Moderators Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2016 Εν πασει περιπτωση το μονο που ειχε να κανει ο φιλος εφοσον δεν βλεπονταν με την wan του dlink ηταν να συνδεσει lan to lan και να κλεισει dhcp στο dlink . Αυτό βασικά για να μην το υπεραναλύουμε ήταν η λύση (για όποιον κάνει search και πέσει πάνω στο νήμα).
Moderators Malthador Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Moderators Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2016 Για να μην κάνω νέο νήμα περιγράφοντας το ίδιο setup: Πάνω στην USB θύρα του D-Link (ή στο Speedport, αλλά προτιμώ το D-Link γιατί είναι USB 3.0 η θύρα του) θέλω να κουμπώσω έναν δίσκο. Έχω βρει τη διαδικασία πως γίνεται εδώ. Το ερώτημα είναι, γίνεται στον σκληρό δίσκο με κάποιον τρόπο να βάλω κωδικό, έτσι ώστε να έχω μόνο εγώ πρόσβαση σε αυτόν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα