Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι πρώτες φήμες για ένα έξυπνο ρολόι από τη Nokia με την κωδική ονομασία Moonraker διαδόθηκαν πριν αρκετά χρόνια, με τη Microsoft να «παγώνει» το όλο project λίγο μετά την εξαγορά του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Φινλανδικής εταιρείας.

Όμως μια τελευταία διαρροή, μας δείχνει το πόσο είχε προχωρήσει η Nokia με την κατασκευή του έξυπνου της ρολογιού. Η διαρροή αφορά βίντεο αυτή τη φορά, στο οποίο βλέπουμε τα διάφορα μενού του ρολογιού αλλά και τον τρόπο χειρισμού του. Στα μενού ξεχωρίζουν η μέτρηση των βημάτων, η μουσική, το Facebook αλλά και το My Phone που πιθανότατα αφορά τη σύνδεση με το smartphone του χρήστη και πιθανόν την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων.

Με τυπικό σχεδιασμό, ο χειρισμός του Nokia Moonraker γινόταν με κινήσεις πάνω στην οθόνη προς τέσσερις κατευθύνσεις (πάνω κάτω, αριστερά δεξιά) , όπως άλλωστε και στα περισσότερα έξυπνα ρολόγια της αγοράς. Το λογισμικό πάντως δείχνει καθαρά ότι βρισκόταν ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης ενώ η επαγωγική φόρτιση θυμίζει αντίστοιχα άλλα smartwatch.

Link.png Site: NokiaPowerUser

Δημοσ.

και πολύ καλά έκανε που δεν το κυκλοφόρησε

γιατί άμα ήταν όπως τα smartphones που έχει βγάλει μόνο έξυπνο δεν θα ηταν

Δημοσ.

γελαει το συμπαν...με δηθεν ρολογια με ψηφιακη οθονη που προσομοιαζει αναλογικους δεικτες ...που θελουν φορτιση κιολας καθε 3 και λιγο... ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια το Gear s και με έχει σώσει ειδικά στο τρέξιμο στη προπόνηση η στους αγώνες δεν έχω ποτέ κινητό μαζί μου αφού είναι από  μονο του επίσης μου μετράει παλμους απόσταση και χρονο α ακούω και τη μουσική μου με τα Bluetooth ακουστικά... οπότε στη περίπτωση μου όπως και σε άλλες αντίστοιχες δεν γελάνε οι πέτρες. 

• Like 2
Δημοσ.

Χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια το Gear s και με έχει σώσει ειδικά στο τρέξιμο στη προπόνηση η στους αγώνες δεν έχω ποτέ κινητό μαζί μου αφού είναι από  μονο του επίσης μου μετράει παλμους απόσταση και χρονο α ακούω και τη μουσική μου με τα Bluetooth ακουστικά... οπότε στη περίπτωση μου όπως και σε άλλες αντίστοιχες δεν γελάνε οι πέτρες. 

Με τόσο γέλιο που έχουν ρίξει αυτές οι πέτρες, λογικό είναι αραιά και πού να σταματάνε για να πάρουν ανάσα. Γενικώς όμως έχουν τρελαθεί στο γέλιο στην συγκεκριμένη περίπτωση...

• Like 1
Δημοσ.

Έξυπνα ραλόγια. Ό,τι πιο άχρηστο επινόησε ο ανθρώπινος νους για να πλασάρει ως καταναλωτικό αγαθό!! Υποσχόμενο να καλύπτει πλασματικές ανάγκες, και σε τιμές που κάποιος θα μπορούσε να αγοράσει πολύ όμορφα πραγματικά ρολόγια χειρός που ανήκουν στην μεσαία κατηγορία! Προσωπικά δεν είμαι χρήστης ούτε smartphone. Αν και είχα χρησιμοποιήσει smartphone κατά το παρελθόν, και έχω ένα smartphone στην καβάτζα λόγω ότι το βρήκα σε πολύ χαμηλή τιμή μέσα στο insomnia, το τηλέφωνο θέλω να είναι απλό και να διαθέτει πλήκτρα!

Προτιμώ την φυσική μηχανική επαφή, όχι το να σύρω τα δάκτυλά μου επάνω στην οθόνη. Μόνο το iPod θέλω να είναι με τέτοια τεχνολογία. Αλλά το iPod touch δεν είναι τηλέφωνο. Και τα smartwatches δεν είναι ρολόγια με την έννοια του χρονογράφου! Είναι μικρά smartphones με μπρασελέ. Για 300 έως 500 ευρώ, θα προτιμούσα να αγοράσω ένα ρολόι της TW ή κάτι παρόμοιο και να ξέρω ότι φορώ ένα όμορφο ρολόι!

Και ξέρω ότι φορώ ένα πολύ όμορφο ρολόι που είναι σαν κόσμημα. Από κει και πέρα, κάποια στιγμή ίσως χρησιμοποιήσω το smartphone που έχω στην καβάτζα. Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να χαλάσει ή να σπάσει το dumpphone μου, το οποίο έχει μετρήσει τέσσερις πτώσεις από ύψος περισσότερο του ενός μέτρου επάνω σε μάρμαρο και σε πλακάκι, αλλά δεν έχει γίνει ούτε ράγισμα!!

Smartwatches? Thanks, but no thanks!

Δημοσ.

και πολύ καλά έκανε που δεν το κυκλοφόρησε γιατί άμα ήταν όπως τα smartphones που έχει βγάλει μόνο έξυπνο δεν θα ηταν

Πές τα , ειδικά με κάτι Maemo/Meego και κάτι Ν9 που εβγαλέ ήταν εντελώς για τα πανυγύρια , ευτυχώς την εσωσε η MS τελευταία στιγμή.

Δημοσ.

Πές τα , ειδικά με κάτι Maemo/Meego και κάτι Ν9 που εβγαλέ ήταν εντελώς για τα πανυγύρια , ευτυχώς την εσωσε η MS τελευταία στιγμή.

Φανταζομαι το λες ειρωνικα. 

• Like 1
Δημοσ.

και πολύ καλά έκανε που δεν το κυκλοφόρησε γιατί άμα ήταν όπως τα smartphones που έχει βγάλει μόνο έξυπνο δεν θα ηταν

Έχεις ασχοληθεί ποτέ με τα Symbian Belle;

Αν ναι, πιστεύεις ότι τους έλλειπε κάποια λειτουργία σε σχέση με τα Android της εποχής;

Ίσα ίσα που είχαν πολλές περισσότερες "ανέσεις" από άποψη ρυθμίσεων, και οι συσκευές είχαν τρελές ανέσεις που δεν είχαν αρκετά ANdroid της εποχής (USB OTG, HDMI port κλπ).

Συν το ότι υποστήριζαν Ελληνικά σε φωνητικές εντολές και ανάγνωση κειμένου.

ΥΓ. Άλλο να μου πεις ότι δεν σου άρεσε το UI του, και άλλο ότι δεν έκανε τίποτα ως συσκευή... ;)

Δημοσ.

Xm...Μαλλον λίγο άκυρος...!!!

Δημοσ.

@Akanthos!

Φαντάζομαι καταλαβαίνεις οτι ο περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί smartphone.

Αν δεις το projected market size για τα Smartphone το 2016 είναι γύρω στα 425 δισεκατομμύρια δολάρια.

(https://www.statista.com/statistics/237505/global-revenue-from-smartphones-since-2008/)

Κατανοητό το να μην σε ενδιαφέρουν τα smartphone αλλά σαν άποψη κυρίως εκφράζει μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους που δεν τα πάνε καλά με την τεχνολογία - και δεν εννοώ οτι ανήκεις σε αυτή την κατηγορία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...