Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Μία φίλη έχει ρίξει νερό στο laptop της εδώ και 5 μήνες. Το σενάριο έχει ως εξής:

-το στέγνωσε με ζεστό αέρα σεσουάρ:τίποτα

-δεν έχει αφαιρέσει όλο αυτό το διάστημα τη μπαταρία

Θέλει να μου το δώσει να το προσπαθήσω. Μέσω Google είδα βήματα αντιμετώπισης. Λόγω, όμως, του χρονικού διαστήματος, και ειδικά του ότι όλο αυτό το διάστημα η μπαταρία είναι επάνω, λέω μήπως δε χρειάζεται καν να δοκιμάσω.

Η εμπειρία/γνώση σας τί λέει?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Αυτό που λένε ότι γεμίζεις λεκάνη με οινόπνευμα 99% και βουτάς το laptop (πλην οθόνης) για ένα χρονικό διάστημα, έχω καταλάβει καλά?

Δημοσ.

Αυτό που λένε ότι γεμίζεις λεκάνη με οινόπνευμα 99% και βουτάς το laptop (πλην οθόνης) για ένα χρονικό διάστημα, έχω καταλάβει καλά?

Λόγω του παραπάνω ...

μετά απο 5 μήνες το νερό εχε πλέον γίνει αέρας ή οξείδωση στις ενωσεις. Τη μπαταρία τη βγάζεις χωρις ενδιασμό και την αφήνεις στην άκρη. Εγω δεν εχω καταλάβει αν ο υπολογιστής δουλεύει ή οχι (εδω και 5 μήνες) και τι προσπαθείς να κάνεις. Αν θες να τον ζωντανεψεις, βγαλε μπαταρία/ρευμα, πάτα το onoff για 4-5 δευτερολεπτα, βαλε ρεύμα και πάτα το on. Αν δεν αναψει βρες κάποιο μάστορα να στο φτιάξει ... αν συμφερει

Από εκεί και πέρα ...

Το πιστολάκι είναι κακό γιατί ο υπολογιστής δεν παίρνει περμαναντ και το πιστολάκι "σπρώχνει" το νερο πιο βαθια. Κοινή λογική.

Μια λεκάνη οινόπνευμα 99% ... κοστίζει οσο ενα καινουργιο laptop. Επιπλέον το να βάλεις πλακέτα σε ενα δυνατό διαλύτη όπως το οινόπνευμα, δεν θεωρείται έξυπνο - το αντίθετο. 

• Like 2
Δημοσ.

Η αντιμετώπισή ήταν εξαρχής λάθος.Αν το λαπτοπ δεν δουλεύει δεν μπορεις να το φτιάξεις και χωρίς παρεξήγηση με αυτα που γράφεις είναι ολοφάνερο ότι δεν έχεις και τις γνώσεις να το επιδιορθώσεις.

Έπρεπε με το που έπεσε το νερό να αφαιρεθεί οποιαδήποτε πηγή ρεύματος να γυριστεί αμέσως ανάποδα το λαπτοπ, να λυθεί και να πλυθεί με ισοπροπυλική αλκοόλη και να σκουπιστεί σωστά, έπειτα να στεγνώσει με φυσικό τρόπο.

Τώρα σεσουάρ-ρύζια και λοιπές μπακαλίστικες τεχνικές συνήθως κάνουν χειρότερη ζημιά παρά βοηθάνε...Δηλαδή δες τι έκανε η φίλη σου, ενώ έπεσε νερό πήγε και το φύσαγε από πάνω με το σεσουάρ γιατί;;; για να πάει το νερό παντού;;; μήπως και δεν έφτασε σε κάποιο σημείο;;;και με την μπαταρία επάνω...Τι να σώσεις τώρα;;Αν αντιμετωπιζόταν  σωστά εξ αρχής θα είχε πολλές πιθανότητες να το σώσει και σίγουρα θα ήταν σε πολύ καλύτερη θέση από κάποιον που θα έριχνε χυμό ή καφέ ή ότι άλλο έχει ζάχαρη...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...