Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

νομίζεις ότι μετρά κιλοβατώρες, στην πραγματικότητα μετρά μόνο 230Ah. Κιλοβατώρες μετρούν οι πραγματικοί μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας που έχουμε όλοι στα σπίτια μας για να την χρέωση και αυτοί που εγκαθίστανται στους πινάκες για όποιο θέλει να τους βλέπει συχνά (πχ αυτός)

• Like 2
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

νομίζεις ότι μετρά κιλοβατώρες, στην πραγματικότητα μετρά μόνο 230Ah. Κιλοβατώρες μετρούν οι πραγματικοί μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας που έχουμε όλοι στα σπίτια μας για να την χρέωση και αυτοί που εγκαθίστανται στους πινάκες για όποιο θέλει να τους βλέπει συχνά (πχ αυτός)

Κοστος;

Δημοσ.

Το efergy το έχω και εγώ και μετρά την κατανάλωση μια χαρά.

Δέν χρειάζεται μέτρηση συντελεστή ισχύος γιατι έτσι κι αλλιώς οι οικιακοί καταναλωτές δέν χρεώνονται για την αεργη ισχύ

Δημοσ.

KW γράφει και ο μετρητής του Καρασαρδελη, γιατι δεν μετράει KW, τι μετράει δλδ και γράφει KW απο κάτω; :confused:

Δέν χρειάζεται μέτρηση συντελεστή ισχύος γιατι έτσι κι αλλιώς οι οικιακοί καταναλωτές δέν χρεώνονται για την αεργη ισχύ

Είναι σίγουρο;

Δημοσ.

KW γράφει και ο μετρητής του Καρασαρδελη, γιατι δεν μετράει KW, τι μετράει δλδ και γράφει KW απο κάτω; :confused:

Είναι σίγουρο;

Nαι γιατί δεν έχουν στην ουσία επαγωγικά η χωρητικά φορτία μεγάλης ισχύος οπότε η πραγματική ισχύς (kw) είναι σχεδόν ίδια με την φαινόμενη (kVA)...

• Like 1
Δημοσ.

Είναι σίγουρο;

Και πολύ ορθά γράφει KW διότι σου δείχνει την τρέχουσα κατανάλωση (σε Watt φυσικά) την στιγμή που το κοιτάς. Όταν παίρνεις αναφορές κατεβάζοντας τα δεδομένα στον Η/Υ βλέπεις τις KWh που είναι τα Watt που κατανάλωνες κάθε ώρα της ημέρα. Από εκεί και πέρα όποιος πιστεύει ότι δεν τον καλύπτει ας τρέχει με το μπλοκάκι κάθε μία ώρα να σημειώνει τι γράφει ο μετρητής της ΔΕΗ... εγώ θα συνεχίσω να συμβουλεύομαι τον μετρητή μου με τα πόδια πάνω στο τραπεζάκι.... χλίδα... :P

• Like 2
Δημοσ.

Από εκεί και πέρα όποιος πιστεύει ότι δεν τον καλύπτει ας τρέχει με το μπλοκάκι κάθε μία ώρα να σημειώνει τι γράφει ο μετρητής της ΔΕΗ... εγώ θα συνεχίσω να συμβουλεύομαι τον μετρητή μου με τα πόδια πάνω στο τραπεζάκι.... χλίδα... :P

Γι'αυτο σε ρωτησα για info κι εγινε λιγη κουβεντα για το συγκεκριμενο μηχανηματακι γιατι με το μπλοκακι παω κι εγω να μετραω αλλα δεν μου ειναι κοπος.

Για να πουμε και καμια μαμακια να περασει η ωρα σκεφτηκα και μια μπουρδοπονηροελληνικη πατεντα μιας και δεν εχω πιει ακομα καφε........βαζουμε μια φτηνοκαμερουλα στον μετρητη(δεν εχω ιδεα αν γινεται μιας και ειναι μπουρδα λογικα) και το παρακολουθουμε live και με τα ποδια στο τραπεζακι. :-D

Περα απο την πλακα παντως ειναι πολυ καλη η λυση με το efergy που μας πληροφορησες αλλα και το hager για το οποιο μας ανεφερε ο nvel.

Ευχαριστουμε για τις πληροφοριες παιδια.

• Like 1
Δημοσ.

Γι'αυτο σε ρωτησα για info κι εγινε λιγη κουβεντα για το συγκεκριμενο μηχανηματακι γιατι με το μπλοκακι παω κι εγω να μετραω αλλα δεν μου ειναι κοπος.

Για να πουμε και καμια μαμακια να περασει η ωρα σκεφτηκα και μια μπουρδοπονηροελληνικη πατεντα μιας και δεν εχω πιει ακομα καφε........βαζουμε μια φτηνοκαμερουλα στον μετρητη(δεν εχω ιδεα αν γινεται μιας και ειναι μπουρδα λογικα) και το παρακολουθουμε live και με τα ποδια στο τραπεζακι. :-D

Περα απο την πλακα παντως ειναι πολυ καλη η λυση με το efergy που μας πληροφορησες αλλα και το hager για το οποιο μας ανεφερε ο nvel.

Ευχαριστουμε για τις πληροφοριες παιδια.

http://www.ebay.com/itm/5-65-A-230V-50HZ-din-rail-Energy-meter-voltage-current-active-reactive-power-KWH-/252032489987

υπαρχει και αυτο σε κατι πιο φτηνο 

Δημοσ.

Αν και ξέφυγε τελείως από το θέμα, πολύ χρήσιμη συζήτηση για παρακολούθηση της κατανάλωσης. Πιστεύω ότι η πιο αξιόπιστη λύση είναι τοποθέτηση μετρητή ράγας στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού. Μάλλον βέβαια χρειαζόμαστε για τριφασικό ρεύμα μετρητή 3 φάσεων όπως αυτός http://www.ebay.com/itm/7-digit-LCD-DIN-rail-Kilowatt-Hour-Energy-Meter-3-Phase-4-Wire-AC-230V-TE558-/152310808329?hash=item23766e7f09:g:fzAAAOSwcLxYIhnX. Ίσως καλύτερα μια επώνυμη λύση π.χ hager που αναφέρθηκε π.χ ο τριφασικός εδώ: http://www.hager.gr/e-e/e/1205.htm

Έχει βάλει κανείς τέτοιο μετρητή να μας πει κόστος εγκατάστασης κι αν έχει κάποιες extra λειτουργίες π.χ να βλέπεις Volt, A, reset κατανάλωσης για να μετρήσεις ένα χρονικό διάστημα κτλ ?

Δημοσ.

Τι εξυπηρετούν στην πράξη τέτοιοι μετρητές που είναι και σχετικά ακριβοί; Οκ, βλέπεις την κατανάλωση και τι κάνεις; Αφού τελικά ό,τι πρέπει να λειτουργήσει θα λειτουργήσει!

Δημοσ.

Τι εξυπηρετούν στην πράξη τέτοιοι μετρητές που είναι και σχετικά ακριβοί; Οκ, βλέπεις την κατανάλωση και τι κάνεις; Αφού τελικά ό,τι πρέπει να λειτουργήσει θα λειτουργήσει!

Ακριβώς... Ότι είναι να γίνει θα γίνει!!

για να παρακολουθησει καποιος πλεον συζητηση για θερμοπομπο πρεπει να εχει τελειωσει πολυτεχνειο :X :lol:

Το λιγότερο.. :)

Δημοσ.
Τον συγκεκριμένο τον αγόρασε κανείς τελικά;

Σε σχέση με τον Kerosun Mica KPMC-20 (69€) και τον Atlantic Odyssee (95€ κάποτε, 135€ πλέον) είναι πολύ χειρότερος;

Επειδή δεν έχει ηλεκτρονικό θερμοστάτη και είναι κατασκευής Ουκρανίας τον ξεχνάμε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...