exypnakias Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Γεια σε όλους! Θέλω βοήθεια στο Microsoft Office Access για ένα πρόγραμμα που θέλω να φτιάξω. Προσπαθώ να δημιουργήσω ένα πρόγραμμα (σαν πελατολόγιο) που θα έχω τα ονόματα των ατόμων και θα μπορώ να βλέπω τις ημερομηνίες που έχουν επισκεφτεί το κατάστημα, αλλά και το αντίθετο, δηλ. να μπορώ στην κάθε ημερομηνία, ποιοι πελάτες έχουν έρθει. Όποια βοήθεια πολύτιμη, ψάχνω όλη μέρα. Υ.Γ.: Έχω το Microsoft Office 2013 Υ.Γ2: Ψιλοάσχετος από Access.
Demon Lord Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Καλησπέρα φίλε μου. Δες εδώ μήπως σε βοηθήσει: https://www.safaribooksonline.com/library/view/access-2013-the/9781449359447/ch01.html
dancer_69 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Αν αυτό είναι το μόνο που χρειάζεσαι, τότε είναι σχετικά εύκολο. Θα φτιάξεις ένα πίνακα με 3 πεδία. Το πρώτο θα είναι το id(πρωτεύων κλειδί, ακέραιος autoincrement), το δεύτερο θα είναι το όνομα πελάτη(κείμενο) και το τρίτο η ημερομηνία επίσκεψης(ημερομηνία). Μετά ξεκινάς να καταχωρείς τα δεδομένα. Μπορείς να το κάνεις απ' ευθείας στον πίνακα ή μέσω φόρμας. Στην access 2013 σίγουρα υπάρχει επιλογή δημιουργίας φόρμας αυτόματα από τον πίνακα. Μετά όταν θα θέλεις να βρεις συγκεκριμένες εγγραφές με βάση είτε την ημερομηνία είτε το όνομα θα χρησιμοποιείς το φίλτρο(το εικονίδιο με το χωνί). Από τη στιγμή βέβαια που δε γνωρίζεις την access όλα αυτά που αναφέρω θα χρειαστούν λίγο ψάξιμο αλλά νομίζω ότι θα βγάλεις άκρη. 1
exypnakias Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Αν αυτό είναι το μόνο που χρειάζεσαι, τότε είναι σχετικά εύκολο. Θα φτιάξεις ένα πίνακα με 3 πεδία. Το πρώτο θα είναι το id(πρωτεύων κλειδί, ακέραιος autoincrement), το δεύτερο θα είναι το όνομα πελάτη(κείμενο) και το τρίτο η ημερομηνία επίσκεψης(ημερομηνία). Μετά ξεκινάς να καταχωρείς τα δεδομένα. Μπορείς να το κάνεις απ' ευθείας στον πίνακα ή μέσω φόρμας. Στην access 2013 σίγουρα υπάρχει επιλογή δημιουργίας φόρμας αυτόματα από τον πίνακα. Μετά όταν θα θέλεις να βρεις συγκεκριμένες εγγραφές με βάση είτε την ημερομηνία είτε το όνομα θα χρησιμοποιείς το φίλτρο(το εικονίδιο με το χωνί). Από τη στιγμή βέβαια που δε γνωρίζεις την access όλα αυτά που αναφέρω θα χρειαστούν λίγο ψάξιμο αλλά νομίζω ότι θα βγάλεις άκρη. Ευχαριστώ για την απάντηση, τα έχω φτιάξει μέχρι εκεί. Το θέμα είναι πώς μπορώ να καταχωρήσω πολλές ημερομηνίες (χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσω πολλά πεδία) σε ένα όνομα.
basilis5 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 μηπως πρεπει να κανεις 2 πινακες; Σε sql θα το σκεφτομουν ως εξής: Ο ενας πινακας να ειναι customerID (PK), names και ο αλλος transactionID (PK), customerID (FK), date; και οποτε θες να τραβας από τον καθε ενα κανεις ενα join τους 2 πινακες, query group by customerID, where == το ζητουμενο;
dancer_69 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Για κάτι τέτοιο θα χρειαστούν δύο πίνακες ένας με id και ονόματα ως πεδία και ο δεύτερος όπως περιέγραψα παραπάνω με τη μόνη διαφορά ότι το πεδίο όνομα σε αυτόν δε θα είναι κείμενο αλλά θα είναι ουσιαστικά ο πρώτος πίνακας(αντί για text θα επιλέξεις lookup wizard..). Έτσι σε κάθε εγγραφή θα μπορείς να επιλέγεις το όνομα από μια λίστα ονομάτων(τα οποία θα έχεις καταχωρήσει στον πρώτο πίνακα βέβαια). Επειδή έχω χρόνια να ασχοληθώ με την access και δεν την έχω καν εγκατεστημένη αυτή τη στιγμή αφού δεν έχω windows λειτουργικό, δεν μπορώ να δώσω πιο συγκεκριμένες κατευθύνσεις, αλλά σε γενικές γραμμές αυτή είναι η διαδικασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα