Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Μιας και χάλασε cpu απ το pc της υπογραφης, λεω να αναβαθμισω λιγο το Pc.

Θελώ motherboard, cpu και ram. Σημασία έχει αν το psu και το κουτί μου, κάνουν για τα καινούργια.

Επειδή η κάρτα γραφικών μου έχει καεί και θα πάω αργότερα σε GTX 1060 6gb, δεν χρειάζομαι προτάσεις τώρα, απλά να ξέρετε ότι αυτή θα αγοράσω κάποια στιγμή και δεν αφορά την παρούσα αναβάθμιση.

Σκέφτομαι να πάω σε i5 6600k με μια μητρική ικανή για overclock και μνήμες θα ηθελα 16 gb, αλλά θα προτιμούσα να βάλω ενα στικάκι 8GB τωρα και αργότερα να παρω το 2ο για να μην τα δωσω ολα τωρα.

Λέω να διαθέσω μεχρι 450 ευρώ

Χρήση υπολογιστή : κυρίως gaming (battlefield 1 kai GTA V) και photoediting

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: photoshop-lightroom

Θα τα αγοράσω απο σκρουτζ κ θα τα βάλω μόνος μου.

Περιφεριακά και λειτουργικό τα χω όλα οπότε δεν χρειάζομαι.

Κουτί έχω το Coolermaster CM690 II Basic (midtower ATX)

PSU έχω το Corsair TX650 (δεν ξέρω αν μπορεί να μπει στα καινούργια, εσεις θα μου πείτε).

Επίσης έχω και ψύκτρα Coolermaster HYPER 212 evo

Σκληρούς δίσκους έχω Samsung SSD 120gb και WD HDD 1T οπότε αυτά θα μπούν πάλι.

Θέλω να μου πείτε αν αξίζει να παω σε 6600κ για την χρήση που αναφέρω αλλιώς να πάω σε πιο φτηνη επιλογή i5 6500 και πιο φτηνη mobo. Επισης σε ram δεν ξερω αν αξιζει να παρω πανω απο 2133mhz, δλδ 2400 ή 3000. Σκοπός είναι να αντέξει κάποια χρόνια χωρίς να σερνεται.

Δημοσ.

Ολα καλά αλλά εγώ θα πρότεινα να πας σε ένα κατάστημα και να μιλήσεις με έναν επαγγελματία. Εδω μέσα δεν γράφουν επαγγελματίες και συνήθως δεν ξέρουν και τι γράφουν κιόλας. Πραγματικά οι "προτάσεις" που έχω δει εδω μέσα είναι ό,τι χειρότερο....Βασικά απο τα λεγόμενα σου και εσύ θέλεις καθοδήγηση διότι δεν ξέρεις και ακριβώς τι χρειάζεσαι.

Πήγαινε σε έναν επαγγελματία, φυσικό πρόσωπο να συζητήσεις.....

Δημοσ.

Ολα καλά αλλά εγώ θα πρότεινα να πας σε ένα κατάστημα και να μιλήσεις με έναν επαγγελματία. Εδω μέσα δεν γράφουν επαγγελματίες και συνήθως δεν ξέρουν και τι γράφουν κιόλας. Πραγματικά οι "προτάσεις" που έχω δει εδω μέσα είναι ό,τι χειρότερο....Βασικά απο τα λεγόμενα σου και εσύ θέλεις καθοδήγηση διότι δεν ξέρεις και ακριβώς τι χρειάζεσαι.

Πολλες φορες οι "επαγγελματιες" ειναι πολυ χειροτεροι απο οποιοδηποτε εδω μεσα.

Και αγνοια εχουν, και δεν ξερουν την δουλεια τους και θελουν να πλασαρουν οτι τους εχει μεινει στοκ.

(Με πολυ ελαχιστες εξαιρεσεις βεβαια)

Οn topic:

Οτι σου ειπε ο jeandumpier πιο πανω ειναι μια χαρα. Θα κανεις την δουλεια που θελεις ανετα.

Τωρα αν θελεις να κανεις overclock και εχεις να ξοδεψεις πας αλλου.

Δημοσ.

Πολλες φορες οι "επαγγελματιες" ειναι πολυ χειροτεροι απο οποιοδηποτε εδω μεσα.

Και αγνοια εχουν, και δεν ξερουν την δουλεια τους και θελουν να πλασαρουν οτι τους εχει μεινει στοκ.

(Με πολυ ελαχιστες εξαιρεσεις βεβαια)

Οn topic:

Οτι σου ειπε ο jeandumpier πιο πανω ειναι μια χαρα. Θα κανεις την δουλεια που θελεις ανετα.

Τωρα αν θελεις να κανεις overclock και εχεις να ξοδεψεις πας αλλου.

προφανώς δεν μιλώ για υπαλλήλους αλλά για επαγγελματίες.... με αυτή την λογική απορρίπτουμε κάθε ειδικό γιατί θέλει να μας πλασάρει το δικό του...

on topic δεν ξέρει τι θέλει ο Ts ακριβώς να κάνει και απλά του πετάτε προτάσεις άσχετες με τις ανάγκες του.

Δημοσ.

προφανώς δεν μιλώ για υπαλλήλους αλλά για επαγγελματίες.... με αυτή την λογική απορρίπτουμε κάθε ειδικό γιατί θέλει να μας πλασάρει το δικό του...

on topic δεν ξέρει τι θέλει ο Ts ακριβώς να κάνει και απλά του πετάτε προτάσεις άσχετες με τις ανάγκες του.

Δεν νομίζω πως είναι άσχετες με τις ανάγκες του οι προτάσεις. Μας έγραψε πως θέλει να κινηθεί σε i5, σε ram 8gb stick για αρχή, και πως χρησιμοποιεί κάποια ελαφρών απαιτήσεων προγράμματα photo editing. Επίσης, μας έγραψε για την πρόθεσή του στο εγγυές μέλλον να προσθέσει μια συγκεκριμένη κάρτα γραφικών και ποια παιχνίδια πάνω-κάτω θα παίζει. Και τέλος, μας έγραψε το μέγιστο ποσόν που διαθέτει. Το οποίο, με την πρότασή μου δεν του το εξάντλησα ούτε κατά τα 3/4 καθώς προσωπικά θεωρώ πως για την χρήση αυτή δεν χρειάζεται ξεκλείδωτος επεξεργαστής/ξεκλείδωτη μητρική κτλ. Και του πρότεινα κάποιες ''ανεκτές'' γι'αυτόν οικονομικά αλλά και γενικότερα value for money & αξιοπρεπείς επιλογές που αρκετά συχνά προτείνονται εδώ σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Δεν απορρίπτουμε κανέναν επαγγελματία ειδικό. Από πού & ως πού προκύπτει αυτό;

Προτάσεις κάνουμε, φυσικά σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Forum είναι, όχι ''τεχνολογικό'' ευαγγέλιο. 

Γι'αυτό απαντούν κάποια άτομα, ώστε να γίνονται διορθώσεις, αλλαγές, και νέες προτάσεις. Και νομίζω πως ο κάθε ενδιαφερόμενος όταν ρωτάει εδώ μέσα ή ζητάει απόψεις για κάτι, γνωρίζει καλά πως πρόκειται για forum-αν πάλι δεν γνωρίζει,το πρόβλημα είναι δικό του. 

Δημοσ.

Δεν νομίζω πως είναι άσχετες με τις ανάγκες του οι προτάσεις. Μας έγραψε πως θέλει να κινηθεί σε i5, σε ram 8gb stick για αρχή, και πως χρησιμοποιεί κάποια ελαφρών απαιτήσεων προγράμματα photo editing. Επίσης, μας έγραψε για την πρόθεσή του στο εγγυές μέλλον να προσθέσει μια συγκεκριμένη κάρτα γραφικών και ποια παιχνίδια πάνω-κάτω θα παίζει. Και τέλος, μας έγραψε το μέγιστο ποσόν που διαθέτει. Το οποίο, με την πρότασή μου δεν του το εξάντλησα ούτε κατά τα 3/4 καθώς προσωπικά θεωρώ πως για την χρήση αυτή δεν χρειάζεται ξεκλείδωτος επεξεργαστής/ξεκλείδωτη μητρική κτλ. Και του πρότεινα κάποιες ''ανεκτές'' γι'αυτόν οικονομικά αλλά και γενικότερα value for money & αξιοπρεπείς επιλογές που αρκετά συχνά προτείνονται εδώ σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Δεν απορρίπτουμε κανέναν επαγγελματία ειδικό. Από πού & ως πού προκύπτει αυτό;

Προτάσεις κάνουμε, φυσικά σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Forum είναι, όχι ''τεχνολογικό'' ευαγγέλιο. 

Γι'αυτό απαντούν κάποια άτομα, ώστε να γίνονται διορθώσεις, αλλαγές, και νέες προτάσεις. Και νομίζω πως ο κάθε ενδιαφερόμενος όταν ρωτάει εδώ μέσα ή ζητάει απόψεις για κάτι, γνωρίζει καλά πως πρόκειται για forum-αν πάλι δεν γνωρίζει,το πρόβλημα είναι δικό του. 

καλό θα ήταν λοιπόν κάθε πρόταση να τεκμηριώνετε αφού είμαστε ερασιτέχνες και όχι απλά να πετάμε πυροτεχνήματα -προτάσεις.... γράφουν μέχρι και 10 χρ εδω μέσα... Διαπιστωμένο....

Δημοσ.

Ας υποθέσουμε οτι βρίσκεται σε ακριτική περιοχή που θα τον βρεί τον επαγγελματία;

Ας υποθέσουμε οτι βρίσκεται σε μεγαλούπολη, σε πλαίσιο e-shop public και λοιπές δυνάμεις θα συναντήσει υπαλλήλους. Σε ιδιώτη πάλι υπάλληλο θα βρείς γιατί το αφεντικό ή πετάχτηκε στην τράπεζα ή έχει πάει για εξωτερική εργασία ή για τσίπουρα. Άν τον πετύχει μπορεί να του δώσει όπως λές δυο τρείς συμβουλές αλλα αμφιβάλλω οτι θα είναι πιο συμφέρουσες απο εδώ και το πιθανότερο είναι να του κόψει τον λόκω. Υπάρχουν φυσικά και εξαιρέσεις και δεν ακυρώνω αυτό που λές όπως φαντάζομαι δεν ακυρώνεις κι εσύ συνολικά το forum.

Στο προκείμενο υπάρχει η επιλογή για τον ts να βρεί μεταχειρισμένο cpu, αξιοπρεπέστατος είναι ο 2500k. Δεν αργεί η έλευση του am4 σαν δικαιολογία για να μην δώσει απο τώρα χρήματα για συνολική αναβάθμιση και να περιμένει.

Βέβαια δεν είναι η πιο συμφέρουσα λύση εκτός άν τον βρεί σε super τιμή 80 ευρώ πχ.

Δεύτερη επιλογή να πάει σε σύνθεση με τον 6500 που είναι vfm συγκριτικά με την διαφορά τιμής απόδοσης του 6600k που θα χρειαστεί και z170 μητρική, εφόσον στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει την 1060.

Άν απο την άλλη θέλει να κλοκάρει και δεν τον ενδιαφέρει το έξτρα κόστος τζάμπα μιλάμε παίρνει 6600k

Το κουτί του χωράει άνετα (έως 302mm) την κάρτα που σκέφτεται ακόμη και την μεγαλύτερη την asus strix

Το τροφοδοτικό του θα το κρατούσα άν και δεν ξέρω ημερομηνία αγοράς. Τα περισσότερα θέματα που είχε ήταν με τον ανεμιστήρα. Άν του προκύψει οτιδήποτε και είναι εντός (πέντε χρόνια εγγύηση) το πάει στο κατάστημα που το αγόρασε με την απόδειξη, και ζητάει τα ρέστα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...