Te_Va Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Καλησπέρα. Ο καθηγητής μου μου έχει βάλει την εξής άσκηση Να γραφεί μια δημόσια κλάση με όνομα Enwood η οποία να περιέχει μια δημόσια στατική μέθοδο με όνομα polypi που δεν επιστρέφει κανένα αποτέλεσμα. H μέθοδος polypi δέχεται ένα όρισμα με τύπο λογική τιμή. Εάν η τιμή του ορίσματος είναι αληθής η μέθοδος παράγει την εξαίρεση Unerected ενώ εάν είναι ψευδής παράγει την εξαίρεση Stodge. Οι κλάσεις που αντιπροσωπεύουν τις εξαιρέσεις Unerected και Stodge θα πρέπει να οριστούν σε ξεχωριστά αρχεία και απλά να επεκτείνουν την κλάση Exception της Java. H κλάση Enwood περιέχει επίσης τη δημόσια στατική μέθοδο armoric η οποία δεν δέχεται κανένα όρισμα και είναι τύπου ακεραίου. Η μέθοδος armoric καλεί τη μέθοδο polypi με παράμετρο την τιμή false και επιστρέφει την τιμή 561 όταν η μέθοδος polypi παράγει την εξαίρεση Unerected και την τιμή 158 όταν η μέθοδος polypi παράγει την εξαίρεση Stodge Ο κώδικας που έχω γράψει είναι public class Enwood { public static void polypi(boolean x) throws Unerected { if ( x =true ) throw new Unerected(); if ( x =false ) throw new Stodge(); } public static int armoric() throws Unerected, Stodge { Enwood.polypi(false); { if ( Unerected ) { return 561; } if (Stodge) { return 158; } }}} Δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τις σημειώσεις. Και ενώ καταλαβαίνω που κάνω λάθη, δεν ξέρω πως είναι τα σωστά. Ευχαριστώ σε όποιον απαντήσει
Moderators Kercyn Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2016 Quality ασκήσεις once again. Στους ελέγχους σου έχεις λάθος. Ο τελεστής σύγκρισης για ισότητα στη Java είναι == και όχι =. Ο κώδικάς σου δεν έχει main, πρέπει να φτιάξεις μια main για να ξέρει το πρόγραμμά σου από πού θα ξεκινήσει. Αν θες να μπορείς να πιάνεις τα exceptions, βάζεις το block που μπορεί να πετάξει exception μέσα σε ένα try και στο τέλος έχεις ένα catch για κάθε exception που θες να πιάσεις. Γενικά η όλη αντιμετώπισή σου μου δίνει την ιδέα ότι ξόδεψες 0 λεπτά στο να διαβάσεις θεωρία και απλώς ξεκίνησες να γράφεις κώδικα. Διάβασε για το πώς φτιάχνουμε ένα hello world σε Java, πώς κάνουμε ελέγχους και πώς χρησιμοποιούμε exceptions. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα