tsofras Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δεν υπάρχει σωτηρία Όσοι έχουμε mac είμαστε ψώνια. Όσοι έχουμε ακριβά windows laptop είμαστε ψώνια Όσοι έχουμε linux πάλι ψώνια είμαστε γιατί το παίζουμε hackers (δεν υπάρχει άλλη λογική για να έχεις linux) Όσοι έχουμε μηχάνημα με αξία < 400 είμαστε οι καλύτεροι και οι εξυπνότεροι γιατί δεν σπαταλάμε λεφτά για να είμαστε ψώνια και κάνουμε παπάδες με αυτά τα μηχανήματα. Πάρτε laptop με XP για να φεύγει η εκτύπωση πιο γρήγορα 4
Haldol Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 @Haldol Το "αστείο" έχει να κάνει με την διαχείριση του όγκου. Σε 10 χρόνια και 500GB ομοίως αστεία θα είναι. Τα 50GB χωράνε άνετα σε ένα στικάκι των 15 ευρώ, που το έχεις στα κλειδιά σου... μπορείς να τα φορτώσεις στην SD στο κινητό. Δεν χρειάζεσαι οπωσδήποτε cloud. Για παράλληλη επεξεργασία word, excel και γενικότερα για office προγράμματα, ναι είναι μονόδρομος, αλλά τότε όμως δεν χρειάζεσαι φορητό των 1000+ ευρώ. Προσωπικά χρησιμοποιώ περίπου 2 GB, στο σύννεφο, αλλά περισσότερο δοκιμαστικά και όχι ουσιαστικά. Οι ανάγκες σε χώρο εξαρτώνται από τη χρήση, όχι από τη χρονολογία, οπότε προφανώς και δεν αυξάνονται αναγκαστικά όσο περνάνε τα χρόνια. Προσωπικά, κάποτε αγόραζα δίσκους 400, 600 GB ή 1 ΤΒ ενώ πλέον δε ξέρω με τι να γεμίσω τα 256 GB του iMac (used: 83,31GB - κι έχω και ταινίες / μουσική μέσα). Μη ξεχνάμε ότι το cloud είναι για αποθήκευση κ' συγχρονισμό χρήσιμων δεδομένων (που δε μπορούν να ξαναβρεθούν, ή που κοστίζουν σε χρόνο / χρήμα) και όχι για downloadz κ' torrentz (που 'φουσκώνουν' όσο περνάνε τα χρόνια ότι και να γίνει). Μη βλέπεις που πολλοί λανθασμένα το αντιμετωπίζουν σαν έναν... online σκληρό δίσκο. Φυσικά, το στικάκι, δε προσφέρει καμία ασφάλεια σε σχέση με το cloud (άμα το χάσεις, "γεια σας"), αλλά ούτε και κάποια ευκολία χρήσης, με το βάλε-βγάλε κάθε φορά που θέλεις να κάνεις το οτιδήποτε. Ούτε και σοβαρές δυνατότητες (π.χ. ιστορικό αλλαγών) έχει. Κερδίζει ΜΟΝΟ σε ΈΝΑ σημείο: είναι φτηνότερο. Πολλές φορές έχω κάτσει κι έχω συζητήσει εδώ μέσα για τέτοια θέματα και κάθε φορά ακούω τα ίδια πράγματα για φλασάκια, κάρτες μνήμης, εξωτερικούς σκληρούς, "να περάσω", "να φορτώσω", κλπ. Μετά από 3+ χρόνια ευκολίας στη ζωή μου με το cloud (Dropbox + iCloud), το να γυρίσω σε πράγματα που έκανα πριν 10 χρόνια και μου έσπαγαν τα νεύρα (διότι δεν υπήρχε κάτι καλύτερο τότε), απλά για να γλυτώσω 5 ρημαδο-ευρώ, μου φαίνεται αστείο. Για τον ίδιο λόγο σνομπάρω και τις κάρτες μνήμης σε κινητά, που άλλοι πίνουν νερό στ' όνομά τους. Άλλοι θέλουν να βάζουν-βγάζουν κάρτες ή καλώδια και να ψάχνουν σε φακέλους για να περνάνε φωτογραφίες απ' το κινητό στο PC. Μαγκιά τους, έτσι συνήθισαν, αυτό τους βολεύει. Εγώ όμως προτιμώ να μην κάνω απολύτως τίποτα και οι φωτογραφίες να περαστούν αυτόματα στον υπολογιστή, μέσω δικτύου. Απλά θ' ανοίξω τη σχετική εφαρμογή και θα είναι ήδη εκεί - χωρίς να κουνήσω ούτε το δαχτυλάκι μου. Αυτό είναι πρακτικότητα για μένα, όχι το να δουλεύω εγώ και να κάνω τη δουλειά του υπολογιστή! 1
fwtonio Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δεν υπάρχει σωτηρία Όσοι έχουμε mac είμαστε ψώνια. Όσοι έχουμε ακριβά windows laptop είμαστε ψώνια Όσοι έχουμε linux πάλι ψώνια είμαστε γιατί το παίζουμε hackers (δεν υπάρχει άλλη λογική για να έχεις linux) Όσοι έχουμε μηχάνημα με αξία < 400 είμαστε οι καλύτεροι και οι εξυπνότεροι γιατί δεν σπαταλάμε λεφτά για να είμαστε ψώνια και κάνουμε παπάδες με αυτά τα μηχανήματα. Πάρτε laptop με XP για να φεύγει η εκτύπωση πιο γρήγορα Υπάρχει! Να σκάσεις 2.100 ευρώ για έναν φορητό, που θα στέλνει την εκτύπωση σε 0,12 δεύτερα και έτσι θα ζήσεις την ανυπέρβλητη εμπειρία χρήσης. Μετά θα ανοίξεις, ακαριαία, ένα excel με 50.000 γραμμές σε μία 13,3 ιντσών οθόνη και θα δουλέψεις... παραγωγικά... χωρίς αριθμητικό πληκτρολόγιο... Φίλε μου, να χαρείς... λυπήσου μας... Παιδιά, "εξαιρετικό εργαλείο" με 13,3 οθόνη, απλά δεν γίνεται (εκτός και αν ανήκετε στις 3 εξαιρέσεις) Ακόμα και εσείς που θέλετε Mac με το στανιό, συνδέστε τον σε μία 27+ οθόνη και θα με θυμηθείτε. @Haldol Το σύννεφο το χρησιμοποιείς επικουρικά. ΔΕΝ είναι αυτοσκοπός (εκτός και χρειάζεσαι office για παράλληλη επεξεργασία) Υπάρχουν δωρεάν προγράμματα που κάνουν αυτόματα συγχρονισμό όπου και όποτε θέλεις ακόμα και χωρίς καλώδια μέσω wifi. Προσωπικά χρησιμοποιώ αυτό. http://www.2brightsparks.com/syncback/compare.html στην δωρεάν έκδοση για τα 410 GB. Μιλάμε για 54.000 αρχεία σε 730 φακέλους και τα συγχρονίζω σε 2 σκληρούς και μακάρι να χωρούσαν σε στικάκι. Το ίδιο μπορείς να κάνεις μέσω wifi σε εξωτερικό σκληρό, ακόμα και στο κινητό σου, αυτόματα και δωρεάν. Ναι να δεχτώ ότι το Cloud σε βόλεψε, αλλά: 1. δεν είναι μονόδρομος (με την παραπάνω εξαίρεση) 2. δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των Mac 3. δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο ακριβών υπολογιστών. Και κάτι άλλο. Εμπιστεύεσαι τυφλά το σύννεφο;
Heatspreader Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Γιατί να το προτιμήσεις ξανά ομως ξέρω κι εχει να κανει με τις εμπειριες σου. Γιατί πχ εγώ πάλι mac θα θελα να παρω αν μπορώ οικονομικά . Το χω απ το 2010, δεν έχει βγάλει ούτε μισό πρόβλημα, το OS του σε σχέση με την Windows εμπειρία μου απλά υπάρχει χωρίς προβλήματα κτλ. Ειχα δώσει 1100 ευρώ και 6 χρόνια μετά (+150 για SSD και RAM) δουλεύει απροβληματιστα. Και τα VM μου χωρις κολλήματα έχω και τα όλα μου. Ένα φθηνότερο HP μου χει βγάλει ως τώρα πρόβλημα με τα usb, τρωει κατι σκαλωματα με ghost menus που μενουν στην οθόνη, τα 7αρια είναι όλο κυκλακια και not responding κτλ. Τώρα πες το αυτό σε κάποιον που πήρε Macbook με τις οθονες που ξεφλουδιζαν, ή με προβληματική κάρτα δικτύου κοκ που έτυχε να χει ενα laptopακι με τα μισά λεφτά και 0 προβλήματα. Ναι κατάλαβα τι λες. Windows Laptop με Macintosh Laptop πράγματι δεν έχουν σχέση. Πρέπει να το ψάξεις πολύ με Windows Laptop και πάλι η ποιότητα δεν νομίζω ότι θα είναι αντίστοιχη. Εγώ από την άλλη πέρυσι το πούλησα το iMac 27" (Mid 2011) i5 2500 - 1TB HDD. Το πούλησα επειδή δεν το χρησιμοποιούσα πλέον από τη στιγμή που έφερα στο σπίτι το PC. Δεν θέλω να σου κρύψω ότι εκτός των όμορφων στιγμών που είχα καθώς έχει πολύ ωραίες πινελιές σαν λειτουργικό, πως το μηχάνημα ήταν πάντα πολύ αργό. Είχαν αρχίσει να μου μπαίνουν υποψίες ότι είναι χαλασμένο κάτι. Πριν λίγο καιρό έκατσα σε ένα iMac 5K με i7 και Fusion Drive και τα πράγματα ήταν όπως τα άφησα. Ήταν δυστυχώς αργό. Για την οθόνη αν κάνω σχόλιο θα είναι ιεροσυλία. Θα πω με μια λέξη τέλεια και τίποτα άλλο. Γενικά το OSX έχει μια "ελαστικότητα" σε ότι κάνεις, δεν έχει τη σπιρτάδα που έχουν τα Windows. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Τα PC έχουν κακή φήμη και πολλές φορές δεν λειτουργούν καλά επειδή ουσιαστικά δεν τα φτιάχνει κάποια εταιρία. Ότι PC έχω στήσει και ως παράδειγμα το δικό μου PC, ποτέ δεν είχε θέματα με το λειτουργικό. Ακόμα και μερικοί PC users που κράζουν τα Windows 10, εγώ τα βλέπω εξαιρετικά. Σταθερά, γρήγορα και πολύ όμορφα. Ως PC έχει κάποιος στο μυαλό του ένα κακοστημένο κουτί με καλώδια παντού, άναρχα σεταρισμένο από Drivers και προγράμματα με ένα σωρό antivirus. Όποιος από την άλλη δεν γνωρίζει, πηγαίνει και παίρνει ένα Macintosh, αγοράζει και μια κονσόλα και τελειώνει η υπόθεση. Υ.Γ.: Το έχουν ξεφτιλίσει με τις τιμές και αυτοί. Λίγο έλεος. Εντάξει και αυτό με το minimal πράγματι όμορφο, δεν χρειάζονται ένα σωρό θήρες, αλλά είπαμε, έχε μια USB κλασσική θύρα. Δεν γίνεται να αποκόβεσαι τελείως από τον έξω κόσμο. 1
Haldol Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Και κάτι άλλο. Εμπιστεύεσαι τυφλά το σύννεφο; Τα προγράμματα που γράφεις, αν και δεν αμφιβάλλω ότι λειτουργούν εξίσου καλά, με βάζουν στο τρυπάκι της διαχείρισης του εξοπλισμού, πέραν του ότι έχουν μεγαλύτερο κόστος. Γιατί να αγοράσω δύο σκληρούς δίσκους συν μία άδεια λογισμικού (100+ ευρώ συνολικά) για να κάνω τα ίδια πράγματα που κάνω με 1€ το μήνα; Λες "δωρεάν", αλλά εγώ βλέπω αγορές εξοπλισμού (και λογισμικού - καθώς η 'free' έκδοση δεν έχει καν υποστήριξη). Οπότε καταλήγουμε στο παραπάνω που έγραψα: πρέπει να κάνω πιο πολλά, πρέπει να πληρώσω πιο πολλά, για να κάνω στην καλύτερη... τα ίδια με το cloud. Για ποιο λόγο λοιπόν; 'Τυφλά' όπως λες δεν εμπιστεύομαι ούτε τον κώλο μου, αλλά από ποια άποψη ρωτάς; Αν θα υπάρχει η υπηρεσία αύριο; Αν θα χάσω δεδομένα; Αν θα αποκτήσει πρόσβαση κάποιος τρίτος;
Papakaliati Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Υπάρχει! Να σκάσεις 2.100 ευρώ για έναν φορητό, που θα στέλνει την εκτύπωση σε 0,12 δεύτερα και έτσι θα ζήσεις την ανυπέρβλητη εμπειρία χρήσης. Μετά θα ανοίξεις, ακαριαία, ένα excel με 50.000 γραμμές σε μία 13,3 ιντσών οθόνη και θα δουλέψεις... παραγωγικά... χωρίς αριθμητικό πληκτρολόγιο... Φίλε μου, να χαρείς... λυπήσου μας... Παιδιά, "εξαιρετικό εργαλείο" με 13,3 οθόνη, απλά δεν γίνεται (εκτός και αν ανήκετε στις 3 εξαιρέσεις) Ακόμα και εσείς που θέλετε Mac με το στανιό, συνδέστε τον σε μία 27+ οθόνη και θα με θυμηθείτε. Tο συνδεω με την 34αρα μου στο σπιτι, και με τις 2 27αρες μου στην δουλεια. Γιατι υποθετεις οτι δεν εχουμε εξωτερικες οθονες; Το λαπτοπ μου ειναι και το desktop μου. 1
gnsX Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Ναι κατάλαβα τι λες. Windows Laptop με Macintosh Laptop πράγματι δεν έχουν σχέση. Πρέπει να το ψάξεις πολύ με Windows Laptop και πάλι η ποιότητα δεν νομίζω ότι θα είναι αντίστοιχη. Εγώ από την άλλη πέρυσι το πούλησα το iMac 27" (Mid 2011) i5 2500 - 1TB HDD. Το πούλησα επειδή δεν το χρησιμοποιούσα πλέον από τη στιγμή που έφερα στο σπίτι το PC. Δεν θέλω να σου κρύψω ότι εκτός των όμορφων στιγμών που είχα καθώς έχει πολύ ωραίες πινελιές σαν λειτουργικό, πως το μηχάνημα ήταν πάντα πολύ αργό. Είχαν αρχίσει να μου μπαίνουν υποψίες ότι είναι χαλασμένο κάτι. Πριν λίγο καιρό έκατσα σε ένα iMac 5K με i7 και Fusion Drive και τα πράγματα ήταν όπως τα άφησα. Ήταν δυστυχώς αργό. Για την οθόνη αν κάνω σχόλιο θα είναι ιεροσυλία. Θα πω με μια λέξη τέλεια και τίποτα άλλο. Γενικά το OSX έχει μια "ελαστικότητα" σε ότι κάνεις, δεν έχει τη σπιρτάδα που έχουν τα Windows. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Τα PC έχουν κακή φήμη και πολλές φορές δεν λειτουργούν καλά επειδή ουσιαστικά δεν τα φτιάχνει κάποια εταιρία. Ότι PC έχω στήσει και ως παράδειγμα το δικό μου PC, ποτέ δεν είχε θέματα με το λειτουργικό. Ακόμα και μερικοί PC users που κράζουν τα Windows 10, εγώ τα βλέπω εξαιρετικά. Σταθερά, γρήγορα και πολύ όμορφα. Ως PC έχει κάποιος στο μυαλό του ένα κακοστημένο κουτί με καλώδια παντού, άναρχα σεταρισμένο από Drivers και προγράμματα με ένα σωρό antivirus. Όποιος από την άλλη δεν γνωρίζει, πηγαίνει και παίρνει ένα Macintosh, αγοράζει και μια κονσόλα και τελειώνει η υπόθεση. Υ.Γ.: Το έχουν ξεφτιλίσει με τις τιμές και αυτοί. Λίγο έλεος. Εντάξει και αυτό με το minimal πράγματι όμορφο, δεν χρειάζονται ένα σωρό θήρες, αλλά είπαμε, έχε μια USB κλασσική θύρα. Δεν γίνεται να αποκόβεσαι τελείως από τον έξω κόσμο. Δεν θα δεις επιδόσεις PC σε Mac, είναι γεγονός αυτό. Ακόμα και τον Mac Pro να πάρεις, αν στήσεις PC με τα ίδια λεφτά θα χεις ένα PC 2 παίζει και 3 φορές πιο γρήγορο, Η "ελαστικότητα" του OSX είναι κάτι που σχολιάζουν όλοι, τα Windows φαίνονται και μάλλον είναι πιο snappy. Καλά για το ΥΓ δεν το συζητάω, touchbars και μαλακίες και μόνο USB-C, εγώ διαφωνώ. Με κρατάει το OSX, γιατί αλλιώς κι ένα Χ1 Carbon δεν θα με χάλαγε Τι σκληρό είχες; 5400 rpm?
tsofras Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Υπάρχει! Να σκάσεις 2.100 ευρώ για έναν φορητό, που θα στέλνει την εκτύπωση σε 0,12 δεύτερα και έτσι θα ζήσεις την ανυπέρβλητη εμπειρία χρήσης. Μετά θα ανοίξεις, ακαριαία, ένα excel με 50.000 γραμμές σε μία 13,3 ιντσών οθόνη και θα δουλέψεις... παραγωγικά... χωρίς αριθμητικό πληκτρολόγιο... Φίλε μου, να χαρείς... λυπήσου μας... Παιδιά, "εξαιρετικό εργαλείο" με 13,3 οθόνη, απλά δεν γίνεται (εκτός και αν ανήκετε στις 3 εξαιρέσεις) Ακόμα και εσείς που θέλετε Mac με το στανιό, συνδέστε τον σε μία 27+ οθόνη και θα με θυμηθείτε. Edited Αφού ηρέμησα κατάλαβα ότι δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθώ μαζί σου , να είναι καλά το ignore Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2016 από tsofras
KnightRider Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Edited**** Πάντα από ότι βλέπω θα υποστηρίζουν την Apple ακόμη και αν ένα macbook δεν έχει πληκτρολόγιο θα πούνε για δικαιολογία ότι όλα τα κάνεις ασύρματα πλέον. Πραγματικά είναι παράλογο το να θέλουν μερικοί να υποχρεώνονται να έχουν το Internet για να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους + το να δίνεις λεφτά το μήνα για κάποια GB !!
fwtonio Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Παιδιά δεν είναι ανάγκη να χαλάσουμε τις καρδιές μας. Είπα κάτι, το υποστήριξα με εμπειρίες δικές μου και από το περιβάλλον μου. Παραδόξως όμως, μόνο ο kolofotias μίλησε για αποκλειστικότητα προγράμματος σε επαγγελματικό χώρο. Όποιος κατάλαβε - κατάλαβε. Καλή καρδιά! @HaldolΜάλλον διαφέρουμε στην νοοτροπία.Προτιμώ το φυσικό μέσον και αποφεύγω εξάρτηση από το διαδίκτυο. @gnsXΜόλις έξυσα το κουτί και κράτησα ρινίσματα. Αύριο το πρωί θα τα πάω σε φασματογράφο, για να μάθω και από τι υλικά είναι φτιαγμένο.
Heatspreader Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δεν θα δεις επιδόσεις PC σε Mac, είναι γεγονός αυτό. Ακόμα και τον Mac Pro να πάρεις, αν στήσεις PC με τα ίδια λεφτά θα χεις ένα PC 2 παίζει και 3 φορές πιο γρήγορο, Η "ελαστικότητα" του OSX είναι κάτι που σχολιάζουν όλοι, τα Windows φαίνονται και μάλλον είναι πιο snappy. Καλά για το ΥΓ δεν το συζητάω, touchbars και μαλακίες και μόνο USB-C, εγώ διαφωνώ. Με κρατάει το OSX, γιατί αλλιώς κι ένα Χ1 Carbon δεν θα με χάλαγε Τι σκληρό είχες; 5400 rpm? Όχι 5400, είπαμε! 7200 είχα. Αυτό για τις επιδόσεις δεν το πάω στα λεφτά τόσο. Ακόμα και ίδιο Hardware να είναι τα Windows φαίνονται πιο γρήγορα. Θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο μιας και το Hardware στο Macintosh είναι κατά κάποιον τρόπο συγκεκριμένο. Να σου πω και κάτι άλλο; Ήταν φρικτό που είχα ένα παράθυρο με φακέλους και αρχεία και όταν το έκανα πιο μικρό τα εικονίδια δεν στοιχίζονταν στο μέγεθος που έδινα, κρύβονταν από πίσω. Μπορούσε να με τρελάνει αυτό. Πληρώνει ρε σεις ο άλλος, φτιάξε αυτή τη μαλακία!
gnsX Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 @gnsX Μόλις έξυσα το κουτί και κράτησα ρινίσματα. Αύριο το πρωί θα τα πάω σε φασματογράφο, για να μάθω και από τι υλικά είναι φτιαγμένο. Γιατί δε μας λες βρε; Ντρέπεσαι ή φοβάσαι μην εκτεθείς;Εγώ θα ξαναρωτησω: Μπορείς να δώσεις αναλυτικά τα specs του υπολογιστή σου, να μας πεις και επιτέλους ποια είναι αυτή η φοβερή 27" οθόνη που έχεις καθώς και τι software χρησιμοποιείς επαγγελματικά αλλά και τι για χόμπι; Γιατί μέχρι τώρα μόνο ο kolofotias έχει δικαιολογησει την αγορά του Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσες να κάνεις τις ίδιες δουλειές με φθηνότερο μηχάνημα και πεταξες χρήματα για το εφέ και τη μόστρα. Αν δε θες να πεις δε θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας Όχι 5400, είπαμε! 7200 είχα. Αυτό για τις επιδόσεις δεν το πάω στα λεφτά τόσο. Ακόμα και ίδιο Hardware να είναι τα Windows φαίνονται πιο γρήγορα. Θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο μιας και το Hardware στο Macintosh είναι κατά κάποιον τρόπο συγκεκριμένο. Να σου πω και κάτι άλλο; Ήταν φρικτό που είχα ένα παράθυρο με φακέλους και αρχεία και όταν το έκανα πιο μικρό τα εικονίδια δεν στοιχίζονταν στο μέγεθος που έδινα, κρύβονταν από πίσω. Μπορούσε να με τρελάνει αυτό. Πληρώνει ρε σεις ο άλλος, φτιάξε αυτή τη μαλακία! Τα Windows είναι πιο γρήγορα, αν ήταν και πιο bug free καλά θα ταν. Αλλά δύσκολο οταν ένα OS φτιάχνεται για να δουλέψει σε κάθε πιθανό συνδυασμό hardware να το πετύχει. Μια που λες για τους φακέλους, τους πρώτους μήνες ορίστε τι έμαθα για το OSX με σκληρό τρόπο. Αν έχεις φάκελο με όνομα πχ Folder1 που εχει 100 φωτογραφίες, κι έναν φάκελο ίδιου ονόματος Folder1 με 50 διαφορετικές φωτογραφίες και κάνεις copy/paste και επιλέξεις πχ τον 50αρι να αντικαταστησει τον 100αρι, θα μείνεις με 50 φωτογραφίες. Κάνει αυτό που λέει δλδ replace. Άστα
strawman Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Μια που λες για τους φακέλους, τους πρώτους μήνες ορίστε τι έμαθα για το OSX με σκληρό τρόπο. Αν έχεις φάκελο με όνομα πχ Folder1 που εχει 100 φωτογραφίες, κι έναν φάκελο ίδιου ονόματος Folder1 με 50 διαφορετικές φωτογραφίες και κάνεις copy/paste και επιλέξεις πχ τον 50αρι να αντικαταστησει τον 100αρι, θα μείνεις με 50 φωτογραφίες. Κάνει αυτό που λέει δλδ replace. Άστα Δεν σου βγαινει επιλογη κατα τη μεταφορα να κανεις απλα συγχωνευση? Δεν ασχολειται με το περιεχομενο του φακελου αλλα μονο με το φακελο? Da fuck! Δεν παιζει, θα υπαρχει καπου η επιλογη
gnsX Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δεν σου βγαινει επιλογη κατα τη μεταφορα να κανεις απλα συγχωνευση? Δεν ασχολειται με το περιεχομενο του φακελου αλλα μονο με το φακελο? Da fuck! Δεν παιζει, θα υπαρχει καπου η επιλογηΗμαν νιουφης, οπότε ΟΚ την ειχα πατήσει.Αν πατήσεις στο Google να ψάξεις για εικόνες "osx replace folder" θα δεις να χει σε κάποια και την επιλογή merge ενώ σε κάποια άλλα όχι. Δεν έχω το Mac για να σου πω με σιγουριά πότε βγάζει το ένα και πότε το άλλο ή αν έχει αλλάξει κάτι.
Haldol Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Πραγματικά είναι παράλογο το να θέλουν μερικοί να υποχρεώνονται να έχουν το Internet για να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους + το να δίνεις λεφτά το μήνα για κάποια GB !! Μπες στη σελίδα του Dropbox. Διάβασε πως λειτουργεί (τα εξηγεί πολύ ωραία). Ξανα-έλα να διορθώσεις το post σου. Τα λεφτά επίσης δε τα γλυτώνεις, δηλαδή αν διάλεγα τοπική λύση με NAS και 2x δίσκους, θα ήταν τσάμπα; Πως; Θα τα 'κλεβα όταν δε κοιτάει ο security; Hint: Τα δεδομένα συνεχίζουν να υπάρχουν πάνω στα φυσικά μηχανήματά σου και φυσικά μπορείς να αποθηκεύσεις ό,τι θέλεις ακόμα και αν δεν έχεις internet. Hint 2: Οι cloud υπηρεσίες, είναι φτηνότερες από την τοπική αποθήκευση, όταν προσπαθείς να πετύχεις τα ίδια πράγματα (syncing + ασφάλεια). Μπορεί και ΠΟΛΥ φτηνότερες. Το ανέλυσα σε προηγούμενο post, κάνε τον κόπο να το διαβάσεις. @Haldol Μάλλον διαφέρουμε στην νοοτροπία. Προτιμώ το φυσικό μέσον και αποφεύγω εξάρτηση από το διαδίκτυο. Όπως γράφω και στον από πάνω, δεν υπάρχει κάποια 'εξάρτηση', αφού τα δεδομένα παραμένουν σε "φυσικό μέσο" όπως λες (στα μηχανήματά σου) και η αποθήκευση στο cloud λειτουργεί επικουρικά. Δεν βρίσκονται μόνο στο cloud τα δεδομένα σου. Καταλαβαίνω όμως ότι αφού δεν έχεις συνηθίσει έτσι, θα σε ξενίζει και δε το θέλεις. Παραμένει όμως πολύ πιο εύχρηστο και πρακτικό (και ασφαλές) από φλασάκια, εξωτερικούς σκληρούς ή άλλες τέτοιες μεθόδους, για μένα αξίζει να του δώσεις μία ευκαιρία. Η δοκιμή είναι δωρεάν άλλωστε! Δε μου είπες όμως από ποια άποψη φοβάσαι την αξιοπιστία, που με ρώτησες στο προηγούμενο post.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα