Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το journaled ρε παιδιά δεν είναι filesystem όπως το NTFS.

Το HFS+ είναι το αντίστοιχο.

Υπάρχει το HFS+ Journaled και λέγεται γιατί διατηρεί αρχείο (journal) που χρειάζεται σε περίπτωση αστοχίας.

ΥΓ: Δεν χρειάζεται καν app για να γράψεις σε NTFS

Δημοσ.

Το journaled ρε παιδιά δεν είναι filesystem όπως το NTFS.

Το HFS+ είναι το αντίστοιχο.

Υπάρχει το HFS+ Journaled και λέγεται γιατί διατηρεί αρχείο (journal) που χρειάζεται σε περίπτωση αστοχίας.

ΥΓ: Δεν χρειάζεται καν app για να γράψεις σε NTFS

Υπάρχει native υποστήριξη ? Αν ναί απο πότε?

Δημοσ.

Συγνώμη βρε παιδιά, αλλά από τα σχόλια που διάβασα θεωρώ ότι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, η δουλειά σας γίνεται άριστα και με έναν φορητό των 300-400 ευρώ. Από αυτά που ξέρω, τούμπανο χρειάζεσαι για, παιχνίδια, επεξεργασία βίντεο και για rendering. Για τα υπόλοιπα είναι σαν να αγοράζεις Φεράρι, για τα ψώνια στο Lidl.

Εξαιρέσεις:
1. Golden Boys που αγοράζουν πανάκριβα προϊόντα, από άφτερ σέιβ έως αυτοκίνητο, διότι η επίδειξη είναι μέρος της δουλειά τους.
2. Αυτός που χρησιμοποιεί προγράμματα που υπάρχουν αποκλειστικά σε μία πλατφόρμα, όπως ένας συμφορουμίτης.
3. Όταν η φορητότητα είναι μονόδρομος. Πχ δουλειά σε ορυχείο, στην ζούγκλα του Βόρνεο, στην κορυφή του Κ2 κτλ.

Επίσης να τονίσω ότι είμαι κατά των πανάκριβων τεχνολογικών προϊόντων. Καλή και η B&O αλλά μόνο για παχυλά πορτοφόλια των εξαιρέσεων.

Διάβασα για Cloud, πράγμα που μπορεί να έχεις και με ένα τάμπλετ των 200 ευρώ. Τα 50 GB που διάβασα είναι αστείο νούμερο, όταν το προσωπικό αρχείο εικόνας - βίντεο που έχω είναι 410 GB και χρειάζομαι άμεση πρόσβαση σε αυτό.

Διάβασα για καταπληκτική επιφάνεια touch, την στιγμή που με ένα ποντίκι των 10 ευρώ, "παράγεις" 2-3 φορές γρηγορότερα. Και φυσικά το απόλυτο εργαλείο είναι ποντίκι με πλήκτρα, για άμεσα αποτελέσματα. 

Και το κυριότερο... τι είδους επαγγελματίες είστε, όταν η εργασία σας περιορίζεται από μία "κλειδαρότρυπα" των 13,3 ιντσών;

Προσωπικά αυτήν την στιγμή γράφω σε 27'' και ορισμένες φορές, μου έρχεται να πάρω το μέτρο, διότι το μάτι συνήθισε και νομίζω ότι μου έχουν κλέψει σε διαστάσεις.
Ανοίγω 2-3 παράθυρα, για μεταφορά δεδομένων, για συγκρίσεις, για "πηγές" την ώρα του γράφω, excel για τις πράξεις και μεταφορά αποτελεσμάτων σε word.
Για επεξεργασία ήχου και εικόνας, χρησιμοποιώ 2-3 προγράμματα διότι καθένα έχει ένα καλό χαρακτηριστικό που δεν το βρίσκεις αλλού. Οπότε, είναι όλα ανοιχτά και μεταφέρω εν ριπή οφθαλμού, τα αρχεία από το ένα στο άλλο.
Μου είναι αδιανόητο να δουλέψω σε μικρότερη διάσταση. Στον ίδιο χρόνο θα κάνω τα μισά (μεγιστοποίηση το ένα παράθυρο - διάβασμα - ελαχιστοποίηση - γράψιμο στο άλλο) και θεωρώ εαυτόν "ενθουσιώδη ερασιτέχνη"...

Ακόμα και αν χρειαζόμουν την φορητότητα, στο σπίτι και στο γραφείο θα συνέδεα τον φορητό σε 27-άρα. ΔΕΝ υπάρχει επιστροφή.

Καλός είναι ο ενθουσιασμός, αλλά ρίξτε και μία ματιά γύρω σας, μήπως και κάνετε την ζωή σας πιο εύκολη και πιο παραγωγική.
Φιλικά!

Δημοσ.

Προσωπικά αυτήν την στιγμή γράφω σε 27'' και ορισμένες φορές, μου έρχεται να πάρω το μέτρο, διότι το μάτι συνήθισε και νομίζω ότι μου έχουν κλέψει σε διαστάσεις.

Ανοίγω 2-3 παράθυρα, για μεταφορά δεδομένων, για συγκρίσεις, για "πηγές" την ώρα του γράφω, excel για τις πράξεις και μεταφορά αποτελεσμάτων σε word.

Μιλάμε για επαγγελματική φορητότητα σε εργασιακούς χώρους που δεν παρέχεται το σύστημα σου για διάφορους λόγους.

Δεν τίθεται θέμα ότι με καμιά 30αρια ιντσες όλα γίνονται πιο έυκολα.

Η συγκεκριμένη δουλειά γίνεται πολύ ωραία με gestures στο trackpad και side to side παραθυρα σε πολλαπλά desktop.

Ακούγεται άστα να πάνε αλλά αν χρησιμοποιήσεις 5 λεπτά το trackpad θα δεις τα παράθυρα σου να πετάνε και να μπαίνουν όπως τα θες σε δευτερόλεπτα. Τα gestures κάνουνα τα πάντα. 

Προσωπικά κατάλαβα όταν αγόρασα το macbook γιατί έβλεπα σταθερούς υπολογιστές της Μηλιάς με trackpad δίπλα και έλεγα "τι ποζέρια έιναι τούτοι οι γραφίσται..."

Πρέπει να το δοκιμάσεις και μπορεί να μην ξαναχρησιμοποίσεις ποντίκι τουλάχιστον σε φορητό. 

• Like 1
Δημοσ.

Τα 50 GB που διάβασα είναι αστείο νούμερο, όταν το προσωπικό αρχείο εικόνας - βίντεο που έχω είναι 410 GB και χρειάζομαι άμεση πρόσβαση σε αυτό.

...

Καλός είναι ο ενθουσιασμός, αλλά ρίξτε και μία ματιά γύρω σας, μήπως και κάνετε την ζωή σας πιο εύκολη και πιο παραγωγική.

Φιλικά!

Βλέπεις σε τι λάθος πέφτεις ; Είναι αστείο νούμερο για σένα που έχεις 410GB δεδομένων μόνο σαν προσωπικό αρχείο εικόνας-video. Αλλά "ρίξε μια ματιά και γύρω" που γράφεις κι εσύ! Το ότι το 'πακέτο' των 50GB είναι το δημοφιλέστερο (και ο πιο πολύς κόσμος καλύπτεται με 1€ / μήνα), κάτι λέει. Μην ανάγουμε τις ειδικές απαιτήσεις που έχουμε εμείς σε γενικές.

Έγραψα και σ' άλλο θέμα προχτές, ότι εγώ χρειάζομαι συχνά - πυκνά θύρα RS-232, αλλά το 99% του κόσμου έχει ξεχάσει με τι μοιάζει αυτό το πράγμα εδώ και 15 χρόνια. Θα πρέπει κι εγώ να χαρακτηρίσω 'αστείο' όποιο μηχάνημα δε μου την παρέχει, ενώ εκατομμύρια άλλοι χρήστες στον κόσμο κάνουν του δουλειά τους μ' αυτό καθημερινά και να τους λύνει τα χέρια;

• Like 1
Δημοσ.

Συγνώμη βρε παιδιά, αλλά από τα σχόλια που διάβασα θεωρώ ότι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, η δουλειά σας γίνεται άριστα και με έναν φορητό των 300-400 ευρώ. Από αυτά που ξέρω, τούμπανο χρειάζεσαι για, παιχνίδια, επεξεργασία βίντεο και για rendering. Για τα υπόλοιπα είναι σαν να αγοράζεις Φεράρι, για τα ψώνια στο Lidl.

......

Φιλικά!

Ο υπολογιστής δεν είναι μόνο για facebook και youtube ή παιχνίδια.

Υπάρχουν γραφίστες, προγραμματιστές , επιστήμονες , hackers, video editors, video animators και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

Είναι αστείο αν νομίζεις ότι κάνουν δουλειά με laptop των 300ε , ούτε excel με 50.000 γραμμές δεν ανοίγεις μην τα εκμιδενίζουμε όλα.

Όσο για την 13.3 οθόνη το θέμα της είναι η φορητότητα όταν δεν δουλεύεις απο γραφείο για να το έχεις καρφωμένο στην οθόνη και το έχουμε ξαναπεί δεν παίζει ρόλο μόνο το μέγεθος αλλά και η ανάλυση, καλώς η κακώς η retina μου χωράει περισσότερα στην 13.3 οθόνη απο την απλή 22αρα μου οθόνη.

Στο θέμα του trackpad με κάλυψε ο Kolofotias

Στο θέμα του cloud συμφωνών με Haldol , στην τελική αν έχεις 410G εικόνες πάρτες ένα backup σε ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο και ανέβαζε τις και στο google με μικρότερη ποιότητα που είναι free και είσαι κύριος.

• Like 1
Δημοσ.

Καταλαβαινετε οτι αυτοι που μιλουν για usb stick , ntfs κλπ ειναι οι ιδιοι που κραζανε το iphone οτι δεν μπορει να στειλει τζαμπε ringtones με bluetooth, ετσι ??

• Like 3
Δημοσ.

O φορητος των 300-400 ευρω εχει μαπα οθονη χαμηλης αναλυσης, πολυ πιθανον μικρη αυτονομια και κακης ποιοτητας μπαταρια, παιζει αν ειναι 2 φορες πιο παχυ και βαρυ απο τα πιο ακριβα κλπα κλπα. 

Καταλαβαινετε οτι αυτοι που μιλουν για usb stick , ntfs κλπ ειναι οι ιδιοι που κραζανε το iphone οτι δεν μπορει να στειλει τζαμπε ringtones με bluetooth, ετσι ??

Oχι δεν ειναι. Εγω δεν εκραξα ποτε το iPhone λογω του bluetooth αλλα η απουσια usb ειναι megafail. 

Αλλα νταξει μωρε, μην αφηνεις την πραγματικοτητα να σου χαλασει το επιχειρημα, πες τα δικα σου.

Δημοσ.

@kolofotias

Δεν θα διαφωνήσω, ότι υπάρχουν ειδικές περιστάσεις, όπως τόνισα παραπάνω, που απαιτούν φορητότητα σε επαγγελματικό χώρο.
Πόσοι όμως πραγματικά, δουλεύουν έτσι;
Από την άλλη υπάρχουν και δωρεάν προγράμματα για gestures στο ποντίκι, ανεβάζοντας κατακόρυφα την παραγωγικότητα.

@Haldol

Το "αστείο" έχει να κάνει με την διαχείριση του όγκου. Σε 10 χρόνια και 500GB ομοίως αστεία θα είναι.
Τα 50GB χωράνε άνετα σε ένα στικάκι των 15 ευρώ, που το έχεις στα κλειδιά σου... μπορείς να τα φορτώσεις στην SD στο κινητό.
Δεν χρειάζεσαι οπωσδήποτε cloud.

Για παράλληλη επεξεργασία word, excel και γενικότερα για office προγράμματα, ναι είναι μονόδρομος, αλλά τότε όμως δεν χρειάζεσαι φορητό των 1000+ ευρώ.

Προσωπικά χρησιμοποιώ περίπου 2 GB, στο σύννεφο, αλλά περισσότερο δοκιμαστικά και όχι ουσιαστικά.

@tsofras

ΜΗΝ γράφεις για τις εμπειρίες των άλλων. Γράψε για τις δικές σου.

Για να σου απαντήσω αλλά και από περιέργεια, ξέθαψα τον παλιό φορητό με τα WinXP.
Αρχείο 330 σελίδες Α4, με εικόνες, μαθηματικούς τύπους και φυσικά ...κείμενο, στο Word 2003 παρακαλώ, χωρίς το παραμικρό κόλλημα κατά την επεξεργασία. Το στέλνει για εκτύπωση σε 15 δεύτερα.
Μιλάμε για Acer 3004WLMi αγορασμένο το 2006(!)

Φίλος λογιστής, που δουλεύει κατά κόρον το excel, και κάτι άλλα κουφά, χρησιμοποιεί φορητό αγορασμένο πριν από 3-4 χρόνια, κοντά στα 500 ευρώ με 17'' οθόνη και στο γραφείο του, παραδειγματισμένος από εμένα, τον συνδέει σε μία 27-άρα οθόνη, με ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο.
Ο φορητός ταξιδεύει στους πελάτες, στο κουτί μίας μηχανής (εκείνο το μαύρο στο πίσω μέρος). Παρά τους κραδασμούς, το κρύο και την ζέστη, δουλεύει απρόσκοπτα.

Πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο, με τις φανταστικές απαιτήσεις μας...

Για την ανάλυση κάνεις λάθος.
Και το κινητό μου στην 5,7'' AMOLED, έχει ανάλυση σαν την ρετίνα σου.
Μόνο που για να διαβάσεις αυτά που χωράει, χρειάζεσαι μικροσκόπιο... στον Mac μεγεθυντικό, ενώ στην 27-άρα κάθομαι αναπαυτικά στην καρέκλα του γραφείου.
Ας είμαστε ρεαλιστές. Καλοδεχούμενη η ανάλυση, αλλά από ένα σημείο και πέρα δεν προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό, αν δεν έχεις μεγάλη επιφάνεια.

@strawman

Πράγματι υπάρχουν μοντέλα με μάπα οθόνη, αλλά δεν είναι ο γενικός κανόνας. Κάποιος που δεν χορταίνει την εμπειρία χρήσης ενός Mac, είμαι σίγουρος, ότι έχει άνετο τρόπο μετακίνησης και λίγο βάρος παραπάνω δεν έβλαψε κανέναν...

Όπως προείπα. Με εξαίρεση τον kolofotias, που αναφέρθηκε σε επαγγελματικό και άκρως εξειδικευμένο πρόγραμμα, οι υπόλοιποι ΔΕΝ χρειάζεται να ξοδέψετε 1000+ ευρώ.

Και αν το χρήμα ρέει άφθονο, τότε αγοράζω αυτόν:
http://www.skroutz.gr/s/8735997/MSI-GS72-Stealth-Pro-i7-6700HQ-16GB-1TB-256GB-GeForce-GTX-970M-UHD-W10.html
και άμα λάχει παίζω και ένα απαιτητικό παιχνίδι στο μποτιλιάρισμα και άσε το Tesla να ασχολείται με την κίνηση.

Δημοσ.

@kolofotias

Δεν θα διαφωνήσω, ότι υπάρχουν ειδικές περιστάσεις, όπως τόνισα παραπάνω, που απαιτούν φορητότητα σε επαγγελματικό χώρο.

Πόσοι όμως πραγματικά, δουλεύουν έτσι;

Από την άλλη υπάρχουν και δωρεάν προγράμματα για gestures στο ποντίκι, ανεβάζοντας κατακόρυφα την παραγωγικότητα.

@Haldol

Το "αστείο" έχει να κάνει με την διαχείριση του όγκου. Σε 10 χρόνια και 500GB ομοίως αστεία θα είναι.

Τα 50GB χωράνε άνετα σε ένα στικάκι των 15 ευρώ, που το έχεις στα κλειδιά σου... μπορείς να τα φορτώσεις στην SD στο κινητό.

Δεν χρειάζεσαι οπωσδήποτε cloud.

Για παράλληλη επεξεργασία word, excel και γενικότερα για office προγράμματα, ναι είναι μονόδρομος, αλλά τότε όμως δεν χρειάζεσαι φορητό των 1000+ ευρώ.

Προσωπικά χρησιμοποιώ περίπου 2 GB, στο σύννεφο, αλλά περισσότερο δοκιμαστικά και όχι ουσιαστικά.

@tsofras

ΜΗΝ γράφεις για τις εμπειρίες των άλλων. Γράψε για τις δικές σου.

Για να σου απαντήσω αλλά και από περιέργεια, ξέθαψα τον παλιό φορητό με τα WinXP.

Αρχείο 330 σελίδες Α4, με εικόνες, μαθηματικούς τύπους και φυσικά ...κείμενο, στο Word 2003 παρακαλώ, χωρίς το παραμικρό κόλλημα κατά την επεξεργασία. Το στέλνει για εκτύπωση σε 15 δεύτερα.

Μιλάμε για Acer 3004WLMi αγορασμένο το 2006(!)

Φίλος λογιστής, που δουλεύει κατά κόρον το excel, και κάτι άλλα κουφά, χρησιμοποιεί φορητό αγορασμένο πριν από 3-4 χρόνια, κοντά στα 500 ευρώ με 17'' οθόνη και στο γραφείο του, παραδειγματισμένος από εμένα, τον συνδέει σε μία 27-άρα οθόνη, με ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο.

Ο φορητός ταξιδεύει στους πελάτες, στο κουτί μίας μηχανής (εκείνο το μαύρο στο πίσω μέρος). Παρά τους κραδασμούς, το κρύο και την ζέστη, δουλεύει απρόσκοπτα.

Για την ανάλυση κάνεις λάθος.

Και το κινητό μου στην 5,7'' AMOLED, έχει ανάλυση σαν την ρετίνα σου.

Μόνο που για να διαβάσεις αυτά που χωράει, χρειάζεσαι μικροσκόπιο... στον Mac μεγεθυντικό, ενώ στην 27-άρα κάθομαι αναπαυτικά στην καρέκλα του γραφείου.

Ας είμαστε ρεαλιστές. Καλοδεχούμενη η ανάλυση, αλλά από ένα σημείο και πέρα δεν προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό, αν δεν έχεις μεγάλη επιφάνεια.

@strawman

Πράγματι υπάρχουν μοντέλα με μάπα οθόνη, αλλά δεν είναι ο γενικός κανόνας. Κάποιος που δεν χορταίνει την εμπειρία χρήσης ενός Mac, είμαι σίγουρος, ότι έχει άνετο τρόπο μετακίνησης και λίγο βάρος παραπάνω δεν έβλαψε κανέναν...

Όπως προείπα. Με εξαίρεση τον kolofotias, που αναφέρθηκε σε επαγγελματικό και άκρως εξειδικευμένο πρόγραμμα, οι υπόλοιποι ΔΕΝ χρειάζεται να ξοδέψετε 1000+ ευρώ.

Και αν το χρήμα ρέει άφθονο, τότε αγοράζω αυτόν:

http://www.skroutz.gr/s/8735997/MSI-GS72-Stealth-Pro-i7-6700HQ-16GB-1TB-256GB-GeForce-GTX-970M-UHD-W10.html

και άμα λάχει παίζω και ένα απαιτητικό παιχνίδι στο μποτιλιάρισμα και άσε το Tesla να ασχολείται με την κίνηση.

Εμένα δεν μου χεις δικαιολογησει ακόμη τις αγορές σου.

Πιστεύω οτι θα μπορουσες να κανεις τη δουλειά σου με ενα φθηνοτερο μονιτορ, φθηνοτερο ποντίκι και φθηνότερο πληκτρολόγιο. Ενώ είμαι σίγουρος ότι η cpu δεν δουλεύει καθημερινά στο 100% αρα θα μπορούσες να πάρεις μια φθηνότερη.

Παιχνίδια δεν παίζεις, αρα η μητρική ειναι οκ. Για κανα παιχνιδι αραια και που δεν αξίζει να δωσεις χρήματα.

Αν δε σηκωνεις VM κλπ, πιστεύω τα 4 gb ειναι αρκετά, αν έχεις παραπάνω πιστεύω ειναι πεταμενα λεφτά.

Αλήθεια τι κουτί έχεις; Γιατί έχει κάποια στο ebay με 5 ευρώ.

Δε δικαιολογεις ως τωρα την αγορα σου μα ξέρεις, πεταμένα λεφτά

• Like 2
Δημοσ.

Εμένα δεν μου χεις δικαιολογησει ακόμη τις αγορές σου.

Πιστεύω οτι θα μπορουσες να κανεις τη δουλειά σου με ενα φθηνοτερο μονιτορ, φθηνοτερο ποντίκι και φθηνότερο πληκτρολόγιο. Ενώ είμαι σίγουρος ότι η cpu δεν δουλεύει καθημερινά στο 100% αρα θα μπορούσες να πάρεις μια φθηνότερη.

Παιχνίδια δεν παίζεις, αρα η μητρική ειναι οκ. Για κανα παιχνιδι αραια και που δεν αξίζει να δωσεις χρήματα.

Αν δε σηκωνεις VM κλπ, πιστεύω τα 4 gb ειναι αρκετά, αν έχεις παραπάνω πιστεύω ειναι πεταμενα λεφτά.

Αλήθεια τι κουτί έχεις; Γιατί έχει κάποια στο ebay με 5 ευρώ.

Δε δικαιολογεις ως τωρα την αγορα σου μα ξέρεις, πεταμένα λεφτά

Σίγουρα. Πολύ εύστοχο το σχόλιο σου.

Και περισσότερο αυτό το σχόλιο βαραίνει τους χρήστες Macintosh καθώς συνήθως εκείνοι είναι που δεν παραδέχονται πως πήραν ένα Macintosh επειδή απλά μπορούσαν και γούσταραν. Λένε η δουλειά μου και κάτι τέτοια.

Φυσικά συμβαίνει και σε Windows χρήστες αυτό.

Δημοσ.

Καλή η προσπάθεια τρόλιγκ, αλλά έπεσες σε τρομερά πρακτικό άνθρωπο.

Υπόψιν παίζω ΚΑΙ παιχνίδια.

Αναβάθμιση έκανα πριν 2 χρόνια, διότι μου κάηκαν τροφοδοτικό και μητρική.
Επεξεργαστής των 100 ευρώ, AMD FX 6300
Μητρική των 70 ευρώ.
Μνήμη 8 GB, τα 2 τα έχω σε Ram Drive, για ασύλληπτες ταχύτητες.
VGA 7850 από 2ο χέρι

Πληκτρολόγιο έχω ένα ασύρματο με υπέρυθρες(!) σαν αυτά των φορητών, που με έχει βολέψει ΠΑΡΑ πολύ σε αίσθηση.
Το δεύτερο είναι TurboX των 17 ευρώ.

Ποντίκι Microsoft Sidewinder αγορασμένο το 2010, με 2 πλήκτρα πλήρως παραμετροποιήσημα και αλλάζουν αυτόματα λειτουργία, ανάλογα με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς.
Ροδέλα με λειτουργία "επιτάχυνσης" για γρήγορο σκρολάρισμα σε μεγάλου μήκους σελίδες.

Το κουτί αγοράστηκε 50 ευρώ το 2007 και πέρα από τις 4 θέσεις για δίσκους, έχει εξαερισμό με φίλτρο, αν και χρησιμοποιώ αθόρυβη υδρόψηξη για τις μοναχικές νύχτες.

Επίσης ΠΟΛΥ χρήσιμο και όχι μόνο στα παιχνίδια, είναι αυτό το μαραφέτι.
http://gaming.logitech.com/el-gr/product/g13-advanced-gameboard

Σε κείμενο με ελληνικά, όταν χρειάζεσαι κάποιους στάνταρ λατινικούς χαρακτήρες ή επαναλήψεις, γλυτώνεις άπειρο χρόνο και κόπο.
Πχ τεστ "m/s" τεστ "iv. " τεστ "3" τεστ "4"
Το κείμενο μέσα στα εισαγωγικά έγινε με το πάτημα ενός πλήκτρου χωρίς να αλλάξω γλώσσα στο πληκτρολόγιο. Η αλλαγή έγινε αυτόματα από το G13  B)  (λεπτομέρια: η λατινική αρίθμηση είναι Bold)

Όπως έγραψα και παραπάνω, η τεχνολογία είναι για να μας δίνει φθηνές και κυρίως πρακτικές λύσεις, για ΚΑΘΕ ανάγκη. Λίγο ψάξιμο και μερικές δοκιμές στην αρχή και μετά απολαμβάνεις τα οφέλη της.

Αν το ζητούμενο είναι η μόστρα και η τιμή, τότε πάω πάσο.

Δημοσ.

@fwtonio

Σε παρακαλώ πολύ όταν λές σε κάποιο να μην γράφει για τις εμπειρίες άλλων αλλα για τις δικές του να είσαι σίγουρος ότι ισχύει. Με ξέρεις και απο χθές και το λές αυτό?

Ασχολούμαι με τους υπολογιστές εδώ και 20 χρόνια (απο τα 13 ) και είμαι προγραμματιστής εδώ και 12 χρόνια.

Πάντα όταν μιλάω εκφράζω τις δικές μου εμπειρίες και είμαι χρήστης MacOS , Linux και Windows.

Το παράδειγμα σου με τις 330 σελίδες δεν έχει καμία σχέση με το δικό μου που αναφέρω excel με 50.000 γραμμές

Μην συγκρίνεις λειτουργικά και προγράμματα 10ετίας σε σχέση με τα σημερινά , μόνο το λειτουργικό και ο browser με τα πολλά tabs καταναλώνουν περισσότερη μνήμη απο ότι είχαν τα laptop με τα Windows XP που μου φέρνεις ώς παράδειγμα.

Στη δουλειά έχω i7 με 16G Ram και υπάρχουν CSV αρχεία που ζορίζεται να ανοίξει , δεν είναι όλα τα αρχεία με 300 σελίδες ή 500 γραμμές.

Για αυτό δεν ξέρω κάν που αναφέρεσαι

Δημοσ.

Καλή η προσπάθεια τρόλιγκ, αλλά έπεσες σε τρομερά πρακτικό άνθρωπο.

Υπόψιν παίζω ΚΑΙ παιχνίδια.

Αναβάθμιση έκανα πριν 2 χρόνια, διότι μου κάηκαν τροφοδοτικό και μητρική.

Επεξεργαστής των 100 ευρώ, AMD FX 6300

Μητρική των 70 ευρώ.

Μνήμη 8 GB, τα 2 τα έχω σε Ram Drive, για ασύλληπτες ταχύτητες.

VGA 7850 από 2ο χέρι

Πληκτρολόγιο έχω ένα ασύρματο με υπέρυθρες(!) σαν αυτά των φορητών, που με έχει βολέψει ΠΑΡΑ πολύ σε αίσθηση.

Το δεύτερο είναι TurboX των 17 ευρώ.

Ποντίκι Microsoft Sidewinder αγορασμένο το 2010, με 2 πλήκτρα πλήρως παραμετροποιήσημα και αλλάζουν αυτόματα λειτουργία, ανάλογα με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς.

Ροδέλα με λειτουργία "επιτάχυνσης" για γρήγορο σκρολάρισμα σε μεγάλου μήκους σελίδες.

Το κουτί αγοράστηκε 70 ευρώ το 2007 και πέρα από τις 4 θέσεις για δίσκους, έχει εξαερισμό με φίλτρο, αν και χρησιμοποιώ αθόρυβη υδρόψηξη για τις μοναχικές νύχτες.

Επίσης ΠΟΛΥ χρήσιμο και όχι μόνο στα παιχνίδια, είναι αυτό το μαραφέτι.

http://gaming.logitech.com/el-gr/product/g13-advanced-gameboard

Σε κείμενο με ελληνικά, όταν χρειάζεσαι κάποιους στάνταρ λατινικούς χαρακτήρες ή επαναλήψεις, γλυτώνεις άπειρο χρόνο και κόπο.

Πχ τεστ "m/s" τεστ "iv. " τεστ "3" τεστ "4"

Το κείμενο μέσα στα εισαγωγικά έγινε με το πάτημα ενός πλήκτρου χωρίς να αλλάξω γλώσσα στο πληκτρολόγιο. Η αλλαγή έγινε αυτόματα από το G13 B) (λεπτομέρια: η λατινική αρίθμηση είναι Bold)

Όπως έγραψα και παραπάνω, η τεχνολογία είναι για να μας δίνει φθηνές και κυρίως πρακτικές λύσεις, για ΚΑΘΕ ανάγκη. Λίγο ψάξιμο και μερικές δοκιμές στην αρχή και μετά απολαμβάνεις τα οφέλη της.

Οοοοχι ετσι φιλε, τι σημαίνει μητρική 70 ευρώ ή κουτί του 2007.

Ποια μητρική, ποιο κουτί;

Αναλυτικά specs και για τι δουλειές τον χρησιμοποιείς.

Να δούμε αν πεταξες λεφτά.

Γιατί μέχρι τώρα ζητάς απ ολους να δικαιολογησουν τις αγορες τους, να πουν τι δουλειά κάνουν στα pcια τους και για τις δικες σου δεν εχεις πει τπτ.

Περιμένω, είμαι σίγουρος οτι πεταξες λεφτά. :)

Σίγουρα. Πολύ εύστοχο το σχόλιο σου.

Και περισσότερο αυτό το σχόλιο βαραίνει τους χρήστες Macintosh καθώς συνήθως εκείνοι είναι που δεν παραδέχονται πως πήραν ένα Macintosh επειδή απλά μπορούσαν και γούσταραν. Λένε η δουλειά μου και κάτι τέτοια.

Φυσικά συμβαίνει και σε Windows χρήστες αυτό.

Κοίτα, για πρώτο Mac δεν ξέρω. Εννοώ πως κάνεις το βημα.

Γιατί να το προτιμήσεις ξανά ομως ξέρω κι εχει να κανει με τις εμπειριες σου.

Γιατί πχ εγώ πάλι mac θα θελα να παρω αν μπορώ οικονομικά .

Το χω απ το 2010, δεν έχει βγάλει ούτε μισό πρόβλημα, το OS του σε σχέση με την Windows εμπειρία μου απλά υπάρχει χωρίς προβλήματα κτλ.

Ειχα δώσει 1100 ευρώ και 6 χρόνια μετά (+150 για SSD και RAM) δουλεύει απροβληματιστα.

Και τα VM μου χωρις κολλήματα έχω και τα όλα μου.

Ένα φθηνότερο HP μου χει βγάλει ως τώρα πρόβλημα με τα usb, τρωει κατι σκαλωματα με ghost menus που μενουν στην οθόνη, τα 7αρια είναι όλο κυκλακια και not responding κτλ.

Τώρα πες το αυτό σε κάποιον που πήρε Macbook με τις οθονες που ξεφλουδιζαν, ή με προβληματική κάρτα δικτύου κοκ που έτυχε να χει ενα laptopακι με τα μισά λεφτά και 0 προβλήματα.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδη εσυ μπορει να την βγαζεις με ενα laptop των 400 ευρω και να εισαι ικανοποιημενος με τους συμβιβασμους που πρεπει να κανεις, δεν σημαινει οτι ολοι μας πρεπει να αποδεχομαστε τα, αντικειμενικα παντα μιλωντας, χαμηλα σου στανταρ.

Εφοσον λογω δουλειας, αλλα και προσωπικης επιλογης περναω αρκετες ωρες στον υπολογιστη, και ειναι η συσκευη που χρησιμοποιω περισσοτερο απο οποιαδηποτε αλλη, θεωρω λογικοτατο να δινει καθε 3-4 χρονια 2+ χιλιαρικα για ενα εξαιρετικο λαπτοπ, το οποιο οχι απλα θα με καλυψει για το προαναφερθεν διαστημα, αλλα δεν θα με βαλει καν σε σκεψεις να επιθυμησω καποιο αλλο. Δεν θεωρω το να δωσω 1κ παραπανω αποτι θα εδινα για ενα οκ λαπτοπ( των 1000 ευρω) καμια σημαντικη επενδυση σε βαθος 3 χρονων. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...