Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει καταντήσει κουραστικός αυτός ο πόλεμος με apple VS anything else.
Ο καθένας χαλάει τα λεφτά του όπου γουστάρει.

Εγὼ ὲχω σπίτι στο PC Windows 10 και ναί για εμένα είναι απο τα καλύτερα λειτουργικά της Microsft , μπορώ να πώ πλέον ότι μάλλον τα προτιμώ και απο το MacOS.

Ναι έχω macbook που μου το πήρε η γυναίκα μου, είναι αθόρυβο , η οθόνη τα σπάει , η μπαταρία αντέχει 12 ώρεςμ το touchpad είναι απίστευτο το πληκρολόγιο επίσης. Ναι άνετα το άλλαζα και έπαιρνα ένα Dell XPS ή ένα Lenovo Yoga Pro (όπως και είχα πριν το mac) για να έχω με τα ίδια λεφτά 3πλασιο SSD ( που να μπορώ να τον αλλάξω και όταν γουστάρω). High definition οθόνες έχουν και τα 3 , την διαφορά την ξέρετε?

Οι εφαρμογές στο macos δεν κάνουν Upscale , στα Windows στο eclipse δεν έβλεπα καν τα εικονίδια.

Θα πάρω το νέο macbook?

Όχι , δεν αξίζει αυτήν την τρελλή διαφορά και τώρα με τα νέα Windows που δεν έχω κανένα παράπονο δεν υπάρχει λόγος αν λυθεί το πρόβλημα που ανέφερα παραπάνω.

Τέλος στην δουλειά παίζω με linux , όταν μπορέσω να το βάλω στο laptop και να το καρφώνω στο hdmi χωρίς να αλλάζω την έξοδο με το χέρι και φτιάξουν τα προβλήματα με τις αναλύσεις στο software (upscale σε εικόνες αντί για το ανάποδο), θα πάρω ένα Dell XPS θα του βάλω linux

Αυτά

• Απαντ. 230
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα ρωτήσω κάτι πολύ απλό και εντελώς πρακτικό:

Τι είναι αυτό που μπορείς να κάνεις με ένα Mac και ΔΕΝ μπορείς να το κάνεις με ένα Laptop της μισής τιμής.

Δημοσ.

Εξαρχής φταίει η Apple που κάνει χαζομάρες με τις καταργήσεις και δεν δίνει συμβατότητες + που υπερκοστολογούν τα προϊόντα τους !!!

Όταν βγαίνει κάτι καινούργιο δεν πάει να πει ότι πρέπει να καταργήσουν κάποια πράγματα τα οποία χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι οι χρήστες υπολογιστών !!!

Δημοσ.

Τι είναι αυτό που μπορείς να κάνεις με ένα Mac και ΔΕΝ μπορείς να το κάνεις με ένα Laptop της μισής τιμής.

01001001001001001010001001001000 διαβάζουν και τα 2. Δεν υπάρχει διαφορά. Ότι θέλει ο καθένας παιδιά. 

Δημοσ.

Έχουμε κανέναν ψυχολόγο στην παρέα; Γιατί δεν βλέπω να βγάζουμε άκρη με την απλή λογική... Κι αν σας ενοχλεί η λέξη ψυχολόγος, άντε να το κάνουμε κοινωνιολόγος. :)

Ψυχολόγος παρόν. Άντε κοινωνιολόγος :) Βγαίνει άκρη μια χαρά αν παρατηρείς ψύχραιμα την διαδικασία και τον τρόπο σκέψης μας. Όπως σε όλα τα θέματα συμπεριφοράς, το να μπορείς να μπαίνεις στη θέση του άλλου είναι το κλειδί. Πώς βλέπει τον κόσμο ο άλλος. Ενσυναίσθηση.

Δημοσ.

Για έναν οικιακό χρήστη όμως; Τι μπορεί να μου προσφέρει την ασφάλεια, ταχύτητα και ευκολία του cloud - με μικρότερο κόστος;

Με ένα FreeNAS (raidz) έχεις άμεσα υψηλότερες ταχύτητες, ότι αποθηκευτικό χώρο χρειάζεσαι, backup, privacy, διαμοιρασμό σε όσες συσκευές χρειάζεσαι, smb, nfs, κλπ.

Οι υπηρεσίες αποθήκευσης στο σύννεφο (Dropbox, OneDrive, GDrive, ...) υστερούν καθολικά από άποψη κόστους / δυνατοτήτων.

Τέλος, το να έχεις ένα αντίγραφο των δεδομένων στο σύννεφο, ισοδυναμεί με το προαναφερθέν παράδειγμα του ενός (1) σκληρού δίσκου με το πανάρχαιο και άθλιο fragfest aka NTFS.

Δημοσ.

Το καταλαβαινεις οτι αυτο μπορεις να το πεις για τα παντα ετσι; Σπιτια, επιπλα, ελικοπτερα, μαχαιροπιρουνα και ουτω καθεξης ... 

• Like 2
Δημοσ.

Θα απαντήσω με ερώτηση αλλά εντελώς πρακτική:

Τι είναι αυτό που μπορείς να κάνεις με ένα XPS και ΔΕΝ μπορείς να το κάνεις με ένα Laptop της μισης τιμής.

• Like 1
Δημοσ.

01001001001001001010001001001000 διαβάζουν και τα 2. Δεν υπάρχει διαφορά. Ότι θέλει ο καθένας παιδιά. 

01010101010100101 διαβάζουν αλλά στα mac έχουν πολύ κλειστούς κώδικες τις οποίες πχ δεν υποστηρίζει οποιοδήποτε hardware + περιορισμοί εφαρμογών + δεν έχει πολλές free εφαρμογές όσο τα Windows

Δημοσ.

01010101010100101 διαβάζουν αλλά στα mac έχουν πολύ κλειστούς κώδικες τις οποίες πχ δεν υποστηρίζει οποιοδήποτε hardware + περιορισμοί εφαρμογών + δεν έχει πολλές free εφαρμογές όσο τα Windows

Αφού σε χαλάει γιατί το καπνίζεις; 

• Like 2
Δημοσ.

Αφού σε χαλάει γιατί το καπνίζεις; 

Mε χαλάει στο ότι δίνεις πολλά για Mac κι έχεις αυτά τα μειονεκτήματα που δεν θα έπρεπε να υπήρχαν !!

Δεν γίνεται σε άλλο λειτουργικό να έχεις την ελευθερία να κάνεις ότι θέλεις + backward compatibility + περισσότερες επιλογές σε οτιδήποτε και το κόστος να είναι λιγότερο σε σχέση με το mac !!

Δημοσ.

Ναι έχω macbook που μου το πήρε η γυναίκα μου, είναι αθόρυβο , η οθόνη τα σπάει , η μπαταρία αντέχει 12 ώρεςμ το touchpad είναι απίστευτο το πληκρολόγιο επίσης. Ναι άνετα το άλλαζα και έπαιρνα ένα Dell XPS ή ένα Lenovo Yoga Pro (όπως και είχα πριν το mac) για να έχω με τα ίδια λεφτά 3πλασιο SSD ( που να μπορώ να τον αλλάξω και όταν γουστάρω).

Οι εφαρμογές στο macos δεν κάνουν Upscale , στα Windows στο eclipse δεν έβλεπα καν τα εικονίδια.

Επειδή ψάχνομαι για νέο laptop. Ποιο XPS έχει 3πλασιο SSD με τα ίδια λεφτά όπως ένα MBP 2015;

Η μιλάμε για του 2016 με τσι τατσμπαζ;

Επίσης αν έχεις Retina Display άλλαξε τις ρυθμίσεις στο Display να σου παίζει κανονικά το Eclipse

• Like 1
Δημοσ.

Mε χαλάει στο ότι δίνεις πολλά για Mac κι έχεις αυτά τα μειονεκτήματα που δεν θα έπρεπε να υπήρχαν !!

Δεν γίνεται σε άλλο λειτουργικό να έχεις την ελευθερία να κάνεις ότι θέλεις + backward compatibility + περισσότερες επιλογές σε οτιδήποτε και το κόστος να είναι λιγότερο σε σχέση με το mac !!

Τα μειονεκτήματα που αναφέρεις εσύ δεν υπάρχουν, σταμάτα να κάνεις Copy Paste τα ίδια και τα ίδια. Άμα δεν γουστάρεις ή δεν μπορείς να πάρεις κάποια στιγμή Mac, καλώς, κανένα πρόβλημα. Σταμάτα όμως να κάνεις Copy Paste το ίδιο κείμενο με τις ανακρίβειες σου σε κάθε άρθρο που έχει να κάνει με την Apple. Έλεος δηλαδή, δεν κουράζεσαι;

• Like 1
Δημοσ.

Τα μειονεκτήματα που αναφέρεις εσύ δεν υπάρχουν, σταμάτα να κάνεις Copy Paste τα ίδια και τα ίδια. Άμα δεν γουστάρεις ή δεν μπορείς να πάρεις κάποια στιγμή Mac, καλώς, κανένα πρόβλημα. Σταμάτα όμως να κάνεις Copy Paste το ίδιο κείμενο με τις ανακρίβειες σου σε κάθε άρθρο που έχει να κάνει με την Apple. Έλεος δηλαδή, δεν κουράζεσαι;

Κι άλλοι εδώ όμως λένε περίπου ότι κι εγώ !!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...