Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Ψυχολόγος παρόν. Άντε κοινωνιολόγος :) Βγαίνει άκρη μια χαρά αν παρατηρείς ψύχραιμα την διαδικασία και τον τρόπο σκέψης μας. Όπως σε όλα τα θέματα συμπεριφοράς, το να μπορείς να μπαίνεις στη θέση του άλλου είναι το κλειδί. Πώς βλέπει τον κόσμο ο άλλος. Ενσυναίσθηση.

Με έχασες απο πελάτη με αυτό το "μας". Άρα θα σε λέω κοινωνιολόγο και όχι ψυχολόγο!  :ph34r:

• Like 2
  • Απαντ. 230
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

01010101010100101 διαβάζουν αλλά στα mac έχουν πολύ κλειστούς κώδικες τις οποίες πχ δεν υποστηρίζει οποιοδήποτε hardware + περιορισμοί εφαρμογών + δεν έχει πολλές free εφαρμογές όσο τα Windows

Αν μπεις στον κόπο και ασχοληθείς με το mac os θα δεις ότι οι ίδιες εφαρμογές για PC είναι αυτές που τρέχουν οι περισσότεροι σε mac.

Εγώ πχ τρέχω MS Office, Adobe Acrobat Pro, Filezilla, qbittorent, Skype, chrome.

Ένα πρόγραμμα είναι για την δουλειμά μου υπερμέγιστης σημασίας και είναι free μόνο σε mac os και δεν υπάρχει καθόλου για windows. 

Έχω πλερώσει να πούμε μόνο το Office και το Adobe (γλίτωσα το antivirus). Μην ακούσω windows σπασμένα γιατί μια χαρά σπασμένα υπάρχουν και σε mac. Δοκιμασένο...αλλά νόμιμος πλέον με τη βοήθεια του πανεπιστημίου μου. 

Δεν υπάρχουν περιορισμοί εφαρμογών. Period.....Όλα γίνονται σε mac. Με εμένα κάποια γίνονται μόνο σε mac Και μπορώ να στο αποδείξω. 

Κλειστός κώδικας το mac OS....χμμμμμ. Οι πόρτες για malware σε windows δεν τα κάνουν ανοιχτού κώδικα....

Δημοσ.

Με έχασες απο πελάτη με αυτό το "μας". Άρα θα σε λέω κοινωνιολόγο και όχι ψυχολόγο!  :ph34r:

Κάποια περαιτέρω επεξήγηση; τί να έγραφα "τους"; Οι άλλοι και εμείς; Σίγουρα...;

Δημοσ.

Έχουμε και λέμε:

α) Αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει και τα δύο λειτουργικά για εύλογο, ικανό χρονικό διάστημα, το βουλώνεις και μαθαίνεις από τους άλλους που το έχουν κάνει. Οτιδήποτε δεν βασίζεται στο προσωπικό σου βίωμα δεν είναι πραγματική γνώση, είναι εξωτερική πληροφορία που απαιτεί προσωπική επαλήθευση.

β) Όλα τα Apple προϊόντα είναι premium σε τιμή και σε ποιότητα. Συνεπώς η μοναδική σύγκριση που έχει κάποιο νόημα είναι με συσκευές αντίστοιχης κατηγορίας τιμής/ποιότητας.

γ) Τι δεν μπορείς να κάνεις με ένα λάπτοπ στη μισή τιμή του Macbook; Άστοχη ερώτηση. Πώς; ΠΩΣ το κάνεις είναι η ουσία. Με τι εμπειρία χρήσης, πόσο γρήγορα, πόσο αποτελεσματικά. Και τα δύο αυτοκίνητα είναι. Δεν είναι το ένα πατίνι και το άλλο πύραυλος. Παρόμοια φυσικά χαρακτηριστικά και χρήση έχουν. Κανένα από τα δύο δεν φτιάχνει cappucino. Και τα δυο είναι hardware που τρέχουν software. Βλέπε β)

Υ.Γ. Τρέχω Windows 10 σε Lenovo λάπτοπ αλλά έχω χρησιμοποιήσει Mac και Linux. Δύναμη της συνήθειας και εξοικίωση + μεγαλύτερο εύρος προγραμμάτων + gaming + value for money...

• Like 1
Δημοσ.

Θα ρωτήσω κάτι πολύ απλό και εντελώς πρακτικό:

Τι είναι αυτό που μπορείς να κάνεις με ένα Mac και ΔΕΝ μπορείς να το κάνεις με ένα Laptop της μισής τιμής.

Oτι μπορεις να κανεις και με ενα laptop των 2000 ευρω που δεν μπορεις με ενα laptop των 200 ευρω.

Mε χαλάει στο ότι δίνεις πολλά για Mac κι έχεις αυτά τα μειονεκτήματα που δεν θα έπρεπε να υπήρχαν !!

Δεν γίνεται σε άλλο λειτουργικό να έχεις την ελευθερία να κάνεις ότι θέλεις + backward compatibility + περισσότερες επιλογές σε οτιδήποτε και το κόστος να είναι λιγότερο σε σχέση με το mac !!

Αφου εσυ ΔΕΝ δινεις, γιατι σε χαλαει? Ενδιαφερεσαι για τον neg ας πουμε? Ημαρτον, εχεις κουρασει με τις ασυναρτησιες σου. Να πω οτι λες και τιποτα που ισχυει, παει στο καλο.

Σε τεχνολογικό φόρουμ είμαστε.

Σκοπός ενός σύγχρονου τεχνολογικού προϊόντος είναι να κάνει τα περισσότερα, ζητώντας λιγότερα χρήματα ή τα ίδια με την προηγούμενη γενιά.

Παραδείγματα πολλά: Τηλεοράσεις, CD, DVD, Bluray, ενισχυτές, αυτοκίνητα, λευκές συσκευές, παιχνιδομηχανές, PC.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν πουκάμισα των 1000 ευρώ, αλλά το ζητούμενο σε τέτοια προϊόντα είναι η τιμή, που είναι άμεση συνέπεια της μάρκας τους και όχι αυτά που μπορεί να κάνει.

Παντως η καινουργια μου τηλεοραση δεν εχει δυνατοτητες που ειχε η παλια μου. Για παραδειγμα, η παλια μου τηλεοραση επαιρνε scart / vga / dvi. Η καινουργια εχει μονο hdmi. Μαλιστα, κανει τα 4 πλασια χρηματα απο οσα εκανε η παλια μου τηλεοραση οταν την πηρα.

• Like 3
Δημοσ.

Σε τεχνολογικό φόρουμ είμαστε.

Σκοπός ενός σύγχρονου τεχνολογικού προϊόντος είναι να κάνει τα περισσότερα, ζητώντας λιγότερα χρήματα ή τα ίδια με την προηγούμενη γενιά.

Παραδείγματα πολλά: Τηλεοράσεις, CD, DVD, Bluray, ενισχυτές, αυτοκίνητα, λευκές συσκευές, παιχνιδομηχανές, PC.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν πουκάμισα των 1000 ευρώ, αλλά το ζητούμενο σε τέτοια προϊόντα είναι η τιμή, που είναι άμεση συνέπεια της μάρκας τους και όχι αυτά που μπορεί να κάνει.

Αυτό είναι δικιά σου αυθαίρετη ερμηνεία του σκοπού. Δεν είναι αξίωμα. Τα τεχνολογικά προϊόντα δεν υπαρχούν σε κενό αέρος. Ακολουθούν τους νόμους της ελεύθερης αγοράς και της πολιτικοοικονομικής συγκυρίας. Η τεχνολογία γενικά ναι, μπορεί να πει κανείς ότι στοχεύει, ή θα έπρεπε να στοχεύει, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολλών.

Δημοσ.

Με ένα FreeNAS (raidz) έχεις άμεσα υψηλότερες ταχύτητες, ότι αποθηκευτικό χώρο χρειάζεσαι, backup, privacy, διαμοιρασμό σε όσες συσκευές χρειάζεσαι, smb, nfs, κλπ.

Οι υπηρεσίες αποθήκευσης στο σύννεφο (Dropbox, OneDrive, GDrive, ...) υστερούν καθολικά από άποψη κόστους / δυνατοτήτων.

Τέλος, το να έχεις ένα αντίγραφο των δεδομένων στο σύννεφο, ισοδυναμεί με το προαναφερθέν παράδειγμα του ενός (1) σκληρού δίσκου με το πανάρχαιο και άθλιο fragfest aka NTFS.

Κοίτα να δεις πως πάει και γιατί δε μπορούν να συγκριθούν όσο "handicap" και να δώσουμε στην "σπιτική" λύση...

Πρώτα απ' όλα τα αντίγραφα για τα οποία μιλάμε, οφείλουν να βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο, αλλιώς είναι δώρον - άδωρον. Όσα αντίγραφα και αν έχω στον ίδιο χώρο, θα εξαφανιστούν ΌΛΑ, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, από τον ίδιο κεραυνό ή την ίδια πυρκαγιά ή τον ίδιο κλέφτη-διαρρήκτη που θα πλήξει το σημείο που βρίσκονται. Δεν είναι μόνο η αστοχία δίσκου το πρόβλημα - αλλιώς πράγματι ξεμπερδέυαμε με ένα RAID array.

Φυσικά τα δεδομένα είναι πάντα synced με τοπικό μηχάνημα (ποτέ μόνο στο cloud), οπότε η συσχέτιση με το 'fragfest' άκυρη. Πάντα έχουμε 2+ αντίγραφα. Που ακόμα και να μην ίσχυε αυτό, μία cloud υπηρεσία έχει πολύ μικρότερες πιθανότητες αστοχίας σε σχέση με έναν σκληρό δίσκο.

Να βάλω σε αυτό το σημείο της εξίσωσης και το πόσο καλύτερο (= ασφαλέστερο) περιβάλλον είναι για τα δεδομένα ένα εξειδικευμένο data center από ένα δωμάτιο του σπιτιού; Κλιματιστικά, UPS, καθαρός & άκαπνος χώρος, redundant μηχανήματα, κλπ; Εάν μου χαλάσει το σπιτίσιο nas (ή έστω ένας δίσκος του) πόσο καιρό θα μείνω χωρίς υπηρεσίες;

Οπότε -εξ' ορισμού- ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κάνεις εσύ στο σπίτι σου, είναι υποδεέστερο (τουλάχιστον στο θέμα της ασφάλειας) από μία τέτοια υπηρεσία.

Πάμε και στον... 'τιμοκατάλογο'; Εκεί γίνεται το πάρτυ.

Δίνω 1€ το μήνα για 50GB στο iCloud. Σε 2 χρόνια λοιπόν, 24€. Ή 60€ σε 5 χρόνια. 

Στον ίδιο χρονικό ορίζοντα, (2 ή 5 χρόνια) πόσο φτηνότερα μπορεί να μου έρθει μία τοπική λύση, με 2x δίσκους, το απαραίτητο συνοδευτικό hardware, τα έξοδα σε ρεύμα, κλπ;

Το φτηνότερο πακέτο που βγάζω στο Skroutz ξεκινάει από 130+ ευρώ, με τις φτηνότερες επιλογές της αγοράς. Δηλαδή με το καλημέρα, 'ελαφραίνω' την τσέπη μου με το ποσό που θα έδινα στο iCloud σε περίπου... 11 χρόνια. Τρομερή οικονομία;

Σταματάω εδώ γιατί έγραψα σεντόνι. Εάν θέλεις να λιώσω κι άλλο την home-made λύση, πες το. Έχω κι άλλους άσσους (π.χ. επεκτασιμότητα με ένα κουμπί, αν θέλω κι άλλο χώρο, vs αγόραζε δίσκους και ξαναστήνε το array).

• Like 2
Δημοσ.

Κοίτα να δεις πως πάει και γιατί δε μπορούν να συγκριθούν όσο "handicap" και να δώσουμε στην "σπιτική" λύση...

.......

Σταματάω εδώ γιατί έγραψα σεντόνι. Εάν θέλεις να λιώσω κι άλλο την home-made λύση, πες το. Έχω κι άλλους άσσους (π.χ. επεκτασιμότητα με ένα κουμπί, αν θέλω κι άλλο χώρο, vs αγόραζε δίσκους και ξαναστήνε το array).

Offtopic βέβαια , και αν και είμαι τελείως άσχετος με το home NAS κτλ. , συμφωνώ με όσα γράφεις απλά κάνε την αναγωγή του κόστους και σύμφωνα με την χωριτικότητα. Γιατί οκ 60Ε για 5 χρόνια για 50G χώρου, 

Αν υπολογίσεις το κόστος (είπαμε δεν ξέρω για το στήσιμο μόνο για τους σκληρούς ) σε π.χ. 6T σκληρών ( με μία γρήγορη αναζήτηση στο skroutz είναι στα 217Ε)

Οπότε έχουμε και λέμε σε ετήσιο πλάνο

50G = 12E --> 0.24 Euro / Gigabyte

6144G (6T) = 217E --> 0.036 Euro / Gigabyte

Απο εκεί και πέρα απλά πληρώνεις το cloud και ξαναδίνεις λεφτά για σκληρό αν σου χαλάσει.

Βάλε μέσα και τα ρεύματα και το κόστος του NAS πάλι σε βάθος χρόνου ποιο φτηνό θα είναι

Οπότε ο παράγοντας είναι μάλλον η χωριτηκότητα , για μικρό αποθηκευτικό χώρο βολεύει το έτοιμο για παραπάνω το φτιάχνεις εσύ

Υ.Γ. Αν τα μαθηματικά μου είναι χάλια συγχωρέστε με , μην με βρίσετε και διορθώστε με

• Like 1
Δημοσ.

Σαφώς και σε πιο μεγάλες χωρητικότητες θα πέσει το κόστος των δίσκων. Ταυτόχρονα όμως πέφτει και στο cloud. Π.χ. στο iCloud είναι 0,02€ / GB για 50GB και 0,01€ / GB για 1TB. Το Dropbox, δυστυχώς, δεν είναι τόσο ευέλικτο, το ένα και μοναδικό του πακέτο είναι 10€ / 1TB (δηλαδή κι αυτό 0,01€ / GB).

Παρ' όλα αυτά για "τυπική" χρήση καρα-συμφέρει το cloud. Άλλωστε είναι για να αποθηκεύουμε χρήσιμα δεδομένα (π.χ. αρχεία δουλειάς, φωτογραφίες, κλπ) και όχι ότι σκατολοΐδι κατεβάσαμε από torrents, γι' αυτό και τα 'μικρά' πακέτα (50GB, 200GB) αρκούν για τον περισσότερο κόσμο. Δεν είναι "μπαούλο" αυτές οι υπηρεσίες.

EDIT: 

Να προσθέσω και το ότι το "σε βάθος χρόνου" που λέμε, πρέπει να είναι σε λογικό χρονικό ορίζοντα (π.χ. 2 ή 5 χρόνια που έγραψα). Εάν αρχίσει να με συμφέρει το NAS αφού αποκτήσω δισέγγονα (αν αντέξει τόσο, διότι στατιστικά θα 'χω αλλάξει 2-3 NAS ως τότε!), να το βράσω.

• Like 1
Δημοσ.

Offtopic βέβαια , και αν και είμαι τελείως άσχετος με το home NAS κτλ. , συμφωνώ με όσα γράφεις απλά κάνε την αναγωγή του κόστους και σύμφωνα με την χωριτικότητα. Γιατί οκ 60Ε για 5 χρόνια για 50G χώρου, 

Αν υπολογίσεις το κόστος (είπαμε δεν ξέρω για το στήσιμο μόνο για τους σκληρούς ) σε π.χ. 6T σκληρών ( με μία γρήγορη αναζήτηση στο skroutz είναι στα 217Ε)

Οπότε έχουμε και λέμε σε ετήσιο πλάνο

50G = 12E --> 0.24 Euro / Gigabyte

6144G (6T) = 217E --> 0.036 Euro / Gigabyte

Απο εκεί και πέρα απλά πληρώνεις το cloud και ξαναδίνεις λεφτά για σκληρό αν σου χαλάσει.

Βάλε μέσα και τα ρεύματα και το κόστος του NAS πάλι σε βάθος χρόνου ποιο φτηνό θα είναι

Οπότε ο παράγοντας είναι μάλλον η χωριτηκότητα , για μικρό αποθηκευτικό χώρο βολεύει το έτοιμο για παραπάνω το φτιάχνεις εσύ

Υ.Γ. Αν τα μαθηματικά μου είναι χάλια συγχωρέστε με , μην με βρίσετε και διορθώστε με

Εξαιρετικα τα μαθηματικα σου. Τωρα υπολογησε μου την αξια του να εχω οτι φωτογραφια εχω βγαλει τα τελευταια 5 χρονια χωρις να κανω το παραμικρο, σε σχεση με πριν το cloud οταν χρησιμοποιουσα εξωτερικους σκληρους που δεν εχω ιδεα αμα υπαρχουν ακομη και που. 

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ παίδες και εγώ είμαι υπέρ της ασφάλειας, δεν το συζητάμε κάν, είναι όλα έτοιμα και νοικοκυρεμένα και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Και εγώ σε βάθος 5 ετίας θα το έβαζα Haldol .

Papakaliati δεν λέμε κάτι διαφορετικό εγώ αναφέρθηκα στο ποστ του Haldol περί χωριτικότητας και κόστους. Εγώ προσωπικά είμαι άτομο που θα προτιμήσω το παραπάνω κόστος αν είναι να έχω μία έτοιμη λύση και με μεγαλύτερη ευκολία, δεν είμαστε όμως όλοι το ίδιο

Δημοσ.

Papakaliati δεν λέμε κάτι διαφορετικό εγώ αναφέρθηκα στο ποστ του Haldol περί χωριτικότητας και κόστους. Εγώ προσωπικά είμαι άτομο που θα προτιμήσω το παραπάνω κόστος αν είναι να έχω μία έτοιμη λύση και με μεγαλύτερη ευκολία, δεν είμαστε όμως όλοι το ίδιο

Κι εγώ. Γι' αυτό άλλωστε "τιμώ" τις διάφορες cloud υπηρεσίες. Ίσως να γλύτωνα ένα μικρό ποσοστό απ' αυτά που δίνω (σε βάθος χρόνου πάντα) αν τα σέταρα όλα εγώ, αλλά ούτε η υπηρεσίες θα ήταν συγκρίσιμες, ούτε φυσικά η ξεγνοιασιά και το peace of mind.

Δημοσ.

Τι εννοείς? να τον κολλήσεις με σελοτειπ πάνω σε ένα macbook ;; γιατί αν τον βάλεις σε μια θήκη και τον έχεις ως εξωτερικό μια χαρά θα τον διαβάσει. 

Κ εγω ntfs έχω εξωτερικούς. 

Γνώμη μου για το backup είναι το εξής και μόνο. 

Personal NAS με RAID. 2 σκληροί αρκούνε συνήθως (σε μένα όχι). Μόνο για backup όμως. όΧι για να μοιράζει ταινίες στην γειτονιά. 

To ίδιο NAS να κάνει και online backup. 

Αρχεία ζωής ή θανάτου σε μικρό HDD που είναι πάντα off...συνδέετι μόνο για εγγραφή/ανάγνωση. 

Αρχεία ζωής ή θανάτου βασανιστικού με πολλή ίντριγκα  --->> DVDs, όσα χρειάζεται...

Συνολικό κόστος 400 απαξ και συνδρομή κατά βούληση. 

είναι μια μετρημένη λύση για επαγγελματική δουλειά. υπάρχουν και πιο καλές αλλά δεν συμφέρει. 

Κι ένα 5χρόνο γνωρίζει ότι μόνο με exfat μπορούν να διαβαζουν αρχεια μεταξύ τους τα δύο λειτουργικα Να δούμε πόσο πάτο ασχετοσυνης ακόμη θα πιάσουν τα σχολια

Και γιατί ρε παίχτη εγώ πρέπει να κάνω εκπτώσεις σε ταχύτητα μεταφοράς των αρχείων (σε μεγάλα αρχεία παίζει ρόλο) επειδή η Apple θέλει να μου προσφέρει "ποιότητα" ? Πήγαινε σε ένα γραφείο να μεταφέρεις αρχεία και κάτσε ψάξε στο internet να αλλάζεις κώδικες για να σου διαβάσει το δίσκο. Εμπειρία χρήσης. 

Όχι ρε φίλε, ούτε εσύ ούτε ο απο πάνω δεν ξέρετε τι σημαίνει εμπειρία χρήσης, επειδή μόνο και μόνο, 5 εικονίδια σου βγαίνουν πιο γρήγορα. Έχω εμπειρία απο Mac. Όποιος πήρε, με τα καινούργια laptop με Windows 10, άλλαξε "στρατόπεδο". Ούτε να ψάχνω για drivers θέλω, ούτε να ψάχνω πριν κάνω οτιδήποτε, για το αν είναι συμβατό με το Mac. 

Αυτό δεν είναι εμπειρία χρήσης. Μόδα - Hipster - ανικανότητα να ψάξω αν δουλεύει σε κάτι άλλο και πως. Έτσι λέγεται. Εάν εσένα σε βολεύει, να το πάρεις να το χαρείς και να είσαι παραγωγικός στην δουλειά σου. Αλλά όχι και "ένα 5χρονο ξέρει ότι πρέπει να έχεις σκληρό σε exfat". Σώπα ρε τίγρη. Δηλαδή όλοι οι δίσκοι που έρχονται σε Fat32 πρέπει να μυρίσουμε τα νύχια μας για να τους αλλάξουμε μορφή. Και όταν σου έρχεται ο άλλος και σου λέει πέρνα λίγο την βάση δεδομένων για να την δώ σπίτι, τσουπ, πάειιιιιιιιι... Φορματ, αλλαγή σε exfat, και ξανα απο την αρχή. Μάντεψε όμως. Ο άλλος με το απλό Windows έχει κάνει ήδη την δουλειά του, και πάει για την επόμενη. Δύσκολο ε? Ειδικά για κάτι 5χρονα που διοικούν ολόκληρες επιχειρήσεις.... 

Δημοσ.

Και γιατί ρε παίχτη εγώ πρέπει να κάνω εκπτώσεις σε ταχύτητα μεταφοράς των αρχείων (σε μεγάλα αρχεία παίζει ρόλο) επειδή η Apple θέλει να μου προσφέρει "ποιότητα" ? Πήγαινε σε ένα γραφείο να μεταφέρεις αρχεία και κάτσε ψάξε στο internet να αλλάζεις κώδικες για να σου διαβάσει το δίσκο. Εμπειρία χρήσης. 

Όχι ρε φίλε, ούτε εσύ ούτε ο απο πάνω δεν ξέρετε τι σημαίνει εμπειρία χρήσης, επειδή μόνο και μόνο, 5 εικονίδια σου βγαίνουν πιο γρήγορα. Έχω εμπειρία απο Mac. Όποιος πήρε, με τα καινούργια laptop με Windows 10, άλλαξε "στρατόπεδο". Ούτε να ψάχνω για drivers θέλω, ούτε να ψάχνω πριν κάνω οτιδήποτε, για το αν είναι συμβατό με το Mac. 

Αυτό δεν είναι εμπειρία χρήσης. Μόδα - Hipster - ανικανότητα να ψάξω αν δουλεύει σε κάτι άλλο και πως. Έτσι λέγεται. Εάν εσένα σε βολεύει, να το πάρεις να το χαρείς και να είσαι παραγωγικός στην δουλειά σου. Αλλά όχι και "ένα 5χρονο ξέρει ότι πρέπει να έχεις σκληρό σε exfat". Σώπα ρε τίγρη. Δηλαδή όλοι οι δίσκοι που έρχονται σε Fat32 πρέπει να μυρίσουμε τα νύχια μας για να τους αλλάξουμε μορφή. Και όταν σου έρχεται ο άλλος και σου λέει πέρνα λίγο την βάση δεδομένων για να την δώ σπίτι, τσουπ, πάειιιιιιιιι... Φορματ, αλλαγή σε exfat, και ξανα απο την αρχή. Μάντεψε όμως. Ο άλλος με το απλό Windows έχει κάνει ήδη την δουλειά του, και πάει για την επόμενη. Δύσκολο ε? Ειδικά για κάτι 5χρονα που διοικούν ολόκληρες επιχειρήσεις.... 

?????? Εμένα γιατί το Macbook μου διαβάζει και γράφει σε Fat32?  :huh: Μόνο NTFS διαβάζει αλλά δεν γράφει γιατί είναι Standard των Windows όπως το Journaled των Mac.

• Like 2
Δημοσ.

?????? Εμένα γιατί το Macbook μου διαβάζει και γράφει σε Fat32?  :huh: Μόνο NTFS διαβάζει αλλά δεν γράφει γιατί είναι Standard των Windows όπως το Journaled των Mac.

Και προφανώς υπάρχουν και τα αντίστοιχα apps και μια χαρά γράφεις και σε ntfs.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...