Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

01010101010100101 διαβάζουν αλλά στα mac έχουν πολύ κλειστούς κώδικες τις οποίες πχ δεν υποστηρίζει οποιοδήποτε hardware + περιορισμοί εφαρμογών + δεν έχει πολλές free εφαρμογές όσο τα Windows

οφ τόπικ:

Ο κώδικας, οι κώδικες. Αρσενικό είναι. Μου θύμισες τη διαφήμιση που έλεγε "Έχω και φοίνικες... ωραίες φοίνικες"!

• Απαντ. 230
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οφ τόπικ:

Ο κώδικας, οι κώδικες. Αρσενικό είναι. Μου θύμισες τη διαφήμιση που έλεγε "Έχω και φοίνικες... ωραίες φοίνικες"!

Δεν ανέφερα για το συγκεκριμένο κώδικα του mac αλλά γενικά και σε software για mac - ήθελα συνολικά να πω με την λέξη κώδικες ότι αφορά στα πάντα

Δημοσ.

Δεν ανέφερα για το συγκεκριμένο κώδικα του mac αλλά γενικά και σε software για mac - ήθελα συνολικά να πω με την λέξη κώδικες ότι αφορά στα πάντα

Μπορείς να μου φέρεις ένα παράδειγμα για ένα πρόγραμμα που ήθελες να χρησιμοποιήσεις σε Mac και δεν μπόρεσες; και μην μου πεις πάλι τι λένε άλλοι. "Εσύ προσωπικά" φέρε μου παραδείγματα με τα οποία να σε περιόριζε όπως λες το MacOS.

Δημοσ.

Μπορείς να μου φέρεις ένα παράδειγμα για ένα πρόγραμμα που ήθελες να χρησιμοποιήσεις σε Mac και δεν μπόρεσες; και μην μου πεις πάλι τι λένε άλλοι. "Εσύ προσωπικά" φέρε μου παραδείγματα με τα οποία να σε περιόριζε όπως λες το MacOS.

Visual Studio, SQL Server,Paint, Windows Media Player κ.α :P
  • Like 1
Δημοσ.

Το καταλαβαινεις οτι αυτο μπορεις να το πεις για τα παντα ετσι; Σπιτια, επιπλα, ελικοπτερα, μαχαιροπιρουνα και ουτω καθεξης ... 

Σε τεχνολογικό φόρουμ είμαστε.

Σκοπός ενός σύγχρονου τεχνολογικού προϊόντος είναι να κάνει τα περισσότερα, ζητώντας λιγότερα χρήματα ή τα ίδια με την προηγούμενη γενιά.

Παραδείγματα πολλά: Τηλεοράσεις, CD, DVD, Bluray, ενισχυτές, αυτοκίνητα, λευκές συσκευές, παιχνιδομηχανές, PC.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν πουκάμισα των 1000 ευρώ, αλλά το ζητούμενο σε τέτοια προϊόντα είναι η τιμή, που είναι άμεση συνέπεια της μάρκας τους και όχι αυτά που μπορεί να κάνει.

Δημοσ.

Visual Studio, SQL Server,Paint, Windows Media Player κ.α :P

lol μα άμα θέλει να προγραμματίζει για Windows γιατί να πάει εξαρχής σε Mac? :P το ίδιο δεν θα έκανε κάποιος που προγραμματίζει για το οικοσύστημα της Apple αφού δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα προγράμματα σε Windows. 

Δημοσ.

• Δεν υπάρχει Klite Codec Pack για να παίζει οτιδήποτε αρχείο + που όταν βλέπω βίντεο να έχω την δυνατότητα να έχω πάρα πολλές παραμετροποιήσεις πχ deinterlace-sharpen-denoise-full info video κλπ και το output colorspace.
  • Adobe Audition 3 δεν υπήρχε για mac - βγήκε για mac από το Audition 5 αλλά δεν έχει για MIDI ενώ το παλιότερο είχε MIDI αλλά για Windows μόνο. Δυστυχώς είναι το μόνο πρόγραμμα που είναι πάρα πολύ βολικό για μένα.
  • Στα μηχανήματα δεν είμαι user service δηλ να αλλάζω hardware από μόνος μου λόγω ότι τα ενσωματώνουν σχεδόν όλα και πως άμα θα έχει πρόβλημα θα πρέπει να αναγκάζομαι να το πάω στο servis της Apple.
  • Γενικά σε όλα τα πράγματα με ότι έχει να κάνει με την Apple το κόστος είναι πολύ υψηλό !!!
  • Περισσότερα προγράμματα υπάρχουν για Windows παρά για Mac.

To μόνο ωραίο που έχει το mac είναι interface και λιγότερα κολλήματα τίποτα παραπάνω 

Δημοσ.

Σε τεχνολογικό φόρουμ είμαστε.

Σκοπός ενός σύγχρονου τεχνολογικού προϊόντος είναι να κάνει τα περισσότερα, ζητώντας λιγότερα χρήματα ή τα ίδια με την προηγούμενη γενιά.

Παραδείγματα πολλά: Τηλεοράσεις, CD, DVD, Bluray, ενισχυτές, αυτοκίνητα, λευκές συσκευές, παιχνιδομηχανές, PC.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν πουκάμισα των 1000 ευρώ, αλλά το ζητούμενο σε τέτοια προϊόντα είναι η τιμή, που είναι άμεση συνέπεια της μάρκας τους και όχι αυτά που μπορεί να κάνει.

Για πολλους δεν ειναι ζητουμενο η τιμη, επειδη δεν κανει και μεγαλη διαφορα να δωσουν 1κ παραπανω, για ενα λαπτοπ που θα το κρατησει για 3-4 χρονια η και παραπανω χρονια.

Σε αλλα προιοντα μπορει να αγοραζεις κατι με αποκληστικο κριτηριο το value for money, αλλα μπορει σε μια κατηγορια προιοντων να εχεις αδυναμια. Η τηλεοραση μου ειναι 4 χρονων, και ακομη και τοτε δεν εδωσα και πολλα λεφτα να την παρω και δεν μου περναει καν απο το μυαλο να παρω καινουργια, αλλα για λαπτοπ ανετα δινω πολλαπλασια λεφτα για να το αποκτησω.

Δημοσ.

Θα απαντήσω με ερώτηση αλλά εντελώς πρακτική:

Τι είναι αυτό που μπορείς να κάνεις με ένα XPS και ΔΕΝ μπορείς να το κάνεις με ένα Laptop της μισης τιμής.

Τίποτα, για αυτό και ΔΕΝ υπάρχουν οπαδοί τέτοιων προϊόντων. Αυτός που θα το αγοράσει, θα το κάνει για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Δεν θα υποστηρίξει πουθενά ότι ζει την φοβερή "εμπειρία χρήσης", ούτε θα υποστηρίξει ότι το δικό του το μηχάνημα είναι, για έναν περίεργο λόγο, "βράχος... όταν όλοι οι άλλοι είναι φτερό στον άνεμο.

Αν το ζητούμενο σε έναν Mac είναι η υψηλή τιμή του, τότε πάω πάσο.

Αυτο με τα λιγοτερα λεφτα το εβγαλες απο το καπελο σου ετσι; 

Θεωρώ απίθανο να είσαι κοντά στα 12, οπότε κατάλαβες πολύ καλά, αυτό που εννοώ.

Δημοσ.

• Δεν υπάρχει Klite Codec Pack για να παίζει οτιδήποτε αρχείο + που όταν βλέπω βίντεο να έχω την δυνατότητα να έχω πάρα πολλές παραμετροποιήσεις πχ deinterlace-sharpen-denoise-full info video κλπ και το output colorspace.
  • Adobe Audition 3 δεν υπήρχε για mac - βγήκε για mac από το Audition 5 αλλά δεν έχει για MIDI ενώ το παλιότερο είχε MIDI αλλά για Windows μόνο. Δυστυχώς είναι το μόνο πρόγραμμα που είναι πάρα πολύ βολικό για μένα.
  • Στα μηχανήματα δεν είμαι user service δηλ να αλλάζω hardware από μόνος μου λόγω ότι τα ενσωματώνουν σχεδόν όλα και πως άμα θα έχει πρόβλημα θα πρέπει να αναγκάζομαι να το πάω στο servis της Apple.
  • Γενικά σε όλα τα πράγματα με ότι έχει να κάνει με την Apple το κόστος είναι πολύ υψηλό !!!
  • Περισσότερα προγράμματα υπάρχουν για Windows παρά για Mac.

To μόνο ωραίο που έχει το mac είναι ωραίο interface και λιγότερα κολλήματα τίποτα παραπάνω 

Πρώτον μου αναφέρεις ένα πρόγραμμα του 2007, δεύτερον αμα γκρινιάζεις συνεχώς για το κόστος, αμφιβάλω αν αυτην την στιγμή πληρώνεις για μία από τις πρόσφατες εκδόσεις. Γιατί αν πλήρωνες 1ον δεν θα παραπονιώσουν και 2ον εκτός το ότι ένας επαγγελματίας τέλος του 2016 θα χρησιμοποιεί την CC έκδοση και όχι αυτή του 2007, θα χρησιμοποιεί και άλλα επαγγελματικά προγράμματα όπως το Reason της Propellerhead ή το Logic Pro X της Apple. Όσο για το Video Playback υπάρχουν εκατοντάδες δωρεάν προγράμματα με τα οποία παρακολουθείς βίντεο που έχουν διαφορετική κωδικοποίηση και ρυθμίσεις, το ότι εσύ δεν μπόρεσες να βρεις ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που χρησιμοποιούσες στα Windows δεν πάει να πει ότι θα βγάλεις σκάρτο το MacOS. Επίσης για το "Servis" -> Service της Apple που αναφέρεις, σε ανάλογο Service θα πρέπει να πας άμα αγοράσεις Ultrabook με τέτοιο κόστος και τέτοιο πάχος. Είτε είναι Surface είτε είναι Spectre με πάχος χιλιοστών. Δεν μιλάμε για πύργους. Το κόστος είναι εξίσου υψηλό όταν πας σε αντίστοιχες Windows Premium κατηγορίες. Πες εξαρχής ότι σε ενοχλεί το κόστος και άσε τα μπαρμπούτσαλα και τις δικαιολογίες. Κανείς δεν σε ανάγκασε να αγοράσεις μία Premium συσκευή όταν δεν σου δίνεται η οικονομική δυνατότητα. Αυτό όμως δεν σου επιτρέπει να βγάζεις σκάρτο οτιδήποτε δεν μπορεί να σηκώσει η δική σου τσέπη.

• Like 4
Δημοσ.

Για πολλους δεν ειναι ζητουμενο η τιμη, επειδη δεν κανει και μεγαλη διαφορα να δωσουν 1κ παραπανω, για ενα λαπτοπ που θα το κρατησει για 3-4 χρονια η και παραπανω χρονια.

Σε αλλα προιοντα μπορει να αγοραζεις κατι με αποκληστικο κριτηριο το value for money, αλλα μπορει σε μια κατηγορια προιοντων να εχεις αδυναμια. Η τηλεοραση μου ειναι 4 χρονων, και ακομη και τοτε δεν εδωσα και πολλα λεφτα να την παρω και δεν μου περναει καν απο το μυαλο να παρω καινουργια, αλλα για λαπτοπ ανετα δινω πολλαπλασια λεφτα για να το αποκτησω.

Και από πότε η ακριβή τιμή, ενός φορητού υπολογιστή είναι άμεση συνέπεια της αξιοπιστίας του;

Αν ήταν έτσι θα έδιναν εγγύηση 4-5 χρόνια και όχι 2 με το ζόρι.

Δημοσ.

Επειδή ψάχνομαι για νέο laptop. Ποιο XPS έχει 3πλασιο SSD με τα ίδια λεφτά όπως ένα MBP 2015;

Η μιλάμε για του 2016 με τσι τατσμπαζ;

Επίσης αν έχεις Retina Display άλλαξε τις ρυθμίσεις στο Display να σου παίζει κανονικά το Eclipse

Η αναφορά για τον σκληρό πήγαινε στο yoga pro που με 1400ε είχε 512ssd και 16G Ram

Για την ανάλυση με το eclipse είχα θέμα στο yoga, στο Mac έχει πακεταρισμενα εικονίδια μεγαλύτερης ανάλυσης και είναι κομπλε

Δημοσ.

Τίποτα, για αυτό και ΔΕΝ υπάρχουν οπαδοί τέτοιων προϊόντων. Αυτός που θα το αγοράσει, θα το κάνει για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Δεν θα υποστηρίξει πουθενά ότι ζει την φοβερή "εμπειρία χρήσης", ούτε θα υποστηρίξει ότι το δικό του το μηχάνημα είναι, για έναν περίεργο λόγο, "βράχος... όταν όλοι οι άλλοι είναι φτερό στον άνεμο.

Αν το ζητούμενο σε έναν Mac είναι η υψηλή τιμή του, τότε πάω πάσο.

Θεωρώ απίθανο να είσαι κοντά στα 12, οπότε κατάλαβες πολύ καλά, αυτό που εννοώ.

Ούτε θα δεις κάποιον Mac-α να του λέει πόσο πρόβατο είναι και πόσο fashion victim κσι κοροιδο επειδή αγόρασε αυτό και όχι ένα με τα μισά χρήματα.

Φυσικά δεν μπορεί να υποστηρίξει φοβερή "εμπειρία χρήσης" γιατί τρέχει Windows όπως και αυτό που έχει τα μισά λεφτά.

Εδώ πέρα ο καθένας γράφει ότι προσωπικά του χει τύχει. Μεγαλύτερη βαρύτητα έχουν τα σχόλια ανθρώπων που έχουν χρησιμοποιήσει και τα δύο λειτουργικά. Η πλειοψηφία αυτών λέει OSX.

Χρησιμοποιώντας OSX από την 10.4 και Windows από τα 98 SE ,βλέπω να εχω πολύ λιγότερα προβλήματα με το OSX. Γιατί με κάνει hipster θολοκουλτουριαρη που πήρε Mac γιατί το είδε στο Sex and the city δεν καταλαβαινω.

Υπάρχουν φυσικά κι αυτοί που επιλέγουν Windows, μια χαρά. Ότι βολεύει τον καθένα.

Κι εγώ λέω ότι η MS έχει αξιόλογο λειτουργικό και πάει προς την σωστή κατεύθυνση ενώ η Apple όχι.

Το θέμα είναι γεμάτο με κομπλεξικά σχόλια από ανθρώπους που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ Mac αλλά κατά έναν περίεργο λόγο ξέρουν.

• Like 6
Δημοσ.

Ναι και εγώ μόλις το διάβασα, καλοδεχούμενα τα προγράμματα της Microsoft στο MacOS. Προσωπικά βρίσκω το Office στο MacOS πολύ πιο όμορφο από αυτό στα Windows. (Σε θέμα UI). Θα το δοκιμάσω προσωπικά το Visual Studio στο Mac και ίσως φτιάξω και κάποια εφαρμογή για Windows Phones. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...