Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να φτιάξω και λογισμικό που να αναλαμβάνει το αυτοματοποιημένη μετακίνηση των δεδομένων; Ειδικό hardware που να γράφει τα δεδομένα σε όλες τις τοποθεσίες από μόνο του; Μετά να φτιάξω και ειδική αίθουσα με UPS, redundant servers, κλιματισμό, κλπ, για να προστατεύονται ακόμα καλύτερα τα δεδομένα; 

Ώπα, κάτσε, άμα τα κάνω όλα αυτά (που μου παρέχουν ήδη οι synced λύσεις με <10€ το μήνα) το κόστος θα φτάσει στο θεό; 

Τα έχουμε πει πολλές φορές. Το μόνο καλό της τοπικής αποθήκευσης είναι ότι είναι ΦΤΗΝΟΤΕΡΗ. Η synced είναι ευκολότερη, ταχύτερη, ασφαλέστερη και με πολλές παραπάνω δυνατότητες (π.χ. ιστορικό, διαμοιρασμό, κλπ).

Οπότε το ερώτημα είναι αν θες μία ψευδαίσθηση ασφάλειας με 50-60 ευρώ (όπου θα πάρεις έναν εξωτερικό σκληρό και θα χαίρεσαι) ή εάν θέλεις μία ουσιαστική λύση, όπου θα στραφείς είτε α) σε synced cloud υπηρεσίες, ή β) σε δικιά σου, πανάκριβη υλοποίηση (αν είσαι εταιρεία). 

Ένα UPS και ένα αξιόλογο NAS με RAID 1 ή 5, και χωρητικότητα 4-6  TB βγαίνει κοντά στα 500 ευρώ....

Ναι, 500 ευρώ είναι κάποια λεφτά αλλά για μια εταιρεία δεν είναι τίποτα, ούτε και για έναν ιδιώτη/επαγγελματία που θέλει σοβαρό backup στα project του...

Βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.... εγώ προσωπικά πάω σε τοπική αποθήκευση (NAS 4TB με καθημερινό rsync και μια φορά τη βδομάδα copy τα πάντα σε άλλο σκληρό που κάθεται offline...)

• Like 2
  • Απαντ. 230
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι εννοείς? να τον κολλήσεις με σελοτειπ πάνω σε ένα macbook ;; γιατί αν τον βάλεις σε μια θήκη και τον έχεις ως εξωτερικό μια χαρά θα τον διαβάσει. 

Κ εγω ntfs έχω εξωτερικούς. 

Δεν μπορω να καταλαβω το προβλημα μου, μιας και στο Macbook μπορεις να τρεξεις και windows παραλληλα με το MacOs. Δεν ειμαστε πια στο 2005.

Οσες φορες ειχα προσπαθησει να κρατησω ασφαλη δεδομενα με hard disk backups, παντα κατεληγα να χανω τα δεδομενα, ειτε απο δυσλειτουργια σκληρου, ειτε επειδη τους εχανα σε μετακομησεις, ειτε απλα επειδη ξεχνουσα να κανω copy τα δεδομενα μου.  

Απο τοτε που αρχισα να χρησιμοποιω cloud storage, εχω ακεραιο το φωτογραφικο μου αρχειο τα τελευταια 5 χρονια, χωρις να εχει χρειαστει να κανω απολυτως τιποτα. 

Δεν γνωρίζει ο κόσμος ότι το crossplatform αφορά το μοναδικό dos based λογισμικό στον κόσμο, το οποίο δεν το υποστηρίζει κιόλας. 

Δεν υπάρχει πρόβλημα σε macos με windows εφαρμογές και υπάρχει στα windows με όλων των άλλων. Αυτό δεν το κατάλαβε πως βάρεσε έτσι ανάποδα...

Μεγαλειώδες παράδειγμα της απέχθειας του επιστημονικού κόσμου προς την μικροσοφτ είναι αυτό το πρόγραμμα.  

http://www.osirix-viewer.com/ 

Κανείς δεν θέλει να το περάσει σε windows...παίρνουνε mac αποκλειστικά γι αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Ένα UPS και ένα αξιόλογο NAS με RAID 1 ή 5, και χωρητικότητα 4-6  TB βγαίνει κοντά στα 500 ευρώ....

Ναι, 500 ευρώ είναι κάποια λεφτά αλλά για μια εταιρεία δεν είναι τίποτα, ούτε και για έναν ιδιώτη/επαγγελματία που θέλει σοβαρό backup στα project του...

Βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.... εγώ προσωπικά πάω σε τοπική αποθήκευση (NAS 4TB με καθημερινό rsync και μια φορά τη βδομάδα copy τα πάντα σε άλλο σκληρό που κάθεται offline...)

Δε διαφωνώ καθόλου με αυτό, αλλά το NAS με το UPS δεν απευθύνεται σε οικιακό χρήστη. Μία εταιρεία λογικά θα προτιμήσει να υλοποιήσει δικιά της λύση - αν και ακόμα και σε αυτό το χώρο αρκετοί προτιμούν το cloud.

Για έναν οικιακό χρήστη όμως; Τι μπορεί να μου προσφέρει την ασφάλεια, ταχύτητα και ευκολία του cloud - με μικρότερο κόστος;

Δημοσ.

Δεν μπορω να καταλαβω το προβλημα μου, μιας και στο Macbook μπορεις να τρεξεις και windows παραλληλα με το MacOs. Δεν ειμαστε πια στο 2005.

Οσες φορες ειχα προσπαθησει να κρατησω ασφαλη δεδομενα με hard disk backups, παντα κατεληγα να χανω τα δεδομενα, ειτε απο δυσλειτουργια σκληρου, ειτε επειδη τους εχανα σε μετακομησεις, ειτε απλα επειδη ξεχνουσα να κανω copy τα δεδομενα μου.  

Απο τοτε που αρχισα να χρησιμοποιω cloud storage, εχω ακεραιο το φωτογραφικο μου αρχειο τα τελευταια 5 χρονια, χωρις να εχει χρειαστει να κανω απολυτως τιποτα. 

το θέμα είναι να έχεις ένα OS να κάνεις τη δουλειά σου... άμα την πραγματική δουλειά τη βγάζω με τα windows τι νόημα έχει να έχω και MacOS;; για χαζολόγημα στο Internet;;;

Ξαναλέω, δεν κατηγορώ όσους παίρνουν mac για να κάνουν τη δουλεία τους αν αυτή το απαιτεί...  απλά αν δεν το απαιτεί μπαίνουν και άλλα πράγματα στη μέση.... τα χρήματα, το "prestige", και εκεί δεν τελειώνει καμιά φορά η κουβέντα....

---

Όσο για τα backup ναι έχεις δίκαιο, μπορεί προσωπικά να προτιμώ τη local αποθήκευση αλλά απαιτεί προγραμματισμό και συνέπεια.... αν δεν το κάνεις σωστά, συνήθως έχεις όντως την ψευδαίσθηση....

• Like 1
Δημοσ.

Δε διαφωνώ καθόλου με αυτό, αλλά το NAS με το UPS δεν απευθύνεται σε οικιακό χρήστη. Μία εταιρεία λογικά θα προτιμήσει να υλοποιήσει δικιά της λύση - αν και ακόμα και σε αυτό το χώρο αρκετοί προτιμούν το cloud.

Για έναν οικιακό χρήστη όμως; Τι μπορεί να μου προσφέρει την ασφάλεια, ταχύτητα και ευκολία του cloud - με μικρότερο κόστος;

Ένα NAS με redundancy....δεν υπάρχει κάτι φθηνότερο.... 

Δημοσ.

παιδιά εδώ και 1 χρόνο ψάχνω laptop 15 ιντσών, είμαι κάτοχος εδώ 5 χρόνια ενός mbp 17'' mid 2010, περίμενα πως και πως αυτή την παρουσίαση που ναι όντως με απογοήτευσε πλήρως. Επίσης έχω δει ότι review υπάρχει για τα new razer blade , xps 15', surfbook και alienware το τελευταίο 6μηνο (όλα στα top specs) και δουλεύοντας καθημερινά σε windows ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μπορώ να μην πάρω mac ξανά για 2 λόγους και μόνο . απο day 1 μέχρι και τα επόμενα 6-7 χρόνια θα έχω σταθερή απόδοση χωρίς να κάνω απολύτως τίποτα , μόνο updates  ΤΙΠΟΤΑ αλλο. Κάτι που όσο και δυνατό μηχάνημα να πάρεις σε windows (τα χρήματα δεν είναι impact factor αυτη τη στιγμή) δεν προκειται να τα καταφέρει μετά την 3ετία (ή μπορεί να χρειαστεί να κάτσεις να κάνεις format και ιστορίες για να έχει καλή απόδοση) και 2ον το touchpad των Mb's είναι ότι καλύτερο υπάρχει τα τελευταία χρόνια, κάποιες εταιρίες πλησιάζουν αλλά δεν είναι στο ύψος της Apple.

Πιστέψτε με ήθελα πολύ να πάρω το razer blade 2016 το 14.5 '' με την καινούρια κάρτα γραφικών που σπέρνει ΑΛΛΑ έχει windows και το touchpad του έχει κουμπιά!!!!!! αν είναι δυνατόν.

Τίποτα άλλο δεν με κρατά πλέον στην Apple, ούτε φιλοσοφία ούτε τίποτα, αλλα και μόνο αυτά τα 2 είναι αρκετά.

Σεβαστοί οι λόγοι που θέλεις να παραμείνεις σε Apple αλλά νομίζω τελικά ότι στο υπόβαθρο όλων αυτών των συζητήσεων λειτουργεί μία μεγάλη αλήθεια: "η συνήθεια είναι το ισχυρότερο ναρκωτικό". Τα Macs πράγματι λειτουργούν για μεγάλο διάστημα απροβλημάτιστα με ελάχιστη εμπλοκή από το χρήστη και το touchpad πράγματι είναι κλάσης ανώτερο από οποιαδήποτε άλλη υλοποίηση. Είναι αυτοί οι λόγοι αρκετοί για να πληρώσει κανείς το premium στην τιμή; Πολλοί θα απαντήσουν όχι. Κάποιοι θα απαντήσουν ναι. Και οι δύο αυτές ομάδες χρηστών έχουν ήδη επενδύσει και "συνδεθεί" με μία συγκεκριμένη εμπειρία χρήσης με τα αρνητικά και τα θετικά της η κάθε μία. Αντικειμενίκά το να μεταπηδήσει κανείς απο Mac σε PC ή αντίστροφα δεν είναι δύσκολο. Στην πράξη βέβαια, λίγοι το κάνουν. 

Υ.Σ.

α) Έχω σταθερότατη απόδοση με ένα Lenovo x220 (windows 7,10) τα τελευταία 5-6 χρόνια. 

β)Το format για πολλούς είναι ζήτημα μίας ώρας μαζί με τον πρωινό καφέ. Άντε δύο για να περάσεις και προγράμματα. Για κάποιους είναι μέχρι και ευχάριστη ως διαδικασία.

γ) Θέμα touchpad: Καλό ασύρματο mouse. Solved. (εκτός από περιπτώσεις χρήσης στο πόδι/ σε μετακίνηση)

Δημοσ.

Τα windows νομίζω έχουν backup για όλο το λειτουργικό. Νομίζω γιατί δεν το χρησιμοποιώ. Το time machine είναι για backup αρχείων δεν είναι για λειτουργικού.... Για λειτουργικό θες superduper κλπ. Το mac mini ήταν κάτι μοναδικό κάποτε νομίζω τώρα όχι. Δεν ξέρω πόσο καλά τρέχουν τα post mountain lion αλλά αν σου αρέσουν μια χαρά σε βρίσκω.... Πάντως με windows μηχανήματα δεν ξέρω αν χρήστες έχουν πρόβλημα μετά από χρόνια αν δεν βάζουν βγάζουν προγράμματα συχνά... Το μεγάλο καλό είναι ότι στα mac συνήθως ξεχνάς drivers...

Έχω κάνει όλα τα updates από όταν το πήρα, τώρα τρέχει sierra και πετάει (έχει hybrid HDD), μπουτάρει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, δεν κολλάει ποτέ και πουθενά (εντάξει ομολογώ ότι κάνω δουλειά γραφείου και όχι απαιτητικό video editing). 

Το time machine σου κρατάει εικόνα ολόκληρου του υπολογιστή σου (όπως και των αρχείων σου με πολλές διαφορετικές version των τελευταίων μηνών). Αυτό το πράγμα, τόσο απλό, δεν υπάρχει στα windows. Υπάρχει σύστημα backup ενσωματωμένο αλλά αφορά μόνο τον συγκεκριμένο υπολογιστή που δουλεύεις. Αν τον αλλάξεις, αν στον κλέψουν, τότε δεν έχεις τίποτα, πρέπει να εύχεσαι να έχεις κρατήσει και κάπου αλλού αντίγραφο των αρχείων σου. Ενώ με το time machine επαναφέρεις τα πάντα όλα μέσα σε ελάχιστο χρόνο σε ένα καινούριο mac, ότι και αν είναι αυτό.

• Like 1
Δημοσ.
Όπως έχω ξαναπεί. Έχω έναν σκληρο σε NTFS με αρχεία δουλειάς..! Γιατί δεν μπορώ να το βάλω σε MacBook? 

Εμπειρία χρήσης λέμε τώρα

Κι ένα 5χρόνο γνωρίζει ότι μόνο με exfat μπορούν να διαβαζουν αρχεια μεταξύ τους τα δύο λειτουργικα

Να δούμε πόσο πάτο ασχετοσυνης ακόμη θα πιάσουν τα σχολια

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Κι ένα 5χρόνο γνωρίζει ότι μόνο με exfat μπορούν να διαβαζουν αρχεια μεταξύ τους τα δύο λειτουργικα Να δούμε πόσο πάτο ασχετοσυνης ακόμη θα πιάσουν τα σχολια

Δηλαδή νομίζεις ότι το macOS δεν διαβάζει NTFS; 

Δημοσ.

Παιδιά, γιατί η απαίτηση για συμβατότητα πάει μόνο προς τη μία μεριά; 

Γράφετε ότι είναι κακό που το MacOS δεν γράφει (χωρίς 3rd-party software μόνο διαβάζει) σε NTFS, αλλά από την άλλη δεν έχει αναφερθεί καν ότι τα Windows δεν αναγνωρίζουν το HFS+ ούτε καν για ανάγνωση χωρίς επιπλέον λογισμικό...

Από τα Windows δεν έχουμε απαίτηση να είναι συμβατά με τους γύρω τους; Αυτά είναι δικαιολογημένα να βλέπουν μόνο τον δικό τους κόσμο;

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά... ειρηνη υμειν!! Ας παρει ο καθένας ο,τι θελει.. και για εκεινους που ανησυχουν πως θα περαστούν τα αρχεία απο το iPhone στο mac, υπαρχει το airdrop, που ναι ειναι Bluetooth αλλα μια ταινια 1giga την μεταφερει σε 15". Υπαρχει ζωή και χωρίς καλώδιο!

• Like 1
Δημοσ.

Γράφετε ότι είναι κακό που το MacOS δεν γράφει (χωρίς 3rd-party software μόνο διαβάζει) σε NTFS, .

Βασικά γράφει και σε ntfs χωρίς extra λογισμικό, απλά πειράζεις το fstab :)

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου ένα αρχείο excel στο cloud να το δουλεύουν 8 άτομα ταυτόχρονα χωρίς να χρεάζεται να το δίνει με φλασάκια ο ένας στον άλλον και με αποθηκευμένες προηγούμενες εκδόσεις του αυτόματα δεν φαντάζεσαι πόσα σκαλιά και παπούτσια γλιτώνει....

Το πιστεύω. Είναι πράγματι ωραίο χαρακτηριστικό.

Μπορείς να μου τι σχέση έχει αυτό με το ότι το καινούριο iPhone δεν μπορεί να συνδεθεί με το καινούριο Mac Book Pro;

Άλλο σου λέω εγώ και άλλο μου λες εσύ.

Δημοσ.

Από τα Windows δεν έχουμε απαίτηση να είναι συμβατά με τους γύρω τους; Αυτά είναι δικαιολογημένα να βλέπουν μόνο τον δικό τους κόσμο;

Mεταξυ μας τωρα, ναι. Ο δικος τους κοσμος ειναι το 90+%

• Like 1
Δημοσ.

Το πιστεύω. Είναι πράγματι ωραίο χαρακτηριστικό.

Μπορείς να μου τι σχέση έχει αυτό με το ότι το καινούριο iPhone δεν μπορεί να συνδεθεί με το καινούριο Mac Book Pro;

Άλλο σου λέω εγώ και άλλο μου λες εσύ.

Δεν απάντησα σε αυτό που είπες με το προηγούμενο ποστ μου.

Τώρα θα απαντήσω. Χρειάζεται να μπορεί να συνδεθεί για ένα και μόνο λόγο. Απαραίτητο για safe update του τηλεφώνου και μόνο. Αν το φοβάσαι -> αντάπτορας. Προσωπικά δεν θα το χρησιμοποιούσα. 

Φόρτιση θα πεί κάποιος. powerbank θα πω εγώ. 

Όλα τα άλλα γίνονται OTA με AirDrop και wifi sync και βολεύει ρε γαμώτο δεν το λέω για να σας την πω. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...