Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναφερεσαι στην ταχυτητα upload της γραμμης σου ή του icloud ? 

Kαι στα δύο αλλά και πάλι είδα ότι η μέγιστη ταχύτητα upload στο iCloud είναι 1,5MB/s + που πρέπει να πληρώνεις κάθε μήνα για παραπάνω GB χώρου επειδή free είναι μόνο 5GB.

Γιατί να δίνω 10€ το μήνα για 1ΤΒ ?? Σκέψου το χρόνο πληρώνεις 120€ !!

Καλύτερα να αγοράσεις έναν εξωτερικό σκληρό 1ΤΒ που θα σου κοστίσει ~70€ και σώζεις τα αρχεία σου πολύ πιο γρήγορα και έχεις σίγουρα ασφάλεια !!

• Απαντ. 230
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλύτερα να αγοράσεις έναν εξωτερικό σκληρό 1ΤΒ που θα σου κοστίσει ~70€ και σώζεις τα αρχεία σου πολύ πιο γρήγορα και έχεις σίγουρα ασφάλεια !!

Μία να φάει καταλάθως ο εξωτερικός με το χέρι, πάρ' τον κάτω, έφυγαν 1TB δεδομένα μέσα σε 0,5 δευτερόλεπτα. Τρομερή έξυπνη & ασφαλής η ιδέα σου. Μη συγκρίνεις την ασφάλεια cloud λύσεων με local sync με έναν... εξωτερικό σκληρό. Γελάνε κι οι πέτρες!

stoneart11.jpg

Εγώ δίνω 10€ το μήνα για Dropbox 1TB συν 1€ το μήνα για iCloud 50GB. Δε χρειάζομαι τόσα ούτε στο Dropbox, αλλά σε αντίθεση με το βολικότερο τιμολογιακά iCloud δεν έχει ενδιάμεσες επιλογές.

• Like 1
Δημοσ.

Οποιος θέλει να κάνει τη δουλειά του γρήγορα και αξιόπιστα παίρνει Mac, τέλος. Αυτή τη στιγμή δεν υπαρχει κατασκευαστής που να μπορεί να προσφέρει την εμπειρία χρήσης ενός mac. Και ξέρετε γιατι; γιατι όλοι οι άλλοι χρησιμοποιούν windows, τα οποία ειναι έτη φωτός πίσω. Σας το λεει πρώην χρήστης windows με 20 χρόνια εμπειρία σε αυτά,

Ανάλογα τι δουλειά θες και τι μηχάνημα windows θες/μπορείς να πάρεις....

Μην τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι....

Χρήστης windows,mac επίσης πολλά χρόνια.

Υ.Γ Τα mac είναι αρκετά απροβλημάτιστα κυρίως όσο τα αφήνεις μαμά... Αν αρχίσεις να τρέχεις διάφορα και πειράξεις και τίποτα και αυτά έχουν αστάθειες... Επίσης όταν λέμε windows μηχάνημα να εννοούμαι και παρόμοιας ποιότητας/τιμής με mac πχ xps/thinkpad όχι lenovo Y. Α και κανένα normal software όχι ότι freeware crap κυκλοφορεί.

Υ.Γ.2 Το αγαπημένο μου στοιχείο στο macbook είναι το touchpad (Απερίγραπτο απλά) και το system interface των mac με τα apps. Ενιαίο όχι σαν τα windows...

• Like 1
Δημοσ.

Μεταπήδησα σε mac το 2013 μετά από πάνω από 15 χρόνια χρήσης windows (και λίγο linux ενδιάμεσα), με το mac mini late 2012. Ένα σχετικά "φθηνό" μηχάνημα. Η εμπειρία χρήσης με αυτό το μηχανάκι είναι Φ-Ο-Β-Ε-Ρ-Η. Μετά από 4 χρόνια χρήσης είναι ακόμα άψογο και το λατρεύω. Κανένας προηγούμενος υπολογιστής μου δε λειτουργούσε τόσο απροβλημάτιστα μετά από τόσο καιρό (και γενικά ξέρω τι κάνω). 

Όταν είδα τα νέα macbook pro ομολογώ ότι σπάστηκα απίστευτα και (αν και δε σκοπεύω να αλλάξω υπολογιστή σύντομα) η πρώτη μου σκέψη ήταν: "θα γυρίσω σε windows με αυτές τις λαλακίες που κάνουν" (αφαίρεση χρήσιμων θυρών, υπερβολική αύξηση τιμής). Όμως τώρα που το ξανασκέφτομαι θα μου είναι μάλλον δύσκολο... Το λειτουργικό των mac είναι εξαιρετικά σταθερό και φιλικό. Δεν υπάρχει τίποτα αντίστοιχο με το Time Machine (ναι μπορείς να κάνεις backup αρχεία σε windows αλλά αν πάρεις καινούριο μηχάνημα πρέπει να κάτσεις να το ξαναστήσεις από την αρχή, δηλαδή μισή μέρα τουλάχιστον). Και στην τελική, ένα mac θα σε "βγάλει" άνετα μια εξαετία λειτουργώντας ικανοποιητικότατα, κάτι που δύσκολα μπορώ να το πω για windows. Και κάπως έτσι η διαφορά τιμής, στην πορεία του χρόνου, εξανεμίζεται.

Τα windows νομίζω έχουν backup για όλο το λειτουργικό. Νομίζω γιατί δεν το χρησιμοποιώ. Το time machine είναι για backup αρχείων δεν είναι για λειτουργικού.... Για λειτουργικό θες superduper κλπ. Το mac mini ήταν κάτι μοναδικό κάποτε νομίζω τώρα όχι. Δεν ξέρω πόσο καλά τρέχουν τα post mountain lion αλλά αν σου αρέσουν μια χαρά σε βρίσκω.... Πάντως με windows μηχανήματα δεν ξέρω αν χρήστες έχουν πρόβλημα μετά από χρόνια αν δεν βάζουν βγάζουν προγράμματα συχνά... Το μεγάλο καλό είναι ότι στα mac συνήθως ξεχνάς drivers...

• Like 1
Δημοσ.

Μία να φάει καταλάθως ο εξωτερικός με το χέρι, πάρ' τον κάτω, έφυγαν 1TB δεδομένα μέσα σε 0,5 δευτερόλεπτα. Τρομερή έξυπνη & ασφαλής η ιδέα σου. Μη συγκρίνεις την ασφάλεια cloud λύσεων με local sync με έναν... εξωτερικό σκληρό. Γελάνε κι οι πέτρες!

Ε γι αυτό φροντίζεις να μην πέσει ,το icloud όμως επειδή είναι ιντερνετικό πάντα υπάρχει πιθανότητα κάποιος να μπει στα αρχεία σου (καλά ειδικά αυτός που έχει το iCloud μπορεί άνετα να μπει στα αρχεία σου χωρίς να το καταλάβεις) - δεν είναι ατομικά δικά σου τα αρχεία γιατί από την στιγμή που τα ανεβάζεις στο Internet είναι σαν να το μοιράζεσαι γιατί τα αρχεία τα έστειλες σε host οπότε τα έχει εκείνος κι εσύ απλά τα κατεβάζεις ενώ αν το έχεις στο σκληρό δίσκο τότε τα αρχεία τα έχεις μόνο εσύ 

• Like 1
Δημοσ.

Kαι στα δύο αλλά και πάλι είδα ότι η μέγιστη ταχύτητα upload στο iCloud είναι 1,5MB/s + που πρέπει να πληρώνεις κάθε μήνα για παραπάνω GB χώρου επειδή free είναι μόνο 5GB.

Που να καταλαβαινες και τη διαφορα μεταξυ ΜΒ/s και Mb/s

Δημοσ.

Εγώ γελάω με το που ξοδεύετε τα χρήματά σας ορισμένοι.

Πάρε 2 εξωτερικούς HDD ή πάρε εξωτερικό SSD που δεν κινδυνεύει από δονήσεις. (+ privacy και offline πρόσβαση στα δεδομένα σου)

• Like 1
Δημοσ.
Ακόμη να καταλάβουν κάποιοι ότι το mac δεν το παίρνεις για το hardware.....

Το παίρνεις για να κάνεις μια άλφα δουλειά στον μισό χρόνο απότι με windows...και εννοώ δουλειά που περιλαμβάνει κίνηση του χρήστη και διακίνηση δεδομένων μέσα σε ένα σταθερό περιβάλλον....

Εγώ δουλεύω καλύτερα σε mac και αποδίδω περισσότερο (προσωπική άποψη και συμπέρασμα) 

Και μ'αρέσει που όταν δω μήλο ξέρω ότι θα δουλεύει και δεν θα μου πρίξει τα μπομπόλια να το σετάρω πρώτα. 

Στο macbook pro που έχω άνοιξα τις ρυθμίσεις 2 φορές μέσα σε ένα χρόνο και η μία για να αλλάξω φόντο.....

Όποιος πρόκειται να αγοράσει macbook pro για να έχει συνδεσιμότητα ας αγοράσει κάτι άλλο.....απλό.....

Αυτός που θέλει το macos του, για να τελειώσει κάτι πιο γρήγορα και αποδοτικά δεν θα τον χαλάσει η επένδυση σε χρήμα για περιφεριακά. 

Αυτό: 

http://www.computerworld.com/article/2998315/apple-mac/every-mac-we-buy-is-making-and-saving-ibm-money-ibm.html

Τα mac είναι ακριβά παιχνίδια....συνέλθετε και μην τα πλησιάζετε αν δεν τα θέλετε.....

άλλοι τα δίνουν για να πάρουν android phone με 700Ε? ϊδια κουτή σκέψη δεν είναι τη στιγμή που κάνεις τα ίδια με 200Ε κινέζο και με περισσότερη ram? (είναι όμως????)

Αυτά....

Για την παραγωγικοτητα των Mac έχεις δίκιο αλλά έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ Android 200 και 700 ευρώ ώστε να συγκρίνεις τις διαφορές τους και την εμπειρία χρήσης; εγώ νομίζω πως δεν έχουν καμία σχέση.

Δημοσ.

Στήσε το απροβλημάτιστα σε pc και πάω πάσο...

Δεν είναι το ίδιο όμως με το να βάλεις 16gb ram σε μη εξουσιοδοτημένο κατάστημα για mac service;;;

Για να είμαστε δίκαιοι...

Για εμένα αυτό είναι το κύριο πλονέκτημα στης apple, το macos. Η μόνη φανατική μου άποψη είναι το λειτουργικό τους και για μένα αυτός ο φανατισμός μου αξίζει να ανεχτώ και τα παραπάνω που έγραψες μέχρι στιγμής. 

Αν με υποχρεώσει να μην έχω καθόλου θύρα (ή ακομη ακόμη και μόνο μία θύρα, βλ. macbook) δεν θα το αγόραζα. Αλλά το macbook 12 δεν είναι για επαγγελματική χρήση.  

Δεν καταλαβαίνω γιατί ζητάτε όμως από μια εταιρία να μην είναι ακριβή ή να μην "πρωτοπορεί" με περίεργα για τον ανταγονισμό κόλπα. Θα κάνει ότι γουστάρει όσο δεν είσαι στο board της. Θυμάστε την Sony με τα Vaio;;;; Μήπως κ αυτά πουλούσαν 30% πάνω αλλά είναι τα μόνα που άντεχαν 50% πάνω από τον ανταγονισμό;;;

Η επιλογή από την άλλη για το προϊόν της είναι δική σου. Και ναι δεν περιμένει τον έλληνα αγοραστή για να της ανεβάσει το πρεστιζ...Αν μας χρεαζόταν θα τα παίρναμε φτηνότερα. 

Παρόλα αυτά φτήσε την στο κατάστημα και πάρε ότι θέλεις. 

Δυστυχώς όμως το να μην πάρεις ένα mac γιατί δεν έχει αποσπόμενη μπαταρία, ram, σκληρό ή usb (με 30ε έξτρα έχει επέκταση...)ακόμη ακόμη είναι λάθος επιλογή και θα την πληρώσεις με worktime...

Δεν θα πω άλλα. Απλά δεν μπορώ να βλέπω παράπονα από μη κατόχους και από ανίδεους του τύπου "γιατί δεν βγάζει δεξιοτίμονα αμάξια η ferrari" ή "γιατί το tesla δεν έχει και ένα βενζινοκινητήρα generic αλλά είναι μόνο ηλεκτρικό;;;; άπατο...καλύτερα πετρέλαιο" (μήλα με πορτοκάλια)

Αυτά. Καλό ΣΚ.

Όπως έχω ξαναπεί. Έχω έναν σκληρο σε NTFS με αρχεία δουλειάς..! Γιατί δεν μπορώ να το βάλω σε MacBook? 

Εμπειρία χρήσης λέμε τώρα

Δημοσ.

Τα windows νομίζω έχουν backup για όλο το λειτουργικό. Νομίζω γιατί δεν το χρησιμοποιώ. Το time machine είναι για backup αρχείων δεν είναι για λειτουργικού.... Για λειτουργικό θες superduper κλπ. Το mac mini ήταν κάτι μοναδικό κάποτε νομίζω τώρα όχι. Δεν ξέρω πόσο καλά τρέχουν τα post mountain lion αλλά αν σου αρέσουν μια χαρά σε βρίσκω.... Πάντως με windows μηχανήματα δεν ξέρω αν χρήστες έχουν πρόβλημα μετά από χρόνια αν δεν βάζουν βγάζουν προγράμματα συχνά... Το μεγάλο καλό είναι ότι στα mac συνήθως ξεχνάς drivers...

Το time machine κάνει τα πάντα backup και το λειτουργικό. Νομίζω ότι τα περιέγραψες ανάποδα....

• Like 1
Δημοσ.

Όταν βλέπω κόσμο να λέει με επιμονή "το mac μου δουλεύει απροβλημάτιστα, για αυτό μόνο mac...εμπειρία χρήσης"....  σαφώς και δε λέει ψέματα, όμως το θέμα είναι τι μπορείς να κάνεις με το mac ή το Pc και τι κάνεις....

Και ένα pc στη δουλειά 17 χρονών με win98 απροβλημάτιστα δουλεύει .. αλλά κόβει μόνο τιμολόγια.....

Μπήκα στον πειρασμό κατά καιρούς να σκεφτώ για mac, (οκ, μπορεί να είναι ακριβά και να μη μας περισσεύουν, αλλά αν δεν το θες για ...facebook τα λεφτά έρχονται δεύτερα...)

Όμως, ίσως να έλυνα κάποια προβλήματα αλλά θα δημιουργούσα χίλια δυο άλλα και έτσι έκατσα στα αυγά μου...

Π.χ. οι συνεργάτες μου δουλεύουν Corel και όχι Adobe suite...

Αν κάποιος δουλεύει προγράμματα που μόνο (ή έστω και) σε mac τρέχουν, το καταλαβαίνω... αλλιώς τι να λέει;;;

Έτσι.... αν αποφασίσω να γράψω π.χ. ios apps, ναι θα πάω να πάρω mac (αν και γίνεται με hackintosh αλλά ας μην το πάμε έτσι...) και ας φάω στη μάπα τα dongles και όλα αυτά για τα οποία γκρινιάζουν παραπάνω διάφοροι...

Όσο όμως βιοπορίζομαι με κόσμο που μου δίνει αρχεία Office, Corel, όσο γράφω εφαρμογές για .net, όσο παίζω και κάνα παιχνιδάκι που και που .... τι σκατά εμπειρία χρήσης να έχω με ένα mac...  δεν υπάρχει καν ...χρήση....!!!

• Like 2
Δημοσ.

Πάρε 2 εξωτερικούς HDD ή πάρε εξωτερικό SSD που δεν κινδυνεύει από δονήσεις. (+ privacy και offline πρόσβαση στα δεδομένα σου)

Να φτιάξω και λογισμικό που να αναλαμβάνει το αυτοματοποιημένη μετακίνηση των δεδομένων; Ειδικό hardware που να γράφει τα δεδομένα σε όλες τις τοποθεσίες από μόνο του; Μετά να φτιάξω και ειδική αίθουσα με UPS, redundant servers, κλιματισμό, κλπ, για να προστατεύονται ακόμα καλύτερα τα δεδομένα; 

Ώπα, κάτσε, άμα τα κάνω όλα αυτά (που μου παρέχουν ήδη οι synced λύσεις με <10€ το μήνα) το κόστος θα φτάσει στο θεό; 

Τα έχουμε πει πολλές φορές. Το μόνο καλό της τοπικής αποθήκευσης είναι ότι είναι ΦΤΗΝΟΤΕΡΗ. Η synced είναι ευκολότερη, ταχύτερη, ασφαλέστερη και με πολλές παραπάνω δυνατότητες (π.χ. ιστορικό, διαμοιρασμό, κλπ).

Οπότε το ερώτημα είναι αν θες μία ψευδαίσθηση ασφάλειας με 50-60 ευρώ (όπου θα πάρεις έναν εξωτερικό σκληρό και θα χαίρεσαι) ή εάν θέλεις μία ουσιαστική λύση, όπου θα στραφείς είτε α) σε synced cloud υπηρεσίες, ή β) σε δικιά σου, πανάκριβη υλοποίηση (αν είσαι εταιρεία). 

Δημοσ.

Όταν βλέπω κόσμο να λέει με επιμονή "το mac μου δουλεύει απροβλημάτιστα, για αυτό μόνο mac...εμπειρία χρήσης"....  σαφώς και δε λέει ψέματα, όμως το θέμα είναι τι μπορείς να κάνεις με το mac ή το Pc και τι κάνεις....

Και ένα pc στη δουλειά 17 χρονών με win98 απροβλημάτιστα δουλεύει .. αλλά κόβει μόνο τιμολόγια.....

Μπήκα στον πειρασμό κατά καιρούς να σκεφτώ για mac, (οκ, μπορεί να είναι ακριβά και να μη μας περισσεύουν, αλλά αν δεν το θες για ...facebook τα λεφτά έρχονται δεύτερα...)

Όμως, ίσως να έλυνα κάποια προβλήματα αλλά θα δημιουργούσα χίλια δυο άλλα και έτσι έκατσα στα αυγά μου...

Π.χ. οι συνεργάτες μου δουλεύουν Corel και όχι Adobe suite...

Αν κάποιος δουλεύει προγράμματα που μόνο (ή έστω και) σε mac τρέχουν, το καταλαβαίνω... αλλιώς τι να λέει;;;

Έτσι.... αν αποφασίσω να γράψω π.χ. ios apps, ναι θα πάω να πάρω mac (αν και γίνεται με hackintosh αλλά ας μην το πάμε έτσι...) και ας φάω στη μάπα τα dongles και όλα αυτά για τα οποία γκρινιάζουν παραπάνω διάφοροι...

Όσο όμως βιοπορίζομαι με κόσμο που μου δίνει αρχεία Office, Corel, όσο γράφω εφαρμογές για .net, όσο παίζω και κάνα παιχνιδάκι που και που .... τι σκατά εμπειρία χρήσης να έχω με ένα mac...  δεν υπάρχει καν ...χρήση....!!!

Δεν μπορω να καταλαβω το προβλημα μου, μιας και στο Macbook μπορεις να τρεξεις και windows παραλληλα με το MacOs. Δεν ειμαστε πια στο 2005.

Οσες φορες ειχα προσπαθησει να κρατησω ασφαλη δεδομενα με hard disk backups, παντα κατεληγα να χανω τα δεδομενα, ειτε απο δυσλειτουργια σκληρου, ειτε επειδη τους εχανα σε μετακομησεις, ειτε απλα επειδη ξεχνουσα να κανω copy τα δεδομενα μου.  

Απο τοτε που αρχισα να χρησιμοποιω cloud storage, εχω ακεραιο το φωτογραφικο μου αρχειο τα τελευταια 5 χρονια, χωρις να εχει χρειαστει να κανω απολυτως τιποτα. 

• Like 2
Δημοσ.

Όπως έχω ξαναπεί. Έχω έναν σκληρο σε NTFS με αρχεία δουλειάς..! Γιατί δεν μπορώ να το βάλω σε MacBook? 

Εμπειρία χρήσης λέμε τώρα

Τι εννοείς? να τον κολλήσεις με σελοτειπ πάνω σε ένα macbook ;; γιατί αν τον βάλεις σε μια θήκη και τον έχεις ως εξωτερικό μια χαρά θα τον διαβάσει. 

Κ εγω ntfs έχω εξωτερικούς. 

Γνώμη μου για το backup είναι το εξής και μόνο. 

Personal NAS με RAID. 2 σκληροί αρκούνε συνήθως (σε μένα όχι). Μόνο για backup όμως. όΧι για να μοιράζει ταινίες στην γειτονιά. 

To ίδιο NAS να κάνει και online backup. 

Αρχεία ζωής ή θανάτου σε μικρό HDD που είναι πάντα off...συνδέετι μόνο για εγγραφή/ανάγνωση. 

Αρχεία ζωής ή θανάτου βασανιστικού με πολλή ίντριγκα  --->> DVDs, όσα χρειάζεται...

Συνολικό κόστος 400 απαξ και συνδρομή κατά βούληση. 

είναι μια μετρημένη λύση για επαγγελματική δουλειά. υπάρχουν και πιο καλές αλλά δεν συμφέρει. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...