thepoint Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Στο τρίποδο δεν θέλει σταθεροποίηση να την απενεργοποιήσεις. Καθαρός ουρανός, τέρμα στο wide, κλείδωμα της εστίασης και να μη φεύγεις πάνω από μισό λεπτό έκθεση γιατί καταστρέφεις την ευκρίνεια θα έλεγα στα 20 δευτερόλεπτα για σιγουριά. Όσο περισσότερο wide ο φακός τόσο καλύτερα. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2016 από thepoint Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blu3_orion Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 α κατι αλλο, αυτη την περιοδο δεν φαινεται το κεντρο του γαλαξια (ειμαι 95%) σιγουρος ετσι οπως το κοιταγα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gasantony Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δεν έχω βρει ούτε μια νύχτα με ξαστεριά . Έρχονται και καταιγίδες ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 α κατι αλλο, αυτη την περιοδο δεν φαινεται το κεντρο του γαλαξια (ειμαι 95%) σιγουρος ετσι οπως το κοιταγα Του χρονου παλι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djuan1988 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Μπορώ να αγοράσω μια 5200 με τον kit φακό και εγγύηση με ελάχιστα κλικ από κοπέλα που θέλει να πάει σε 7200 στα 350€ (πιστεύω μπορώ να τη ρίξω στα 300€). Μου μοιάζει τρομερό VFM. Τι λέτε οι γνώστες; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Μια χαρα αγορά ειναι. Go for it Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thepoint Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Δεν έχω βρει ούτε μια νύχτα με ξαστεριά . Έρχονται και καταιγίδες ... Για να μη χάσεις καμιά καταιγίδα https://www.windytv.com/?clouds,37.983,23.733,6 πλάκα κάνω! Υπάρχει και εφαρμογή για κινητά. Πάντα καλά άστρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gasantony Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Υπέροχα πράγματα !! Πήρα και τον Nikon 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR , και αν και εισαγωγικός , βγάζει υπέροχα μακρυνά αντικείμενα.Πιστεύω οτι ειναι ένας τίμιος φακός στα χρήματα του ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johny135 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) επανερχομαι στο θεμα....δεν εχω παρει ακομα κατι γιατι το ειχα παγωσει λιγο το θεμα λογο του οτι δεν εχω χρονο τον τελευταιο καιρο.και επισης περιμενω μεχρι τα χριστουγεννα μηπως μπει καμια καλη προσφορα...αρχικα μου ειχε προταθει αυτη http://www.plaisio.gr/fotografia-video/fotografikes-mixanes/dslr-camera/Nikon-Digital-Camera-D3300-AF-P-18-55mm-VR-1371540.htmδιοτι υπολογιζα να δωσω κατι μεχρι 400-450 το πολυ....ένα φιλαρακι πηρε προσφατα αυτη και λεει οτι ειναι πολυ καλη και ειδικα για εμενα που θα ειμαι και αρχαριος http://www.plaisio.gr/fotografia-video/fotografikes-mixanes/dslr-camera/Nikon-D5200-Double-Kit-18-55mm-55-200mm-mazi-me-tsanta-metaforas-kai-tripodo.htmόμως ο φιλος μου ειναι σε αλλη πολη και δεν μπορω να τη δω απο κοντα...απλα ακουω τα σχολια του.ερωτηση τωρα: αξιζει να δωσω τα παραπανω και να παω σε αυτη την προσφορα?? ή οχι? σε σχεση με την d3300 τη καλυτερο εχει η d5200?αξιζει λετε τα παραπανω η προσφορα του πλαισιου που παρεθεσα? ή να περιμενω καμια καλυτερη τιμη γενικα προς τα χριστουγεννα (αν κανουν καμια τιμη δηλαδη).υ.γ να θυμισω οτι την θελω για φωτογραφια κατα κυριο λογο σε τοπια και γενικοτερα για τα παντα, αλλά κατα κυριο λογο τοπια και επισης για timelapse Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2016 από johny135 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 εγω προσωπικα δεν θα πηγαινα στην 5200. ειναι +200 ευρω, για ενα φακο που θα χρησιμοποιεις πολυ σπανια, και ενα σωμα που δεν ειναι καλυτερο απο την D3300. αν εξαιρεσεις μερικες λεπτομεριες απο την αλλη η 3300 εχει 60fps video, και απουσια LPF, τα οποια τα θεωρω πολυ σημαντικα. το τριποδο δε το σχολιαζω καν... παρε την 3300 με τον 18-55 AF-P VR και τα ρεστα κρατατα για να παρεις κανα φακο σε κανα χρονο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johny135 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 δεν ειναι καλυτερη δηλαδη απο την 3300?με την 3300 θα κανω καλα timelapse ομως? και δεν εννοω μονο με ληψη βιντεο, αλλά και με πολλες φωτογραφιες ανα 5 δευτερολεπτα...με ειχε προβληματισει ενας φιλος που ειχε πει παραπανω οτι ετσι θα εχω θεμα με το κλειστρο της dslr. όμως δεν θελω να παω σε mirorrless. επειδη θελω να ασχοληθω με αυτο μελλοντικα και σοβαρα αν τα καταφερω θελω να μπω απο τωρα στη λογικη της dslr.κατι άκυρο: ενα καλο τριποδο (χωρις να εχει θεμα η καμερα απο πτωσεις κλπ, εννοω κατι σιγουρα καλο) και μια τσαντα μεταφορας ποσο κοστιζουν?επισης αξιζει να παρω τωρα ή να περιμενω λιγες μερες μηπως τα χριστουγεννα ή λιγο μετα βαλουν καμια προσφορα? ή δεν παιζει? συνηθως ποτε βαζουν σε φωτ. μηχανες προσφορες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 εγω δε θα κανα timelapse με dslr για τους λογους που σου πε... ειχα πετυχει προσφορα την 3300 με τον φακο περσι στα 299 ευρω! και εκανα χαζομαρα και δε τη πηρα... για σοβαρο τριποδο θες λεφτα μην δωσεις τοσα πολλα λεφτα μαζι για να τα παρεις ολα. σιγα σιγα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johny135 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 αρα να περιμενω για καμια καλυτερη τιμη σαν αυτη που λες? μιας και τωρα δεν εχει ακομα καμια προσφορα....ποια περιοδο την ειδες την προσφορα περιπου? για να εχω το νου μου μηπως βαζουν τοτε γενικα....ποσα θελω δηλαδη για τριποδο? δεν το υπολογιζα και για πολλα λεφτα να σου πω την αληθεια. αλλά δεν εχω ασχοληθει για να ξερω και τιμες κιολας.βεβαια μεγαλος προβληματισμος ειναι το timelapse...παντως στο youtube που κοιταω και αυτους που κανουν αλλά κυριως καποια tutorial που βλεπω, με dslr βγαζουν timelapse με φωτογραφιες ανα 5 δευτερολεπτα, με ενα μηχανηματακι που εχει ρυθμιστη να τραβαει ανα οσα δευτερολεπτα το ρυθμισεις... εσυ τι θα εκανες για timelapse? mirorrless? ομως για φωτογραφια προτιμω dsrl....και να τα περνα και τα δυο δεν μπροω δυστυχως χαχα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Η λογική της DSLR οπως και κάθε αλλου τυπου μηχανής (ακόμη και compact) η οποια σου δινει πλήρη manual ελεγχο στους παραμέτρους της φωτογραφίας σου ειναι η ίδια. Ειναι απλά η λογική και η τεχνική της ψηφιακής φωτογραφίας. Απο εκει και μετα οι διαφορές ειναι διαφορές σε ποιότητα εικόνας, διαφορές σε χρηστικότητα και σε features. Μην ξεχνας ομως οτι την διαφορα την κανεις προτιστως εσυ και δευτερευοντως ο φακός σου. Οι μοντέρνες mirrorless δεν εχουν να ζηλέψουν τιποτε απολυτως απο τις entry/middle level DSLR. Λιγο διαγορετική λογική υλοποίησης απλα. Αυτο που πρεπει να δεις ειναι ποια μηχανή (ασχετως τυπου) ειναι πιο ταιριαστή στις δικές σου ανάγκες. Οσο για το time lapse υπολογισε οτι ενα μικρο τυπικο κλιπακι 15" με 30fps θελει 450 φωτογραφίες. 450 φωτό ανα 5" σου καλύπτουν χρονική περίοδο 37'. Εαν θελεις 60fps πας στα διπλάσια κατευθειαν. Υπολογισε και ενα +20% φωτογραφησης πριν και μετα ωστε να κοψεις το σωστό κομμάτι για το κλιπάκι σου επισης. Και μιλαμε για ενα κλιπακι των 15" που δεν θα καταφερεις (ειδικα στην αρχη) να το βγαλεις σωστά με την πρωτη αλλα θα χρειαστείς πολλαπλές προσπάθειες. Εαν εχεις δε στο μυαλό σου και κλιπάκια νυχτερινου ουρανου απο την δυση μεχρι την αυγη εκει παμε σε μεγαλα νουμερα. Οι DSLR προς το παρον δεν φωτογραφιζουν μονο με ηλεκτρονικο κλειστρο. Οποτε ειναι κριμα για την μηχανή σου να την θετεις σε τετοια φθορα οταν μπορεις να το κανεις εξισου καλα με κατι αλλο. Απο εκει και μετά ενω οντως η D3300 ειναι πολυ καλη μηχανη. Ύπερτερει σε High ISO performance χανει ομως σε Dunamic Range. Δεν εχει Low Pass Filter αλλα δεν εχει ομως και Bracketing και ενσωματωμενο time lapse που εσυ θελεις (αν και ειναι ευκολο ενα εξωτερικο). Για φωτογραφια τοπιου τα AF points οπου υπερτερει η D5200 δεν ενδιαφερουν. Οποτε εσυ αποφασιζεις με δικα σου κριτηρια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johny135 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 σιγουρα για timelapse μια mirrorless θα ειναι καλυτερη. ομως εγω θελω και φωτογραφια για τοπια και γενικοτερα και πιστευω μια mirrorless στα ιδια χρηματα θα υστερει απο μια dslr στην φωτογραφια. και δεν θελω να θυσιασω φωτογραφια για το timelapse....δηλαδη με dsrl κανω timelapse μεσω ληψης βιντεο για να ειμαι ασφαλης σε οτι αφορα το κλειστρο και λοιπα.?υ.γ κατι εγραψες στο τελειωμα της απαντησης σου οτι για φωτογραφια τοπιου υπερτερει η D5200?? αν καταλαβα καλα?γιατι κατα κυριο λογο τοπια θα τραβαω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα