Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Oτι γράφει ο τίτλος η intel ανακοίνωσε την διάδοχη πλατφόρμα στο HEDT με νέο σοκετ το 2066 αντι του 2011-3 και αναμένεται να κυκλοφορήσει σύμφωνα με το δημοσίευμα του techpowerup Σεπτέμβριο του 2017, ρεαλιστικά τέλος του 2017

https://www.techpowerup.com/227716/intel-readies-skylake-x-as-its-next-high-end-desktop-platform

Πάντως διαβάζοντας τα specs δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά τα πράγματα, skylake με single core performance ~10% απο haswell, πάλι 6,8 10 πυρήνες quad chanell ddr4

Kαι η ΠΙΟ ηλίθια απόφαση τους να το τοποθετήσουν ΞΑΝΑ (back to the past) quad core στο HEDT ναι καλά διαβάσατε ο kaby lake θα προσφέρεται στο socket 2066 σαν τετραπύρηνος και με dual chanell memory controller, μιλάμε για κελεπούρι σιγα παιδιά μην σπρώχνεστε ποιός θα τον πρωτοπάρει

Y.Γ. Θα αναβαθμίσω φυσικά απο 2011-3 αφού βγει η νέα πλατφόρμα, μην χάσω την μεταπώληση για κανένα άλλο λόγο

Υ.Γ.1,  Εχει πλάκα να ξέρεις οτι το νέο σου pc σε 1, 1,5 χρόνο θα έχει ακριβώς τις ίδιες επιδόσεις με ο σημερινό σου

Υ.Γ. 2 Αν έβγαζε η amd γρηγορότερη πλατόρμα απο το HEDT της ;intel εννοείται οτι θα πήγαινα χωρίς 2ή σκέψη, ΚΑΙ κάνω μια πρόβλεψη ΟΤΙ ο κάποτε προηγμένος επαναστατικός nahalem (Core i series) έφτασε στο απώτατο στάδιο εξέλιξης και προς το παρόν θα έχουμε συνέχεια του αρμέγματος απο την intel, και εξελίσσεται στον νέο pentium 4 (netburst) που δεν έπαιρνε πλέον καμμία γιατρεια, 

Τότε είχε μια επαναστατική νεα αρχιτεκτονική που τον αντικατέστησε conroe,  τώρα δεν βλέπω κάτι στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον 2 ετία

Τώρα θα ήταν το καλύτερο timing για την amd ΑΝ έχει κάτι πραγματικά νέο να το πλασάρει έτσι ώστε να στρέψει το ενδιαφέρον του κόσμου πάνω της (ΔΕΝ ΞΕΡΩ τι θα κάνει ο Zen όταν βγει) τα ίδια έλεγαν και για τον Bulldozer και βγήκε μουλάρί, μακάρι να πετύχει πάντως μπας και βγούμε απο το τέλμα όπου ακόμα και X58 να έχεις παραμενει ικανότατος παρα τα 9 χρόνια που θα έχει προσεχώς στην πλάτη του, τώρα αν και ο Ζεν βγεί μια απο τα ίδια και γράφουν οι γνωστοί γραφικοί "Καλός είναι όταν βγεί το DX 14 θα δείτε οτι θα σπέρνει κλπ, δεν βλέπω καλά τα πράγματα)

• Like 2
Δημοσ.

Βάλε το κείμενό σου στο 2011-3,να το σορτάρει και να του δώσει σαφήνεια.

Τρικυμία εν κρανίω.

ΥΓ1.Δε θες να χάσεις την "μεταπώληση";Έμπορος είσαι;

Οι λοιποί συγκρίνουμε ανάγκες/δυνατότητες σε σχέση με το κόστος κάλυψής τους.

Άντε,και χαρούμενες αγορές μητρικών,γιατί φυσικά και χρειάζεται νέο σόκετ.

Δημοσ.

Σου ζητησα την άδεια για να γράψω, δες τον τίτλο του θέματος και άν σου αρέσει σχολιάζεις, την ειρωνεία σου στα φιλαράκια σου και όχι σε μένα.

Ξυπνα και δες οτι στο site υπάρχουν αγγελίες όπου πωλεί ο καθενας μτχ υλικο ΑΡΑ και όποτε θελήσω θα πουλήσω και εγώ (ΑΝ δε σε πειράζει φυσικά)

Εγω αγοράζω όταν θέλω αυτό που μου αρέσει δεν ξέρω τι κάνεις ΕΣΥ και ούτε ποιόν αντιπροσωπεύεις ακριβώςμε το "ΕΜΕΙΣ" Επίσης βρισκόμαστε σε site υπολογιστών και όχι σε τοπικό ψυχολογικής υποστήριξης της κλαούγκας του καθενός αν θες παρηγοριά τρ'αβα εδώ

http://www.boro.gr/

Δημοσ.

Χαλάρωσε arrows, απλά σου λέει το παιδί ότι αφού δεν έχεις λόγο να αναβαθμίσεις όπως λες και ο ίδιος τότε τι σε τρώει η μεταπώληση;

Κρατάς αυτό που έχεις μέχρι να λιώσει και αγοράζεις μετά κάτι καινούργιο που θα έχει και μεγαλύτερη διαφορά.

Κοινώς μας λες για το άρμεγμα της Intel αλλά εσύ είσαι αυτός που ψοφάς για άρμεγμα στην τελική,πουλάς κάτι που σε καλύπτει πλήρως για να πας σε κάτι μόνο ελάχιστα καλύτερο...

• Like 6
Δημοσ.

αυτο που λεει ο arrows ειναι οτι θα κάνει αναβάθμιση σχεδον αναγκαστικά τώρα γιατι αλλιώς θα χάσει την μεταπολιτική αξία του το set που έχει τώρα . σε 2 π.χ χρόνια δεν θα μπορεί/αξίζει να το πουλήσει . 

• Like 1
Δημοσ.

σε 2 π.χ χρόνια δεν θα μπορεί/αξίζει να το πουλήσει . 

Σε 2 π.χ. χρόνια τι θα έχει βγει που να είναι τόσο πολύ καλύτερο από το haswell;

Με τα ίδια του τα λεγόμενα το 9 χρονών χ58 στέκει ακόμα,αν βαστήσει και το 2011-3 του 9 χρόνια θα έχει γλυτώσει από καμιά 3-4 κύκλους αγοραπωλησιών και θα έχει γλυτώσει και πολλά λεφτά.

Το σκεπτικό του πρέπει να πουλήσω ό,τι έχω όσο έχουν ακόμα αξία για να πάω σε νέα υλικά είναι που τροφοδοτεί την αγορά στο να βγάζουν συνεχώς τα ίδια και τα ίδια.

Σε αυτό το σημείο ευχαριστώ κιόλα για εσάς που σπρώχνεται την τεχνολογία και μπορούμε να αγοράζουμε φτηνά και δυνατά Low end.

• Like 5
Δημοσ.

Αυτό^^.

Αμα δεν χρειάζεται, δεν αναβαθμίζεις. Κρατάς τα χρήματα και παίρνεις σε 3-4 χρόνια υπολογιστή απο memristor, γραφένιο ή κβαντικό που λέει ο λόγος.

Εκεί να δεις διαφορά. Και τι θα πει μην χάσεις μεταπωλητική αξία, έμπορος με παλιό στοκ είσαι? Μην γκρινιάζουμε για να γκρινιάζουμε, νισάφι πια με το "δεν αξίζει να αναβαθμίσω απο τον #ΧΧΧ στον (#+1)ΧΧΧ", δεν αξίζει, άρα μην το κάνεις. Έχουμε φτάσει σε κατασκευαστικά όρια, άσε που αυτή η στασιμότητα βοηθάει εμάς στην Ελλάδα που δεν διαθέτουμε τριχίλιαρα για αναβάθμιση κάθε δυο χρόνια.

Αν πάλι θες να έχεις τα νεοτερα και καλύτερα, χάνεις κανα χιλιάρικο σε κάθε γενιά και κερδίζεις 10%. Αλλά είναι επιλογή σου.

• Like 2
Δημοσ.

Αν και off topic σε σχεση με το θεμα που ανοιξα ο kinigospsihon επιασε το point μου εχοντας ενα hardware σοβαρό το δίνεις σε ενα χρονικο σημειο ππυ εχει ακομα εγγύηση εινσι σχετικα νεο και μπορεις να πιασεις μια αξιοπρεπη τιμη και δινοντας ενα χ ποσο αναβαθμιζεις στο τελευταιο και πιο καινουριο

Φυσικα και ειναι επιλογη μου αλλα προτιμω να δινω μικρα ποσα ανα γενια και να ανανεωνω το hardware απο το να κρατησω κατι 5 χρονια και να θελω αππ την αρχη ενα σκασμο λεφτα για νεο pc ελευθερος ειναι καποιος να κρατησει και τπ pc του 10 ετη η μεχρι να απαξιωθει εντελως ot out.

@sheogorath

Αν αναφερεσαι σε εμενα σου προτεινω να ξαναδιαβασεις τον τιτλο του θεματος καθως και το τι εγραψα και να δεις οτι σεν υπαρχει καμμια γκρινια παρα μονο κριτικη δικη μου κοινως η αποψη μου

Επισης να ξαναγραψω οτι το θεμα αφορα την νεα πλατφορμα της intel και οχι τι pc εχω η θα εχω καθως ουτε εγραψα στα νεα συστηματα & αμαβαθμισεις και ουτε ζητησα και την γνωμη κανενος νομιζω!

• Like 1
Δημοσ.

Αν και απλά το θέμα είναι από ποια πλευρά το βλέπεις,από που αγοράζεται φθηνά και δυνατά low-end?Μόνο σπάνια που θα βρεις καμιά ευκαιρία γιατί και στην ενότητα πόσο να πουλήσω.. οι τιμές που προτείνονται δεν είναι και σκότωμα...

Δημοσ.

Γενικά το είπα, διαβάζοντας την γκρίνια για την "παρουσίαση" του 7600Κ εδώ στο site και το hate που ακολούθησε.

Δεν κρίνω κανέναν για καμιά αναβάθμιση, αλλά τονίζω αυτά που έγραψα.

Έχουμε φτάσει σε κατασκευαστικά όρια, άσε που αυτή η στασιμότητα βοηθάει εμάς στην Ελλάδα που δεν διαθέτουμε τριχίλιαρα για αναβάθμιση κάθε δυο χρόνια.

Αν πάλι θες να έχεις τα νεοτερα και καλύτερα, χάνεις κανα χιλιάρικο σε κάθε γενιά και κερδίζεις 10%. Αλλά είναι επιλογή σου.

• Like 2
Δημοσ.

Αν και off topic σε σχεση με το θεμα που ανοιξα ο kinigospsihon επιασε το point μου εχοντας ενα hardware σοβαρό το δίνεις σε ενα χρονικο σημειο ππυ εχει ακομα εγγύηση εινσι σχετικα νεο και μπορεις να πιασεις μια αξιοπρεπη τιμη και δινοντας ενα χ ποσο αναβαθμιζεις στο τελευταιο και πιο καινουριο

Φυσικα και ειναι επιλογη μου αλλα προτιμω να δινω μικρα ποσα ανα γενια και να ανανεωνω το hardware απο το να κρατησω κατι 5 χρονια και να θελω αππ την αρχη ενα σκασμο λεφτα για νεο pc ελευθερος ειναι καποιος να κρατησει και τπ pc του 10 ετη η μεχρι να απαξιωθει εντελως ot out.

Ε βεβαία, από την μία το προτιμάς να δίνεις μικρά ποσά και όχι πολλά κάθε 5 χρόνια,από την άλλη «Αν έβγαζε η amd γρηγορότερη πλατόρμα απο το HEDT της ;intel εννοείται οτι θα πήγαινα χωρίς 2ή σκέψη,» γιατί η AMD σίγουρα θα έβγαζε κάτι νέο ανά 1-2 χρόνια όπως το προτιμάς εσύ.

Δηλαδή στο πρώτο σου μήνυμα μας αραδιάζεις όλα τα κατά των συχνών ανανεώσεων και τώρα μας λες ότι το προτιμάς,τι τρέχει τελικά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...