Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας.

Θελω σε καφετέρια να στο Wifi (που ειναι free) να μπορώ να λαμβάνω κάποια δεδομένα απο τον χρήστη για του δίνω access. (το mail πχ μου αρκεί).

Πως μπορώ να το κανω. Υπαρχει τροπος?

Ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Οποτε αυτο το κανω cοnnect με το Router μου σωστα?

Και το Access στους πελατες θα το δινω μεσω αυτου?

πχ αυτο?

https://www.czc.cz/ubiquiti-unifi-ac-long-range/195449/produkt

ή 

https://www.czc.cz/ubiquiti-unifi-ap-long-range/131518/produkt

σωστά. Είναι πολύ καλά access points απλά αυτό που θες να κάνεις ενδέχεται να σε δυσκολέψει κυρίως γιατί θέλει να γράψεις κώδικα και να φτιάξεις ένα custom portal. Πρέπει να δεις και διαβάσεις το API της ubiquiti για τα portal ώστε να μπορέσεις να πέρνεις το email από τους πελάτες και να τους δίνεις πρόσβαση.

Υπόψην να έχεις κάποιο μικρό pc το οποίο θα εκτελεί χρέη server ώστε να στήσεις τον AP controller καθώς και apache+mariaDB(ή mysql) διότι θα σου χρειαστούν ώστε να ελέγχεις τα AP και να hostάρεις το portal σου. Κατα προτίμηση θα επέλεγα κάποια linux διανομή αλλά η δουλειά μπορεί να γίνει με windows.

Φυσικά το pc-serverάκι θα πρέπει να είναι μόνιμα ανοικτό για να προσφέρεις τις υπηρεσίες αυτές.

Δημοσ.

σωστά. Είναι πολύ καλά access points απλά αυτό που θες να κάνεις ενδέχεται να σε δυσκολέψει κυρίως γιατί θέλει να γράψεις κώδικα και να φτιάξεις ένα custom portal. Πρέπει να δεις και διαβάσεις το API της ubiquiti για τα portal ώστε να μπορέσεις να πέρνεις το email από τους πελάτες και να τους δίνεις πρόσβαση.

Υπόψην να έχεις κάποιο μικρό pc το οποίο θα εκτελεί χρέη server ώστε να στήσεις τον AP controller καθώς και apache+mariaDB(ή mysql) διότι θα σου χρειαστούν ώστε να ελέγχεις τα AP και να hostάρεις το portal σου. Κατα προτίμηση θα επέλεγα κάποια linux διανομή αλλά η δουλειά μπορεί να γίνει με windows.

Φυσικά το pc-serverάκι θα πρέπει να είναι μόνιμα ανοικτό για να προσφέρεις τις υπηρεσίες αυτές.

Αρα... no way :D απο κώδικα εγω.. τπτ

Δημοσ.

Αρα... no way :D απο κώδικα εγω.. τπτ

Μπορείς να το δώσεις σε κάποιον να στο στήσει. Εδώ υπάρχουν στην Ελλάδα εταιρίες που προσφέρουν ανάπτυξη custom captive portals σίγουρα θα βρεις ποικιλία έξω.

Δημοσ.

Συνήθως τέτοιο τύπου Captivate Portal (με Social Log-In- Email Log-In etc) προσφέρονται ως υπηρεσία, δηλ. απαιτεί κάποια συσκευή (router) + μηνιαία συνδρομή. Βεβαία προσφέρουν και αλλά πράγματα εκτός το Email Log-In.

Προφανώς θα θέλεις να γίνεται και επιβεβαίωση του e-mail, ώστε να μην βάζουν τυχαίες διευθύνσεις.

Υπάρχουν διαφορές λύσεις στην αγορά, αλλά θέλει προσοχή, γιατί κάποιες από τις διαθέσιμες υπηρεσίες βγάζουν θέματα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...