Προς το περιεχόμενο

ZOWEI XL2540: Νέο e-Sports Gaming Monitor από την BenQ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα γιατί το λές αυτό , αφού έχει πτερύγια ... χαχαχαχαχα

500δολλαρια/ευρω για monitor το οποιο ουτε gsync ή Freesync δεν εχει και καμια τωρινη καρτα δεν μπορει να βγαλει αυτα τα fps(αν οντως ισχυουν).Υποψηφιο για μια απο τις μεγαλυτερες πατατες των τελευταιων ετων το εν λογω Monitor.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γιατί παίζουν με μαύρες μπάρες? Ποιο το πρακτικό όφελος? Επίσης, το 21:9 δεν θα προσφέρει μεγαλύτερο fov και άρα πλεονέκτημα?

Πάντως, ο pro gamer ίσως να αποκτάει ένα πλεονέκτημα από τα αυξημένα hz της οθόνης (αν και εκεί ακόμη έχω αμφιβολίες) αλλά με τίποτα δεν πιστεύω ότι αυτό ισχύει και για τον απλό παίχτη

Η είδηση μιλάει για για E-sports gaming monitor. Συνεπώς δεν αφορά ούτε εμένα, ούτε (λογικά) κανεναν άλλο από όσους σχολιάσαν.

Τα 21:9 προσφέρουν στην πλειοψηφια των gamers. Ειδικά όταν πρόκειται για racing games. Όχι όμως στους pro players και ειδικά σε παιχνιδια οπως Cs Go.

Ο λόγος για τον οποίο οχι μονο δεν χρειάζονται μεγάλο fov αλλά αντιθέτως προτιμούν μικρότερο είναι επειδή στα δικά τους παιχνίδια ο καθέ παίκτης έχει θέση. Ο κάθε παίκτης καλύπτει τα νώτα άλλου. Σπάνια κάποιος θα βρεθει πισω τους χωρις να το ξέρουν. Θέλουν λοιπον μικρο fov για να μην απασχολειται η περιφερειακη τους όραση. Μερικοι δεν παίχουν καν με black bars. Παιζουν με 4:3 stretched σε 16:9 οθονες. Ετσι το model μεγαλώνει. Αυτο βεβαια μαζι με το γεγονος οτι εχουν τα παντα στο low εχει ως αποτελεσμα απαισιο οπτικο αποτελεσμα. Όπως ειπα ομως δεν τους νοιαζει. Αυτη ειναι η δουλειά τους.

Θα το έκανα εγώ ποτε αυτό; Οχι. Αλλά εγω είμαι casual gamer. Που θέλει το καλυτερο οπτικό αποτελεσμα. Δεν θα έπαιρνα ποτε μια tn 144 hz όσο μπορω να πάρω με τα ίδια χρήματα μια 1440p Ips.

Για αυτό και είπα. Αλλοι χρήστες - άλλες ανάγκες

Ο προ gamer δεν του παρεχουν ουτως ή αλλως οι σπονσορες/χορηγοι δωρεαν gaming εξοπλισμο?

Επισης αρεξε λιγο με το παραπανω,σε τεχνολογικο forum γραφεις....

Δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις με τους σπόνσορες.

Σε τεχνολογικό φόρουμ γράφω. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των pro players παιζουν σε συστηματα με i7 5960x και titans (ενιοτε σε sli)  Συστήματα που δεν νομιζω πολλοί εδώ μέσα να έχουν ακόμα. Θα μπορουσαν να παίζουν τα πάντα στο ultra σε 4κ οθονες. Παρόλα αυτά προτιμουν να παιζουν το Cs GO ένα ελαφρυ παιχνίδι με τα πάντα στο Lowest και με ανάλυση 1280χ720. Γιατί; Γιατι δεν τους ενδιαφέρει το οπτικό αποτελεσμα. Βγάζουν τα λεφτά τους από κει απότε δικαιωμα τους να το κανουν οπως οι ιδιοι θεωρουν καλυτερο. Σε αυτους απευθυνεται αυτή η οθόνη. Όχι σε σενα , σε μένα και στους υπολοιπους gamers (non Pro) που απλά θέλουμε να παίξουμε για να χαλαρώσουμε και να απολαυσουμε το παιχνιδι μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

Το να λέμε λοιπόν πως η οθόνη αυτή είναι πατάτα επειδή δεν κάνει για εμας είναι σαν να λέμε πως το

Ford Fiesta RS WRC είναι πατάτα επειδή δεν έχει ωραίο σαλόνι και πίσω καθίσματα

• Like 2
Δημοσ.

η συντριπτική πλειοψηφία των pro players παιζουν σε συστηματα με i7 5960x και titans (ενιοτε σε sli)  Σ

Τι αλλο θα διαβασουμε πια σε αυτο το forum. 

Δημοσ.

Η οποιαδήποτε επιχειρηματολογία είχες πάνω στο θέμα στέρεψε από την πρώτη σελίδα. Είναι προφανές. Δεν θα ασχοληθώ λοιπόν άλλο.

Kάτσε γκρίνιαζε για μια οθόνη η οποία δεν φτιαχτηκε για σενα αλλά για επαγγελματιες Cs-αδες επειδή δεν είναι ips και δεν εχει freesync. Τι και αν οι τύποι αυτοι παιζουν σε αναλυση 1024χ768 με τα γραφικά στο lowest παρότι εχουν σταθερα 350+fps διότι πράγματα οπως ips, freesync, fov, καλυψη sRGB τους ειναι παντελως άχρηστα.

Πάω και εγώ να κράξω την νεα πόρσε γιατι έχει μικρό πορτμπαγκαζ και είναι πολύ χαμηλή για το χωματόδρομο στο χωριό μου

• Like 1
Δημοσ.

Η οποιαδήποτε επιχειρηματολογία είχες πάνω στο θέμα στέρεψε από την πρώτη σελίδα. Είναι προφανές. Δεν θα ασχοληθώ λοιπόν άλλο.

Kάτσε γκρίνιαζε για μια οθόνη η οποία δεν φτιαχτηκε για σενα αλλά για επαγγελματιες Cs-αδες επειδή δεν είναι ips και δεν εχει freesync. Τι και αν οι τύποι αυτοι παιζουν σε αναλυση 1024χ768 με τα γραφικά στο lowest παρότι εχουν σταθερα 350+fps διότι πράγματα οπως ips, freesync, fov, καλυψη sRGB τους ειναι παντελως άχρηστα.

Πάω και εγώ να κράξω την νεα πόρσε γιατι έχει μικρό πορτμπαγκαζ και είναι πολύ χαμηλή για το χωματόδρομο στο χωριό μου

Ε ναι γιατι οι επαγγελματιες cs παικτες αυτη την οθονη περιμεναν για να κανουν καριερα,τοσο καιρο με απλα monitor παιζανε......

Πρωτη φορα βλεπω τοσο εκθιασμο για μια κατηγορια gamer η οποια ανεκαθεν αφορουσε την μειοψηφια.

Εχεις δικιο τα επιχειρηματα μου στερεψαν ενω τα δικα σου παραπανω βασιζονται καπου και γραφεις οτι σχεδον ολοι εχουν 5960χ και titanx και Sli.... 

Δημοσ.

Ε ναι γιατι οι επαγγελματιες cs παικτες αυτη την οθονη περιμεναν για να κανουν καριερα,τοσο καιρο με απλα monitor παιζανε......

Πρωτη φορα βλεπω τοσο εκθιασμο για μια κατηγορια gamer η οποια ανεκαθεν αφορουσε την μειοψηφια.

Εχεις δικιο τα επιχειρηματα μου στερεψαν ενω τα δικα σου παραπανω βασιζονται καπου και γραφεις οτι σχεδον ολοι εχουν 5960χ και titanx και Sli.... 

To point του Balthazar ειναι πως δεν μπορεις να κρινεις κάτι ακριβο για συγκεκριμενη χρηση επειδη δεν ειναι ανετο κλπ all around....

Για παραδειγμα δεν μπορεις να κραξεις ποδοσφαιρικά παπουτσια των 300 ευρώ (με καρφιά κλπ) επειδη δεν είναι άνετα για περπάτημα.... Αυτό ακριβως ειναι το point στο παραδειγμα με το Fiesta wrc....

• Like 1
Δημοσ.

To point του Balthazar ειναι πως δεν μπορεις να κρινεις κάτι ακριβο για συγκεκριμενη χρηση επειδη δεν ειναι ανετο κλπ all around....

Για παραδειγμα δεν μπορεις να κραξεις ποδοσφαιρικά παπουτσια των 300 ευρώ (με καρφιά κλπ) επειδη δεν είναι άνετα για περπάτημα.... Αυτό ακριβως ειναι το point στο παραδειγμα με το Fiesta wrc....

Μα δεν διαφωνω στο οτι εχει την χρηση του το εν λογω Monitor αλλα στο forum που ανεβηκε δεν νομιζω να υπαρχουν ουτως ή αλλως και πολλοι επαγγελματιες παικτες τετοιων παιχνιδιων για να εμπαιναν να σχολιασουν καθαρα απο πλευρας ενδιαφεροντος.

Τι δηλαδη επρεπε να σχολιασουμε οι υπολοιποι σε τεχνολογικο forum?Μπραβο στους esports παικτες που βρηκαν νεο Monitor?

-σημειωση:Διορθωσε την υπογραφη σου απο κατω σε 5γραμμες,γιατι δεν επιτρεπεται απο τους κανονες του forum :)

Δημοσ.

Μα δεν διαφωνω στο οτι εχει την χρηση του το εν λογω Monitor αλλα στο forum που ανεβηκε δεν νομιζω να υπαρχουν ουτως ή αλλως και πολλοι επαγγελματιες παικτες τετοιων παιχνιδιων για να εμπαιναν να σχολιασουν καθαρα απο πλευρας ενδιαφεροντος.

Τι δηλαδη επρεπε να σχολιασουμε οι υπολοιποι σε τεχνολογικο forum?Μπραβο στους esports παικτες που βρηκαν νεο Monitor?

-σημειωση:Διορθωσε την υπογραφη σου απο κατω σε 5γραμμες,γιατι δεν επιτρεπεται απο τους κανονες του forum :)

Το ότι στο συγκεκριμένο forum δεν βρίσκει απήχηση είναι εντελώς διαφορετικό θέμα.... Το κρίνουμε όμως με βάση τις ανάγκες του κοινού που καλείτε να καλύψει και όχι με βάση τις δικές μας προσωπικές ανάγκες.... Ή αν δεν ασχολούμαστε καθόλου με τον χώρο δεν το κρίνουμε κιόλας!

Άμα είναι έτσι πάμε να κράξουμε και έναν διαστημικό πύραυλο επειδή μας αφήνει παγερά αδιάφορους!

Επίσης το να μιλάει κάποιος εκ μέρους όλου το insomniagr είναι λάθος εκτός αν είναι εκλεγμένος ή δημιουργός του.

Ας πούμε εγώ (και ο Balthazar απ οτι φαίνεται) παρακολουθούμε espor και μπορεί και μερικοί να ασχολούνται κιόλας....

-Υπογραφή Fixed ευχαριστώ για την υπόδειξη! :)

Δημοσ.

Το ότι στο συγκεκριμένο forum δεν βρίσκει απήχηση είναι εντελώς διαφορετικό θέμα.... Το κρίνουμε όμως με βάση τις ανάγκες του κοινού που καλείτε να καλύψει και όχι με βάση τις δικές μας προσωπικές ανάγκες.... Ή αν δεν ασχολούμαστε καθόλου με τον χώρο δεν το κρίνουμε κιόλας!

Άμα είναι έτσι πάμε να κράξουμε και έναν διαστημικό πύραυλο επειδή μας αφήνει παγερά αδιάφορους!

Επίσης το να μιλάει κάποιος εκ μέρους όλου το insomniagr είναι λάθος εκτός αν είναι εκλεγμένος ή δημιουργός του.

Ας πούμε εγώ (και ο Balthazar απ οτι φαίνεται) παρακολουθούμε espor και μπορεί και μερικοί να ασχολούνται κιόλας....

-Υπογραφή Fixed ευχαριστώ για την υπόδειξη! :)

Μα και εγω παρακολουθουσα esport παιχνιδια πιο παλια που ναι ειναι αληθεια οτι αναλογα με το παιχνιδι και τους καιρους κυριως Asus,Benq ή και Eizo βλεπαμε απο οθονες. Το θεμα εδω ομως αφορα το εν λογω monitor για ολους εμας τους υπολοιπους gamers περισσοτερο παρα για το αν θα ειναι χρησιμο σε αυτους που θα ειναι στα τουρνουα(που ουτε καν θα πληρωσουν για να παιξουν σε αυτο φυσικα)

Επισης σαν χορηγος που ειναι η Benq σκοπος της δεν ειναι να βγαλει Monitor που να καλυπτουν κυριως τους επαγγελματιες παικτες στα τουρνουα αλλα μεσω αυτων να διαφημιστει(promotion δηλαδη)και στο ευρυ κοινο που τα παρακολουθει αυτα.

Εταιρια ειναι αλλωστε που την ενδιαφερει το κερδος,σιγα μην την ενδιαφερει τι monitor θα παραχωρησει στα τουρνουα των Counter strike,CoD και Overwatch.Γιαυτο αλλωστε και διατιθεται κανονικα προς πωληση και δεν ειναι monitor που θα παραχθει μονο για τα τουρνουα.

Ναι προφανως και το εν λογω monitor στα παραπανω παιχνιδια(και κατω απο τα σωστα χερια των γνωστων gamer)θα κανει παπαδες,οπως εκαναν και πιο παλια τα 144hz monitor πριν γινουν mainstream στο pc gaming σε σχεση με τα απλα 60hz monitor. Το θεμα ομως ειναι στο υπολοιπο κοινο αυτο το προιον ποσο ελκυστικο ειναι για αυτα που προσφερει και σε σχεση παντα με τον ανταγωνισμο. 

Α και ετσι για το γμτ ας θυμησω και το πλεον καταργημενο απο την Eizo monitor που παλι για 240hz διαφημιζοταν(φυσικα κυριως για counter strike) http://gaming.eizo.com/products/foris_fg2421_de/

Δημοσ.

Απειροελάχιστο input lag προσθέτουν τα G-Sync/FreeSync, μόνο τίποτα λιώματα του CS που καταλαβαίνουν το 1ms διαφορά μπορεί να το αισθανθούν, αλλά έτσι και αλλιώς σε ένα μόνιτορ που έχει G-Sync υπάρχει και η επιλογή ULMB(Ultra low motion blur) το οποίο είναι το καλύτερο για CS και γενικά για competitive FPS παιχνίδια που έχουν τρελά frames.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...