ektelion Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Καλησπέρα! Πριν ξεκινήσω, σημειώνω ότι είμαι εντελώς αρχάριος. Ξεκίνησα να φτιάχνω ένα site στο wordpress. Όλα πήγαιναν καλά, μέχρι που αποφάσισα να κάνω κάποια elements να κολλάνε στην κορυφή της σελίδας καθώς σκρολάρουμε προς τα κάτω. Ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι με κάποια Jquery Plugins. Δυστυχώς, δεν βρήκα πουθενά έναν σαφή οδηγό ο οποίος να απευθύνεται σε αρχάριους. Από αυτά που διάβασα, νόμιζα ότι είχα καταλάβει πού πρέπει να προσθέσω τι, αλλά εις μάτην. Εισαγωγή τέλος, ορίστε τι έχω κάνει μέχρι τώρα. Ας πούμε ότι θέλω να εγκαταστήσω αυτό εδώ το plugin. Ακολούθησα τα εξής βήματα: - Κατέβασα το sticky-kit.js και το τοποθέτησα στον φάκελο js του theme του Wordpress. Η πλήρης διαδρομή είναι: C:\wamp64\www\wordpress\wp-content\themes\Centum\js - Στο αρχείο header.php κάτω ακριβώς από το <header> πρόσθεσα τα εξής (σε κόκκινο): <head> <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.1.1/jquery.min.js"></script> <script type="text/javascript" src="./js/sticky-kit.js></script> <script $("#rev_slider_12_1_wrapper").stick_in_parent();></script> <meta charset="<?php bloginfo( 'charset' ); ?>"> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1"> <link rel="profile" href="http://gmpg.org/xfn/11"> <link rel="pingback" href="<?php bloginfo( 'pingback_url' ); ?>"> <?php wp_head(); ?> </head> - Είμαι σίγουρος ότι το div id είναι το σωστό, γιατί όταν επικολλώ ένα άλλο απλό σκριπτάκι το οποίο κάνει το element να εμφανίζεται αφού σκρολάρουμε κάτω για ορισμένο αριθμό pixels, δουλεύει μια χαρά. - Από ό,τι διάβασα πρέπει να προσθέσω και κάτι τέτοιο στο function.php. Δοκίμασα, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν το έχω βάλει στο σωστό σημείο και με το σωστό syntax. Αυτά. Προφανώς κάτι κάνω λάθος, αλλά οι γνώσεις μου επί του αντικειμένου είναι πολύ περιορισμένες για να ξέρω τι είναι αυτό. Σας είμαι προκαταβολικά ευγνώμων για όποια βοήθεια μπορείτε να μου παρέχετε.
dominotrix Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δοκιμασε να αλλαξεις το $ με τη λεξη jQuery
Gilfoyle Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Αντί για: <script type="text/javascript" src="./js/sticky-kit.js></script> Γράψε <script src="<?php echo get_template_directory_uri() . '/js/sticky-kit.js'?>"></script> Αν και ο "Wordpress way" είναι να φορτώνεις τα scripts με την wp_enqueue_script μέσα από την functions.php. Για περισσότερα, άμα σε ενδιαφέρει να το κάνεις σωστά google it. Και αντί για: <script $("#rev_slider_12_1_wrapper").stick_in_parent();></script> Γράψε: <script> jQuery("#rev_slider_12_1_wrapper").stick_in_parent();</script> Λογικά θα είσαι οκ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα