Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπαρχει ενα site φτιαχμενο απο τoν χρυσo οδηγο(υπαρχει μια μικρη ομαδα απο developers που φτιαχνει Site).

Αλλα επειδη ζητουν τεραστια ποσα για το Hosting θα ηθελα να μεταφερω το site αλλου.

Το προβλημα ποιο ειναι,

θα μπορεσω να παρω τα αρχεια και ολο το σιτε (το οποιο εχει φτιαξει ο χρυσος οδηγος) και να το μεταφερω αλλου οπως ειναι?

θα πρεπει να κανω καποια αλλαγη στα copyrights?

Μπορει να γινει μια τετοια κινηση?υπαρχει περιπτωση να μου το κατεβασουν για αυτον τον λογο?

Το σιτε ειναι μιας εταιριας οποτε δεν μπορω να το παιξω κορωνα γραμματα,θελω κατι σιγουρο σαν απαντηση.

Δημοσ.

Αν είναι στατικές σελίδες, μπορείς να το πάρεις και να το πας όπου θέλεις.

Αν αναφέρει το συμβόλαιο ότι δε μπορείς, είναι καταχρηστικό.

Αν όμως το site είναι δυναμικό, με βάση δεδομένων και κώδικα, τότε είναι πνευτατική ιδιοκτησία της εταιρίες που το κατασκεύασε και μπορείς να απαιτήσεις μόνο υλικό (φωτογραφίες, κείμενα) και δεδομένα από τη βάση (χρήστες, logs, κλπ).

Δημοσ.

Αν όμως το site είναι δυναμικό, με βάση δεδομένων και κώδικα, τότε είναι πνευτατική ιδιοκτησία της εταιρίες που το κατασκεύασε και μπορείς να απαιτήσεις μόνο υλικό (φωτογραφίες, κείμενα) και δεδομένα από τη βάση (χρήστες, logs, κλπ).

Ωραια,

τα email συμπεριλαμβανονται στο υλικο?

Δημοσ.

Εεεεε ξέρεις, εξαρτάται από το τι συμβόλαιο έκαναν μεταξύ τους.

Τα πνευματικά δικαιώματα τα έχει by default πάντα αυτός που δημιουργεί κάτι. Με ποιά λογική χωρίς να ξέρεις τι συμφωνία είχαν το στατικό site δεν έχει θέμα copyright (υποθέτεις ότι το στατικό περιεχόμενο το έδωσαν copy/paste στους developers?) ενώ το δυναμικό έχει, σχεδόν δε θέλω να ξέρω.

• Like 1
Δημοσ.

Εεεεε ξέρεις, εξαρτάται από το τι συμβόλαιο έκαναν μεταξύ τους.

Τα πνευματικά δικαιώματα τα έχει by default πάντα αυτός που δημιουργεί κάτι. Με ποιά λογική χωρίς να ξέρεις τι συμφωνία είχαν το στατικό site δεν έχει θέμα copyright (υποθέτεις ότι το στατικό περιεχόμενο το έδωσαν copy/paste στους developers?) ενώ το δυναμικό έχει, σχεδόν δε θέλω να ξέρω.

Επιμένεις να απαντάς σε θέματα που όπως φαίνεται δε γνωρίζεις.

Εϊπα, "Αν αναφέρει το συμβόλαιο ότι δε μπορείς, είναι καταχρηστικό."

Δημοσ.

Επιμένεις να απαντάς σε θέματα που όπως φαίνεται δε γνωρίζεις.

Εϊπα, "Αν αναφέρει το συμβόλαιο ότι δε μπορείς, είναι καταχρηστικό."

Ξέρεις τι.

Επειδή δεν τα πάω καλά με τους ξερόλες.

Αν θέλεις εξηγήσου αντί να παπαγαλίζεις την καραμέλα "δε γνωρίζεις", κάνε και τον κόπο να δώσεις και μια απάντηση της προκοπής στον άνθρωπο ("αν είναι δυναμικό δε μπορείς", γελάνε κι οι πέτρες), ή αλλιώς talk to the hand.

Δημοσ.

Πρέπει να διαβάσεις το συμβόλαιο που υπέγραψες στην αρχη. Κατα πασα πιθανότητα όμως επειδή ο xo χρησιμοποιεί δικό τους σύστημα φτιαγμένο εξολοκλήρου απο αυτους δεν μπορεις να το παρεις.

Ξαναδιαβασε ομως καλου κακου το συμβόλαιο αν και δύσκολα τα πράγματα.

Βρες κάποιον developer, ξεκινήστε πάλι απο την αρχή σε δικό σου hosting και χρησιμοποιήστε κάποιο open source cms.

Δημοσ.

Αν εννοεις αυτοματοποιημένα..............λογικά όχι.

Αν εννοείς κατα ποσο μπορείς να τα πάρεις και να τα βαλεις στο νεο σου site, τότα και αυτο αναφέρετε στο συμβολαιο :)

Δημοσ.

Επειδή δεν τα πάω καλά με τους ξερόλες.

Αυτό ακριβώς.

Μπορω να μεαφερω το υλικο(εικονες,κειμενα,e mails ) σε αλλο cms η πρεπει να το φτιαξω παλι απο την αρχη?

Μπορείς να ζητήσεις όλο το υλικό να στο δώσουν με κάποιο τρόπο. Καλύτερα όμως να βρεις κάποιον να σου φτιάξει το site από την αρχή και να μιλήσει αυτός μαζί τους.

Δημοσ.

Το υλικο μπορω να το παρω,οπως και ολη την σελιδα οπως ειναι μπορω.

Το θεμα μου ηταν αν και τετοιο ειναι νομιμο..και σε περιπτωση που λεει το συμβολαιο οτι δεν μπορω το επιπτωσεις μπορω να εχω αν το μεταφερω αλλου?

Δημοσ.

Το υλικο μπορω να το παρω,οπως και ολη την σελιδα οπως ειναι μπορω.

Το θεμα μου ηταν αν και τετοιο ειναι νομιμο..και σε περιπτωση που λεει το συμβολαιο οτι δεν μπορω το επιπτωσεις μπορω να εχω αν το μεταφερω αλλου?

Τι εννοείς "υλικό" ;

Κείμενα και φωτογραφίες;

Εσύ τα έδωσες; Αν ναι, δικά σου είναι. Το ίδιο και τα emails.

Αν οι φωτογραφίες πχ μπήκαν από την εταιρία, στα πλαίσια του design, θα πρέπει να αναφέρεται στο συμβόλαιο σε ποιόν ανήκουν τα δικαιώματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...