Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα,

Ξεκίνησα να ασχολούμε με ένα ardouino start kit. Βρήκα έτοιμα projects και προσπαθώ να καταλάβω το κάθε component του κιτ. 
Για όλα τα projects αυτά υπάρχει ένα σχέδιο τοποθέτησης αντιστάσεων και τι τιμή θα είναι η κάθε μία, πυκνωτών και τι τιμή θα είναι ο καθένας κτλ .
Η μεγάλη μου απορία είναι όταν εγώ θα θελήσω να φτιάξω το δικό μου project με ποια λογική θα αποφασίσω αν θα πρέπει να βάλω μια αντίσταση και τι μεγέθους ή να βάλω ένα πυκνωτή και τι μεγέθους κτλ. Θα ήθελα δηλαδή αν μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τι λαμβάνει υπόψη του αυτός που τοποθετεί στο σχέδιο πχ ένα πυκνωτή μεγέθους χ.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Πρέπει να σπουδάσει ηλεκτρονικος ή αν όχι πρέπει πρώτα να κάψεις καμία 100στη κυκλώματα, να δαπανησεις χρήμα και κυρίως χρονο, μέρες, μήνες, χρονια και σιγά σιγά θα μάθεις

Διάβασε elektor

https://www.elektor.com

• Like 1
Δημοσ.

Αγόρασε καποιο βασικο σύγγραμμα ηλεκτρονικής και εν ανάγκη βρες και καποιο πρόγραμμα εξομοίωσης κυκλωμάτων. Στην εποχη μου χρησιμοποιουσαμε το spice circuits αλλα σιγουρα θα εχουν βγει πολυ πιο μοντερνα προγραμματα.

Δημοσ.

Όταν δημιουργείται από την αρχή ένα ηλεκτρονικό σχέδιο για κάποιο κύκλωμα, πρώτα διαχωρίζεται σε τμήματα ανάλογα με το τι κάνουν. π.χ. κύκλωμα τροφοδοσίας, εισόδου, επεξεργασίας, εξόδου.

Μοιάζει κάπως έτσι:

img4_223.jpgimg3_68.jpg

Μετά, ανάλογα με το πως θα συμπεριφέρεται το κύκλωμα ξεκινάμε το στήσιμο και εάν υπάρχει τσιπάκι ξεκινάμε από αυτό και βάζουμε τα εξαρτήματα ανάλογα με το τι περιμένει να βρει στους ακροδέκτες του. Έτσι δημιουργείται η τελική πλακέτα.

1304934476.png

Οι αντιστάσεις μπαίνουν για να περιοριστεί η τάση και οι πυκνωτές για να συσσωρευτεί τάση μεγαλύτερη από την τάση εισόδου, οι δίοδοι για να ορίσουν μονόδρομους στην κυκλοφορία του ρεύματος κτλ.

Το πως, τι, που και γιατί όσον αφορά τα εξαρτήματα, θα πρέπει να μελετήσεις ηλεκτρονικά και ηλεκτροτεχνία για να τα καταλάβεις. Αν έχεις άκρες σε τεχνικό λύκειο βρες μερικά βιβλία από τους ηλεκτρονικούς.

Για πρόγραμμα εξομοίωσης δες το παρακάτω:

http://qucs.sourceforge.net/

Και αν σε ενδιαφέρουν τα κυκλώματα γράψου στο circuits.gr.

Δημοσ.

παρε ετοιμα σχεδια για μικροκατασκευες να μαθεις που και τι και παιξε οσο θελεις

ομως για να φτασεις να κανεις δικο σου απαιτει και καποια μελετη(δεν μπορω να ορισω το διαστημα) αλλα αρκετη

εγω σαν παλιος χομπιστας μπορω να διαβαζω το σχεδιο και να ξεχωριζω τα περισσοτερα ανταλλακτικα αλλα μπορω να πω οτι 

εχω παιδευτει αρκετα

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...