VFerF1 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Γειά σε όλους, Για να μπω κατ'ευθείαν στο ψητό, εδώ και 2+ χρόνια έχω OTE VDSL 30άρι αλλά δεν παίρνω απο καμπίνα αλλά απο κοντινό κέντρο του OTE. Ταχύτητες πιάνω πάντα σταθερά 23,9-24,5 Mbps download και 2,3-2,5 Mbps upload. Η καλωδίωσή μου είναι πένα, χωρίς παράλληλες συνδέσεις κτλ. Σημειωτέον ότι όλα τα χρόνια που είμαι OTE (άπειρα) και με ADSL αρχικά, αλλά και με VDSL αργότερα, το internet ήταν 365 μέρες το χρόνο σταθερό καμπάνα (upload, download, ping) και χωρίς καμία αποσύνδεση. Εχθές το απόγευμα όμως, παρατηρούσα μεγάλη καθυστέρηση στο loading των σελιδών. Έκανα speedtest και ενώ το ping και η upload μου ήταν στα φυσιολογικά επίπεδα, η download ήταν στα 2 mbps μετα βίας. Έκανα δοκιμές με πολλές συσκευές, έβγαλα και όλα τα τηλέφωνα, έβγαλα και τα ethernet και δοκίμασα μόνο wifi και τα ίδια. Με λίγα λόγια ψάχτηκα παντού με διάφορες δοκιμές να δω αμα το θέμα είναι από μένα αλλά δεν είναι. Οι ρυθμίσεις του router (Speedport του OTE) φαίνονται ok επίσης. Η download άντε καμιά φορά να πήγαινε 4 mbps και μετά πάλι κάτω. Το δήλωσα βλάβη στον OTE, αυτοί δεν βλέπουν κάτι (βλέπουν οτι κλειδώνω στα 25 και δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί υπάρχει τέτοια διαφορά) λένε αλλά θα το ψάξουν απομακρυσμένα. Σήμερα το πρωί έπιασα μια φορά (και μόνο) 24 αλλά η ταχύτητα ήταν τελείως ασταθής. Κανονικά στο speedtest το γράφημα της download μου είναι πάντα ευθεία και με σταθερή ταχύτητα. Έκανα και άλλα test και έπεσα στο 14 με τρελά ανεβοκατεβάσματα. Όσο πέρναγε η ώρα έπεφτα και πάλι και τώρα το βράδυ είμαι πάλι στα 2 mbps. Ο ΟΤΕ είχε δώσει εκτίμηση ότι μέχρι απόψε θα το φτιάξει αλλά τζίφος. Έχετε καμιά ιδεά τι μπορεί να παίζει ? Σας βάζω και πληροφορίες της σύνδεσης: Ευχαριστώ.
NikosKallithea Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Έλεγξε το δίκτυο σου στο σπιτι μήπως κάποιο απο τα καλώδια σου έχει φθαρεί
VFerF1 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Παίδες τα χω τσεκάρει όλα. Γενικά και τα καλώδια και τα φίλτρα είναι οκ και σωστά συνδεδεμένα. Όταν πρωτοέβαλα VDSL έφτιαξα και τις συνδέσεις για να μην είναι παράλληλες (με διπλό πριζάκι κτλ.) Επι τη ευκαιρία, στο τηλέφωνο δεν έχω κανένα θόρυβο. Επίσης, έπειτα από 2 μέρες δοκιμών παρατηρώ πως η ταχύτητα αυξομειώνεται ανάλογα με τις ώρες αιχμής. Π.χ το πρωί με σκαμπανεβάσματα πιάνω 20-23 , το μεσημέρι 14, απόγευμα 3 και το βράδι πάω και 1,5 . Μετά κατά τις 1 το βράδυ 7 . Ο ΟΤΕ μου λέει τώρα ότι δεν κατάφερε να το λύσει απομακρυσμένα και επίσης λέει βλέπει και πολλές αποσυνδέσεις (ενώ αποσυνδέσεις δεν έχω παρατηρήσει). Τώρα λέει το ανέθεσαν στους τεχνικούς. Εαν το πρόβλημα ήταν στο σπίτι μου γιατί να αυξομειώνεται η ταχύτητα ανάλογα με τις ώρες αιχμής? Επίσης τα πολλά errors τι σημαίνουν? UPDATE: Μόλις τώρα έκανα δοκιμή με καινούργιο καλώδιο να συνδέσω το modem πάνω στην παροχή μόνο του (χωρίς τίποτα άλλο πανω, κατ'ευθείαν από το modem στην παροχή) και πάλι τα ίδια. Το θέμα προφανώς δεν είναι απο μένα. Τη πρίζα μάλιστα την είχα τσεκάρει και πριν κάτι βδομάδες για κάποιο άλλο λόγο και επι τη ευκαιρία είχα δει και τις συνδέσεις και είχα σφίξει και λίγο τα καλώδια (όχι οτι το χρειάζονταν αλλά λέμε).
dbconan Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Άλλαξε ένα μόντεμ να τελειώσει το θέμα σου.... Όλα τα είδη έχεις κάνει εκτός από αυτό.... Το πρώτο που δοκιμάζουμε είναι αυτό... Ορμα
VFerF1 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Άλλαξε ένα μόντεμ να τελειώσει το θέμα σου.... Όλα τα είδη έχεις κάνει εκτός από αυτό.... Το πρώτο που δοκιμάζουμε είναι αυτό... Ορμα Φίλε δεν έχω άλλο VDSL modem, μόνο το Speedport που έδωσε ο ΟΤΕ. Έχω μόνο για ADSL, αλλά μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό? Αυτό αμα πιάσει σίγουρα δεν θα πιάσει σωστές ταχύτητες αλλά ίσως φανεί κάτι από τις αυξομειώσεις. Πάντως γίνεται να φταίει το modem και να παίζουν αυξομειώσεις ανάλογα με τις ώρες αιχμής? Π.χ τα βράδια 8-11 πάει με 1-1,5mbps ενώ το πρωί βαράει και μερικά 20αρια αλλά με μεγάλη αστάθεια. Τι να πω πρώτη φορά μου συμβαίνουν τέτοια, η γραμμή ήταν πάντα "αλεξίσφαιρη". Ευχαριστώ.
NikosKallithea Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Άλλαξε ένα μόντεμ να τελειώσει το θέμα σου.... Όλα τα είδη έχεις κάνει εκτός από αυτό.... Το πρώτο που δοκιμάζουμε είναι αυτό... Ορμα Πιθανολογώ να μην υπάρχει αυτη η δυνατότητα γιατι εχει voip
VFerF1 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Πιθανολογώ να μην υπάρχει αυτη η δυνατότητα γιατι εχει voip Όχι, δεν έχω voip. Απλή γραμμή OTE PSTN έχω με πακέτο για τηλέφωνα και VDSL 30 Mbps. Απλά δεν παίρνω από καμπίνα (γιατί δεν υπάρχει καμία κοντά) αλλά από κέντρο του ΟΤΕ που είναι σχετικά κοντά μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα