panos7 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Καλα μη το ξεφτυλιζουμε για τη καμερα. Μια χαρα φωτο βγαζει.Ειδικα στην οθονη του κινητου δε παιζει να προσεξεις καμια ατελεια. Αν θες υπερουαου καμερα για σελφις,τοτε σκαστα για iphone/s7. Μας δινουν το γαιδαρο και τον κοιταμε και στα δοντια... συμφωνω απολυτα. 163 ευρω μου πηγε. δεν νομιζω κινητο τουλαχιστον 250 ευρω στην Ελλαδα να το πλησιαζει σε θεμα καμερας. Και δεν εχουν OIS. Για να μη μιλησω για specs: SD 820, 4GB RAM, 64 ROM, 3500mah. Θες τουλαχιστον τα διπλασια να βρεις κατι αντιστοιχο εδω.
vgiozo Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 δεν ξερω και εγω το εψαξα απο θεμα καμερας και οι αποψεις διιστανται. δεν λεω οτι εχει την τελεια καμερα. αλλα για κινεζικο κανεις τη δουλεια σου αξιοπρεπεστατα. αν θες καλη καμερα σε ολες τις συνθηκες πας σε samsung, apple κλπ. πρεπει να τα σκασεις με αλλα λογια. ακομη και τα ακριβα κινεζικα πασχουν σε καμερα. πχ το mi5s αν και εχει ισως τον καλυτερο αισθητηρα (sony imx 378 σαν του google pixel) δεν εχει σωστο software να τον αξιοποιησει και λειπει και το OIS και εχει θεματακια στο βιντεο. εγω το πηρα προσωπικα σαν δευτερο και δεν ειχα προτεραιοτητα την καμερα. Καλα μη το ξεφτυλιζουμε για τη καμερα. Μια χαρα φωτο βγαζει.Ειδικα στην οθονη του κινητου δε παιζει να προσεξεις καμια ατελεια. Αν θες υπερουαου καμερα για σελφις,τοτε σκαστα για iphone/s7. Μας δινουν το γαιδαρο και τον κοιταμε και στα δοντια... γιατί μερικοί δεν μπορείτε να σκεφθείτε παρά μόνο με ακραία παραδείγματα; Διευκολύνει και απλοποιεί τα πράγματα, δεν αντιλέγω, αλλα δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα και σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται αξιόλογη κουβέντα στη βάσει τέτοιων συλλογισμών. Είναι σαν να λέει κανείς πως μεταξύ της κάμερας του Ζ2 και της DSLR ή ενός κινητού 600€ δεν υπάρχει τίποτα ενδιάμεσο. Δηλώνει καταρχάς αδυναμία διάγνωσης διαφορών και εδώ που τα λέμε αν το κριτήριο είναι πώς φαίνονται οι φωτογραφίες στην οθόνη του κινητού, πώς να κάνεις χρήσιμους διαχωρισμούς; Αν κάτσει όμως και συγκρίνει δείγματα φωτογραφιών, θα δει πως μπορεί και με 250€ περίπου (κι από Ελλάδα μάλιστα) να πάρει κινητό με κάμερα εφάμιλλη των αναγνωρισμενων κορυφαίων, στη πλεοψηφία των περιστάσεων (πχ το Moto X Style) κι ασφαλώς υπάρχουν διαβαθμίσεις στο ενδιάμεσο, αν κανείς έχει το μάτι να τις αναγνωρίζει. το πρόβλημα σε τέτοια νήματα είναι ακριβώς ότι θα βρει κανείς πληθώρα υποκειμενικών σχολίων, αλλά ελάχιστα δείγματα φωτογραφίας, όπως εκείνα που έδωσε ο φίλος παραπάνω... ...οπότε οι συζητήσεις γίνονται στον αέρα..... ...γιατί ο ένας θα σχολιάζει βάσει της εμφάνισης των φωτογραφιών στην οθόνη του κινητού, ενώ ο άλλος θα τις βλέπει σε 24άρα οθόνη...αλλά ούτε κι αυτό το λένε δλδ, ποιά είναι τα κριτήριά τους, οπότε δεν βγαίνει άκρη, οι μεταβλητές ποτέ δεν συγκεκριμενοποιούνται. Αν δεν μπορεί να αναγνωρίσει διαφορές, θα βλέπει μόνο τα ακραία παραδείγματα και μπορεί να ικανοποιείται πιο εύκολα....τέτοιου επιπέδου αόριστη σκέψη και συζήτηση είναι ομως πρακτικά άχρηστη για μένα προσωπικά.
Dantε Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Αν θες αψογη καμερα,δε κοιτας κινεζικο. Τοσο απλα. Εφοσον θες καμερα δες κατι αλλο. Μη γκρινιαζεις ομως οταν σου δινουν 820/4GB/3500 μπαταρια κοκ και θες καμερα και ολα αυτα στα 160Ε. Γιατι το αλλο με τη καμερα θα χανει στανταρ σε ολα τα αλλα(και μου λες για Moto x style στα 250Ε,με τον 808/3GB/3000 μπαταρια.Δηλαδη +50% λεφτα για χειροτερο overall κινητο που απλα θα βγαζει λιγο καλυτερες φωτο). Ζυγιζεις και παιρνεις. Και τις φωτο σε οθονη υπολογιστη τις ειδα και μια χαρα μου φαινονται.Αν θες το παραπανω και θες και τα υπολοιπα χαρακτηριστικα αψογα ,τοτε τα σκας. Το Ζ2 οσοι το παιρνουν ξερουν τι ειναι λιγο πολυ.Εαν εσυ χαλαστηκες,τοτε το θεμα δικο σου ειναι,οχι του κινητου.Και το να γραφεις υπερβολες του τυπου,sony 3mp βγαζει καλυτερες ειναι για να νιωσεις καλυτερα στη συνειδηση σου,γιατι απεχουν απο τη πραγματικοτητα. 3
panos7 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Αν θες αψογη καμερα,δε κοιτας κινεζικο. Τοσο απλα. Εφοσον θες καμερα δες κατι αλλο. Μη γκρινιαζεις ομως οταν σου δινουν 820/4GB/3500 μπαταρια κοκ και θες καμερα και ολα αυτα στα 160Ε. Γιατι το αλλο με τη καμερα θα χανει στανταρ σε ολα τα αλλα(και μου λες για Moto x style στα 250Ε,με τον 808/3GB/3000 μπαταρια.Δηλαδη +50% λεφτα για χειροτερο overall κινητο που απλα θα βγαζει λιγο καλυτερες φωτο). Ζυγιζεις και παιρνεις. Και τις φωτο σε οθονη υπολογιστη τις ειδα και μια χαρα μου φαινονται.Αν θες το παραπανω και θες και τα υπολοιπα χαρακτηριστικα αψογα ,τοτε τα σκας. Το Ζ2 οσοι το παιρνουν ξερουν τι ειναι λιγο πολυ.Εαν εσυ χαλαστηκες,τοτε το θεμα δικο σου ειναι,οχι του κινητου.Και το να γραφεις υπερβολες του τυπου,sony 3mp βγαζει καλυτερες ειναι για να νιωσεις καλυτερα στη συνειδηση σου,γιατι απεχουν απο τη πραγματικοτητα. πραγματικα εχει ξεφυγει το θεμα. συμφωνω σε ολα αυτα που εγραψες παραπανω και επαυξανω.
papp0us Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δεν καταλαβαίνω γιατι θα πρέπει να υπερασπιστεί κάποιος την κάμερα του, επειδή απλα είναι φτηνό. Φτηνό είναι και το Mi5 και βγάζει καλύτερες φωτογραφίες. Το ZUK είναι εξαιρετική συσκευή, και έχει κακή κάμερα, οπως και το Redmi Note 3 pro. Δεν έχει κακή κάμερα για την κατηγορία, ούτε κακή κάμερα για κινητό. Έχει απλά κακή κάμερα, δεν έιναι κακό να το αναφέρουμε. Το Bluboo Picasso έκανε 80€ και είχε κάμερα επιπέδου VGA. Δε σημαίνει τίποτα το οτι έκανε 80€. Αν παίρνεις το Z2 για τη φωτογραφική του, τότε φυσικά κάτι κάνεις εντελώς λάθος. Αυτό δε σημαίνει οτι μπορεί η Lenovo να βάλει κάμερα 1.5MP και να λέμε και πάλι καλα. Αυτό για τα κινέζικα και τις κάμερες τα ακούω βερεσέ. Έδωσα 2,5 κατοστάρικα για το Mi5s και έχει εξαιρετική, για τη χρήση που της κάνω εγώ, απόδοση. Δε περιμένει κανείς απο το Ζ2 να τραβήξει τη φωτογραφία του αιώνα. Το οτι οτιδήποτε εκτός φόκους είναι εντελώς θολό ομως δε θα το φάμε και αμάσητο.
Dantε Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δεν υπερασπιζομαι καμια καμερα,απλα λεω οτι στη τιμη που το παιρνεις το παραβλεπεις.Τοσο απλο. Αλλα οχι να νιωθεις και αδικημενος. Εμενα παντως οι φωτο δε μου φαινονται ασχημες.Αν δηλαδη διαβαζα μονο οτι γραφτηκε εδω και δεν εβλεπα φωτο,θα νομιζα οτι ειναι χειροτερο απο το Innov8 που ειχα ,που εβγαζε φοβερες φωτο για την εποχη του.
papp0us Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δεν υπερασπιζομαι καμια καμερα,απλα λεω οτι στη τιμη που το παιρνεις το παραβλεπεις.Τοσο απλο. Αλλα οχι να νιωθεις και αδικημενος. Εμενα παντως οι φωτο δε μου φαινονται ασχημες.Αν δηλαδη διαβαζα μονο οτι γραφτηκε εδω και δεν εβλεπα φωτο,θα νομιζα οτι ειναι χειροτερο απο το Innov8 που ειχα ,που εβγαζε φοβερες φωτο για την εποχη του. Γιατι να το παραβλέψεις;; Γιατι να νιώσεις αδικημένος; Ρωτάει κάποιος άν έχει καλή κάμερα το ZUK Z2. Τι πρέπει να απαντήσω; "κοιτα να δείς το κινητό είναι φτηνό (που σε περίπτωση που πληρώσει το ΦΠΑ δεν είναι,) και πρέπει να νιώθεις τυχερός που σε αυτά τα χρήματα μπορείς και να έχεις κάμερα πάνω σε ένα κινητό με SD 820 και 4GB RAM¨;" H κάμερα του ZUK Z2 είναι μέτρια. Ουτε μα , ούτε μου, ούτε γιατι ουτε τίποτα. Απλά μετρια.(προς το κακή)
Dantε Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Αλλο μετρια ,αλλο κακη. Αμφισβητεις οτι το 90% του κοσμου δεν το ικανοποιει η καμερα του Ζ2? Πραγματικα δε καταλαβαινω τι καμερα ζητατε σε κινητο για mainstream χρηση. Εχω δει φωτο απο S6/S7 και ναι ειναι καλες αλλα ειδικα στην οθονη του κινητου(που η πλειοψηφια εκει τις δουλευει) δε θα δεις βαρβατες διαφορες. Θες κατι τοπ?το πληρωνεις. Δε καταλαβαινω γιατι το συζηταμε ακομα.
papp0us Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Μαζί μιλάμε, χώρια συνονογιόμαστε Σου είπα οτι δε με καλύπτει η κάμερα του; Για να το πήρα, με καλύπτει. Είχα το Mi5 που είχε καλύτερη κάμερα απο αυτό, και το πούλησα για να το κρατήσω. Εϊχα και το Mi5s που είχε ΠΟΛΥ καλύτερη κάμερα απο αυτό, και το έδωσα της γυναίκας μου, επειδή προτίμησα το Z2. Δεν καταλαβαίνω γιατι να βάλω εγώ τις ανάγκες μου με της πλειοψηφίας. Εγώ βλέπω οτι φωτογραφίζω το παιδί μου, και σε οποιαδήποτε οθόνη πάνω απο 5.0" ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ εκτός φόκους είναι τέρμα θολά. Ακόμα και με φουλ φωτισμό. Εγώ βέβαια τις φωτογραφίες που θέλω τις τραβάω με την RX100 και οχι με κάποιο κινητό, αρα το ίδιο που μου κάνει. Δεν καταλαβαίνω επίσης, γιατι το μέτρο σύγκρισης του ZUK Z2 είναι το S6 το S7 και τo iPhone. Το Mi5 οπως ξαναείπα, που κάνει 30€ παραπάνω, έχει καλύτερη κάμερα. Δεν έχει καλή κάμερα, αλλα έχει καλύτερη απο το ZUK. Ανακεφαλαίωση. To ZUK Z2, είναι καταπληκτικό κινητό για τα λεφτά του, το πήρα και το έχω καταευχαριστηθεί. Πιθανότατα θα κάνω και πάρα πολύ καιρό να το αλλάξω, ΑΛΛΑ έχει κακή(αφου το μέτρια δημιουργεί παρεξηγήσεις) κάμερα. Γνωμη μου, για οποιον ενδιαφέρεται για αυτή τη συσκευή. Αν το θέλετε για καμια φώτο αστείας πινακίδας που θα βάλετε στο facebook είναι καλό. Αν έχετε απαιτήσεις για οτιδήποτε άλλο, απο την κάμερα, το Z2 ζορίζεται πολύ.
Dantε Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Σεβαστο. Το εκτος φοκους παντως πιο πολυ για θεμα ρομ μου κανει,που αρκετα πιθανο να διορθωνεται. 1
ithan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 καλησπερα παιδια,μια ερώτηση λίγο εκτός topic.Φαίνεται οτι περνάει τελωνείο το δικο μου,αγορασμένο στα 165 απο GEARBEST.Τότε που το παράγγειλα δεν το είχε βγάλει σε προσφορά το BANGGOOD.Γνωρίζει κανείς το επιπλέον κόστος και ποιά η διαδικασία ? Περιμένω δλδ κανονικά τα ΕΛΤΑ να με ειδοποιήσουν,απλα για να το παραλάβω θα πληρώσω η' πρέπει να ψαχτώ με τελωνείο και paypal και αποδείξεις.
panos7 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 πετυχα το παρακατω... αν θελει καποιος να ασχοληθει και να πειραματειστει... https://www.youtube.com/watch?v=tdGWZa9yA1Q καλησπερα παιδια,μια ερώτηση λίγο εκτός topic.Φαίνεται οτι περνάει τελωνείο το δικο μου,αγορασμένο στα 165 απο GEARBEST.Τότε που το παράγγειλα δεν το είχε βγάλει σε προσφορά το BANGGOOD.Γνωρίζει κανείς το επιπλέον κόστος και ποιά η διαδικασία ? Περιμένω δλδ κανονικά τα ΕΛΤΑ να με ειδοποιήσουν,απλα για να το παραλάβω θα πληρώσω η' πρέπει να ψαχτώ με τελωνείο και paypal και αποδείξεις. εγω το φοβηθηκα το gearbest γιαυτο ακριβως το λογο. νομιζω το bangood δηλωνει μικροτερη αξια και αλλο ειδος και τη γλυτωνεις απο κει και περα δεν γνωριζω κατι παραπανω να βοηθησω με τη διαδικασια τελωνειου. δεν μου εχει τυχει ποτε
Billator Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Γνωρίζει κανείς το επιπλέον κόστος και ποιά η διαδικασία ? Περιμένω δλδ κανονικά τα ΕΛΤΑ να με ειδοποιήσουν,απλα για να το παραλάβω θα πληρώσω η' πρέπει να ψαχτώ με τελωνείο και paypal και αποδείξεις. Περιμένεις 20 μέρες να βγεί απο το τελωνείο, σου έρχεται ειδοποίηση απο τα ΕΛΤΑ ότι έφτασε σε αυτούς πας πληρώνεις φεύγεις. Δεν δείχνεις κανένα αποδεικτικό.
vgiozo Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 H μικρή συζήτηση παραπάνω δείχνει εν τέλει γιατί η συνεννόηση είναι σχεδόν αδύνατη, όταν ο άλλος δε θέλει να καταλάβει και λέει τα δικά του...και λαμβάνει ως κριτήριο ακραία παραδείγματα που εν τέλει είναι άχρηστα όταν ψάχνει κανείς για κινητό.... "αδικημένος" κτλ από πού τα κατεβάζει κανείς αυτά; προφανώς όχι από αυτά που διαβάζει, οπότε η συζήτηση γίνεται - για ορισμένους τουλάχιστον - παράλληλος μονόλογος. ΕΓΩ ο ίδιος άρχισα το νήμα, ακριβώς επειδή το κινητό βρίσκω πως έχει εξαιρετικές προδιαγραφές... ...ΑΛΛΑ τα δείγματα της κάμερας είναι πολύ μέτρια... ...και τα ζήτησα γιατί δυστυχώς είναι σχεδόν αδύνατο στη πλειοψηφία να κάνει μια ορθή εκτίμηση χωρίς να εμπλακεί ο καταναλωτικός τους εγωϊσμός...χωρίς δείγματα για να κρίνεις μόνος σου δεν βγάζεις άκρη... ...σε ορισμένα πιο ακριβά κινητά μάλιστα (μεγαλύτερο το διακύβευμα του εγωϊσμού) σε σχετικές συζητήσεις έχω δει συστηματική άρνηση παροχής δειγμάτων κι επιλεκτικές τακτικές, που να ενισχύουν την προειλημμένη θέση. ...προσωπικά μπορώ να βολευτώ με λιγότερη μνήμη και αποθηκευτικό, καθώς και με λιγότερο δυνατό επεξεργαστή, αλλά όχι με τόσο μέτρια κάμερα. ...και δεν πιστεύω ότι η μόνη μου εναλλακτική είναι να σκάσω ένα μισθό (προ κρίσης) για να πάρω κινητό που θα μου δίνει ικανοποιητικότερες φωτογραφίες. ...λες και έιναι αδύνατο να υποστηρίξει κανείς τα πλεονεκτήματα μιας συσκευής και το VFM, αναγνωρίζοντας παράλληλα και τα μειονεκτήματα και ποιά είναι η σωστή τους διάσταση... πετυχα το παρακατω... αν θελει καποιος να ασχοληθει και να πειραματειστει... εγω το φοβηθηκα το gearbest γιαυτο ακριβως το λογο. νομιζω το bangood δηλωνει μικροτερη αξια και αλλο ειδος και τη γλυτωνεις απο κει και περα δεν γνωριζω κατι παραπανω να βοηθησω με τη διαδικασια τελωνειου. δεν μου εχει τυχει ποτε Με ποιο ταχυδρομείο στο έστειλαν;
ithan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Με το κανονικό το έστειλαν,το singapure post,κάπως έτσι τέλος πάντων.Εγώ πιστεύω οτι έχει πέσει εντολή για να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους(το οτι πάμε για φούντο,είναι άλλο θέμα) και οτι μιας και η αγοραστική μας δύναμη έχει μειωθεί αρκετά,έχουν αυξηθεί κατα πολύ τα κινητοδέματα(να το θέσω έτσι),οπότε είτε γράφει 150€ επάνω,είτε γράφει 40€,αν θέλει ο τελωνειακός,το ελένχει(δεν νομίζω να είναι τόσο χαζοί ώστε να μην καταλαβαίνουν,ποιά δέματα εμπεριέχουν κινητά,ούτε ξαφνικά τόσοι έλληνες να απέκτισαν τόσους κινέζους φίλους και να τους στέλνουν δωράκια).Εν πάση περιπτώση,είναι να μην σου κάτσει,αλλά εκει που θα σου καθόταν 1 στις 100,ξαφνικά πήγε στο 1 στις 10.Αρα από GEARBEST,ποτέ ξανά τπτ,για να μην πώ απο Κίνα ποτέ ξανα.Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο θα πληρώσω και αν πληρώσω τελικά και δεν απαιτήσω τα χρήματα μου πίσω μέσω paypal και ότι δεν το παρέλαβα ποτέ,διότι 35€ οκ,θα τα δώσω,αλλά διαβάζω και για κάτι 120αρια.Είδωμεν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις