Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά απο πολλά threads, ψάξιμο και κάψιμο αλλα και την ευγενική βοήθεια των μελών του insomnia και ιδίως των radiohead και life is music κατέληξα στην σύνθεση του παρακάτω build το οποίο είμαι πρόθυμος να το αγοράσω μεσα στην ευδομαδα.

Να ξανά τονίσω πως δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα games και για τον λόγο αυτό δεν πρόκειται να βαλω τουλάχιστον για τώρα κάποια GPU εξοικονομώντας ετσι κάποια χρήματα(ίσως να το μετανιώσω αργότερα αλλά YOLO). Το PC το θέλω για multitasking, productivity, programming και ελαφρώς image editing σε επίπεδο web designing και κάτι άλλα ψηλά. Συνεπώς τα προγράμματα που θα τρέχω θα ειναι ανάλογα του Visual Studio, Photoshop και VMWare/VirtualBox (μην φανταστείτε 15 virtual machines να τρέχουν ταυτόχρονα αλλά μια διεργασία με κάποιο Linux Distro κτλπ).

Γενικότερα αυτο που ζητάω ίσως εντάσσεται στην κατηγορία ενός υπολογιστή γραφείου/low budget editing machine μιας και δεν θέλω κατι παραπάνω απο μια νορμάλ απόδοση και δυνατότητα υποστήριξης κάποιας καλής οθόνης των 200 - 250Ε. Φαντάζομαι για αυτα που θέλω οποιαδήποτε μητρική καρτα των 60Ε - 100Ε θα με βολέψει.

Όσον' αφορά τους δίσκους ένας SDD των ~~ 250gb και ένας HDD 1TB με υπερκαλύπτει αρκεί να μην κάνουν τον τρομερό θόρυβο και δεν πεθάνουν μέσα στον μήνα :P .

Το κουτί που θα χρησιμοποιήσω(εκτώς αν έχετε να προτείνεται κάποιο καλύτερο) είναι το Aerocool QS-240 το οποίο δεν εμφανίζεται στην φωτογραφία με τα εξαρτήματα.

Όσον αφορά τις μελλοντικές αλλαγές σίγουρα θα το εξοπλίσω με άλλο ενα στικάκι 8gb ram.

post-400536-0-71576300-1478556764_thumb.png

Καθε γνώμη ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Εχω την εντύπωση οτι αφου θα μπλέξεις με VMWARE, καλύτερα να πάρεις 16GB RAM , και να κόψεις κάτι απο τα υπόλοιπα.

Επίσης έχω την εντύπωση πως για τη δουλειά που τον θες ο 6700 είναι τρελό overkill, ένας i5 6600k με μια https://www.skroutz.gr/s/7356972/Gigabyte-Z170-HD3P.html και πιο φτηνά θα σου βγούνε για να βάλεις έξτρα ραμ (και να σου μείνουν και λεφτά) και διαφορά στις επιδόσεις νομίζω οτι δε θα δεις, και αν έρθει η δύσκολη ώρα μετά απο μερικά χρόνια του πατάς και ένα overclock και τη βγάζεις λίγο ακόμα.

Με 75€ έχει 16GB RAM https://www.skroutz.gr/s/8945728/Crucial-Ballistix-Sport-LT-16GB-DDR4-2400MHz-BLS16G4D240FSC.html μη μείνεις με τα 8

Άσε να σου πει και κανένας πιο σχετικός βέβαια, γιατι και τα 360w του psu μου φαίνονται δεσμευτικά σε περίτπωση που θα χρειαστεί να βάλεις GPU

Δημοσ.

Μετά απο πολλά threads, ψάξιμο και κάψιμο αλλα και την ευγενική βοήθεια των μελών του insomnia και ιδίως των radiohead και life is music κατέληξα στην σύνθεση του παρακάτω build το οποίο είμαι πρόθυμος να το αγοράσω μεσα στην ευδομαδα.

Να ξανά τονίσω πως δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα games και για τον λόγο αυτό δεν πρόκειται να βαλω τουλάχιστον για τώρα κάποια GPU εξοικονομώντας ετσι κάποια χρήματα(ίσως να το μετανιώσω αργότερα αλλά YOLO). Το PC το θέλω για multitasking, productivity, programming και ελαφρώς image editing σε επίπεδο web designing και κάτι άλλα ψηλά. Συνεπώς τα προγράμματα που θα τρέχω θα ειναι ανάλογα του Visual Studio, Photoshop και VMWare/VirtualBox.

Γενικότερα αυτο που ζητάω ίσως εντάσσεται στην κατηγορία ενός υπολογιστή γραφείου/low budget editing machine μιας και δεν θέλω κατι παραπάνω απο μια νορμάλ απόδοση και δυνατότητα υποστήριξης κάποιας καλής οθόνης των 200 - 250Ε. Φαντάζομαι για αυτα που θέλω οποιαδήποτε μητρική καρτα των 60Ε - 100Ε θα με βολέψει.

Όσον' αφορά τους δίσκους ένας SDD των ~~ 250gb και ένας HDD 1TB με υπερκαλύπτει αρκεί να μην κάνουν τον τρομερό θόρυβο και δεν πεθάνουν μέσα στον μήνα :P .

Το κουτί που θα χρησιμοποιήσω(εκτώς αν έχετε να προτείνεται κάποιο καλύτερο) είναι το Aerocool QS-240 το οποίο δεν εμφανίζεται στην φωτογραφία με τα εξαρτήματα.

Όσον αφορά τις μελλοντικές αλλαγές σίγουρα θα το εξοπλίσω με άλλο ενα στικάκι 8gb ram.

attachicon.gifimage.png

Καθε γνώμη ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

το τροφοδοτικο βγαλε και παρε το g550 h 650 μ της coolermaster και εισαι οκ και απο δισκο παρε ενα seagate barracuda 1tb 

Δημοσ.

Εχω την εντύπωση οτι αφου θα μπλέξεις με VMWARE, καλύτερα να πάρεις 16GB RAM , και να κόψεις κάτι απο τα υπόλοιπα.

Επίσης έχω την εντύπωση πως για τη δουλειά που τον θες ο 6700 είναι τρελό overkill, ένας i5 6600k με μια https://www.skroutz.gr/s/7356972/Gigabyte-Z170-HD3P.html και πιο φτηνά θα σου βγούνε για να βάλεις έξτρα ραμ (και να σου μείνουν και λεφτά) και διαφορά στις επιδόσεις νομίζω οτι δε θα δεις, και αν έρθει η δύσκολη ώρα μετά απο μερικά χρόνια του πατάς και ένα overclock και τη βγάζεις λίγο ακόμα.

Με 75€ έχει 16GB RAM https://www.skroutz.gr/s/8945728/Crucial-Ballistix-Sport-LT-16GB-DDR4-2400MHz-BLS16G4D240FSC.html μη μείνεις με τα 8

Άσε να σου πει και κανένας πιο σχετικός βέβαια, γιατι και τα 360w του psu μου φαίνονται δεσμευτικά σε περίτπωση που θα χρειαστεί να βάλεις GPU

Ίσως τελικά να χρειαστώ 16gb, παρόλα αυτά θα ξεκινήσω με 8gb και αν δω ότι δεν τραβάει θα προσθέσω πολύ σύντομα τα υπόλοιπα.

το τροφοδοτικο βγαλε και παρε το g550 h 650 μ της coolermaster και εισαι οκ και απο δισκο παρε ενα seagate barracuda 1tb

Δεν είναι λίγο υπερβολή να πάω πάνω απο 360W ενώ καταναλώνω 160? GPU κατά πάσα πιθανότητα δεν θα βαλώ όποτε η παραπάνω ποσότητα δεν θα μου χρειαστεί. Εκτως βέβαια αν η διαφορά μεταξύ των τροφοδοτικών βρίσκεται αλλού και δεν το βλέπω.

Για τον Barracuda έχω διαβάσει λίγα αρνητικά περί θορύβου, αδυναμία στο boot και αναξιοπιστίας(I want my data :( )αλλά θα το ψάξω λίγο ακόμα.

Δημοσ.

Ίσως τελικά να χρειαστώ 16gb, παρόλα αυτά θα ξεκινήσω με 8gb και αν δω ότι δεν τραβάει θα προσθέσω πολύ σύντομα τα υπόλοιπα.

Δεν είναι λίγο υπερβολή να πάω πάνω απο 360W ενώ καταναλώνω 160? GPU κατά πάσα πιθανότητα δεν θα βαλώ όποτε η παραπάνω ποσότητα δεν θα μου χρειαστεί. Εκτως βέβαια αν η διαφορά μεταξύ των τροφοδοτικών βρίσκεται αλλού και δεν το βλέπω.

Για τον Barracuda έχω διαβάσει λίγα αρνητικά περί θορύβου, αδυναμία στο boot και αναξιοπιστίας αλλά θα το ψάξω λίγο ακόμα.oxi εχω barracuda και μ δουλευει αψογα παντος σε τροφοδοτικο θα εβαζα 550 γ να ειμαι ποιο σταθερος !!

Δημοσ.

Εντάξει τότε, ας πάμε με Barracuda.

Ο δισκος δεν εχει να κανει. ο Blue που εχω τον εχω 6 χρονια και ειναι απροβληματιστος. Kαι η Seagate και η WD ειχαν αρκετες παρτιδες με ελλατωματικους. Ειναι και λιγο θεμα "τυχης". Το τροφοδοτικο εινα οκ, δεν χρειαζονται 550 watt.

ΑΝ θες να αλλαξεις κατι για την χρηση που το θες απλα βαλε 16gb ram , τιποτα αλλο.

• Like 3
Δημοσ.

Ο δισκος δεν εχει να κανει. ο Blue που εχω τον εχω 6 χρονια και ειναι απροβληματιστος. Kαι η Seagate και η WD ειχαν αρκετες παρτιδες με ελλατωματικους. Ειναι και λιγο θεμα "τυχης". Το τροφοδοτικο εινα οκ, δεν χρειαζονται 550 watt.

ΑΝ θες να αλλαξεις κατι για την χρηση που το θες απλα βαλε 16gb ram , τιποτα αλλο.

Ωραίος, κατάλαβα.

Μια γνώμη για την MOBO, γιατι ειμαι διατεθειμένος να πάω στα 20+- αν χρειάζεται. Αυτό το πράγμα ειναι το εξάρτημα που μου έχει προκαλέσει τον περισσότερο πονοκέφαλο, μην πληρώνουμε και features που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ωραίος, κατάλαβα.

Μια γνώμη για την MOBO, γιατι ειμαι διατεθειμένος να πάω στα 20+- αν χρειάζεται. Αυτό το πράγμα ειναι το εξάρτημα που μου έχει προκαλέσει τον περισσότερο πονοκέφαλο...

Ευχαριστώ.

απο τις πιο καλες Β150 στα λεφτα αυτα. Καλες αγορες και μεγειες.

• Like 1
Δημοσ.

Καλώς. Άλλη μια τελευταία ερώτηση για τον επεξεργαστή.

Η άλλη επιλογή ειναι ο 100Ε φθηνότερος i5 6600. Δεν μπλέκω με Κ μοντέλα γιατί δεν ενδιαφέρομαι για overclock + ότι θα πρέπει να παίρνω Z170 και cooler μετα.

Θεωρείτε ότι θα δω διαφορά με τα + 0.1ghz, + 2MB cache και hyper threading, όλα αυτα για 100Ε παραπάνω;

Δημοσ.

Βρε παιδιά αλλάζω άλλη μια φορά τα δεδομένα διότι ένας γνωστός με πληροφόρησε για ενα γερμανικό κατάστημα το mindfactory.de , όπου αποτι είδα με 30Ε μεταφορικά μπορω με 50 - 100 Ε παραπάνω να πάρω ενα πολυ καλύτερο σύστημα. Πως το βλέπετε;

post-400536-0-59705200-1478616484_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...