Προς το περιεχόμενο

Crucial MX300 750GB Review

crmaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H Crucial είναι η δεύτερη εταιρία, μετά τη Samsung, που παρουσιάζει 3D μνήμες για SSD δίσκους, οι οποίες επιτρέπουν μεγαλύτερες χωρητικότητες σε καλύτερες τιμές. Το πρώτο μοντέλο της Crucial με τις καινούριες μνήμες είναι ο MX300 με 750 GB χωρητικότητα.

Για τις 3D μνήμες της η Crucial δε στηρίχτηκε μόνο στη Micron, τη μαμά εταιρία, αλλά και στην Intel η οποία βοήθησε στην κατασκευή τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Crucial από εδώ και στο εξής όλα τα προϊόντα της θα εξοπλίζονται με 3D μνήμες, με τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα με τις απλές, επίπεδες μνήμες να είναι διαθέσιμα για όσο υπάρχει διαθέσιμο στοκ. Τα 384 Gb (48 GB) ανά πυρήνα μνήμης στις Micron 3D TLC, είναι υπεύθυνα για την "περίεργη" χωρητικότητα των 750 GB που έχει το δείγμα της σημερινής δοκιμής.

Ο συγκεκριμένος MX300 χρησιμοποιεί 16 μνήμες TLC, οι οποίες βρίσκονται σε οχτώ πακέτα (το καθένα περιέχει δύο μνήμες). Έτσι η συνολική χωρητικότητα αγγίζει τα 768 GB, όμως τα 18 GB χρησιμοποιούνται για άλλες διεργασίες και δεν είναι διαθέσιμα στο χρήστη. Επίσης οι Micron 3D μνήμες είναι διαμορφωμένες έτσι ώστε να χρησιμοποιούν τέσσερα κανάλια επικοινωνίας με τον ελεγκτή, κάτι που επιτρέπει την επεξεργασία περισσότερων εντολών I/O (input/output) ταυτόχρονα, αυξάνοντας έτσι την απόδοση του SSD.

Link.png Site: Crucial MX300 750GB Review

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το να μεταφράζουμε μερικές φορές αυτούσια την αγγλική ονομασία δίνει ένα εντελώς άκυρο αποτέλεσμα. Με αυτο το σκεπτικό τον HDD θα πρέπει να τον λέμε σκληρό οδηγό. Γιαυτό επιλέγω να χρησιμοποιώ μερικές ποιο περιγραφικές και σωστές, τουλάχιστον σε μένα, λέξεις.

Αρκετά όμως με αυτή τη σωστή παρατήρηση του φίλου, ας επικεντρωθούμε στη δοκιμή :)

• Like 9

hard disk drive = σκληρός δίσκος

ο σκληρός δισκος λεγετε ετσι απο το hard disk, οχι απο το drive.

fxdm0.jpg

ενω δεν υπαρχει πουθενα η λεξη δίσκος, το google το μεταφράζει ως δισκος. 1-0

οπως λεμε και τα smartphones μερικοι κινητα, μπορει να ειναι λαθος, αλλα καταλαβαινει ο αλλος με την μια για το τι πραγμα μιλάς.. ασχετα ολα αυτα, εγω λεω να τους λεμε απλα ssd, και εγω ετσι τους λεω, δεν του αποκαλώ δισκους, γιατι πολυ απλα δεν περιεχουν κανεναν, ειναι απλα η εξέλιξη τους.

• Like 6

crucial mx300 525 GB = 126€ = 0,24€/GB

crucial mx300 750 GB = 180€ = 0,24€/GB

που σημαίνει ότι συμφέρει να πάρει κάποιος τη χωρητικότητα που πιστεύει θα χρειαστεί τα επόμενα 1-2 χρόνια και όχι παραπάνω...

και μόλις χθες έγραψα ότι ο εν λόγω ssd θα είναι ο μοναδικός δίσκος στην προσεχή αναβάθμισή μου :D

μου άρεσε ότι και σε αυτόν τον MX, όπως και σε παλιότερα μοντέλα, περιλαμβάνουν το Acronis (μερικά site δεν το αναφέρουν καν)

όπως πάντα crmaris review = εγγύηση ;)

θέλω μόνο έναν τέτοιον πυρήνα μνήμης (48Gb) πάνω στο die του επεξεργαστή μου ως μνήμη cache... ζητάω πολλά..?

Γιατί να θέλεις κάτι  τέτοιο; Μια μνήμη που θα είναι αργότερη ακόμα και από την RAM που έχεις και δεν ξέρω και τι γίνεται από άποψη αντοχής.

• Like 3

Το θέμα είναι οτι σε πρακτικές εφαρμογές δεν προσφέρουν κανένα απολύτως πλεονέκτημα αυτοί οι δίσκοι.

Μόνο σε περιβάλλον σερβερ , να υπάρχει ζήτηση για μεταφορά αρχείων διαρκώς και σε μεγάλες ποσότητες...κλπ κλπ

Δεν έχω δει κανένα τεστ με real life apps που να δίνουν κάποια ταχύτητα που να λες οκ.. αξίζει τον κόπο....

Αντε να εξαφανιστουν οι HDD σιγά σιγά.

εχουν πολλα χρονια ακομα ειδικα για φτηνα συστηματα αλλα και για servers.φαντασου ενα storage αντι να εχει sas να εχει ssd.πολυ πιο ακριβο και λιγοτερο αξιοπιστο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...