Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έσβησα και απενεργοποίησα μια για πάντα το Facebook πριν 5-6 μήνες. Από την άλλη μέρα κιόλας κατάλαβα πως η ζωή μου χωρίς το facebook έχει χρόνο... έχω χρόνο ελεύθερο, να δημιουργήσω, να βγω με φίλους που με αγαπάνε γιατί υπάρχω και όχι γιατί έχω ωραίες φωτογραφίες και πολλά likes...Η κατάσταση στο fb εχει ξεφύγει... Επιθυμούμε να πλάσουμε έναν ιδεατό κόσμο. Δημοσιεύουμε τις στιγμές μας για να δει εκεί, κάποιος πως "αυτος περνάει καλά". Μην σπαταλάτε άλλο τον χρόνο σας, βγείτε κι εσεις μια για πάντα απο τον εικονικό του κόσμο του facebook!

Και τώρα πως θα μάθεις αρχαία ελληνικά;

Επίσης γι αυτό το post που έκανες, αγόρασες τα δικαιώματα από τον γνωστό συμφορουμίτη μας;;;; :P

• Like 2
Δημοσ.

Βασικά, για να είμαστε ακριβείς, δεν είναι Αρχαία Ελληνικά η γλώσσα που έβαλε το Fb, όπως δεν είναι κι αυτά που διδασκόμαστε στο σχολείο. Η γλώσσα αυτή, είναι η Μεσαιωνική Ελληνική, μια γλώσσα που σχεδιάστηκε και επιβλήθηκε από τους Βυζαντινούς και πάνω στην οποία στηρίχθηκαν οι μεταφράσεις των Χριστιανικών βιβλίων.

Αρχαιίες διάλεκτοι, όπως Ομηρική, Δωρική, Ιωνική, κλπ, βρίσκονται πλέον μόνο σε επιγραφές και δε διδάσκονται πουθενά, δυστυχώς.

Μην ξεχνάμε, ότι οι Αρχαίες διάλεκτοι, δεν είχαν πεζά, δεν είχα τόνους και στίγματα, δεν είχαν καν τελείες στο τέλος των προτάσεων.

Δυστυχώς, οι Βυζαντινοί, κατάφεραν να περάσουν τη δική τους γλώσσα, με αποτέλεσμα να χαθεί εντελώς η Αρχαία και το χειρότερο, να χάσει την ταυτότητά της, αφού όλοι πλέον αναφέρουν ως Αρχαία, τη Μεσαιωνική.

Σαφώς. Με το πέρασμα των αιώνων αλλοιώνονται. Οι ρίζες όμως παραμένουν. Όπως και το οτι εμείς, δεν είμαστε πλέον απόγονοι (γνήσιοι) των αρχαίων Ελλήνων. Δεν προερχόμαστε άμεσα απο αυτούς. Αλλοιωθήκαμε με την πάροδο των αιώνων. Έχουμε ρίζες ελληνικές.

Δημοσ.

Tι αρχαία ελληνικά οι κακομοίριδες δεν ξέρουν να γράφουν στα νέα ελληνικά.

Άλλος εψαχνε να πει: "Ειμαι πεπειραμένος" και έλεγε: Ειμαι πειραμένος ρε, με πολυ εμπειρια δηλαδη... :-D

Να που χρησιμεύουν τα αρχαια λιγακι.

Καλα για για μεσα στο FB δεν το συζητω εχω δει πολλα διαμαντια.

Δημοσ.

Σαφώς. Με το πέρασμα των αιώνων αλλοιώνονται. Οι ρίζες όμως παραμένουν.

Σαφώς, δε λέω ότι δεν είναι Ελληνικά. Απλά δεν είναι "αρχαία", όπως τα ονομάζουν.

Το πρόβλημα εδώ είναι, πως αρχικά δεν υπήρχε η γραφή και ο Όμηρος, απήγγειλε τα έπη του κι έτσι ζούσαν, από το ένα στόμα στο άλλο. Όταν διαδώθκε η γραφή, χρειάστηκαν έναν τρόπο να διατηρήσουν τις προφορές των φωνηέντων. Πχ, το κάθε "Ι", (η, ι, υ, ει, οι) είχε άλλη προφορά. Μετά προστέθηκαν και οι τόνοι και τα πνεύματα, σε μια προσπάθεια να ξεχωρίσουν οι προφορές. Αυτό έκανε τη γραμματική δύσκολη και με το πέρασμα του χρόνου, άρχισαν να χάνονται. Σήμερα, βγάλαμε τόνους και πνεύματα και όλα τ ε & ι & ο ακούγονται το ίδιο, όπως και τα διπλά (ππ, λλ, γγ/γκ, ττ, σσ, κλπ) με τα αντίστοιχα μονά τους. Έτσι ο άλλος θα πει "πιό" και δεν ξέρεις αν λέει "πιό" ή "ποιό", που φυσικά έχουν εντελώς διαφορετική σημασία. Συνήθως το νόημα βγαίνει από τα συμφραζόμενα βέβαια.

Αυτή είναι η καταστροφή της γλώσσας και δυστυχώς δεν πρόκειται να επανέλθει, όπως επίσης κι έχει χαθεί και από τα πανεπιστήμια.

Μια σημαντική δουλειά πάνω στην Αρχαία Ελληνική και το λόγο ύπαρξής της, έχει κάνει η γλωσσολόγος Michael Ventris.

• Like 1
Δημοσ.

δεν θεωρω την απλοποιηση της γλωσσας, ως καταστροφη. η φυση εχει μια ταση να επιλεγει και να μενει στο απλο και αμεσο, και η γλωσσα οποιασδηποτε εθνικοτητας ποτε δεν αποτελεσε εξαιρεση.

• Like 1
Δημοσ.

δεν θεωρω την απλοποιηση της γλωσσας, ως καταστροφη. η φυση εχει μια ταση να επιλεγει και να μενει στο απλο και αμεσο, και η γλωσσα οποιασδηποτε εθνικοτητας ποτε δεν αποτελεσε εξαιρεση.

Eιναι φυσικη εξελιξη οπως λες αλλα ειναι και καταστροφη.

Αμα παιζεις με βαθμο δυσκολιας 3/5 τα Νεα Ελληνικά θα παρεις 3 στην καλυτερη αμα εισαι του μπαμπινιωτη και στην πιατσα που τα ομιλουν και τα γραφουν εχει κατεβει πολυ το όριο

Επίσης οι δασκαλοι ολο και χειροτεροι γινονται καθε χρονο και γιατι να ασχοληθουν αμα τους κοβουν τα λεφτα θα κοβουν και αυτοι απο την παιδεία..

Με αποτελεσμα εχουμε αυτο που εχουμε σημερον ημερα. Παλια δεν ηταν ετσι. Τωρα μια ημιμαθεια πλαναται. Επισης τα greeklish και ο καθε γονιος σε μια TV και ασε το παιδι να παιζει με το pc βοηθαει στην κατασταση.

Μεχρι και η γιαγια μου που προλαβε να παει μεχρι 6η δημοτικου πριν τον πολεμο, εγραφε καλυτερα απο εναν μετριο μαθητη δευτερας γυμνασιου που ειδα τις προάλλες.

• Like 1
Δημοσ.

Τότε να καθόμαστε σε μια καρέκλα όλη μέρα και να μην κινούμαστε ποτέ. Είναι πιό απλό κι εύκολο από το να κουράζουμε με τη γυμναστική το σώμα μας.

Έχεις διαβάσει για την εντροπία του συστήματος

Διάβασε τις μελέτες του Ventris και θα διαπιστώσεις ότι οι αρχαΐουζες γλώσσες, όχι μόνο η Ελληνική, ήταν γυμναστική για το μυαλό.

• Like 1
Δημοσ.

Τότε να καθόμαστε σε μια καρέκλα όλη μέρα και να μην κινούμαστε ποτέ. Είναι πιό απλό κι εύκολο από το να κουράζουμε με τη γυμναστική το σώμα μας.

Έχεις διαβάσει για την εντροπία του συστήματος

Διάβασε τις μελέτες του Ventris και θα διαπιστώσεις ότι οι αρχαΐουζες γλώσσες, όχι μόνο η Ελληνική, ήταν γυμναστική για το μυαλό.

Καλό είναι όμως να παράγουμε και τίποτα όταν λειτουργεί το μυαλό.

Όχι μόνο γυμναστική και ταυτόχρονα να εμποδίζουμε τους συμπολίτες μας να παράγουν κάτι και έτσι αυτοί να αναγκάζονται να μεταναστεύσουν. 

Δημοσ.

Να και ένας όμορφος τρόπος να μάθουμε οι Έλληνες αρχαία ελληνικά, μιας και όταν μας τα δίδασκαν ήμασταν κοπάνα για καφέ!!!!!!!

Δημοσ.

Καλό είναι όμως να παράγουμε και τίποτα όταν λειτουργεί το μυαλό.

Όχι μόνο γυμναστική και ταυτόχρονα να εμποδίζουμε τους συμπολίτες μας να παράγουν κάτι και έτσι αυτοί να αναγκάζονται να μεταναστεύσουν. 

Θυμάσαι τι παρήγαγαν οι Έλληνες εκείνη την περίοδο που μιλούσαν τα αρχαία;

Όσο για τους μετανάστες, είμαι ένας από αυτούς, οπότε μην το λες σε εμένα :)

Δημοσ.

παραδοξως, εχω γνωρισει τα τελευταια χρονια αρκετους ξενους (κυριως ευρωπαιους) που εχουν μαθει αρχαια ελληνικα και διαβαζουν κειμενα συστηματικα. μοδα? δε ξερω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...