Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η μεγαλύτερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, είναι διαθέσιμη σε πολλές γλώσσες παγκοσμίως, όμως εδώ και λίγες ημέρες υποστηρίζει μία νέα, αυτή των αρχαίων ελληνικών.

Η κίνηση αυτή του Facebook αποτελεί συνέχεια μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια η ιστοσελίδα, προσθέτοντας γλώσσες προς εξαφάνιση στις διαθέσιμες επιλογές που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος χρήστης του, σε μια προσπάθεια αυτές να διατηρηθούν ζωντανές.

 

Όσοι θέλουν να ενεργοποιήσουν τη μετάφραση των μενού και των επιλογών του Facebook σε αρχαία ελληνικά θα πρέπει να επισκεφθούν τις ρυθμίσεις του λογαριασμού τους και στη συνέχεια να επιλέξουν την Γλώσσα όπου και θα εμφανιστεί η επιλογή «'Ελληνική άρχαία». Αμέσως μετά την αποθήκευση των αλλαγών, ο χρήστης θα παρατηρήσει ότι μερικές και όχι όλες οι επιλογές που είναι διαθέσιμες στο λογαριασμό του, έχουν μεταφραστεί στα αρχαία ελληνικά.

 

Για παράδειγμα το κλασσικό "Τι σκέφτεστε;" που βρίσκεται στο πεδίο δημοσίευσης μηνυμάτων στο λογαριασμό του χρήστη, έχει μεταφραστεί σε "Τι δοκεῖς;" ενώ η "Αρχική σελίδα" σε "Οἶκος". Ακόμα τα μηνύματα στο αριστερό μενού ονομάζονται πλέον "Ἁγγέλματα", οι ειδοποιήσεις σε "Διαγγελίαι" και οι εκδηλώσεις σε "Ὥ γέγοναι". Η προσθήκη σχολίων σε αναρτήσεις φίλων γίνεται μέσω του πεδίου "Σχόλιον γράφειν...", για οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να επιλεχθεί το "Μεταβάλλειν" ενώ για την αποσύνδεση από την ιστοσελίδα, θα πρέπει να επιλέξουμε το "Έξιέναι". Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια νέα Facebook σελίδα, αρκεί να επιλέξετε το "Σελίδαν Ποιῆσαι".

 

Η μετάφραση των αρχαίων ελληνικών είναι διαθέσιμη μόνο στην έκδοση για υπολογιστές και όχι στις εφαρμογές του Facebook για smartphones και tablets.

Δημοσ.

τώρα θα γίνει ποιο "in" για τα ξεκατινιάσματα κάτι σαν της επί χρήμασι γυναικός το κιγκλίδωμα 

ειδικά Ζουράρης και Βύρωνας θα έχουν τη τιμητική τους  

  • Like 24
Δημοσ.

Μας έλεγαν παλιά στο σχολείο, ότι Αρχαία καλό είναι να μάθουμε λόγω της πολύπλοκης σύνταξης, αφού βάζεις το μυαλό να σκεφτεί. Λένε ότι, είναι δείγμα ευστροφίας η καλή αντίληψη της αρχαίας γλώσσας. Βέβαια, ο Υπουργός Παιδείας που είχαμε μέχρι χτες είχε άλλη άποψη και (μεταξύ δύο - τριών καλών μέτρων) πήγε να τα αφαιρέσει χωρίς να υπάρχει καν η δυνατότητα για επιλογή. Ωστόσο, βλέπουμε ότι εταιρείες κολοσσοί αναγνωρίζουμε την σημασία τους και την στηρίζουν, έστω και σαν γλώσσα ενός αρχαίου λαού. 

 

Για την ιστορια, κάποια άτομα που είχα γνωρίσει που ξέρανε και καταλαβαίνανε αρχαία, ήταν πραγματικά εύστροφα και έξυπνα. 

  • Like 18
Δημοσ.

Ποιος θα βάλει αρχαία ελληνικά ?? Τι καινούργια μόδα είναι αυτή ???

 

Άμα αρχίσω να βρίζω για το facebook εγώ θα φταίω ???

 

Η μετάφραση των αρχαίων ελληνικών είναι διαθέσιμη μόνο στην έκδοση για υπολογιστές και όχι στις εφαρμογές του Facebook για smartphones και tablets.

 

Ναι πρώτα μας πετάνε με τα αρχαία αλλά βέβαια για τα κινητά "φυσικά ΟΧΙ" λες και δεν μπορούμε να πατήσουμε από τους browser μας "ιστότοπος για υπολογιστή" και μετά να έχουμε την αρχαία γλώσσα και την πλήρη σελίδα facebook.

  • Like 1
Δημοσ.

Το Facebook προσθέτει τα αρχαία ελληνικά στις διαθέσιμες γλώσσες

Τα σχολεία αφαιρούν τα αρχαία ελληνικά από το διδακτικό πρόγραμμα.

 

Κάποιο λόγο θα έχουν όλοι...

  • Like 3
Δημοσ.

Δε βρήκα την επιλογή, τουλάχιστον από την εφαρμογή.

 

Browser -> ιστότοπος για υπολογιστή -> facebook.com λίγο άβολο αλλά θα το έχεις !!

Δημοσ.

Κάπου δεν είχε μία έρευνα που έλεγε πως όταν ένα πανεπιστήμιο έκανε το PC να κάνει compile με αρχαία ελληνικά, ήταν πολύ πιο γρήγορο; Όχι δεν κάνω τρολινγκ, από τα καλά το λέω.

 

Αλλά μάλλον για αστείο το βάλανε. Όπως το English(Pirate).

  • Like 2
Δημοσ.

Εδω κ κατι μηνες ειναι αυτο το στορυ ρε παιδια μη τσιμπατε ινσομνια δε το περιμενα απο σενα,το βγαλαν ολα τα ΔΓΕΙΑΔΩΣΤΑΙ!!!! σαιτ το βγαλες κ συ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...